Hur man är en stor couchsurfer

Couchsurfing kan vara ett underbart sätt att träffa nya människor och att resa på en blygsam budget. Ta dig tid att planera ditt besök, och du kan hitta bra möjligheter att upptäcka lokal kultur, dela historier och färdigheter med dina värdar, och kanske till och med utforma varaktiga vänskap.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar en vistelse
  1. Bild med titeln vara en stor Couchsurfer steg 1
1
Skriv en tydlig Couchsurfing-förfrågan. Berätta för dina potentiella värdar när du kommer fram, varför du vill träffa dem, och hur länge du kommer att bo. Förklara lite om ditt besök. Är du turnerat området? I stan för en händelse? Passerar igenom på väg till någonstans annars? Se också till att du har fyllt i din profil, så de vet lite om dig.
  • Om du är bekymrad över säkerhet, välj värdar med detaljerade profiler och positiva recensioner. Kvinnor som reser ensam kanske vill välja kvinnliga värdar eller värdar med familjer och att hitta adressen till närliggande vandrarhem som ska användas som backup-plan.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer steg 2
    2. Hitta vanlig mark med din värd. Läs hans profil och leta efter intressen som du delar eller som du vill lära dig mer om. Din värd är en volontär, och är sannolikt öppen för att vara värd för att det betyder att träffa människor. Tänk på historier och färdigheter du kan dela med din värd under ditt besök och aktiviteter som du kan göra tillsammans.
  • Välj en facidoid att använda som isbrytare, till exempel en delad smak i musik eller en plats du har båda besökt. Om ingenting kommer att tänka, planera att fråga din värd om han är värd soffa surfare innan, eller vad han tycker om att göra för skojs skull i området.
  • Kommunicera med de inbyggda verktygen på webbplatsen, inte personlig kontaktinformation, tills du är säker på att du är kompatibel och besluta att gå igenom med soffan surfa.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer Steg 3
    3. Koordinera med din värd. När en värd har accepterat din förfrågan, kommunicera med honom för att räkna ut logistiken. Låt honom veta om de datum du ger honom är i sten, eller om du kan dyka upp sent eller lämna tidigt. Oavsett om du reser med flyg, bil eller fot, se till att du vet hur du kommer till din värdens hem, och vilket nummer ska ringa om du går vilse.
  • Fråga om du har din egen nyckel, eller om det finns vissa gånger du måste visa upp för att bli släppa in.
  • Ta reda på detaljerna i logi. Du kan behöva ta med din egen sovsäck, kudde och / eller handduk.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer Steg 4
    4. Få lokala tips från din värd. Som en permanent medlem av lokalsamhället kan din värd ge råd och varningar som inte är lätta att hitta online. Känn dig fri att fråga om något ämne som är relaterat till din vistelse-Din värd ska gärna hjälpa till. Här är några ämnen som kan vara användbara för att täcka innan du anländer:
  • Finns det några dagsturer som är värda att göra till närliggande städer eller sevärdheter? Skulle din värd vara intresserad av att gå med i dig?
  • Vad är det bästa sättet att komma runt det lokala området? Hur pålitlig är kollektivtrafik, och hur sent kör det? Ska du hyra en bil?
  • Finns det kvarter som är osäkra att gå igenom? Finns det några försiktighetsåtgärder att ta?
  • Del 2 av 3:
    Skapa en stor upplevelse
    1. Bild med titeln vara en stor Couchsurfer steg 5
    1. Dela något med din värd. En del av det roliga är att lära känna din värd. En liten present visar din uppskattning och kan öppna en varm konversation, speciellt om det är en rolig prydnad från din hemstad eller den sista platsen du besökte. Ännu bättre, ge en delad upplevelse gåva:
    • Dela dina färdigheter. Många Couchsurfers reser med ett musikinstrument eller ett litet dragkit. Andra erbjuder att hjälpa till med grundläggande reparationer, hantverksprojekt eller trädgårdsarbete.
    • Lär varandra något. Detta kan vara en sång, en semestertradition, sportrådgivning eller en av de färdigheter som nämns ovan. Om du känner ett annat språk och din värd verkar intresserad, lära henne några ord.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer steg 6
    2. Handelshistorier. Prata om de platser du har rest, tullen hemma, eller bara berättelser från ditt liv. Fråga dina värdfrågor om lokalsamhället, dess historia och sitt eget liv. Personlig och kulturell utbyte sätter Couchsurfing bortsett från en vistelse på ett hotell, om du går upp till möjligheten.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer Steg 7
    3. Respektera husregler. Gör ditt bästa för att följa instruktionerna som värden ger dig, som en ingång att använda och när du ska hålla bullernivån nere. Var uppmärksam på dina värdens vanor, och imitera dem om det behövs. Till exempel lämnar många människor sina skor vid ytterdörren och kan tro att det här är självklart i sin kultur.
  • Tveka inte att ställa frågor eller ber om ursäkt när du gör ett misstag. En positiv inställning går långt för att utjämna mindre slip-ups.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer steg 8
    4. Erbjuder din värdmat. Mat är ett bra sätt att dela med sig av trevliga upplevelser och att introducera varandra till dina respektive kulturer. Om du kan laga mat, erbjuda att göra det i din värd hem och dela resultaten med din värd. Om du inte kan laga, eller din värd verkar obekväma med idén, erbjuda att hämta fliken för en måltid på en restaurang i närheten. Om det inte finns någon tid att dela en måltid tillsammans, eller en restaurang är ute av ditt budgetområde, ta med en liten behandling hemifrån eller ett närliggande bageri.
  • Om din värd också lagar mat, erbjuda att dela receptet.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer Steg 9
    5. Var flexibel och patient. Om din värd inte kan vara hemma för att låta dig under dagen, ta reda på när han eller hon kan vara där, och sedan hitta dig något annat att göra för en eftermiddag.
  • Det kostar inget att vara glad, entusiastisk och uppskattande av din värds gästfrihet, och det kan göra en stor skillnad i hur din värd ser dig och behandlar dig.
  • Bild med titeln vara en stor couchsurfer steg 10
    6. Stanna i kommunikation. Låt din värd veta när du planerar att återvända från en utflykt och kommunicera igen om dina planer ändras.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer Steg 11
    7. Erbjuda att hjälpa till runt huset. Rengör åtminstone omedelbart efter dig själv och erbjuda att hjälpa till med disken efter en gemensam måltid. Om din värd är vanligtvis upptagen eller återkallad, kan du göra lite lätt hushållning eller trädgårdsarbete tillsammans vara ett bra tillfälle att ansluta.
  • Del 3 av 3:
    Avsluta resan
    1. Bild med titeln vara en stor Couchsurfer steg 12
    1. Städa upp efter dig själv. Fråga din värd för lämpliga rengöringsmedel om du behöver dem. Om din värd gav en kudde, filtar, en handduk eller en golvmatta, frågar var att sätta dem. Returnera alla objekt du lånade.
    • Lämna inte något bakom förutom presenter. Kasta ut alla dina papperskorgen och erbjuda att ta papperskorgen om du fyllde upp det.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer steg 13
    2. Lämna din värd en referens. Om du hade en bra tid, säg det. En bra recension kommer att hjälpa din värd hitta soff surfare som matchar hennes intressen och attityd. För att beskriva din erfarenhet med värden, besök värdens profil och klicka på ... symbol, då "Skrivreferens."
  • Skriv en ärlig referens som beskriver din värds attityd, plus ett par specifika saker som din värd gjorde det (eller bröt) din resa. Nämn allt du hittade överraskande, även om det var trevligt - andra soffan surfare kommer att uppskatta att bli berättade i förväg.
  • Bild med titeln vara en stor Couchsurfer steg 14
    3. Hålla kontakten. Inte alla surfare och värdar kommer att göra vänner varje gång, men om du hittade en vän, handel sociala medier eller e-postkontakter. Säg hej en gång i taget och låt dina värdar veta hur resten av din resa går.
  • Tips

    När du ringer eller textar din värd för första gången, var noga med att presentera dig själv. "Hej, det här är [namn] från Couchsurfing." Annars kommer du bara att dyka upp som ett okänt nummer.
  • Prova värd, om det ligger inom ditt sätt att göra det. Annars, tänk tillbaka till en tid när du hade ett husgäst eller rumskamrat. Vad gjorde den personen för att vara vänlig och hjälpsam? Vad gjorde den personen som bugged dig?
  • När du delar mat med någon, speciellt från en annan kultur, fråga om de undviker matvaror och anpassa din meny i enlighet med detta.
  • Om du har några säkerhetshänsyn, Kontakta Couchsurfing Safety Center.
  • Varningar

    Alltid ha en backup plan, om något går fel. Det kan innebära att du har tillräckligt med pengar till hands för att komma hem, eller att spendera några nätter på ett hotell om du behöver. Det kan också betyda att ha campingutrustning.
  • Om din värd eller din omgivning gör dig obekväma, skära din vistelse kort. De flesta värdar kommer att vara vänliga och välkomna, men det finns undantag.
  • Respektera din värdens önskemål om rökning, dricka, fritidsdrogbruk, etc. Medan du bor hos dem.
  • Medan vissa par träffas på soffsurfing, ska dating inte vara ditt främsta mål. Om du tror att det finns en möjlighet till romantik, kan det vara smart att checka in i ett vandrarhem och fortsätta att spendera tid med din värd därifrån. Vissa värdar kan känna sig obekväma om den närmaste främlingen i sitt vardagsrum gör ett drag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande