Hur man bryr sig om din låda sköldpadda

Boxsköldpaddor är små landbaserade sköldpaddor som kan stänga sitt skal helt.De är fascinerande, oberoende små varelser och de bör bara vårdas av vuxna eller mycket ansvariga barn. Deras behov är komplexa, och - att vara reptiler - de kommer inte att tycka om att peka ihop och interaktion, som valpar eller kattungar gör. Men om du vill ta hem den här charmiga, skaliga lilla varelsen, då behöver du veta hur man bryr dig om det så bra som du kan.

Steg

Del 1 av 3:
Få en låda sköldpadda
  1. Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 1
1. Få din sköldpadda från din lokala turtle räddningsgrupp eller reptilsamhälle. Gör en Internet-sökning för att hitta de i ditt område, eller kolla med biologiavdelningen på ett närliggande universitet. Det finns massor av oönskade reptiler som behöver ett bra hem. Köp Captive-Born Box-sköldpaddor från en välrenommerad uppfödare eller adopterad röda boxsköldpaddor från ett lokalt herpetologiskt samhälle.
  • Djuraffärer säljer nästan uteslutande sköldpaddor som fångas från sina naturliga livsmiljöer, och du bör leta efter uppfödare och återförsäljare istället på välrenommerade webbplatser eller kolla räddningsorganisationer som har sköldpaddor som behöver bra hem.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 2
    2. Hitta en bra reptil veterinär. Du kan göra det genom att fråga om reptilföreningar eller söka på internet. De flesta veterinärer vet inte mycket om reptiler eller andra "exotik" Eftersom det mesta av sin träning är koncentrerad på däggdjur. Undvik att gå till en genomsnittlig icke-reptil veterinär när din sköldpadda är i trubbel. Hundar och katter från "bröd och smör" av en veterinärpraxis så en veterinär med mycket kunskap om reptiler har ackumulerat det som en "kärleksarbete" och är värt hans eller hennes vikt i guld.
  • Den här länken hjälper dig att söka efter en veterinär: https: // arav.plats-ym.com / söka / anpassade.asp?ID = 3661
  • Besök din veterinär en gång om året när din sköldpadda är frisk eller när du tycker att det är sjuk.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 3
    3. Bestäm om du vill ta hand om din sköldpadda inomhus eller utomhus. Om du har rätt klimat för låda sköldpaddor, gör de mycket bättre i ett stort, kraftigt planterat utomhushölje. Om du måste behålla din sköldpadda inomhus, se till att du har ett tillräckligt stort utrymme för deras hölje, minst 8 kvadratmeter (0.74 m). Att vara utomhus kommer att ge din sköldpadda med frisk luft, solsken och miljöberikning som du bara inte kan replikera inuti.
  • Håll inte din inomhussköldpadda i ett glas akvarium, eftersom många kommer obsessivt peck på glasväggarna.
  • Del 2 av 3:
    Gör ett hem för din sköldpadda
    1. Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 4
    1. Bygg väggarna i ditt utomhuskåp. Gör sköldpaddan i minst 36 kvadratmeter (3.3 m) för en eller två sköldpaddor och minst 50 kvadratmeter (4.6 m) för tre sköldpaddor. Använd slätsidiga träplankor ca 12 tum (30.5 cm) i bredd. Väggarna ska vara helt vertikala och åtminstone dubbelt så lång som sköldpaddan, så att de inte kan fly.
    • På toppen av varje hörn, fäst en triangulär bit av trä som ansluts till varje sida. Detta kommer att ge extra stabilitet till dina väggar och ge en "läpp" över vilken en sköldpadda inte kan klättra.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 5
    2. Predatorsäker inneslutningen med trådnät, nät och dölja lådor. Beroende på var du bor, kan du ha olika rovdjur som hundar, racoons, rävar, skunkar, coyotes eller till och med rovfåglar. Skydda din lådsköldpadda försiktigt. Se till att fäktningen runt din gård är säker och hög så hundar och rakoner kan inte komma in. Då, gräva en trench minst 30 centimeter (12 tum) djupt runt ditt hölje. Begrava fjäderfä nät eller trådnät i gräven med stenar och fäst den på väggarna. På så sätt kan ett grävdjur inte få tillgång till ditt hölje. Häng mesh över toppen av höljet så rovdjur kan inte komma in ovanifrån.
  • Boxsköldpaddor kan gräva under eller klättra över staket, så nettan kommer också att hjälpa dem.
  • Det borde finnas minst en gömd per sköldpadda i höljet, plus en extra. En sköldpadda gömma kan vara lika enkel som en kartong, eller lite snyggare som en ihålig logg.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 6
    3. Bygg ett inomhuskåp ut ur plywood eller betong. Väggarna ska vara tillräckligt höga så att sköldpaddan inte kryper ut. Om de är tillräckligt höga - minst två fötter - då behöver du inte ett lock. Om du har ett lock, se till att det finns ventilation så att sköldpaddan kan andas. Du kan också använda ett gummicentrum. Om du använder ett poröst material, linje det medpond fodret så att det är lättare att rengöra.
  • Din inomhuspenna ska vara i ett lugnt rum, bort från slammande dörrar, värme / kyla ventiler och utkast.
  • Sätt en luftfuktare i rummet under vintern eller när ditt hus är torrt, eftersom boxsköldpaddor behöver hög luftfuktighet för att hålla sig vid liv.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 7
    4. Se till att din sköldpadda har tillräckligt med värme och ljus.Om din sköldpadda är utomhus och acklimatiseras långsamt till temperaturen, kan den bli så cool som 45 ° F (7 ° C) på natten.Sköldpaddor behöver UVB-strålning som inte kan komma igenom ditt fönsterglas, så placera ett fullt spektrumluorescerande ljus inte mer än 18 tum (46 cm) ovanför substratet för ett inomhushölje. Du bör ersätta dessa lampor var 9: e månad till 1 år för att säkerställa att tillräcklig UVB-strålning når djuren. Sköldpaddor behöver också ett baskljus, så häng en 50 watt glödlampa med en reflektor i ena änden av buret.
  • Håll lamporna på 12 timmar under dagen och stäng av dem på natten. Slå på korgljuset ca 20 minuter innan du stänger av det andra ljuset.
  • Bakgrundsrummet temperaturen ska vara 72 till 75 ° F (22 till 24 ° C) under dagen och lite kylare på natten.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 8
    5. Lägg till substrat till botten av utomhus och inomhuskåp. För utomhus sköldpaddor kan du använda en blandning av ren, obefruktad mark och löv, se till att din sköldpadda har en plats att gräva in och att gömma sig, och att det finns tillräckligt med jord för viloläge. Du måste byta ut jorden runt wading poolen eftersom det blir våt, förhindrar fara för frost. För inomhussköldpaddor kan du använda pottarjord eller tidning, men var noga med att undvika träspån och corncob-sängkläder.
  • Se till att substratet är tillräckligt djupt för sköldpaddan att burrow under så de känner sig säkra.
  • Olika arter av låda sköldpadda behöver olika luftfuktigheter i sitt substrat, så gör din forskning för att räkna ut hur ofta du behöver dimma deras hölje.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 9
    6. Landskap sköldpaddan. Fyll hans inneslutning med ätbara växter som mint, vanligt gräs eller laga örter som timjan eller gräslök. Gör det till ett äventyrs lekplats med små stockar att klättra, blomkrukor att gömma sig i, stenar att baskera på, och naturligtvis en vattenskål att suga in och dricka från. En del av höljet måste få direkt sol (speciellt tidigt på morgonen för att din sköldpadda ska bada in och värma upp så att han kommer att känna att äta) och en del måste ha skugga. Sköldpaddor uppskattar en hög med klippt gräs som du dämpar dagligen - de kommer att vilja burra ner och sova där.
  • Du kan göra det om du bryr dig om din sköldpadda utomhus eller inomhus.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 10
    7. Skapa en grund pool som dina sköldpaddor alltid kan komma åt. Dessa sköldpaddor älskar att vattna i vatten, så se till att du har en liten pool av vatten för din sköldpadda att spela in. Använd rumstemperaturvatten, eftersom de inte gör det bra i kallt. Det är bäst att använda en stor, grunda kattskräppanna eller en grunda plantfat, men en maträtt eller panna kommer också att fungera. Se till att pannan sänks i substratet så att läppen är jämn med substratet och sköldpaddan kan närma sig från alla sidor.
  • Vattnet bör inte vara högre än ⅓ av sitt skal djupt, så de drunknar inte. Detta är vanligtvis ca 1.5 till 2 tum (3.8 till 5.1 cm) djup, men grundare för barnsköldpaddor.
  • Rengör vattnet dagligen, eftersom sköldpaddor ofta pover i vattnet.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 11
    8. Rengör höljet regelbundet. Oavsett om du bryr dig om din låda sköldpadda inomhus eller utomhus är det viktigt att hålla sin miljö ren. Du måste vara flitig om att städa sina sängkläder äntligen en gång i veckan, städa sin vattenskål dagligen och sedan rengöra hela buret en gång i månaden, med hjälp av diskmedel (bara se till att tvålen är ammoniakfri).
  • Du kan rengöra höljet med en mycket utspädd 1:32 blekmedel, låt lufttorka, skölj sedan. Använd inte detta på porösa ytor.
  • Ta bort sköldpaddan innan du rengör och se till att tvålblandningen är helt borta innan du lägger sköldpaddan så att kemikalierna i tvålen eller blekaren inte skadar det.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för din sköldpadda
    1. Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 12
    1. Mata din sköldpadda regelbundet. Vuxna sköldpaddor behöver äta minst 3 eller flera gånger i veckan medan unga sköldpaddor måste äta regelbundet. Sköldpaddor bör matas på morgonen, och de behöver äta en blandning av frukter, grönsaker och protein (50-75% av en ung sköldpaddans diet bör bestå av protein-20-30% för odlade sköldpaddor). Alla frukter bör tvättas eller huggas. Du måste också se till att din sköldpadda får gott om vitamin A. Här är några livsmedel som sköldpadda älskar att äta:
    • Protein: Sniglar, sniglar, gräshoppor, jordmaskar, syrsor, babymöss, konserverad hundmat, vaxmaskar, cikador eller sowbugs.
    • Frukter: tomater, druvor, mango, meloner, fikon, päron, jordgubbar, plommon, nektariner, hallon och äpplen.
    • Grönsaker: Kale, Kål, Spenat, Röd Leaf Sallad, Bok Choy, Pak Choi, Sötpotatis, Morötter, Svampar, Maskrosor och Squash.
    • Livsmedel med vitamin A: Hela möss, gula grönsaker, mörka lövgröna, mat dammad med kalciumkarbonat, laktat, citrat eller glukonat (gör det var 2-4 veckor om sköldpaddan inte får tillräckligt med mat med vitamin A redan).
    • Vet vad du ska göra om din sköldpadda är envis och inte äter. Försök att mata honom eller hennes ljusa, röda, gula eller orange mat, eller leva djur för att stimulera sitt intresse. Mata sköldpaddorna när de är mest aktiva, som borde vara tidigt på morgonen eller på sen eftermiddag. Du kan också försöka misting buret lite med vatten innan du matar.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 13
    2. Vet om din sköldpadda är sjuk. Om din sköldpadda är sjuk, måste du kunna känna igen sin sjukdom så snart som möjligt så att du kan ta honom till veterinären. Här är några saker att se upp för:
  • Förändringar i hans äta eller beteende i mer än 2 veckor
  • Grå eller vita områden på sköldpaddans skal eller hud
  • En mjukning av skalet
  • Ett torrt eller flakigt skal
  • Torr, fläckig eller transparent hud
  • Hud med en röd tinge
  • Utsläpp från näsan eller ögonen
  • Diarré eller onormal färg till droppings eller urater
  • Svullnader eller klumpar, särskilt över örat
  • Skum eller urladdning från munnen
  • Långsträckt näsa eller näbb
  • Utskjutande vävnad från Cloaca / Vent
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 14
    3
    Var beredd på en viloläge. Din låda sköldpadda kommer att vilja hibernate under de ungefär fyra till sex månaderna av kallt väder, beroende på var du bor. Få din sköldpadda en checkup från din erfarna reptiler på förhand. Din veterinär är den bästa för att rensa upp alla dina viloläge. Se till att din sköldpadda är skyddad mot skada och att hans vatten blir varmt under denna period.
  • Bild med titeln Vård för din låda Turtle Steg 15
    4. Var försiktig med din sköldpadda. Sköldpaddor gillar inte mycket hantering, men du kan fortfarande bygga ett förhållande med din sköldpadda utan att försöka koka det. Sköldpaddor kan bita om de är olyckliga, och de bitar kan verkligen skadas! Om du är tyst och försiktig runt din sköldpadda, kommer han att lita på och älska dig. Kom för att mata honom samtidigt, och snart, kommer du att bygga upp en rutin och din favorit scaly critter väntar på dig. Ju mer du lär känna varandra, desto starkare kommer ditt förhållande att vara.
  • Om du måste hämta honom, låt inte hans lilla ben flicka i tomt utrymme. Lägg en hand under fötterna så att han kommer att känna sig trygg. Helst ha ha kul att titta på din låda sköldpaddajakt från fjärran. Hon brukar vara mest aktiv på morgonen och runt solnedgången.
  • Om du har en inomhussköldpadda, ta det utomhus på fina dagar. Men se till att du lägger den i en utomhushölje och håller ögonen på det, för att de kan springa snabbt! Bo med din sköldpadda för att skydda den från potentiella rovdjur, om du inte har byggt en rovdjursäker utomhushölje.
  • Tvätta och desinficera dina sköldpaddans rätter bort från var mat är förberedd, om möjligt.
  • Tvätta händerna före och efter hantering av din sköldpadda, eller dina sköldpaddans rätter.
  • Tips

    Om din sköldpadda inte äter, fresta henne / honom med de två bästa läckra maten för sköldpaddor: Night-crawlers (sköldpaddor dras till deras rörelse) och jordgubbar (sköldpaddor älskar lukten).
  • Boxsköldpaddor är berömda flyktartister. Kamma genom din livsmiljö för flyktvägar, som de klättrar och gräver. Du skulle bli förvånad över sin körning för att fly.
  • Använd UVA och UVB-belysning om den hålls in inomhus.
  • Håll aldrig en sköldpadda inuti i ett terrarium om han inte återhämtar sig från en sjukdom eller han är annorlunda olämplig och du måste övervinna honom i huset.
  • Hitta en erfaren reptil veterinär innan du får din sköldpadda.
  • Om din sköldpadda går in i skalet, indikerar det inte att din sköldpadda är nödvändigtvis död. Det betyder sannolikt att det är att gömma sig från något, eller det kan bara vara irriterat.
  • Använd inte ett sängkläder som innehåller hela eller hackade träflis. De kommer att irritera huden.
  • Samla ett urval av sköldpadda avföring för att få IT-laborerat för Salmonella.
  • Om du är sköldpadda inte äter, blötlägga honom i vatten inte mer än ⅓ av sin höjd i en minut eller två och försök igen.
  • När din sköldpadda växer ut, expandera sitt hem.
  • Varningar

    Tvätta händerna med antibakteriell tvål när du hanterar sköldpaddor eller ändra sitt vatten.Deras droppings kan bära salmonella och om du inte har testat av ett lab. Du vet bara inte.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande