Hur komplimanger en kille

Nästan alla älskar att få en intelligent, personlig komplimang - även killar! Komplimanger är bra sätt att visa din uppskattning för en vän, gör några extra poäng med det "någon speciell", eller lyfta upp någon som känner sig nere. Men halvhjärtade komplimanger skickar vanligtvis inte meddelandet bra. Var noga med att du ger rätt komplimang på rätt sätt, så du skickar inte felmeddelandet.

Steg

Komplimangshjälp

Komplimanger Flirt Cheat Sheet

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provkomplimangeringsreaktioner

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 4:
Levererar din komplimang
  1. Bild med titeln komplimang en kille steg 1
1. Var uppriktig. Komplimanger har inte något annat än vad vi ger dem - de är inte saker som ska bytas mot favörer, vana att smalare människor som vi behöver tycka om oss, eller ges utan anledning. Komplimanger är bara meningsfulla när personen som ger komplimangen verkligen tror på dem. Att ge en falsk komplimang är en vit lögn i bästa och i värsta fall kan det vara allvarligt skadligt, så gör det inte.
  • Till exempel, låt oss säga att en killevän har just fått av scenen efter bombning på talangshowen. Om det kanske är en bra idé att lyfta hans andar med en falsk komplimang som, "Wow! Det där var fantastiskt! Bra jobbat!" Men eftersom han förmodligen vet att han inte gjorde det, kan det få honom att känna sig ännu värre. I det här fallet är det förmodligen bäst att gå med ett uppriktigt alternativ som "Hej, oroa dig inte. Du narger det nästa gång."
  • Studie av hjärnan visar att vi använder mönstren och spänningar av tal för att skilja vita lögner från sanning mer än icke-talade signaler. Om du inte är uppriktig, hör killen det i din röst.
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 2
    2. Använd lämplig timing. För det mesta kommer nådiga komplimanger att uppskattas mycket. Det är dock inte alltid lämplig för att ge komplimanger - gör det vid inopportune tider kan vara något pinsamt i bästa fall (och en stor faux pas i värsta fall). Nedan är bara några exempel på tider när du vana Vill du ge en kille en komplimang, eller åtminstone vill hålla din komplimang kort och artig:
  • Vid högtidliga tillfällen (begravningar, minnesmärken, etc.)
  • Efter att han bara varit generad
  • När hans avundsjuka betydande andra är runt
  • När han koncentrerar sig på något svårt
  • Det är värt att vara medveten om att vissa killar kan bli generad om de får en komplimang (särskilt en romantisk) när de är framför sina vänner. I det här fallet, eftersom killen är orolig för att rädda ansiktet framför sina kompisar, kan din komplimang ha motsatt effekt som du tänkt.
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 3
    3
    Leende på honom. Ingenting stavar uppriktighet som ett leende! För vissa killar (särskilt de som lockas till dig) kan det enkla nöjet att se ditt leende vara ett komplimang i sig själv! Även om du inte har några romantiska intentioner och du är bara glad för din kille vän, ett naturligt, varmt leende kommer att göra din komplimang mycket mer meningsfullt än en given med ett deadpan eller dyster uttryck. Smiles är enkla medel för att validera någon - när du ler på någon du hjälper till att låta dem veta saker är okej.
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 4
    4. Håll dina komplimanger snabbt och kortfattat. När det gäller att ge komplimanger är kort alltid söt! Rama inte om hur trevligt killen du komplimangerar är, hur stor hans hår är, och så vidare. Fokusera på en åtgärd eller aspekt av killen som du hittar trevligt, gör din komplimang, sedan fortsätt som vanligt. Kom ihåg: Ju mer komplimanger du ger, desto mindre minnesvärt kommer varje komplimang att vara.
  • Långa strängar av komplimanger kan ibland ge intrycket att du har en besatthet eller förälskelse på den person du komplimangerar. Även om det här är sant, försök att undvika det! Tänk till exempel vilket av följande är sannolikt att vinna din förälskelse: "Hej, Dave, du ser bra ut! Har du tränat?" eller "Hej, Dave, du ser bra ut! Har du tränat? Jag märkte att dina biceps såg lite större ut. De går riktigt bra med ditt leende. Du har fantastiska tänder, förresten. De är nästan lika vita som färg på din bil, som enligt min mening var ett riktigt smart färgval..."
  • Amerikanska komplimanger tenderar att vara betydligt kortare än andra kulturer. Längd på ett korrekt komplement varierar med kultur.
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 5
    5. Behandla honom som om du skulle behandla någon annan människa. När du är i tvivel, följer den gyllene regeln: "Göra mot andra som du skulle få dem att göra åt dig." Med andra ord komplimanger honom som du vill att han ska komplimera dig. Kom ihåg, oavsett hur drömmande eller skrämmande den här killen kan tyckas, han är bara en vanlig människa som du. Det finns saker som han oroar sig för varje dag, saker han inte är bra på och sätt som han inte är perfekt, precis som du! Så var inte rädd för att närma honom och ge honom en komplimang när det är lämpligt - det finns en anständig chans att han kanske är mer bashful om det än du.
  • Metod 2 av 4:
    Fokusera komplimanger på hans personlighet
    1. Bild med titeln komplimangera en kille steg 6
    1. Komplimanger hans smak. Alla - inklusive killar - gillar att höra att de har god smak. Berätta för någon att de saker de tycker är coola, moderna eller intelligenta är ett subtilt sätt att säga det de har dessa egenskaper. Av den anledningen är det nästan alltid bättre att komplimangera killens val i stället för att direkt säga "Du har bra smak." Forskning visar att män är mest sannolikt att komplimangera en persons ägodelar. Detta indikerar att män kan vara mest mottagliga för komplimanger som avser deras ägodelar. Nedan är bara några ämnen du kanske vill använda för komplimanger, tillsammans med exempel:
    • Filmer: "Du har bra smak i filmer. Från och med nu har vi filmnatt i ditt hus!"
    • Musik: "Hej, fantastisk skjorta, man! De bandreglerna."
    • Konst: "Den affischen på din vägg? Klassisk! Var hittar du det här?"
    • Litteratur: "Hej, du har den här boken!? Det är en av mina favoriter! Mycket respekt."
    • Filosofi: "Wow, jag tänkte aldrig på saker på det sättet. Du har några riktigt bra idéer."
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 7
    2. Komplimanger hans färdigheter. Killar älskar att få komplimanger om sina färdigheter, speciellt om komplimangen handlar om något de har lärt sig eller något de vet hur man gör det få andra människor gör. För en kille, det beröm han får för en färdighet som han lärde sig är en extra belöning för att sätta i den tid och ansträngning som krävs för att behärska det.
  • Forskning tyder på att när både män och kvinnor ger komplimanger till män, favoriserar de komplimanger av skicklighet.
  • Till exempel, om din kille vän arbetar hårt för att lära sig gitarr men kämpar, kanske du vill få honom att må bra genom att komplimentera honom efter en av hans improviserade föreställningar: "Wow! jag har aldrig hört "Wonderwall" spelade så förut. Jag gillar hur grov och innerlig Du gjorde det ljud."
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 8
    3. Komplimanger hans mod. Killar blir rädda lika lätt som någon annan, men de är ofta ovilliga att visa det av rädsla för att se svag. Det här är ingen anledning att undvika att ge dem en komplimang för sina modigheter när de måste göra något svårt - om de var rädd, de uppskattar att du har ryggen, och om de var inte rädd, de kommer fortfarande att uppskatta att du trodde vad de visade starkt karaktär.
  • Mod är en kvalitet som anses vara män. Studier visar att komplettering av dessa kulturellt skriptade könsföreställningar är avgörande för manlig vänskap.
  • Till exempel, om en kille nyligen var tvungen att leverera ett viktigt tal och du vet att han vanligtvis har en svår tid med offentligt tal, kanske du vill erbjuda komplimang som, "Grattis till ditt stora tal! Jag hörde din Kom ihåg titanerna Analogi dödade verkligen."
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 9
    4. Komplimanger hans beslutsfattande. Genom att berätta för honom att du tror att han gör bra val, säger du att du respekterar honom. Alla gillar att höra att de gjorde ett smart beslut - ingen gillar att höra att de gjorde en dum en. Att komplimangera en kille på ett beslut som de nyligen gjort är ett rondellområde att komplimangera sina instinkter och intelligens. Det kan också hjälpa till att lugna nerverna på någon som fortfarande är lite osäker på att den väg han valde var den rätta.
  • Om en kille nyligen bestämde sig för att acceptera ett stipendium för att driva sin passion för att studera polynesisk konsthistoria, kan du komplimera honom (och samtidigt lugna honom) genom att fokusera på intelligensen av hans val: "Wow. Du tar verkligen chansen att jaga din dröm. Oroa dig inte - jag vet att det kommer att packa ut för dig."
  • Forskning om studenter visar att förtroende påverkar beslut av könsuthållighet i akademiker.
  • Bild med titeln komplimang en kille steg 10
    5. Komplimanger hans humor. Att komplimangera en killars humor är ett utmärkt sätt att öka sitt ego - bäst av allt, det fungerar om du är allvarligt "in i" honom eller du ser honom bara som en vän. På egen hand är skrattet på en killar skämt en ofarlig gest av uppskattning utan romantiska konsekvenser. Å andra sidan, skrattar samtidigt som fysisk kontakt eller rör sig nära honom, kan signalera ditt intresse, vilket gör det till en mycket mångsidig form av komplimang.
  • Vanligtvis är det bästa sättet att komplimangera en killars humor, helt enkelt att skratta (med ärligt, äkta skratt) på vad han säger! Om du vill, kan du lägga till dina egna små verbala komplimanger mellan skratt, men det är inte nödvändigt. Du kan försöka fokusera på hur humor gör att du känner, så här: "Ha! Man, jag behövde verkligen det skratta. Ditt Dane Cook-intryck får mig alltid."
  • Forskning tyder på att komplimang en mans sinne för humor inte generellt orsakar en kvinnlig partner att uppfatta komplimangen som ett förhållande.
  • Bild med titeln komplimang en kille steg 11
    6. Komplimanger sin intelligens. Att ge någon en komplimang på hans smarta är ett bra sätt att visa att du uppskattar honom för mer än bara hans ytkvaliteter. Som en extra bonus, komplimangerar en kille för att vara smart kan också vara en liten ökning för dig själv, beroende på hur du uttrycker din komplimang - trots allt tar det en smart person att känna igen intelligens i en annan.
  • Till exempel, om din kille vän hjälper dig med läxor, du skulle kunna helt enkelt säga, "Wow, du är så smart," Men det finns mer fantasifulla sätt att säga detta som inte kommer att göra att du ser ut som om du kastar upp dina händer och skickar till sin överlägsna intelligens. Ett bättre val kan vara något som, "Wow, du förstår verkligen detta material. Jag antar att geometrin inte är för kvadrater trots allt!"
  • På vissa ställen är intelligens mer värderad hos män än fysisk attraktivitet. Det kan vara en indikator på social status och tjäna potential.
  • Metod 3 av 4:
    Basera komplimanger på utseende
    1. Bild med titeln komplimang en kille steg 12
    1. Komplimangera en del av hans kropp. Populär kultur kan inte måla killar som att vara så utseendemedvetna som kvinnor, men i verkligheten kan vissa killar vara lika bildmedvetna (om inte ännu mer).Om du letar efter att planera komplimang en killar utseende, försök att berätta för honom att han har en nicelmile, ögon, hår eller ansikte. Om du vill vara mer "fram-", Du kan också komplimangera honom på fysiska egenskaper som hans armar, abs, och så vidare, men det ses vanligtvis som en öppen bekräftelse på din attraktion för honom, så var försiktig med att använda detta på platoniska vänner!
    • Forskning visar att kvinnor är mycket mer benägna att komplimera män och andra kvinnor på deras utseende mot andra attribut.
    • De sätt Du komplimangerar en killar utseende kan också väsentligt ändra betydelsen av komplimangen. Till exempel, om du komplimangerar en platonisk killevän, är det förmodligen bäst att hålla sakerna ljusa med kommentarer som, "Du har galen ögon! Det finns en miljon olika färger där inne!" Å andra sidan kommentarer som, "Dina ögon är som dubbla oceaner... Jag känner att jag kunde gå vilse i dem" är förmodligen bäst kvar för romansk romaner eller människor du redan är mycket nära.
    • Var medveten om att det kan få sin partner att känna sig osäker. Studier visar att kvinnor är mycket mer benägna att känna sig hotade när någon komplimangerar sin manliga partners fysiska utseende.
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 13
    2. Komplimanger hans mode. Skarpt klädda män tigger praktiskt taget om uppmärksamhet, så var inte rädd för att ge det till dem. Att komplimangera någons klädsinne kan vara speciellt smart om du vet att killen får komplimangen är självmedveten om hur han ser ut. Medan det är bra att helt enkelt komplimentera någons hela outfit, är det också acceptabelt att välja en specifik del eller aspekt av killens stil och fokusera på det istället.
  • Notera att män kanske inte uppskattar komplimanger på deras sätt. Eftersom det kan bryta mot könsnormer för en man att bry sig om att vara modern, kan han ta det på fel sätt. Genom att inte acceptera denna typ av komplimang kunde han försöka rädda ansiktet.
  • Komplimanger som förstärker könsstereotyper kan orsaka dåliga relationer. Forskning visar att dessa kommentarer kan vara depersonalisering.
  • Till exempel, om din kille vän bara fick en ny frisyr men fortfarande är lite generad att visa det, kan du säga något som, "Whoa, kolla in ditt nya utseende! Frostade tips kommer aldrig att gå ur mode." Samtidigt kan detta skämma honom.
  • Bild med titeln komplimang en kille steg 14
    3. Komplimanger sin hälsa. Om en kille är riktigt passform, kanske han vill att du ska märka. Om han har jobbat hårt för att förbättra sin hälsa eller behålla det, kan det vara trevligt att få lite feedback. Det är trevligt att höra att andra människor kan berätta att du försöker vara frisk. Ge honom lite stöd genom att ge honom en komplimang på det. Du kan även välja att fokusera på en viss aspekt av sin hälsa, i motsats till hans övergripande hälsa.
  • Att komplimangera en mans hälsonivå kan vara ett bra sätt att undvika att de verkar mindre manliga. Hälsa är något som de flesta måste jobba hårt för. Komplimanger om deras kropp kan omdirigeras på detta sätt för att subtilt säga, "du arbetade hårt."
  • Till exempel, om du märker att killen inte längre är lindad efter att ha klättrat upp trappflyg, säger du, "Hej, du har mycket bättre på det! Jag är fortfarande wheezing!"
  • Metod 4 av 4:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Komplimang en kille steg 15
    1. Var försiktig för att inte objektivera honom. Att ge smakfulla komplimanger om en killar utseende är en sak, men kryper en kille ut med oförskämd eller suggestiva kommentarer om hans kropp är en annan helt. Även om många killar kan vara ovilliga att visa det, kan deras känslor till och med skadas av dig. Gör inte en kille som en köttstycke - även om det här är råd som du brukar höra ges till män angående kvinnor, det är lika sant tvärtom.
    • Objektivering händer när du tar en persons utseende som representation av hela deras väsen. Detta är speciellt när dessa attribut ska vara irrelevanta för situationen.
    • Även om man sparar en killar känslor borde vara tillräckligt med en anledning att inte objektivera honom, det finns en annan anledning att du inte borde göra det som är mer omedelbart: du kan komma i trubbel. Faktum är att om dina obehagliga kom eller oönskade komplimanger är svåra nog, kan de utgöra trakasserier, vilket är ett viktigt brott i skolan eller på arbetsplatsen och leder till allvarliga återverkningar.
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 16
    2. Dodge olämpliga ämnen. Det finns ett stort utbud av ämnen som är acceptabla ämnen för komplimanger, så gör inte misstaget att välja en som är off-gränser. I allmänhet vill du undvika att komplimangerar killar om saker som är mycket personliga eller som har starka känslor som är knutna till dem, om du inte är mycket nära honom.
  • Detta råd är framförallt SANT om andra människor är närvarande - medan det ibland kan vara bra att ta upp personliga ämnen i en-till-ett-inställningar, kommer du nästan aldrig vilja göra det framför sina vänner.
  • Taboo komplimanger kommer att variera från plats till plats. Det kan anses vara offensiv att komplimangera en man på sin fru.
  • Bild med titeln komplimang en kille steg 17
    3. Se upp för dolda konsekvenser. Dina komplimanger bör handla om att bygga killen upp, inte om subtilt riva ner honom eller gör dig själv bättre på sin bekostnad. Försök att inte ge backhanded komplimanger - komplimanger som innehåller en tunt förtäckt förolämpning eller en komplimang till dig själv. Inte bara är de oförskämda, men också i allmänhet ganska uppenbara, så de kan lätt sluta göra att du ser ut som en ryck i sociala situationer.
  • Här är ett exempel på en backhanded Compliment: "Hej, fick du en ny tröja?Det får dig att se tunnare." Det kan verka som om du komplimangerar honom, men du säger också att han normalt ser fett.
  • Forskning tyder på att människor är mer benägna att ta dessa uttryck som backhanded när de uppfattar den person som ger komplimangen någon inblick i vad som är normalt.
  • Bild med titeln komplimangera en kille steg 18
    4. Var originell. Använd inte en konserverad linje. Löjliga hämtningslinjer kan vara jättekul om du bara spelar, men de är hemska om du verkligen försöker komplimera någon. Kom ihåg att de bästa komplimangerna är uppriktiga, så, om inte den här personen verkligen har "har kört genom ditt huvud hela dagen", Du skadar förmodligen dina chanser med dessa typer av linjer.
  • Bild med titeln Komplimang en kille Steg 19
    5. Se till att du är säker på detaljerna. Kom inte komplimangera honom på något du är osäker på. Om du är fel på ditt antagande kan du förolämpa honom eller slå en känslig nerv, så det är vanligtvis bäst att spela det säkert och vänta. Här är bara några exempel på potentiellt "farlig" Situationer där du ska tråka lätt:
  • Hans utseende har nyligen förändrats (E.g., Han har nyligen förlorat mycket vikt på kort tid)
  • Du har inte sett honom på länge och är inte säkra på hur hans liv har förändrats
  • Du känner inte till hans relationsstatus
  • Du är inte säker på hur han känner om aktuella händelser (e.g. inom politikområdet, etc.)
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Göra komplimanger som kommer att stärka sin känsla av maskulinitet. Komplimanger sin höjd eller axlar.
  • Enkla och rakt framåtkompositioner - Överdriv inte det eller vilseleda honom.
  • Beroende på hur bra du känner honom, mät hur personliga dina komplimanger borde vara. Om du inte känner honom bra, en enkel "jag gillar din tröja!" är acceptabelt. Om du känner honom bättre eller är kanske romantiskt intresserad, säg något som "Du ser bra ut!" eller "Du har ett riktigt trevligt leende."
  • Komplimanger honom på något han är bra på.
  • En kille älskar att fötterna är komplimangerade, så om han har trevligt par skor på, nämna att du gillar dem.
  • Använd olika ordorder eller meningstruktur. Till exempel, istället för att säga "Du ser bra ut i den tröjan", omformulera det och säg "Den tröjan ser bra ut på dig"
  • Du kan inte gå fel med hans lukt eller ögon, eller något annat inte för intimt, men unikt. Det måste vara något han inte kommer att känna sig konstigt om, till exempel, många killar blir komplimangerade på saker som lukt, det är en bra.
  • Komplimanger honom på något han har på sig. Inget annat, särskilt saker som är för personliga. Det kan få saker konstigt mellan dig. Försök att börja med " Snygga skor" prata då
  • Varningar

    Var ärlig, han kan berätta om du ljuger.
  • Överdriv inte det - det kan bli irriterande och kan få dig att se desperat ut.
  • Kom ihåg att använda komplimanger som är rädd för att du inte kommer av som insincere.
  • Du måste inte riktigt komplimangera en kille som är vänner med honom, men det kan hjälpa någon du redan vet vem som har lågt självförtroende må bättre, vilket leder honom, så se till att du vill vara vänner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande