Hur man väljer skostorlek när du handlar online

Medan sko shopping är bäst gjort personligen, kan du ofta spara tid och pengar genom att leta efter nya skor online. Eftersom du inte fysiskt kan röra eller undersöka en sko från en digital butikslista, undersök dina egna fötter för att få en uppfattning om hur länge, bred och välvda de är. När du har en bättre uppfattning om din fots fysiska storlek och form, kan du välja en skostorlek som ger en bekvämare passform för dig!

Steg

Del 1 av 2:
Kontrollera din fotform och storlek
  1. Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 1
1. Ställ in ett papper på en plan yta. Ta ett ark med skrivarpapper och placera det på golvet eller ett annat plattområde. Kontrollera att din fot kan passa in i pappersparametrarna - om inte, välj ett större ark. Ordna arket i ett säkert, inomhusområde, där du inte kommer att få någon risk att glida.
  • För att ge en mer robust mätyta, överväga att lägga skrivarens papper spola mot väggen.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 2
    2. Center din fot mitt i papperet. Ta bort eventuella strumpor, tights eller strumpor, lägg sedan din fot ovanpå papperet. Kontrollera att din fot inte slänger av sidan, och att det finns tillräckligt med utrymme att spåra runt omkretsen.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 3
    3. Spåra runt foten med en penna för att skapa en exakt skiss. Försök att hålla din skiss så nära kanten av din fot som möjligt, så ritningen kan vara korrekt. Om du har svårt att spåra hela din fot på en gång, försök att arbeta i sektioner.
  • Överväg att fråga en vän eller familjemedlem för att hjälpa dig med detta, eftersom de kanske kan få en mer exakt skiss.
  • Beroende på din fot kan din högsta tå vara din stora tå, eller det kan vara tå intill din stora tå! Dubbelkontrollera din skiss för att säkerställa att den är korrekt innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 4
    4. Upprepa denna process för att mäta din motsatta fot. Ställ in en ny bit papper ner på en plan yta, lägg sedan foten i mitten av arket. Ännu en gång, använd en penna för att spåra runt omkretsen, hålla skissen längs kanten av din fot. När du är färdig med spårning, sätt pappersbiten åt sidan med din ursprungliga skiss.
  • Att ta 2 mätningar hjälper dig att se om dina fotstorlekar är jämn eller oproportionerliga.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 5
    5. Mät längden på dina skisser med en linjal. Centrera en linjal eller måttband längs ritens häldel, se till att mätverktyget går igenom mitten av skissen. Mäta till toppen av din högsta tå, kolla sedan för att se vad linjalen eller mätbandet säger. Upprepa denna process med båda skisserna för att få en exakt uppfattning om din skostorlek.
  • Det kan hjälpa till att ställa ner de exakta mätningarna på ett separat papper.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 6
    6. Bestäm din skostorlek genom att jämföra mätningen till en officiell lista. Sök på nätet för att hitta ett exakt sko storlekstabell för ditt land eller region. Hitta dina fotmätningar på diagrammet för att se vilken storlek som grupperar du passar in i. Om dina fötter är 2 olika storlekar, var noga med att jämföra båda mätningarna mot diagrammet.
  • Konvertera din skostorlek Om du planerar att shoppa från en internationell webbplats.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 7
    7. Kontrollera diametern på skissen för att se om du har breda eller smala fötter. Ta en linjal eller mäta tejp och lägg den horisontellt över skissen av din fot. Justera mätverktyget så det spänner över de 2 bredaste delarna av dina fötter, vilket ger dig ett mer exakt resultat. Jot ner den exakta mätningen, sök sedan på nätet för att jämföra dina resultat till ett breddstorlekschema.
  • De bredaste delarna av dina fötter är direkt under din stora tå och piggy toe.
  • Bredden på dina fötter är proportionerlig mot den övergripande storleken. Till exempel, om dina fötter är en storlek 7 och 3.8 i (9.7 cm) bred, du kan klassificera dem så breda. Men om dina fötter är en storlek 10, skulle dina fötter anses ha en genomsnittlig bredd.
  • Kontrollera diagrammen på den här sidan för att se hur bred eller smal fötterna är: http: // sizecharter.com / kläder-passform-och-mätning / förståelse-sko-limning.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 8
    8. Doppa din fot i vatten för att se om du har höga eller låga bågar. Placera din fot i en hink med kallt vatten, sedan gå på en bit kartong. Ta bort foten från arket och undersök sedan avtrycken som finns kvar. Om du kan se det mesta av din fot, har du sannolikt låga bågar. Om hälften av din fot inte är synlig i avtryck, har du höga bågar.
  • Om du kan se om ⅔ av din fot i avtryck, har du sannolikt normala bågar.
  • Visste du? Medan bågar påverkar inte storleken på din fot, påverkar de de typer av skor som du kan bära bekvämt. Om du har en platt båge, är du bättre av shopping för skor med robusta midsoles. Om du har en hög båge, bör du leta efter skor som ger extra dämpning.

    Del 2 av 2:
    Utvärdering av skonisten
    1. Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 9
    1. Jämför din skostorlek till det medföljande diagrammet på butikens webbplats. Innan du letar efter en viss typ av sko, sök på webbplatsen för ett limningsdiagram som gäller varumärket. Medan de flesta diagram kommer att vara liknande, notera att vissa märken kan erbjuda olika storleksanvisningar. Hitta dina egna sko mätningar på diagrammet för att få en uppfattning om vilken sko storlek som passar dig bäst.
    • Många webbplatser tillåter dig att begränsa dina sökparametrar med skostorlek. Se om det här alternativet är tillgängligt för dig som du bläddra!
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online steg 10
    2. Läs beskrivningen för att få en uppfattning om skos material. Observera att syntetiska skor tenderar att inkludera material som spandex, akryl, polyester, nylon eller acetat, vilket indikerar att skon är mer flexibel och andningsbar. Var försiktig när du handlar för skor gjorda av tyngre material som läder, vilket kan känna sig styva runt fötterna med långvarig användning.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 11
    3. Sök i noteringen för speciella storleksanvisningar. Kontrollera botten av noteringen för alla tillverkare eller riktlinjer som kan vara viktiga att överväga. Beroende på skostormen eller varumärket kan vissa skor köras konsekvent små, smala eller stora. Med detta i åtanke, försök att faktor i detta råd när du köper ett par skor på nätet.
  • Till exempel, om en lista för vandringsstövlar säger att skorna tenderar att springa stora, köpa ett par som är en halv eller hel storlek mindre än din vanliga storlek.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 12
    4. Kontrollera produktens lista över kundrecensioner. Bortsett från företagets personliga rekommendationer, se om andra kunder njöt av att ha på sig de skor som de köpte. Om tidigare kunder inte var nöjda med sina inköp, leta efter nyckelord i översynen som anger varför. Du kanske kan få några värdefulla insikter om hur bra skoporna passar, och om du behöver köpa den i en större eller mindre storlek.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 13
    5. Köp spetsiga skor i en större storlek så dina fötter känner inte trånga. Om du letar efter spetsiga skor, som lägenheter, klädskor eller klackar, kolla storleken på storleksanpassningen för att se vad dina alternativ är. Även om det kan tyckas vara praktiskt att köpa skor i din exakta storlek, kan du ställa dig upp för kramper och klämma. I stället köp skorna i en ½ eller hela storlek större.
  • Till exempel, om du vill köpa ett par spetsiga klackar men har storlek 6 fot, välj en storlek 6½ eller 7 sko istället.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 14
    6. Beställa säsongsskor i en större storlek för att rymma väder. Var försiktig när du köper stövlar, sandaler eller andra skor som används under speciellt varma eller kalla temperaturer. Observera att vissa fötter tenderar att svälla i varmare väder, vilket kan göra din normala skostorlek verkar tätt och obekväma. I kallt väder tenderar täta skor att få fötterna att känna sig kallare. Medan du håller det i åtanke, beställa ditt säsongsbetonade skor i en ½ eller hela storlek större än du brukar köpa.
  • Till exempel, om du är en storlek 10, köp ett par vinterstövlar i en storlek 10½ eller 11.
  • Bild med titeln Välj skostorlek när du handlar online Steg 15
    7. Gå med den större storleken om fötterna är 2 olika storlekar. Tyvärr ger den stora majoriteten av onlinebutiker inte ett alternativ att köpa 2 olika storlekskor som ett par. Om dina fötter är ojämna, använd mätningen av din längre fot när du investerar i en ny uppsättning skor online.
  • Till exempel, om din vänstra fot är en storlek 8.5 Och din högra fot är en storlek 9, köpskor som är en storlek 9.
  • Tips

    Kontrollera butikens webbplats för att se om de har en rättvis returpolicy. Om du inte kan returnera skorna efter att ha försökt dem, kanske du vill ta din verksamhet någon annanstans.

    Saker du behöver

    • Papper
    • Penna
    • Linjal eller mätband
    • Vatten
    • Kartongplåt
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande