Hur uppmuntrar du din nya hund att lyssna på dig

Uppmuntra en hund att lyssna på dig beror på din hunds förhållande till dig. Ju starkare ditt band, desto bättre är din hunds uppmärksamhet åt dig. Arbeta med att bygga förtroende mellan dig och din hund, och få din hund i den bästa formen för att lyssna genom att eliminera distraktioner och överflödig energi. Kom ihåg att övningen gör perfekt, så att arbeta med kommandon om och om är det bästa sättet att få din nya hund att lyssna på dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Undervisning Grundläggande kommandon
  1. Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 1
1. Namnge din hund. En del av att få en ny hund att lyssna på dig är att ge det ett namn och lära ditt hund detta nya namn. För att börja, börja med att få din hunds uppmärksamhet genom positiv förstärkning. Säg din hunds namn och ge det en behandling. Detta hjälper din hund att associera sitt namn med en positiv belöning. Efter några dagar av detta, börja övergå från godis till beröm så att den positiva förstärkningen fortfarande är där.
  • När din hund inte uppmärksammar och du säger sitt namn, ska det vända sig mot dig. I dessa situationer, säg "Ja!"Och ge hunden en behandling eller beröm.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 2
    2. Arbeta på grunderna. Börja små med grundläggande kommandon och försök att träna perfekta dessa. Bli inte för ambitiös i början. Det kan bara förvirra din hund och göra det svårare för din hund att lyssna på dig i framtiden.
  • Överväg att börja med kommandot "SIT". Detta är vanligtvis en lätt för att nya hundar ska lära sig, och en bra att bygga vidare med andra kommandon.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 3
    3. Eliminera distraktioner. Din hund kommer att ha svårt att lära sig att lyssna på dig om det finns för många andra saker som händer runt dem. Försök att arbeta med att träna din hund på ett lugnt ställe där det finns få distraktioner.
  • Försök att arbeta i ett rum från resten av din familj. Eller arbeta i en lugn park eller annat utomhusutrymme (som din bakgård).
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 4
    4. Börja med ett enkelt kommando. Börja med ett grundläggande "Sit" -kommando, genom att trycka fast, men inte super hårt, på hundens bakre ände. Säga "sitta" Som du gör det här.
  • Efter ett par dagar med det här, prova det med en handledning. Om hunden inte lyssnar, känner det inte ordet.
  • Så småningom kommer du att kunna få din hund att sitta utan handmotioner.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 5
    5. Arbeta på mer avancerade kommandon över tiden. Följ dessa steg igen med mer avancerade kommandon. När din hund mästar en uppgift, gå vidare till en annan. Detta kommer att hålla din hundinlärning, lyssna på dig och titta på dig för kommandon.
  • Till exempel, när din hund lär sig hur man sitter och du har övat det upprepade gånger, börja undervisa din hund hur man kommer. Detta nya kommando kommer att bygga på den gamla.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 6
    6. Öva igen och igen. Bli inte lat med din träning. Var noga med att stanna på toppen av din träning och träna det dagligen med din hund. Att vara konsekvent och göra saker om och om kommer att hjälpa din hund att lära sig att lyssna på dig mer än någonting.
  • Om du har vissa regler eller kommandon, se till att du håller fast vid dem hela tiden. Till exempel, om du inte vill att din hund ska komma på sängen, låt det aldrig komma upp där. Bli inte lat en dag eller bestämmer dig för att koka med din hund och göra ett undantag. Detta kommer bara att förvirra din hund och göra det undrar vad du vill och när du ska lyssna på dig.
  • Metod 2 av 3:
    Adressera dåligt beteende
    1. Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 7
    1. Ge positiv förstärkning. När din hund börjar svara på dina kommandon som du vill ha det, var noga med att belöna din hund med något positivt. Positiv förstärkning bekräftar din hunds beteende och gör det mer troligt att din hund fortsätter att lyssna på dig i framtiden.
    • Du bör börja den positiva förstärkningen med godis som du tränar din hund, men så småningom bör du flytta till att bara lova din hund och petting den när den lyssnar på dig korrekt.
  • 2. Prova Clicker Training. Clicker Training är en typ av positiv förstärkning. Köp en träningsklickare och klicka på det varje gång din hund utför ett kommando korrekt. Ge din hund en behandling omedelbart efter klicket. Efter några repetitioner tar klickljudet på de givande egenskaperna hos behandlingen.
  • När din hund börjar associera klicket med belöningar, kan du använda klicket ensamt för att belöna gott beteende. På det sättet behöver du inte avbryta din träning efter varje korrekt utförd kommando för att ge din hund en behandling.
  • Var noga med att ge din hund en behandling som följer klickljudet i slutet av sessionen för att behålla sin positiva förening.
  • En klickare kan göra träningsprocessen enklare, men det är faktiskt inte nödvändigt. Du kan använda ett kommando som "ja" eller "bra" i stället för klickljudet för att producera samma effekt.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 8
    3. Undvik negativ förstärkning. Denna typ av beteendeändring är beroende av att skapa ett förhållande av rädsla och inlämning mellan dig och din hund. Du vill inte att din hund ska lyda dig helt enkelt för att det är rädd för dig och hur du kan reagera.
  • Beteenden att undvika att skrika, slå, medföra fysisk smärta på något sätt, eller straffa efter det faktum då hunden inte vet vad det straffas för.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 9
    4. Få din hund att sluta tugga saker. Nya hundar behöver lära sig många saker innan de kan sameksistera med dig i ditt hem. Detta inkluderar att lära vilken typ av saker du vill att de ska tugga på och vilka typer av saker du inte vill att de ska tugga på. Tuggning är en normal aktivitet för hundar, så var noga med att ge dem gott om ben och tugga leksaker som du klarar av att de får tugga.
  • Du bör också försöka doggie-bevis ditt hus genom att sätta värdefulla saker utom räckhåll för hunden tills du är säker på att det kan styra sitt tuggningsbeteende.
  • Försök att övervaka din hund så mycket som möjligt så att du kan hjälpa det att lära dig vilka saker du inte vill ha det att tugga.
  • Om allt annat misslyckas kan du försöka spruta tugga avskräckningsmedel på saker du inte vill ha din hund att tugga på.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 10
    5. Uppmuntra din hund att sluta kissa i huset. Om din nya hund har problem med husträning, försök skapa ett mindre utrymme för hunden inuti. Hundar gillar att hålla sina personliga områden rena, så de brukar inte ha en olycka om de är i ett mindre utrymme eller en kista.
  • Hundar utvecklar substratpreferenser, vilket betyder att de föredrar att gå på toaletten på ett visst material. På grund av detta är det bäst att inte använda inomhuskuddar när husutbildning valpar. De kan börja föredra att urinera på ditt golv i stället för gräset.
  • Du bör försöka hålla din hund bort från mattor och mattor, eftersom de har en liknande känsla för gräs och kan förvirra dem.
  • Dessutom bör du rengöra området noggrant om din hund har en olycka i huset eftersom de kan lukta sin tidigare olycka och tänka att det här är en plats att använda badrummet. Rengöring av platsen gör det mindre troligt att din hund kommer att åka dit igen.
  • Metod 3 av 3:
    Stödja god hälsa och fokus
    1. Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 11
    1. Bygga en Bond med din hund. Din nya hund kommer att lyssna på dig bättre när det känns bekvämt med dig. Se till att din hund är glad och nöjd i sitt nya hem. Spela med det dagligen, ge det mycket uppmärksamhet och tillgivenhet, och se till att mata det regelbundet.
    • Du bör mata en vuxen hund två gånger om dagen samtidigt - en gång på morgonen och en gång på kvällen, enligt dina veterinärs instruktioner.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 12
    2. Frigöra överskottsenergi. En hyperaktiv hund har problem med att följa kommandon eftersom de har för mycket energi som behöver utvisas. De kan inte fokusera på att lyssna på dig också om de försöker hantera hela deras uppta upp energi och spänning. Om du vill att din hund ska lyssna på dig, ge det gott om träning dagligen för att hjälpa till att frigöra överskottsenergin.
  • Beroende på rasen bör du försöka ta din hund en promenad i minst 30 minuter varje dag.
  • När din hund har haft sin promenad eller en bra spelning med dig, borde det kunna fokusera på träning och lyssna mer uppmärksamt.
  • Bild med titeln Uppmuntra din nya hund att lyssna på dig Steg 13
    3. Ta din hund till veterinären för regelbundna kontroller. Håll din hund uppdaterad med sina vaccinationer och årliga hälsokontroller för att se till att det är friskt. Om hunden har problem med att följa dina kommandon, kanske du vill kontrollera med din veterinär att det inte finns några problem som påverkar din hund, till exempel ett problem med att höra.
  • När du får en ny hund, bör du ta den till veterinären inom de första veckorna för att se till att dess vaccinationer är aktuella och att det inte finns några uppenbara medicinska problem som måste åtgärdas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Slå aldrig en hund. Detta är negativ förstärkning och hjälper inte din hund att lyssna på dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande