Hur får man hundar att sluta skälla

Hundar gör underbara följeslagare och idealiska husdjur, men ibland kan även en bra hund bli en oupphörlig Barker. Det finns många anledningar till att hundar bark, och det problematiska beteendet är både irriterande och på många ställen olagligt. Det första steget att lugna din hunds skällning är att ta reda på varför han / hon gör så mycket ljud. När du har bestämt dig varför han / hon skäller, vet du vilka åtgärder som ska vidta för att få honom / henne att sluta. Att lära sig att tysta din skällande hund kan hjälpa till att säkerställa ett lugnt samhälle och hålla dig ur problem med lagen.

Steg

Metod 1 av 5:
Kontrollera förfrågan skäller
  1. Bilden med titeln Få hundar att sluta skälla steg 1
1. Avbryta förstärkning. Även kallad "uppmärksamhetssökande skällning," Förfrågan Barking är ett vanligt problem för hundägare. Det första steget att bryta en hunds förfrågan skäller är att sluta ge din hund vad hon vill ha när hon skäller. Detta kommer givetvis att ta lite tid att träna ut ur din hund, speciellt om hon har varit "belönad" för att hon skäller över många år.
  • Försök att skilja mellan skällande som stammar från att behöva använda badrummet (vilket är ett giltigt behov av att vocalize) och skälla över varje mindre önskan, som att vilja komma på soffan eller få mer uppmärksamhet.
  • Ge inte in i din hunds skällning, oavsett hur mycket hon skäller. Eventuell koncession till en hunds begäran Barking kommer att ångra vilka framsteg du kan ha gjort.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 2
    2. Ignorera skällandet. Uppmärksamhetssökande eller begära att skälla kan vara det enda sättet som din hund vet hur man beter sig. Även efter att du har avbrutit din förstärkning av det beteendet, kommer det sannolikt att ta ett tag att bryta din hunds hund. Under tiden är det bäst att ignorera - istället för att straffa - detta uppmärksamhetssökande beteende.
  • I en hunds sinne, även skriker på henne att sluta anses vara uppmärksam. Om du förlorar ditt tålamod och skriker på din hund, kommer hon förmodligen att barka för ännu längre nästa gång, för att hon kommer att ha varit konditionerad att förvänta sig någon form av svar (även ett negativt svar).
  • Om din hund skäller, skrika inte på henne, eller älska henne, eller ge henne vad hon vill. Titta inte ens på henne. Den bästa strategin är att distrahera dig själv, som att läsa en bok eller tidning, tills din hund lugnar sig eller däcks sig själv.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 3
    3. Belöna gott beteende. När din hund äntligen slutar skälla är det viktigt att du berömmer och belönar henne för hennes tystnad. Med tiden kommer din hund att lära sig att vara tyst och lydig kommer att uppnå större resultat än att agera och skälla.
  • Håll godis till hands för när hon slutar skälla. Belöningar bör ges så snabbt som möjligt efter det önskade beteendet för att mest effektivt lära hunden.
  • Vocal beröm din hund när hon slutar skälla. Säga, "Bra hund!" och ge henne en behandling.
  • Eftersom din hund lär sig att tystnad belönas med godis och skällning ignoreras, måste du gradvis förlänga den tidsperiod som din hund måste vara tyst innan du får en behandling. Till exempel, när hon har passerat de första stadierna av att få en behandling efter att barkningen har slutat, kanske du vill förlänga den tysta tiden med några sekunder varje dag och arbeta dig upp till en minut eller två innan du belönar henne.
  • För bästa resultat varierar hur mycket tid din hund måste vara tyst innan du får en behandling. På det sättet kommer hon inte att förvänta sig en behandling efter en viss tid, och förväntan kommer att hålla henne i tyst spänning. Till exempel, efter några veckor av träning, växla mellan 20 sekunder av tystnad, en hel minut av tystnad och 30 eller 40 sekunder av tystnad.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 4
    4. Hitta ett ersättningsbeteende. Ett av de bästa sätten att träna ett djur ut ur oönskat beteende är att lära henne ett alternativt beteende. På det sättet, i stället för att växa alltmer frustrerad och irriterad att du inte svarar på hennes önskningar, kommer din hund så småningom att inse att om hon vill få sig, måste hon engagera sig i det andra, mer önskvärt beteende.
  • Undervisningens ersättningsbeteenden kan vara tidskrävande, men i slutändan är det det bästa sättet att uppmuntra önskvärt beteende. I stället för att svara på din hunds vokalförfrågningar att spela, lära henne att ta med sin favoritleksak till dig och ställa den på golvet.
  • Du kan också förhindra oönskat beteende genom att minska chanserna för de situationer som uppstår. Till exempel, om din hund skäller för din hjälp när hennes boll rullar under soffan, försök att sätta något under soffan för att blockera sina leksaker från att rulla under där.
  • Bilden med titeln Få hundar att sluta skälla steg 5
    5. Fortsätt träningen. Sluta inte vid avbryta skällning för uppmärksamhet. Fortsätt din träning för att så småningom täcka alla aspekter av begäran / uppmärksamhetssökande skällning. Så småningom kommer din hund att lära sig att vänta tålmodigt om hon vill spela, äta eller ta emot husdjur.
  • Metod 2 av 5:
    Lugnande separationsangst
    1. Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 6
    1. Känna igen separationsangst. Separationsangst kan ta olika former i en hund, men de vanligaste tecknen på separationsangst förstör huset / lägenheten och skäller oupphörligt. Dessa beteenden är vanligtvis bara engagerade när hundens ägare är på jobbet eller på annat sätt ut ur huset, och om hunden inte är destruktiv, kan vissa ägare inte ens vara medvetna om att deras hundar har separationsangst. Vanliga tecken på separationsangst för att se upp för att inkludera:
    • Efter dig från rum till rum, oavsett hur kort är du borta
    • skakar, panting, eller gråter när du är redo att lämna för dagen
    • urinering eller defekat inomhus medan du inte är hemma
    • tugga hushållsobjekt när du inte är hemma
    • repor eller "grävning" På golvet, väggar eller dörrar när de lämnas ensam
    • Möjliga klagomål från grannar om att skälla eller skryta när de lämnas hemma ensam
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 7
    2. Prova att kontakta din hund. Konditionering är en vanlig behandlingsmetod för hundar som vanligtvis involverar att träna hunden för att associera något rädsla med en belöning. I fallet med separationsangst, istället för att frukta någon eller något, räddar hunden att vara ensam. För att motverka förhållandena, måste du träna din hund för att associera vara ensam med något som hunden når (som godis).
  • När du lämnar huset, försök att ge din hund ett pussel leksak fylld med mat. Något ihåligt som kan fyllas med godis, sprayost, eller lågfett jordnötssmör kommer att hålla din hund upptagen i minst 20 till 30 minuter, vilket kan vara tillräckligt länge för att hon skulle glömma att hon var rädd för att du lämnade.
  • När du kommer hem, ta bort eller dölja pussel leksak (er) så att din hund blir konditionerad att bara ha tillgång när du är ute av huset.
  • Var medveten om att motkonferenser vanligtvis bara fungerar för milda fall av separationsangst. Även om pusselleksaker säkert kommer att njutas av din hund oavsett hur svårt hennes skick kan du behöva tillgripa starkare tillvägagångssätt om din hund lider av måttlig till svår ångest.
  • Bilden med titeln Få hundar att sluta skälla steg 8
    3. Desensibilisera din hund till ensamhet. Om din hund har måttlig till svår separationsangst, kommer hon sannolikt inte att botas över natten. Ett bra sätt att få din hund mer van att vara ensamhet är att gradvis desensibilisera henne att vara ensam och förstärka det faktum att det är redo att lämna inte betyder övergivande. Detta är en långsam process som kommer att ta flera veckors övning och konsistens, men bör vara effektiv för långsiktiga resultat.
  • Arbeta på före avgångsangst genom att exponera din hund till dina olika avgångsdelar, som att sätta på en kappa eller plocka upp / jingla dina nycklar. Försök att engagera sig i dessa beteenden vid olika tider under hela dagen utan att faktiskt lämna huset.
  • Lär din hund att bli bekvämare ensam genom att arbeta på "Out-of-seight stannar." Detta medför att din hund sitter eller ligger ner och sedan går ut ur rummet eller på annat sätt ur sikte.
  • När din hund blir bekväm med att du är ute av hennes syn, försök att stänga en dörr för att blockera sin tillgång till dig, och gradvis förlänga tiden som du är ute av rummet eller bakom en stängd dörr.
  • Börja med att göra out-of-sight stannar på en lågstakesdörr, som ett badrum eller sovrumsdörr. Försök inte hoppa direkt till ytterdörren, eftersom det kan lura din hund.
  • Efter flera veckor bör du utvecklas för att utöva vistelse i synhåll på en utgångsdörr. Men även då är det bäst att använda en alternativ dörr (om möjligt) än den du brukar använda för att lämna jobbet. Till exempel, istället för att gå ut på ytterdörren eller dörren till garaget, försök att gå ut bakdörren.
  • När du förlänger den tid du är ute av din hunds syn eller bakom stängda dörrar, bör du införliva motkonditioneringsmetoder som ett pussel leksak för att hålla henne distraherad. Försök lägga till den här komponenten när du är bakom stängda dörrar eller ut bakdörren i minst 10 till 20 sekunder åt gången.
  • Bilden med titeln Få hundar att sluta skälla steg 9
    4. Ha tålamod. Det tar mycket träning och övning att få din hund bekväm med långvarig frånvaro. Det mesta av en orolig hunds oönskade beteende kommer att äga rum inom de första 40 minuterna som du är borta, och det tar många, många träningssessioner innan du bekvämt kan nå en 40 minuters frånvaro.
  • Öka bara din frånvaro med några sekunder varje träningspass. Något mer än det kan störa din hund och utlösa hennes panikreaktioner.
  • När din hund kan vara bekvämt kvar enbart i 90 minuter, kommer hon sannolikt att kunna hantera fyra till åtta timmars ensamhet. Men i de tidiga stadierna av den komfortnivån är det bäst att "testa" din hund på fyra timmars ensamhet, snarare än att hoppa direkt till en hel arbetsdag (om möjligt).
  • Om du är förenlig med din träning och träning flera gånger varje dag på helgerna och minst två gånger om dagen på vardagar (som före arbete och på kvällen) kan du kunna åstadkomma långsiktig komfort i under en månad. Men varje hund är annorlunda, och din hund kan behöva en längre träningsperiod eller fler träningssessioner varje dag.
  • Var tålmodig, och kom ihåg att din hund bara handlar ut eftersom hon älskar dig och är rädd att du kommer att överge henne.
  • Bilden med titeln Få hundar att sluta skälla steg 10
    5. Överväga alternativa arrangemang. Om din hund absolut inte kommer att lugna sig trots träning, eller om din hyresvärd eller grannar har uttryckt otålighet med din hunds behov av träning, kan du behöva överväga alternativa arrangemang.
  • Se om du kan ta med din hund till jobbet med dig (beroende på din arbetsplats). Det kanske inte är perfekt, men många kontor är hundvänliga, speciellt om du förklarar dina omständigheter till din chef.
  • Göra arrangemang för en vän eller familjemedlem att titta på din hund medan du är borta. De flesta hundar upplever bara separationsangst om de är helt ensamma. Med andra ord, att ha någon som det vanligtvis kommer att hjälpa.
  • Tänk på kasseutbildning. Crate Traines framgång varierar avsevärt från en hund till en annan. Vissa hundar är rädda genom att behöva lämnas i en kista, medan andra ser kistan som sitt eget säkra utrymme och en försäkran om att någon kommer att vara hemma vid någon tidpunkt för att öppna kassen.
  • Sök hjälp från en certifierad professionell hund tränare (CPDT) om allt annat misslyckas. En CPDT kommer att veta hur man hjälper din hund på bästa möjliga sätt. Hitta en CPDT i ditt område genom att söka online, eller fråga din veterinär för en rekommendation.
  • Metod 3 av 5:
    Stoppande larmbark
    1. Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 11
    1. Känna igen larmbark. Larmbarkering är något mönster av skällning vid uppfattade inkräktare. Medan man skäller på en riktig inkräktare är användbar och kan spara en persons liv, skälla på uppfattade inkräktare som postbärare, paketleverantörer, eller till och med bara grannar som passerar egendomen kan vara irriterande och besvärliga.
    • Larmbarkering kräver inte alltid en visuell bekräftelse på den uppfattade inkräktaren. Vissa hundar kan engagera sig i larm som bara skäller från att höra en bildörr utanför eller höra röster på trottoaren.
    • Larmbarkering åtföljs ofta av en liten lung eller pounce framåt (en till två tum) med varje bark.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 12
    2. Lär din hund det tysta kommandot. Det bästa sättet att kväva larmbarkering är genom att lära din hund att vara tyst på kommandot. Liksom alla träningar kommer det sannolikt att vara en tidskrävande process som kräver tålamod och konsistens. Men om du är villig att sätta i tid och ansträngning, kommer även den mest territoriella hunden att lära sig att verka bättre.
  • När din hund börjar engagera sig i larmbark, håll upp en behandling efter tre eller fyra skäller. Detta kommer att få sin uppmärksamhet och kommer sannolikt att distrahera henne från den uppfattade inkräktaren.
  • Vänta tills hon slutar skälla. Helt enkelt vara tålmodig och fortsätt att hålla upp behandlingen.
  • När din hund slutar skälla, säg "tyst" i en lugn men sträng röst och ge henne behandla.
  • Upprepa denna process tills din hund lär sig att associera ordet "tyst" med sin tystnad. När din hund har gjort detta framgångsrikt vid 10 eller flera tillfällen kan du börja ge det tysta kommandot utan att visa henne en behandling. Om hon fortfarande följer ditt kommando, ge henne en behandling. Om hon inte gör det kan du behöva visa henne behandla för flera fler träningssessioner.
  • Så småningom kommer din hund att lära sig att vara tyst på kommando utan att få en behandling. Även efter att du har nått det här utbildningsstadiet, bör du fortfarande ge din hund verbal beröm när hon slutar skälla.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 13
    3. Applicera det tysta kommandot. När din hund har lärt sig det lugna kommandot i träningssessioner måste du tillämpa det tysta kommandot till verkliga scenarier. Du kan göra detta genom att ha en vän slam en bildörr framför ditt hus, rattle din brevlåda eller närma dig din ytterdörr.
  • Ha en behandling redo varje gång din vän kommer till dörren. Även om du har passerat punkten att ge gods under regelbunden träning, kan du behöva använda godis för tillämpade träningssessioner som involverar en verklig uppfattad inkräktare.
  • När du har någon kommer till dörren låtsas att vara mailman, är det absolut nödvändigt att din vän inte lämnar verandaen tills din hund är tyst. Om han lämnar medan hon fortfarande skäller, kan hon komma att tro att det var hennes skällning som körde honom bort.
  • Metod 4 av 5:
    Förhindra tvångs- / tristombark
    1. Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 14
    1. Känna igen tvångs- / tristessbark. Om din hund skäller obligatoriskt utan anledning, eller tenderar att barka när hon är kvar ensam (till exempel på gården), kan hon vara engagerande i tristombarkering. Hundar som barkar när de är ensamma kan uppleva separationsangst, men det finns vanligtvis andra symtom som åtföljer det problemet, som destruktivt beteende, badrumsproblem och följer dig när du är hemma. Vanliga tecken på kompulsiv eller tristessbark inkluderar:
    • Överdriven skällning i ett repetitivt mönster
    • pacing eller springa fram och tillbaka, vanligtvis under skällning eller kort före / efter skällning
    • skäller när sig ensam (utan andra tecken på separationsangst)
    • skäller när du slutar att uppmärksamma henne
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 15
    2. Ge din hund mer motion. Övning och speltid är de bästa lösningarna för tvångsmässig och tristessbark. Medan du går din hund är naturligtvis en viktig del av att få sin träning (även om du har en inhägnad gård), kanske det inte är tillräckligt. Försök att ha din hund springa fram och tillbaka mellan två personer i 10 till 20 minuter, jaga en boll eller leksak, eller ta din hund jogging med dig innan du lämnar jobbet.
  • Att ge din hund minst 20 minuters kraftig träning varje dag är viktigt för hennes fysiska och mentala välbefinnande, och kan bidra till att minska händelserna för problembeteende som tristessbark.
  • Du borde också spendera lite tid varje dag leker med din hund. Du kan spela gömma och söka, eller bara kasta en boll runt och få henne att jaga eller hämta bollen.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 16
    3. Lär dina hundrick. Lärande och praktiserande trick är ett utmärkt sätt att förhindra tristess hos hundar och avskräcka tvångsmässigt beteende. Tricks kräver fokus, uppmärksamhet och retention av lektioner, som kan ockupera din hund både fysiskt och mentalt.
  • När din hund har lärt sig några knep, har hon ut att utföra dem varje dag. Detta hjälper henne att komma ihåg de knep hon har lärt sig och hjälper också att hålla henne ockuperade och engagerade.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 17
    4. Lämna distraktioner för din hund. Förutom motion, lämnar distraktioner runt huset ett utmärkt sätt att hämma problembeteenden som tristessbark. Du kan använda ett pussel leksak fylld med jordnötssmör, eller helt enkelt kasta en handfull godis på olika ställen runt rummet. Du kan också lämna en radio eller tv på för hunden så ljudet kommer att distrahera henne.
  • Metod 5 av 5:
    Hitta sätt att minska övergripande skällning
    1. Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 18
    1. Möt din hunds behov. Om din hund är hungrig eller lämnat ut på gården hela dagen varje dag, kommer hon förmodligen att skälla. Ingen mängd utbildning eller beteendesteknik kommer att dämpa sitt behov av mat och komfort. Se till att din hund alltid har gott om coolt, rent vatten att dricka när hon behöver det, två till tre näringsrika måltider varje dag och tillgång till insidan av ditt hem.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla Steg 19
    2. Utesluter medicinska problem. Ibland skäller är din hunds sätt att indikera att hon är skadad eller sjuk. Om det finns en chans att din hund kan ha något medicinskt problem eller skada, bör du ta henne att se en veterinär så snart som möjligt.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 20
    3. Använd träningsmetoder. Undervisa din hund "tyst" Kommandot är en utmärkt träningsteknik. Det kommer att vara användbart för någon form av problembark, men det kan vara det enda alternativet för vissa beteendeproblem som territorierande larmbarkering.
  • När som helst din hund börjar skälla i onödan, håll upp en behandling för att distrahera henne från den uppfattade inkräktaren.
  • När din hund har slutat skälla, säg ordet "tyst" och ge henne behandlingen.
  • Gradvis förlänga varaktigheten av tiden hon måste vara tyst innan han får behandlingen. Så småningom borde hon nå en punkt där det bara säger ordet "tyst" Utan att visa henne kommer en behandling att framkalla ett tyst svar.
  • Bilden med titeln Få hundar att sluta skälla Steg 21
    4. Ge henne mer motion. Övning är ett bra sätt att begränsa problembeteendet, inklusive överdriven skällning. Oavsett om din hund är orolig, territoriell, eller helt enkelt uttråkad, kommer det troligen att få en bra träning att bidra till att minska frekvensen och intensiteten hos hennes problembarkering.
  • Beroende på din hunds ålder och fysiska förmågor kan du utöva henne på ett antal sätt. Långa promenader är bra för äldre hundar, medan yngre hundar kan njuta av att jogga med dig, jagar en boll för ett spel som hämtar, spelar tug-of-war eller andra interaktiva leksaker.
  • Bilden med titeln Få hundar att sluta skälla steg 22
    5. Blockera vad som stör henne. Om din hund har skällande problem närhelst hon ser eller hör något ute, kan en enkel lösning vara att blockera sin tillgång till att se eller höra den som utlöser. Om hon står vid fönstret och skäller, försök att sätta upp gardiner eller persienner så att hon inte kan se passera människor eller djur. Om de ljud hon hör utanför tenderar att ställa henne av, försök lämna en radio på under dagen för att distrahera henne och muffel ljudet utanför ditt hem.
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 23
    6. Kontakta en expert. Det finns många olika typer av hundbeteende specialister, var och en med sina egna unika kvalifikationer. Oavsett vilken typ av expert du väljer, bör du alltid kolla personens kvalifikationer och leta efter rekommendationer eller recensioner online. Om du inte hittar en expert på nätet, fråga din veterinär för rekommendationer om en expert som kan hjälpa din hund med sina unika behov.
  • Tränare är ofta certifierade, men inte alltid. Tränare kan också gå med andra titlar, som beteenderådgivare, husdjursterapeut och djurpsykolog.
  • Certifierade professionella hundutbildare (CPDTS) är certifierade av en oberoende organisation. För att bli certifierad måste en prospektiv CPDT slutföra ett strikt praktiskt utbildningsprogram, passera ett standardiserat test och ge rekommendationsbrev.
  • Behaviorists kan ha ett antal olika typer av titlar, men i huvudsak måste någon form av beteendemän ha tjänat en magisterexamen eller doktorand i djurbeteende. Vanligtvis kommer en behaviorist med doktorsexamen att kallas en certifierad tillämpad djurbeteende (CAAB), medan en behaviorist med en magisterexamen kommer att kallas en associerad certifierad anpponserad djurbeteende (ACAAB).
  • Bild med titeln Få hundar att sluta skälla steg 24
    7. Prova bark avskräckande. Barkavskiljare som anti-bark kragen är mycket obehagliga för hundar, och bör endast användas som en sista utväg när ingen annan metod har fungerat. Vissa människor motsätter sig barkkrafter på grund av uppfattningen att dessa barkavskiljare är straffenheter. Träning fungerar mycket bättre än straffenheter, och träning kommer givetvis att ge de bästa långsiktiga lösningarna på beteendeproblem, men om träning inte har fungerat för din hund och din hyresvärd har hotat utslag eller polisintervention, kan du behöva tillgripa en bark krage.
  • Citronella Collar levererar en liten, kort blast av citronella varje gång hunden skäller. Dessa typer av krage har visat sig vara minst lika effektiva som elektroniska krage och riskerar inte att orsaka någon smärta eller verkligt obehag för hunden.
  • Ultraljudsbarkkrafter levererar ett ultraljudsbuller som bara hundar kan höra. Det är obehagligt för hunden, men orsakar inte någon verklig smärta.
  • Shock Collar liknar citronella och ultraljudskrafter, men ger istället en kort elektrisk chock till hundens nacke. Dessa krage har vanligtvis ett antal olika inställningar för att ändra hur intensiv chocken är, och om du använder en av dessa kragen är det bäst att använda den lägsta inställningen för att förhindra skada på hunden. Återigen bör dessa endast användas som en absolut sista utväg.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Utbildning och motion är de bästa sätten att bekämpa något oönskat beteende.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande