Hur man konsoliderar itunes-biblioteket

När du konsoliderar ett iTunes-bibliotek, berättar du i huvudsak ett program för att gruppera kopior av all musik på din dator i en iTunes Music Library-mapp. Det betyder att iTunes kommer att få tillgång till varje låt direkt, varhelst det kan vara på din dator. Det betyder också att iTunes kommer att hitta all musik på din dator och lägga till den automatiskt, vilket gör iTunes-konsolideringsprocessen mycket snabbare än manuellt lägger till musik. ITunes-programmet, som installerat på Macintosh-datorer, är inställd att konsolidera som standard. Om du kör iTunes av ett annat operativsystem, till exempel en Windows-dator, måste du manuellt ställa in iTunes-biblioteket för att konsolidera. De fina specifikationer för hur man konsoliderar ditt iTunes-bibliotek kan variera något beroende på vilket operativsystem och version av iTunes du kör, men avvikelser från de anvisningar som anges nedan bör vara liten.

Steg

Metod 1 av 2:
Bli organiserad
  1. Bild med titeln Konsolidera iTunes Library Steg 1
1. Öppna huvudmenyn i itunes från din brygga eller menyrad.
  • Bild med titeln Konsolidera iTunes Library Steg 2
    2. Välj menyn "Inställningar".
  • Bild med titeln Konsolidera iTunes Library Steg 3
    3. Välj rutan "Avancerad" i menyn Inställningar.
  • Bild med titeln Konsolidera iTunes Library Steg 4
    4. Klicka på "Förvara iTunes Music Folder organiserad" och "Kopiera filer till iTunes" -alternativ. Detta bör producera ett checkmark i rutan bredvid varje alternativ. Om lådorna redan är markerade, behåll dem som är.
  • Metod 2 av 2:
    Konsolidera iTunes-biblioteket
    1. Bild med titeln Konsolidera iTunes Library Steg 5
    1. Öppna "File" pulldown-menyn från din iTunes Dock eller menyraden.
  • Bild med titeln Konsolidera iTunes Library Steg 6
    2. Markera alternativet "Bibliotek". En meny med ytterligare alternativ ska visas på sidan.
  • Bild med titeln Konsolidera iTunes Library Steg 7
    3. Välj "Konsolidera biblioteket."
  • Tips

    Med hänvisning till skärmskott # 2 ("Konsolidera biblioteket" är inte synligt här) - klicka på "Visa meny Mar," som kommer att visa en mer komplett menyrad i din iTunes. Klicka sedan på Arkiv -> bibliotek -> Organisera biblioteket.
  • Om rutan "Kopiera filer till iTunes" redan kontrollerades i rutan "Avancerad" i din iTunes-inställningar, är ditt iTunes-bibliotek troligen redan konsoliderat.
  • Konsolidering av ditt iTunes-bibliotek är ett lämpligt första steg att ta före Överföring av ditt iTunes-bibliotek från en dator till en annan. Konsolidering av ditt iTunes-bibliotek innan det överförs är det inte tillräckligt nödvändigt, men det hjälper till att du inte saknar några låtar eller andra filer i övergångarna. Om du försöker överföra dina musikfiler utan att konsolidera dem, kommer aliaserna att komma åt okonsoliderade filer att överföra, men utan att de är tillgängliga för åtkomst, kommer aliaserna att vara värdelösa på den nya datorn.
  • När iTunes konsoliderar ditt bibliotek, kommer det att göra kopior av alla iTunes-biblioteksfiler som inte redan finns i den konsoliderade mappen. Det rör sig inte dem. Detta är fördelaktigt eftersom du fortfarande kan komma åt din musik via sin gamla plats, men om du har begränsat utrymme tillgängligt på din hårddisk kanske du vill radera den extra (gamla) kopiera och använda bara kopian i det konsoliderade iTunes-biblioteket.
  • I vissa versioner av iTunes kan du hitta kommandot "Konsolidera bibliotek" i iTunes "Advanced" -menyn.
  • Biblioteksgränssnittet är helt enkelt ett index för att lokalisera iTunes media-musik eller video-på din dator. Bara för att du kan klicka igenom till en fil från iTunes-biblioteket betyder inte att det är lättillgängligt i din iTunes-mapp - bara konsolidera ditt iTunes-bibliotek kommer att uppnå detta.
  • I iTunes 10.2.1, "konsolidera" finns i filen>bibliotek>Organisera biblioteket>konsolidera.Tips-Text förklarar fullständigt funktionen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande