Hur man fångar en sköldpadda

Har du en sköldpadda i din swimmingpool eller har en snappande sköldpadda upptagen bostad i din damm? Om du svarade ja på någon av dessa frågor är det förmodligen tid du lärde dig att fånga en sköldpadda. Följ en av dessa metoder för att fånga och släppa en sköldpadda.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda en sköldpadda fälla
  1. Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 1
1. Hitta sköldpaddan. Om du försöker ta bort en från din pool eller damm, vet du självklart var sköldpaddan är redan. Om du bara letar efter en sköldpadda i naturen, kan du normalt hitta en runt mindre dammar som är fuktiga med massor av gömställen och stenar. Om vattnet är något, kommer du förmodligen att hitta den mest framgångar på vattnet, om möjligt.
  • Det är bäst att lämna en sköldpadda i sin naturliga livsmiljö istället för att ta det hem för att vara ditt husdjur. Om det verkar lyckligt där det lever, lämna det bara där. Om du är orolig för sitt välbefinnande, kanske du vill överväga att kontakta din lokala fisk- och djurlivsavdelning om vad du ska göra.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 2
    2. Gräva ett hål nära sköldpaddan. Hålet ska vara ungefär tio inches djupt och tio inches över, med mycket branta sidor. Hålets form spelar ingen roll, så länge det är mycket djupt och tillgängligt för sköldpaddan.
  • Gräva inte hålet mer än 11 ​​tum (27.9 cm) djupt. Fallet i ett hål som djupt kunde allvarligt skada sköldpaddan.
  • Du kan också köpa en förgjord fälla. Det finns ett brett utbud av tillverkare, varav många är bara privata medborgare som har utformat sina egna unika fälldesigner.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 3
    3. Lina fällan med bete. De flesta sköldpaddor njuter av lummiga gröna grönsaker och små insekter, men du kan experimentera med en mängd olika livsmedel. Placera en bra mängd bete i fällan, speciellt om du planerar att lämna fällan för en dag och komma tillbaka senare.
  • Olika typer av sköldpaddor äter olika saker. Sköldpaddor är även kända för att vara scavengers, äter resterna av andra döda djur, så du kan använda små bitar av rå kött för att fånga vissa typer av sköldpaddor.
  • Glöm inte att ställa upp bete runt fällan också. Placera tillräckligt runt fällan som sköldpaddan kommer att märka det, men det kommer inte att fylla det innan det kommer till betet i fällan. En strimlad salladsblad med bitarna spridda runt fällan fungerar bra.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 4
    4. Vänta på en sköldpadda för att komma in i fällan. Låt det äta betet som leder upp till fällan, så att den fortsätter tills det faller i hålet eller går in i fällan.
  • Om sköldpaddan ignorerar eller inte märker maten, tillvägagångssätt tyst bakom den, och ge den en snabb kran på svansen med en liten pinne. Detta kommer att mer än troligt, skjuta sköldpaddan, vilket gör att det går framåt, höger in i hålet.
  • Om du har andra saker att göra och är trött på att vänta på att sköldpaddan ska gå in i fällan, överväga att bara lämna fällan ett tag. Det kan ta mer än ett försök, eftersom andra saker kan äta betet, men du kommer så småningom att fånga sköldpaddan.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 5
    5. Ta bort sköldpaddan från fällan. Greppa det lätt runt mitten, se till att hålla fingrarna borta från sköldpaddans lemmar.
  • Sköldpaddor har stora klor som kan klia överraskande hårt och många är kraftfulla biters, så var försiktig.
  • Om du inte vill röra sköldpaddan kan du skopa ut ur hålet i marken med en hink eller spade. Om du använder en färdig fälla, behöver du helt enkelt hämta fällan för att flytta sköldpaddan.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 6
    6. Flytta sköldpaddan till en lämplig livsmiljö. Innan du fångar en sköldpadda forskning Vilken typ av sköldpaddor är infödda i ditt område. Vissa sköldpaddor är ofarliga och bör helt enkelt flyttas i närheten. Andra sköldpaddor anses invasiva arter och bör hanteras av din lokala fisk- och djuravdelning. Identifiera vilken typ av sköldpadda du har fångat och agerar i enlighet därmed.
  • Metod 2 av 2:
    Fiske efter en sköldpadda för hand
    1. Bild med titeln Fånga ett sköldpadda Steg 7
    1. Bedöm vilken typ av sköldpadda du har att göra med innan du börjar. Fånga sköldpaddor för hand med den här metoden fungerar bäst när man försöker fånga små sköldpaddor.
    • Om du vill fånga en stor sköldpadda kan du förmodligen bara smyga på den och ta den av sina sidor.
    • Akta dig för att snappa sköldpaddor! De har långa halsar som kan nå tillbaka och snäppa fingrarna!Det är bäst att bara låta dem vara.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 8
    2. Sätt fingrarna i vatten där du kan se sköldpaddor i närheten. Vigga fingrarna runt långsamt. Detta bör uppmärksamma sköldpaddor, eftersom du efterliknar rörelse av insekter på ytan av vattnet.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 9
    3. Låt sköldpaddan komma nära. Men låt det inte komma nära nog att bita dig. Du måste bedöma när den har fått tillräckligt nära för att ta tag i med din andra hand.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 10
    4. Ta snabbt sköldpaddan på sin sida. Om du är rädd för att välja sköldpaddan med händerna, ta med en liten behållare för att skopa upp med eller du kan bära trädgårdshandskar eller snöhandskar så att du inte kommer att bli repad eller biten.
  • Bild med titeln Fånga ett sköldpadda steg 11
    5. Njut av att titta på sköldpaddan men ta inte hem hemma. Medan det är kul att få en nära titt på ett vilddjur, ta det inte ut ur sin naturliga livsmiljö. Native Turtle Species Populations, som de av många vilda djur, är tyvärr i nedgång över hela världen. Vi måste hjälpa dem att överleva genom att låta dem leva i sina naturliga miljöer.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Var skulle du hitta en sköldpadda i Minnesota?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      En anka damm eller någon offentlig damm kommer att fungera.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 25
    • Fråga
      Kan jag hålla sköldpaddan om det är en marksköldpadda från utsidan?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Du kan försöka. Ge mat för det, men om det inte äter inom 24 timmar, borde du förmodligen bara låta det gå.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 7helpful 34
    • Fråga
      Vad är det första du gör när du hittar en sköldpadda i din gård?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Blockera några växter som du inte vill att den ska äta, eller fälla det och släpp det i en närliggande damm, från vilken den kan ha rymt.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 10helpful 26
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Känn dina statens lagar och följ dem i enlighet med detta. Vissa arter är olagliga att fånga eller behålla, och borde vara ensam. Det är till exempel olagligt i staten Oregon till "köp, sälja, ha eller släppa" röd-eared glidare eller snapping sköldpaddor.
  • Om du trycker på en sköldpadda var noga med att tvätta händerna efteråt! Vissa reptiler är kända för att hamna salmonella och det kan enkelt överföra till dina händer. Den goda nyheten är att du kan ta bort det genom att tvätta händerna ordentligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande