Hur man beskriver en sång

Frank Zappa sa det en gång "Att skriva om musik är som att dansa om arkitektur." Han kan vara rätt i en mening, men att kunna aktivt beskriva musik gör att du kan uppskatta musik mer. Om du kommer till vana att analysera musik och försöka lägga den i ord, hittar du dig själv att höra saker i musik du kanske har förbisett. Att beskriva en sång är också till nytta när du pratar med någon och försöker rekommendera dem något nytt att lyssna på.

Steg

Metod 1 av 2:
Beskriver musik objektivt
  1. Bild med titeln Gör elektronisk musik steg 15
1. Ange genren. Genrer kategoriserar musik inom övergripande paraplyer - stora mängder musik bundet via en vanlig ton eller strukturellt tillvägagångssätt, men vanligtvis båda. Med hänvisning till genre är det enklaste sättet att du kan beskriva musik till någon. Genrer kan i första hand hänvisa till ljudet, men de kommer med många förutfattningar, inklusive lyriskt innehåll och konstnärlig avsikt. Om låten du försöker beskriva passar vad du känner till genren, blir genren-taggen så mycket mer användbar för dig.
  • I modern musik är det vanligt att musikaliska grupper drar från två eller flera genrer för att utveckla en unik karaktär av sig själv. Ringa ett band "eklektiskt" är en anständig start om de spelar i många olika genrer. Försök att hålla dina genre-taggar begränsade till en eller två, men någonting mer och du kommer bara sluta förvirra vem du pratar med.
  • Beatles, till exempel, innehåller många stilar, men de ses bäst som pop. Led Zeppelin kunde betraktas som allt från progressivt till blues eller metall, men de är förmodligen bäst pekged som bluesy hard rock.
  • Till exempel kan du säga: "Deathspell Omega s "Obombrering" är en intressant sång för bandet. Den har atmosfären av ortodox svart metall, men de använda instrumenten är i stort sett orkester, vilket gör det låter som mycket mörk klassisk musik."
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 13
    2. Titta in i texterna. Majoriteten av låtarna du hör är ganska tydliga i sina ämnen. Många popsånger, till exempel, gäller romantiska möten Sångaren har haft. Om sångens mening inte redan är uppenbar för dig, gör lite forskning online för att lära dig vad låten handlar om. Många låtar - särskilt klassiker - kommer att ha lite information om historien bakom dem. Att använda den här historien tillsammans med din beskrivning kommer att bidra till att ange sångens karaktär.
  • Till exempel kan du säga: "Pink Floyd s "Hundar" berättar en historia om hundar som är aggressiva i sin natur, men det är också en cynisk kommentar om "hunden äter hundens mentalitet i det moderna samhället. Denna cyniska underton har en stor effekt på sångens atmosfär."
  • Bild med titeln Count Music Steg 9
    3. Utbilda dig själv i formell notering. Formell notering är hur musikerna beskriver de objektiva detaljerna för musik exakt till sina medspelare. Det tar år att utveckla en mästerlig förståelse för notering, men att ha en allmän uppfattning om verktygen som musiker använder för att kommunicera med varandra kommer att hjälpa till med mycket.
  • "Nyckeln" av en låt hänvisar till ackord och uppsättning av anteckningar som det övervägande använder. En "mindre nyckel" tenderar till exempel att låta i sig ledsen, medan en "viktigaste" är ofta upplyftande.
  • Tempo hänvisar till musikens hastighet eller takten i beat.
  • Bild med titeln transponera musik från c till f steg 3
    4. Lista de berörda musiken. Att ge en översikt över de speciella person som är involverade i musikens tillverkning är viktigast i prestationsbaserade musikstilar, som jazz. För populära former av musik, berättar någon som sångare (er) är inblandade kommer att ge dem den bästa idén om låten av låten. Många av de mest kända sångarna har mycket distinkta vokalegenskaper, och bara ger ett namn kan ge den person du pratar med en tydligare idé vad man kan förvänta sig i en sång.
  • Till exempel: "Miles Davis På ett tyst sätt är ett underbart album, och jag tror att en bra del av det är skyldig till det faktum att Chick Corea och John McLaughlin (bland annat) deltog i den. Om du lyssnar nära kan du höra deras personligheter som blandar sig med Davis egen."
  • Metod 2 av 2:
    Beskriver musik subjektivt
    1. Bild med titeln Gör elektronisk musik Steg 9
    1. Lyssna på musiken intensivt. Även moreso än en formell analys av musik som får en fullständig känslomässig reaktion kräver att du verkligen investerar dig själv i lyssna. Hitta en tid och plats Du kommer inte troligen att vara distraherad och lägg på sången. Låt dig fokusera på stämningen av sången. Lyssna noga på texterna om det finns några. Medan du lyssnar på musiken, försök att räkna ut hur konstnären kände när han skrev sången. Att ge ditt hjärta och sinne över till musiken gör det mycket lättare att kommunicera ditt eget personliga svar på materialet.
    • Lyssna med hörlurar är vanligtvis det föredragna sättet att lyssna intensivt - det hjälper till att blockera allt externt ljud, och du kommer att kunna välja detaljer ut ur blandningen tydligare.
  • Bild med titeln Gör elektronisk musik Steg 3
    2. Läs musikrecensioner. Musikjournalister och granskare gör det till sin verksamhet för att beskriva musik på sätt som låter starkt beskrivande och tilltalande - eller obehaglig. Musikrecensioner har blivit ett mycket användbart uttag i internetåldern, och du kan vanligtvis läsa många recensioner om de mest obskyra albumen. Att läsa några av dem kan ge dig en bättre förståelse för hur man beskriver musik själv. Webzine Pitchfork rekommenderas ofta i detta avseende, men den pompösa stilen av skrivning är inte för alla. Mer specialiserade och underjordiska uttag som heathen skördperiodisk eller prog sfärmagasin kan erbjuda bättre exempel på beskrivande skrivning.
  • Musikrecensioner finns också i utskriftsformulär. Tidningar kommer ofta att inkludera dem tillsammans med filmrecensioner. Du kan också köpa musikböcker som kommer att fokusera specifikt på ett band, scen eller genre.
  • Bild med titeln älskar dig själv Steg 23
    3. Försök att visualisera musiken. Aktivt visualisera den musik du lyssnar på slipsar med avsiktsfokus. Om du letar efter intressanta sätt att beskriva musiken är det en bra idé att meditera och föreställa sig musiken som scorerar en scen till en föreställd film inuti ditt huvud. Processen med att aktivt visualisera musik kan verka obtuse först om du inte är van vid det, men det kan annars vara ett bra sätt att uppskatta musik utan distraktioner.
  • Till exempel: Om musiken är ledsen kan du visualisera regn eller bilder av död och förlust. Om musiken är optimistisk kan du tänka på en bil som ramar ner en motorväg. Om musiken är mild, kan det komma ihåg bilden av kattungar som ligger i en handknit filt. Ingen tolkning är fel - om du är uppriktigt att få en bild i ditt huvud på grund av musiken, måste det vara en bra anledning.
  • Bild med titeln älskar dig själv Steg 22
    4. Anställ metaforer och poetiskt språk. Musik själv är ett intensivt personligt, kreativt företag med poesi som är inneboende för sin natur. Det är vettigt att beskrivningar av musik kan och borde vara poetisk också. Om någon är emotionellt rapt av en musik, kommer de ofta att förklara sina känslor när det gäller en metafor. Metaforer och andra beskrivande poetiska enheter (som Similes) gör det möjligt för dig att beskriva musikens känslomässiga erfarenhet.
  • För en metafor kan du säga: Deathspell Omega s Paracletus är en absolut virvelvind av beräknad galenskap.
  • För en simning kan du säga: Anton Bruckners första symfoni låter som att gå till en kväll gala på höjden av 1800-talet Preussen.
  • Bild med titeln producera hip hop och popmusik steg 4
    5. Jämför låten till andra låtar du har hört. Om du hörs en sång som lämnas ett visst intryck på dig, är det troligt att du kan jämföra med musiken till något annat du har hört i det förflutna. Att jämföra musik med annan musik är ett solidt sätt att utveckla starka föreningar och förväntningar i den andra människans sinne. Att jämföra musik kan göras i objektiv (genre, tempo, musiker, etc.) eller subjektiv (humör, ton mm.) Villkor.
  • Till exempel: "Drömteater s "En förändring av årstiderna" påminner mig ganska lite ja " "Nära kanten" När det gäller sin sprawling design, men det är uppenbarligen ganska mörkare och tyngre i jämförelse."
  • Tips

    Om du fortfarande har problem med att beskriva en sång som du vill, hjälper det alltid till att fråga en vän vad de tycker. Få en vän att lyssna på den aktuella sången och be dem att beskriva det för dig. Någon annans exempel kan hjälpa dina egna beskrivande juice flöde lättare.
  • Musikuppskattning är absolut en färdighet, och en viktig på det. Det finns många fördelar medfödd till uppskattning av musik, och att veta hur man beskriver den musik du hörs kommer nästan säkert att fördjupa din förmåga att njuta av det.
  • Varningar

    Låt dig inte bli stressad om att beskriva musik. Om ett ordentligt sätt att beskriva en sång inte hoppar ut på dig, är det troligt en anledning till det. Att vara för stressad kommer att hindra dig från att interagera med materialet ordentligt. Om du tror att det är fallet, ta ett steg tillbaka, vänta ett tag och återgå till låten igen när du känner dig mer jämn.
  • Förstå att det finns vissa saker om musik som du aldrig kommer att kunna förmedla till din tillfredsställelse genom ord ensamma. Vissa saker måste kännas direkt för att vara helt förstådda. Musik är inget undantag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande