Hur man matar en sköldpadda

Infektiv är en särskilt viktig period för sköldpaddor. Det är dags när de mest behöver vitaminer för tillväxt och utveckling. Det är viktigt att fastställa att din babysköldpadda matas i en bekväm, säker miljö så att den kommer att äta och få alla näringsämnen som behövs.

Steg

Del 1 av 3:
Samla leveranser
  1. Bild med titeln mata en baby sköldpadda Steg 1
1. Känna till matvanorna i din sköldpadda. Beroende på vilken typ av sköldpadda, kommer dess matvanor att variera. Sköldpaddor är i allmänhet allsösa, vilket innebär att deras kost består av både växter och djur, men vissa sköldpaddor förändras över tiden.
  • Många typer av sköldpaddor förändrar sin kost när de växer. En mängd raser, som röd-eared-skjutreglage och gröna havssköldpaddor, startar som mestadels köttätare och övergång till fler växtbaserade dieter som de mognar.
  • Andra typer av sköldpaddor förblir strängt köttätare eller strängt omnivores hela sitt liv. Snabba sköldpaddor, till exempel, behöver alltid en främst köttätande diet medan loggerhuvudsköldpaddor alltid behöver en kombination av kött och växter.
  • Ta reda på vilken typ av sköldpadda du har. Det kan vara ganska uppenbart om du till exempel kläckde sköldpaddorna själv. Om du köpte den på en djuraffär, kanske arten kanske inte har angivits. Ta din babysköldpadda till en veterinär med erfarenhetshanteringssköldpaddor för att hjälpa till med identifieringsprocessen.
  • Bild med titeln mata en baby sköldpadda Steg 2
    2. Administrera maten ordentligt. En högkvalitativ sköldpadda pebble kan vara basen av en hälsosam kost. Men andra livsmedel kan också vara alternativ, beroende på sköldpaddans specifika behov. Om så är fallet, var noga med att avslöja din sköldpadda till dessa andra livsmedelskällor. En varierad diet är viktig för sköldpaddor och deras varierade näringsbehov.
  • Purina producerar en typ av sköldpadda pellet genom sin mazuri-gren med olika linjer för specifika typer av sköldpadda och deras unika kostbehov. Rep-Cal ger också en rad pelletstyper som catering till köttätare, växtätare och omnivores. Andra pellets varumärken inkluderar reptomin, zoomade, vackra husdjur och Warleys reptilpellets. Du kan hitta pellets på husdjursaffärer eller beställa dem online.
  • Om din sköldpadda är en herbivore eller omnivore, bör du ge en mängd olika frukter och grönsaker utöver pellets. Sallad, Kale, morötter, melon och jordgubbar är alla sköldpadda vänliga livsmedel. Tänk på vattenväxter som skulle vara en del av en sköldpaddas vanliga kost, inklusive Duckweed, Water Sallad och Water Hyacinth.
  • Om din sköldpadda behöver en köttbaserad diet kan du mata det målmaskar, jordmaskar, kräftor, minnows, sniglar, sniglar och vaxmaskar. Dessa kan köpas på husdjursbutiker som säljer sköldpaddor och andra reptiler. Försök inte hitta maskar själv eller gå till en tacklaffär för leveranser. Du vill verifiera att maskarna är säkra för sköldpaddans konsumtion.
  • Bild med titeln mata en baby sköldpadda Steg 3
    3. Skapa en matvänlig miljö. Sköldpaddor behöver känna sig bekväma att äta. För att se till att din sköldpadda kommer att äta i tanken, skapa en matvänlig miljö. För att hålla ett rent hem för din sköldpadda kommer du vanligtvis att mata den i en separat bur. Detta är inte så nödvändigt för barnsköldpaddor. Även om det inte är idealiskt, kanske du vill överväga att mata en babysköldpadda i sin vanliga bur om det inte kommer att äta något annat. I det fallet måste du dock rengöra tanken oftare.
  • Mycket som typ av mat, hur du satte mat upp i en bur är rasspecifik. Forskning Hur din sköldpadda äter i deras naturliga livsmiljö och försök att efterlikna detta i buret. Till exempel, om din sköldpadda är en köttätare kan det föredra att fånga byte, så att frigörande minnows i en liten pool av vatten kan vara idealiska.
  • Är din sköldpadda en sötvattensköldpadda eller en landsköldpadda? Sötvattensköldpaddor föredrar att nedsänkas i vatten när de äter, så har en liten pool av vatten i tanken där du matar den. Djupet av vatten ska vara mycket grunt för barnsköldpaddor för att förhindra drunkning. Håll djupet under två inches.
  • Om du matar dina sköldpadda insekter, placera insekterna på land. Om insekterna gör det i vattnet, kan de öka nivån av ammoniak i vattnet. Detta skulle vara dåligt för din sköldpaddas hud och skal.
  • Färska livsmedel kommer att skämma bort. Placera all färsk mat i en separat maträtt, så att det inte kommer att förorena andra matvaror. Efter färsk mat har varit ute i flera timmar, kasta den bort.
  • Del 2 av 3:
    Matar din sköldpadda
    1. Bild med titeln mata en baby sköldpadda Steg 4
    1. Bestäm hur mycket du ska mata din sköldpadda. Hur mycket och hur ofta att mata barnsköldpaddor är ifrågasatta av sköldpaddsägare och experter. Det rekommenderas dock allmänt att barnsköldpaddor matas ofta - vanligtvis en gång om dagen - för att de växer och behöver de extra vitaminer och mineraler.
    • Barnsköldpaddor ska matas varje dag. Eftermiddagar och morgnar är idealiska matningstider - de är vanligtvis mest aktiva då och kommer sannolikt att äta maten som tillhandahålls.
    • Medan människor i allmänhet är överens om att barn ska matas varje dag, hur mycket mat de behöver diskuteras. Vissa människor råder utfodring av barn så mycket som de kommer att äta medan andra rekommenderar att man begränsar matningstider till en 15 till 20 minuters tidsperiod. Prata med din veterinär om din sköldpadda och fråga henne för råd om utfodring.
  • Bild med titeln mata ett barnsköldpadda Steg 5
    2. Ge sköldpaddan mat. Avstå från att mata din sköldpadda för hand. Om du gör det kommer det att associera mat med dina händer och kan bli benägna att bita. Vid hantering av barnsköldpaddor måste särskilda överväganden tas när det gäller att förbereda mat.
  • Turtle pellets bör brytas i fjärde som en sköldpaddans mun är mindre och du vill inte att den ska kväva.
  • Alla frukter större än en blåbär bör vara mashed eller skära upp för att förhindra kvävning.
  • Vitamin- och kalciumtillskott rekommenderas ibland för unga sköldpaddor för att se till att de får tillräcklig näring. Om du väljer att ge dina sköldpadda tillskott, borde du göra det ungefär tre gånger i veckan.
  • Bild med titeln mata ett barnsköldpadda Steg 6
    3. Hantera ätproblem. Barnsköldpaddor är ibland tveksamma att äta, speciellt när de först introduceras till en tank. Detta är normalt, men bör åtgärdas. Det finns flera tillvägagångssätt för att hantera denna typ av situation.
  • Kontrollera vattentemperaturen. Sköldpaddor kommer ibland att avstå från att äta om vattnet är för kallt eller varmt. Korrekt vattentemperatur beror på ras, men i allmänhet är det ungefär 84 grader Fahrenheit.
  • Ibland kan rörelsen uppmuntra att äta. Om dina barnsköldpaddor är ointresserade i pellets kan levande syrsor eller måltidsmaskar stimulera sin aptit.
  • Om problemet kvarstår i mer än några dagar, sök veterinärvård för att utesluta eventuella hälsoproblem.
  • Del 3 av 3:
    Planering för framtiden
    1. Bild med titeln mata ett barnsköldpadda Steg 7
    1. Övergång till nya mattyper och portioner. Sköldpaddor kan ha en lång livslängd, vilket betyder att de är långsiktiga husdjur. Du måste vara beredd att ta hand om din sköldpadda väl förbi babyhood. Kom ihåg, mattyper och mängder förändras med ålder.
    • Sköldpaddor anses inte vuxna tills de är minst 7 år gamla. Men efter tre år bör deras aptit avskapa naturligt. När du märker att din sköldpadda äter mindre kan det vara ett tecken på att det är klart att övergå till en ny diet. Prata med din veterinär först, men när du börjar ändra matningsfrekvens. Du vill utesluta några hälsoproblem och också få professionell rådgivning om mattyper och portioner.
    • Vuxna sköldpaddor behöver bara matas varannan dag, och vissa raser behöver bara mat varje tredje dag. Vuxna sköldpaddor kan ha olika kostbehov beroende på ras. Bestäm om du behöver övergå till ett kött- eller växtbaserad diet som dina sköldpaddor.
  • Bild med titeln mata en baby sköldpadda Steg 8
    2. Övervaka din sköldpaddas hälsa. Förändringar i matvanor kan beteckna hälsoproblem. Om din sköldpadda slutar äta, håll ett öga ut för andra vanliga sköldpadda problem.
  • Titta på skalproblem. En sköldpadds skal är en indikator på hälsa och välbefinnande. Ändringar i skalet kan indikera dålig näring, särskilt, men inte exklusivt, för lite kalcium i sin kost. Om du märker deformiteter, som konformade klumpar eller ett fläckigt, ruttande skal, kan din sköldpadda inte få rätt näring. Prata med din veterinär omedelbart.
  • Vara på klockan för parasiter. Medan sällsynt kan sköldpadda mat och pellets vara förorenade med vissa parasiter. Förändring i en sköldpaddans aptit, energi och vikt kan indikera en parasit.
  • Andningsinfektioner kan orsakas av ett vitamin A-brist. En rinnande näsa eller hängande ögonlock kan indikera en brist. Allvarliga infektioner är markerade med munstopp, slem i munnen eller väsande.
  • Bild med titeln mata en baby sköldpadda Steg 9
    3. Fatta matbeslut för långsiktig hälsa. Din sköldpadda kan leva under en mycket lång tid om de bryr sig om ordentligt. Börja med tanke på långsiktig hälsa i en tidig ålder. Många hälsoproblem kan orsakas av en felaktig diet, så du borde fatta beslut om att mata din sköldpadda med ett öga på sitt långsiktiga välbefinnande.
  • Köp pellets från välrenommerade företag och undvik av varumärke, billiga pellets. Titta på Pellets recensioner online och diskutera med din veterinär för att hålla dig uppdaterad på alla påminnelser om sköldpadda mat.
  • Se till att alla produkter du matar din sköldpadda är frisk. Tvätta det också innan du matar din sköldpadda. Kom ihåg att eventuella bekämpningsmedel eller bakterier skadliga för människor kan också vara skadliga för din sköldpadda. Förbered alla produkter som du matar din sköldpadda som du skulle förbereda den själv.
  • Bild med titeln mata en baby sköldpadda steg 10
    4. Titta på kosttillskott. Eftersom vitaminbrist är ansvariga för många sköldpadda hälsoproblem, prata med din veterinär om hälsotillskott för att säkerställa att din sköldpadda får de näringsämnen som behövs. Kalcium är ett särskilt viktigt näringsämne för sköldpaddor. Kalciumtillskott för sköldpaddor kan köpas på en djuraffär. Dammkalcium över maten upp två eller tre gånger per vecka.
  • Varningar

    Tvätta alltid händerna efter att ha hanterat sköldpaddorna, eftersom de kan bära vissa sjukdomar som är skadliga för människor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande