Hur man väljer en nattduksbord

Nattduksbord är en viktig del av sovrumsmöbler. Dessa möbler är multifunktionella och kan tjäna en mängd olika ändamål, inklusive hållarlampor, väckarklockor eller personliga tillhörigheter. Dessutom kan nattduksbordet fungera som ett extra lagringsutrymme i ditt rum. När du väljer en nattduksband är det viktigt att du överväger stilen, tänk på dess funktionalitet och se till att den passar i sitt avsedda utrymme. Genom att utvärdera dina behov och göra rätt inköpsbeslut kan du få en nattduksband som inte bara är funktionell men är också ett elegant tillägg till ditt rum.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämma vad du behöver
  1. Bild med titeln Välj ett nattduksstandard 1
1. Bestäm vilka funktioner du behöver. Vissa nattduksbord har unika funktioner som dockningsstationer för att ladda din telefon och utlopp för att driva din elektroniska utrustning. Andra, mer traditionella nattduksbord har inga av dessa funktioner och tjänar bara som ett plattbord eller lådor. Bestäm om din nattduksband bara fungerar som ett bord, eller kommer att tjäna ett mer funktionellt syfte i ditt rum.
  • Om du bara behöver en nattduksband för att lägga på din plånbok, nycklar eller väckarklocka, överväg att få en enkel nattduksbord utan lådor eller ytterligare funktioner.
  • Du bör också överväga om du behöver bara en nattduksbord, eller om du vill ha en på varje sida av sängen. Om du vanligtvis sover med din partner kan två nattduksbord är mer funktionella.
  • Bild med titeln Välj ett nattduksstandard 2
    2. Ta hänsyn till hur du planerar att använda ytan. Det finns olika skäl att ha en nattduksband, men det är viktigt att veta vad det kommer att komma till. Stora lampor kan inte passa på mindre nattduksbord, och tyngre föremål behöver en robust nattduksbord att sitta på. Om du inte planerar att lägga mycket vikt på din nattduksband, och du tänker använda den för att hålla dina nycklar, mobiltelefon, böcker eller plånbok, kan du överväga att få en lättare nattduksbord. Överväga också om du lägger varma eller kalla drycker på din nattduksband eftersom de kan skapa vattenringar eller värmefläckar på träets yta.
  • Om du har heta eller kalla drycker, överväga att få ett glas eller metalllegerat nattduksbord.
  • Om du planerar att lagra mycket eller lägga stora dekorativa bitar ovanpå din nattduksband, tänk på hur stor du behöver det. Ju mer din nattduksbord måste hålla, desto större står du.
  • Bild med titeln Välj ett nattduksstandard 3
    3. Fastställa dina lagringsbehov. Vissa nattduksbord har hyllor medan andra har lådor. Bestäm hur mycket lagring du har i ditt rum redan och om du behöver mer utrymme att sätta saker. Om du gör det kanske du vill investera i en nattduksbord som har större lådor och mer lagringsutrymme. Om du inte behöver mycket förvaring, men din nattduksbord kan vara enklare och behöver inte ha lådor.
  • Ta en titt på ditt rum och se om du har saker på golvet, eller lådor staplade upp. Om du gör det kan det vara ett tecken du kan använda extra lagring. Du kan även använda en nattduksbord för att lagra saker som strumpor eller sängkläder.
  • Om du inte har en bokhylla men läs regelbundet, överväg att få en nattduksbord med en låda eller hylla.
  • Del 2 av 3:
    Välja stilen
    1. Bild med titeln Välj ett nattduksstandard 4
    1. Välj färgen på nattduksbordet. Välj en nattduksbord som har färger som komplimangerar rummet som du sätter det i. Välj en färg som antingen komplimangerar eller kontrasterar färgerna på de andra möblerna i ditt rum. Du kan göra det genom att få en nattduksbord som matchar färgen på dina lakan eller huvudgavel. Om du försöker kontrastera färger, välj kompletterande färger eller färger som sitter mittemot varandra på färghjulet.
    • Till exempel, om du har elegant vita möbler, kan du gå för en snygg vit nattduksbord så att den blandar sig och matchar resten av ditt rum.
    • Om ditt rum är mestadels svart kan du få en vit nattduksbord att komplettera de mörkare tonerna.
    • Om du har ett slätt och tråkigt rum kan du försöka lysa ditt utrymme med en färgstark nattduksbord.
    • Du kan också köpa en oavslutad nattduksbord, vilket gör att du kan måla eller fläcka den den exakta färgen du vill ha. Om du vill behålla den naturliga trästrukturen, avsluta det helt enkelt med en träolja eller lack.
  • Bild med titeln Välj ett nattduksstandard 5
    2. Bestäm det material du vill ha. Det finns rustika trä nattduksbord, snygga metall eller glas nattduksbord och modern stil nattduksbord. Du kan antingen hitta en nattduksbord som matchar och blandar med dina nuvarande möbler, eller en nattduksbord som avsiktligt sticker ut som ett unikt och ögongripande bit av ditt rum. Remeber att välja ett robust material, men speciellt om du planerar att lagra mycket i din nattduksband eller använda den för flera funktioner. Om du får två nattduksbord för båda sidor av sängen, se till att de matchar.
  • Samtida nattduksbord använder smidiga, rena linjer och brukar ha en snygg finish.
  • Nattduksbord kan vara gjorda av trä, metalllegeringar, glas eller sten.
  • Bild med titeln Välj ett nattduksstandard 6
    3. Överväga hållbarhet. Scenarier hemma bestämmer hur hållbar din nattduksband måste vara. Till exempel, om du har husdjur eller små barn, finns det en större chans att din nattduksband blir bumped, scuffed eller repad. I det här fallet kanske du vill köpa en metall eller trä nattduksbord som är mer resistent mot slitage och fortfarande vara säker i ditt hem. Om det inte finns någon stor sannolikhet kommer det att bli skadat, du kan välja ett fint trä eller ett material som är mer bräckligt.
  • Bild med titeln Välj ett nattduksstav 7
    4. Tänk på hur nattduksbordet flyter med rummet. Din nattduksbatyg ska se ut som det naturligt flyter med rummet och tillhör andra möbler. Du kan uppnå detta utseende genom att få en nattduksbord som matchar med andra möbler i ditt rum, som din sängram eller garderob. Ta en titt på stilen på din nattduksband och stilen på ditt rum och se till att de inte kolliderar.
  • Till exempel, om du har rustika trämöbler, kan en metalllegering nattduksband sticka ut och se tackiga ut.
  • Om du föredrar ett eklektiskt utseende, kan du få en nattduksband med unika egenskaper eller former och göra det till din rums kontaktpunkt.
  • Om du dekorerar med ljusa och ljusa färger, se till att din nattduksband matchar resten av dina möbler och är också ljus.
  • Om du har ett svartvitt rum, kan du få en pastellfärgad nattduksbåt göra det att sticka ut.
  • 5. Tänk på skalaen av din nattduksbord. Medan alla har olika preferenser, i allmänhet, desto större är din säng desto större är din nattduksband. Så en king size-säng kan ha en nattduksbord som är jämförbar med slutborden i ditt vardagsrum, medan en tvillingbädd kan ha en stativ bara tillräckligt stor för att passa en liten lampa och en bok.
  • Om du har en mindre säng men vill behålla mycket nära dig när du sover, överväg att justera din lagring måste du få en nattduksbord med lådor, en hylla eller båda.
  • Bild med titeln Välj ett nattduksstav 8
    6. Hitta en nattduksbord som passar din budget. Nattduksbordet kommer att skilja sig från kostnad beroende på det material de är gjorda av och baserat på deras tillverkare. Bläddra olika nattduksbord och smala ner dina val till de som du har råd med. Om du inte har råd med typ eller stil på nattduksbordet som du vill, försök hitta ett alternativ av ett billigare material.
  • Till exempel, om du inte har råd med en mahogny nattduksbord, överväga nedgradering till en björk och applicera en mörkare finish på den.
  • Genomsnittliga nattduksbord kan kosta var som helst från $ 20 till över $ 200 när den köpts nya. Du kan dock hitta snygga nattduksbord för nästan alla budgetar genom att titta på online-återförsäljare, sändningsbutiker och sparsamhetsbutiker och webbplatser som eBay och Craigslist.
  • Del 3 av 3:
    Montera nattduksbordet
    1. Bild med titeln Välj ett nattduksstandard 9
    1. Mäta det utrymme du behöver för nattduksbordet. Använd ett måttband för att se till att den nattduksbord du vill få inte för stor eller för liten för sitt avsedda utrymme. Mäta bredden och längden på det utrymme du planerar att sätta din nattduksbord. När du har fått dina mätningar, jämför de med dimensionerna för nattduksbordet som du vill få.
    • Att lämna minst två till tre inches utrymme runt din nattduksband kan du enkelt flytta runt och få tillgång till lådor.
    • Var noga med att faktor i utrymmet för alla lampor, böcker eller andra objekt som du planerar att hålla på toppen,.
  • Bild med titeln Välj ett nattduksstandard 10
    2. Mäta den önskade höjden på nattduksbordet. Förutom att mäta det område som det kommer att ta upp, mäta höjden från toppen av din madrass till botten av golvet. Du vill se till att du får en nattduksbord som är tillräckligt lång så att du snabbt kan ta tag i saker på det medan du lägger dig i sängen. Ta det här mätningen och jämför den med nattduksbordets höjd som du tittar på.
  • Det beror något på personliga preferenser, men i allmänhet bör du leta efter en nattduksbord som inte är mer än 3 tum (7.6 cm) ovanför eller under din madrass.
  • Bild med titeln Välj ett nattduksstav 11
    3. Se till att nattduksbordet kan passa genom dörrar och korridorer. Innan du köper din nattduksband vill du se till att dimensionerna låter dig lägga den i det är avsedda utrymme. Du kan göra detta genom att använda ett måttband för att mäta bredden på dörrramar och hallar och jämföra den med nattduksbordets dimensioner.
  • I vissa fall kan din nattduksband klåplattas för att du ska montera i ditt hem, vilket gör det lättare att komma igenom dörrarna. I andra fall kan du kunna skruva loss benen eller basen för att göra transporten enklare.
  • Ibland kan du luta nattduksbordet och passar den genom snäva utrymmen.
  • Få hjälp från någon annan när du lyfter tunga möbler.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande