Hur man blir en loppmarknadsleverantör

Loppmarknader kan vara ett bra sätt att göra lite extra pengar, särskilt om du gör dina egna varor.Att veta hur man får godkänd som en loppmarknadsleverantör, det bästa sättet att ställa upp din monter och hur man får ut det mesta av din försäljningstid är alla viktiga delar av att bli en loppmarknadsleverantör.

Steg

Del 1 av 3:
Registrering som en loppmarknadsleverantör
  1. Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 1
1. Registrera för ett försäljningscertifikat. Den exakta dokumentationen du behöver är annorlunda i varje stat, men du måste registrera dig för en försäljnings- eller skatter tillstånd med din statens skatteavdelning. Detta gör det möjligt för dig att ladda upp moms på din försäljning. Nästan alla stater kräver att du har dessa att sälja på en loppmarknad, och loppmarknaden kommer sannolikt att kräva dem.
  • Du måste få skattescertifikatet innan du planerar att sälja, även om hur långt i förväg beror på staten.
  • Vissa stater har olika typer av skattecertifikat - vissa är desamma oavsett hur länge du säljer för, några problem med tillfälliga certs beroende på hur ofta du säljer.
  • När du är i tvivel, fråga den loppmarknad du säljer på - de kan vanligtvis berätta vad du behöver.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 2
    2. Kolla in närliggande loppmarknader. Om du bor i ett område som har flera loppmarknader, kanske du vill spendera några helger som kontrollerar dem och bestämmer dig där du vill sälja. Om det bara finns en loppmarknad nära dig, borde du fortfarande gå - det kommer att ge dig lite nödvändig information innan du börjar sälja där.
  • Se för att se var båsarna är inrättade och var den mest trafiken kommer igenom.
  • Observera vilka andra leverantörer säljer och för hur mycket. Du är sannolikt mer framgångsrik om du säljer något, inte många människor har eller, om du är, om du säljer till jämförbara priser.
  • Bilden med titeln Bli en loppmarknadsleverantör Steg 3
    3. Fråga vad booth hyra är. Alla loppmarknader tar ut en avgift för att hyra båsutrymme på marknaden. Denna kurs varierar från marknaden till marknaden, så se till att du vet vad den här hastigheten är uppe.
  • Vissa marknader har dagliga eller månatliga priser. Om du aldrig har sålt på en loppmarknad innan du kanske vill betala för bara en dag tills du vet om du vill begå en hel månad.
  • Vissa marknader har också boothutrymme i ett täckt område. De tar ut mer för dessa utrymmen, men du kommer att skyddas mot väder.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 4
    4. Bestämma var du vill att din bås att vara. Kolla in den loppmarknad du vill sälja på innan du registrerar dig för en monter är till hjälp eftersom det kan hjälpa dig att hitta den bästa platsen för din bås.
  • Det är bäst att vara nära ingången och i ett område där det verkar vara mycket fottrafik.
  • Du kanske inte får ditt första val av bås, så se till att du ger dig några alternativ.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 5
    5. Registrera sig för en bås. När du har bestämt vilken loppmarknad du vill sälja på, ta reda på hur du går om att registrera dig för en monter och reservera ditt utrymme. Vissa loppmarknader kommer att låta dig betala och reservera en plats i förväg, och vissa ger ut boothutrymme på förstklassig basis. Se till att du vet hur din loppmarknad gör det.
  • Om din loppmarknad tilldelar Booth Space samma dag som du säljer, försök att komma dit tidigt för att öka dina chanser att få den bästa platsen.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 6
    6. Förvärva inventering. Om du redan gör en produkt - smycken, tvål eller ljus, till exempel - bör du se till att du har tillräckligt med produkt som är lagrad för att sälja. Du vill inte komma till marknaden och springa direkt. Om du inte gör en produkt kan du förvärva lager genom att köpa varor från garageförsäljning och sparsamhetsbutiker.
  • Ett bra sätt att starta en inventering är att vara värd för ditt garage eller rummageförsäljning på loppmarknaden. Ta med alla de saker du sälja på ett garageförsäljning och sälja den från din bås istället. Detta ger dig lager att börja med och eliminerar också behovet av att du annonserar garageförsäljningen - loppmarknaderna kommer att annonsera sig själva.
  • Bild med titeln Bli en loppmarknadsleverantör Steg 7
    7. Beräkna priser. Du vill se till att du kan göra vinst på de saker du säljer. Du bör beräkna förut hur mycket det kostar dig att göra (eller köpa) de produkter du säljer och då hur mycket av en vinst som du vill göra av dem. Att lägga till de två beloppen tillsammans ger dig ditt försäljningspris.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsförsäljare Steg 8
    8. Pris alla dina föremål. När du väl har beräknat priserna för din inventering, se till att du har tydligt markerade priser på alla dina varor. Du vill inte komma till loppmarknaden, få någon att fråga dig hur mycket det är, och sedan inser du att du inte har någon aning.
  • Del 2 av 3:
    Ställa in din bås
    1. Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 9
    1. Förvärva leveranser. Du behöver en ganska stor lista över leveranser för att få din bås prepped för din första försäljning. Du behöver ett bord (eller tabeller) för att visa dina varor, en stol (för dig att sitta på medan du säljer), beläggningar för bordet, ställen om du säljer kläder, pennor, shoppingkassar för dina kunder, a Kalkylator och kassaskåda, en kvittobok, eventuella visningsfall du kanske vill använda och paraply om det regnar (eller en baldakin om du har råd med det), hand sanitizer, visitkort och saker att hålla dig ockuperade.
    • Se till att du vet de exakta mätningarna av din bås innan du får dina leveranser tillsammans. Du vill inte anlända till loppmarknaden bara för att upptäcka att du inte kan sälja något eftersom dina bord inte passar.
    • Kontrollera med loppmarknaden för att se om de har en lista över förbjudna föremål, eller regler om bås är dekorerade.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 10
    2. Anlända tidigt. Du kan anta att kunderna kommer att vara redo och väntar på att slå båsen så snart loppmarknaden öppnas. Det betyder att du kanske behöver komma fram till loppmarknaden ganska tidigt för att ha tillräckligt med tid för att förbereda din bås och se till att du är redo att sälja.
  • Bild med titeln Bli en loppmarknadsleverantör Steg 11
    3. Skicka din returpolicy. Se till att du har en returpolicy - accepterar du samma dagsutbyte eller avkastning? Behöver du ett kvitto för avkastning? Är alla försäljningsfinalen? - räknas ut innan någon frågar om det. Det bör också tydligt visas i din monter så att dina kunder kan se det.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 12
    4. Organisera dina varor. Även om du inte säljer en typ av objekt, kan du hålla dina varor organiserade genom att placera liknande föremål tillsammans. Så alla kläder ska grupperas tillsammans - efter storlek - alla smycken, alla knickknacks, etc. Detta hjälper dina kunder lättare att hitta vad de letar efter.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 13
    5. Skapa olika visningsområden. Eftersom du kommer att täcka ditt bord med en trasa, kan du använda många olika objekt för att justera höjden på din skärm på olika ställen. Lådor är ett bra sätt att lägga till höjd och markera merchandise du tror kan sälja bra. Du kan också använda vad som helst burkar eller lådor du använder för att transportera dina varor till loppmarknaden.
  • Del 3 av 3:
    Försäljning på din bås
    1. Bildbetaget blir en loppmarknadsförsäljare Steg 14
    1. Acceptera mer än en betalningsmetod. Med saker som torg är det enkelt att ta kreditkortsinformation direkt vid bordet, så du är inte begränsad av kontantförsäljning. Det har också den extra fördelen att skapa kvitton som du kan skicka direkt till dina kunder, snarare än att behöva handprint en.
    • Om du öppnar ett företagskontrollkonto låter dig acceptera kontroller, men du kan bara ta en check för att ta reda på det otillräckliga medel. Om du inte har ett sätt att följa upp i en sådan situation kanske du vill undvika att acceptera kontroller.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 15
    2. Ordna merchandise regelbundet. Om du märker några av dina varor blir inte mycket uppmärksamhet eller om du märker att något blir mycket uppmärksamhet men är begravd på baksidan av din bås, omorganisera din varu.
  • Du bör också omorganisera dina varor när du säljer det, antingen genom att återuppta eller omarrangera vad du redan har ute så du har inte en uppenbar nakna plats.
  • Inte omorganisera för ofta, dock. Du vill inte att en kund ska leta efter något som de såg tidigare på dagen och då inte kunna hitta den.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 16
    3. Ge bra kundservice. Människor kommer att bli mer benägna att komma till din monter och titta på vad du har om du verkar öppen för konversation. Titta - och faktiskt vara! - Villig att svara på kundens frågor eller beskriva vissa egenskaper eller värdesmärken.
  • Var försiktig så att du inte är för aggressiv, men. Om du ständigt frågar dina shoppare om de behöver något, är det troligt att de blir irriterade och gå bort. Ge dem tid att se innan du börjar berätta för dem om produkter.
  • Bildbeteckningen blir en loppmarknadsleverantör Steg 17
    4. Var beredd att pruta. Vissa människor kommer till loppmarknader som förväntar sig att priserna på varor är en utgångspunkt för haggling, snarare än ett uppsatta pris. Inte alla gör det, men vissa människor vill. Känna i förväg hur mycket du är villig att komma ner på priserna och vad ditt absolut minimum är, och var inte rädd för att hålla fast vid det.
  • Tips

    Se till att du är på rätt typ av loppmarknad. Om de saker du säljer är mer säsongsbetonade, leta efter säsongsmarknader. Om de saker du säljer är mer matorienterade, överväga en bondens marknad.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande