Hur man bryr sig om en röd öronsköldpadda

Om du vill få en djursköldpadda, överväga en röd-eared glidsköldpadda. Detta lättanpassningsbara husdjur föredrar varma livsmiljöer, men kan trivas i en stor tank. Den röd-eared-skjutreglaget är uppkallad för den röda linjen som går bakom ögonen och glidrörelsen gör det som det glider från en sten i vattnet. När det bryr sig om ordentligt kan den röd-eared-skjutreglaget leva upp till 30 år! Om du är intresserad av en livslång vän, gör en röd-eared glidsköldpadda ett underbart husdjur.

Steg

Del 1 av 4:
Bestämmer om en röd-eared glidsköldpadda är för dig
  1. Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 1
1. Lär dig om Red-eared Sliders. Fråga om att se om några vänner har glidare. Du kan fråga dem om fördelarna med att ha en djursköldpadda, liksom utmaningarna. Om du inte känner till någon med en röd skjutreglage, gå till djuraffären och prata med anställda som är bekanta med sköldpaddorna. Bättre än, spendera lite tid att interagera med en röd-eared glidare i affären. Se till att du är medveten om vad som går till vård för en sköldpadda.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 2
    2. Tänk på tidsåtagandet. Den genomsnittliga livslängden är cirka 20-30 år, med några reglage som lever ännu längre än detta. Var säker på att din framtida livsstil kan anpassa sig till att inkludera en långsiktig sköldpadda följeslagare. Om du bara får en sköldpadda så att ditt barn kan ha ett husdjur, inser att sköldpaddan blir ditt husdjur under lång tid.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 3
    3. Tänk på att tillhandahålla all nödvändig utrustning och tillbehör. Bara lika levande varelse, röd-eared glidare börjar små men växa i storlek som de mognar. En fullvuxen skjutreglage behöver en tank med ett användbart golvyta minst fyra gånger området för vuxnas hårda skal, så ta hänsyn till detta när man köper en ung sköldpadda.
  • Om du får mer än en sköldpadda, var noga med att du har tillräckligt med tankar för att skilja sköldpaddorna som behövs. Manlig röd-eared-skjutreglarna tenderar att pester de kvinnliga. Detta kan vara så extremt att kvinnorna slutar äta. Av denna anledning hålls män och honor bäst separat.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 4
    4. Håll kostnaderna i åtanke. Detta inkluderar sådana saker som el för att värma akvariet, en termostat för att övervaka vattentemperatur, vattenpumpar för luftning, ett vattenfilter som är utformat för att klara av sköldpaddans avfall och sist men inte minst mat. Även om priset på sköldpaddan är lågt, är de inte nödvändigtvis ett billigt husdjur att behålla.
  • Om du är oroad över kostnaden för en röd-eared-skjutreglaget, kan det bidra till att skapa en grov uppskattning av de pågående kostnaderna innan du köper sköldpaddan. Det kan hjälpa dig att bestämma om du är villig att investera i husdjuret.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 5
    5. Tänk på risken för salmonella vid hantering av sköldpaddor. Var medveten om att sköldpaddan kan haka Salmonella och inte vara sjuk, samtidigt som man utgör en risk för infektion för människor. Det enda säkra sättet att hålla en sköldpadda är att anta att han bär salmonella och att utöva noggrann personlig hygien före och efter hantering. Handtvätt är viktigt.
  • På grund av risken för salmonellainfektion måste du ha en separat uppsättning redskap för allt som är relaterat till sköldpaddan, som hålls tvättade och desinficeras bort från andra hushållsartiklar.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 6
    6. Tänk på sköldpaddans personlighet. Red-eared-skjutreglage är inte naturligt sällskapliga varelser. Vilda fångade sköldpaddor kan vara snygg och aggressiv. Medan vissa fångade bredanimaler kan lära sig att tolerera hantering, antar inte att din djursköldpadda kommer att vara alltför vänligt.
  • Del 2 av 4:
    Ställa in bostäder för din sköldpadda
    1. Bild med titeln Vård för en röd Eleed Slider Turtle Steg 7
    1. Köp en tank. En guide föreslår att 10 liter (37.9 l) Kapacitet per tum av sköldpaddlängd, plus ytterligare 15 procent utrymme för ett korgområde. För det första året kan du få med en 50 gallon (190 l) tank för en bebis, men efter det behöver du minst 120 gallon (450 l). Spara pengar genom att få en tank tillräckligt stor för att börja med. Ta hänsyn till:
    • Vattendjup: Sköldpaddor älskar att dyka och jaga mat, så se till att vattnet är tillräckligt djupt för att tillåta detta.
    • Utrymme: Sköldpaddor är territoriella så se till att de har gott om utrymme att hålla sig borta från varandra, eller du kan behöva skilja dem i enskilda tankar.
    • Avfall: Turtleavfall är mer solid än fiskavfall. Detta måste hållas väl utspädd genom att ge en stor volym vatten och / eller användningen av filtersystem som är utformat för sköldpaddor.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 8
    2. Leta efter ett billigare tank alternativ. Den ideala behållaren är ett stort glas akvarium men dessa kan vara dyra. Ett billigare alternativ är en lagertank. En 100 gallon (380 l) lagerbehållare kan köpas relativt billigt. Undvik att köpa akryltankar, som är billigare, men lätt repas av sköldpadda klor.
  • Få en flytande brygga eller en sten som ligger över vattennivån. En skjutreglage kan vila på detta när det inte simmar.
  • Om du bor i ett varmt klimat och har en lämplig bakgård, kan du gräva ut en damm och använda ett fodrar för att ge ett lämpligt hem för en skjutreglage. Även om detta kommer att ge en mer naturlig miljö för din sköldpadda, kommer du att ha mindre kontroll över miljöförhållandena och kan behöva ta med din sköldpadda inuti under dåligt väder.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 9
    3. Köp ett filtersystem. Filtret fortsätter att förhindra att bakterier blomstrar i din sliderens tank. Du behöver inte nödvändigtvis köpa ett filtersystem. Du kan regelbundet ändra vattnet, vilket är en mycket arbetsintensiv uppgift eller använder ett filtersystem för sköldpaddor. Det finns olika typer av filter, beroende på dina nuvarande behov och budget:
  • Under-grusfilter: Detta behöver en stor yta. Det är bara användbart där du har en eller två sköldpaddor. Om det är luftpumpen, kommer det bara att vara användbart för små sköldpaddor eller hatchlings. Använd en powerhead om du använder filtret med sköldpaddor som är äldre än hatchlings.
  • Intern kapselfilter: Detta filter sitter inuti tanken. Ju större desto bättre. Detta kan vara både överkomligt och effektivt. Leta efter en som möjliggör enkel rengöring, till exempel skumtypen.
  • Extern kapselfilter: Den här sitter utanför tanken. De tenderar att vara dyra, men de är utmärkta att filtrera, vilket minskar antalet gånger du behöver ändra vatten. Ett kapselfilter rekommenderat av många sköldpadda ägare är Rena Filstar XP3 eller XP4.
  • Bild med titeln Vård för en röd Eleed Slider Turtle Steg 10
    4. Dekorera tanken. Dekorationer kan lägga till mångfald och intresse för din sköldpaddans livsmiljö. Substrat, det material som linjer botten av tanken, erbjuder ett sätt för sköldpaddan att flytta mellan vatten och baskande stenar med lätthet. River Rocks ger ett utrymme för din sköldpadda till Bask. Du kan också göra en baskeringsplats från en plexiglasshylla limmade till tankens sida. Kontrollera att limet är giftfritt.
  • Undvik fiskbehållare, eftersom det presenterar en hälsorisk - det kan dölja dina sköldpaddas tarmar om de sväljs. Också noga överväga att använda vattenplantor. Medan de kan göra tanken ser bra ut och hjälp med filtrering, kan din sköldpadda vara frestad att äta dem. Om du märker att detta händer, ta bort plantorna och tvätta tanken.
  • Placera en välpassad skärm över toppen av tanken för att förhindra att en daredevil fly och att fånga någonting av misstag tappas från ovan.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 11
    5. Ställ in rätt temperaturer. Vattnet ska vara 80 - 82 grader Fahrenheit (26.5 - 27.5 Celsius) för en hatchling eller en sjuksköldpadda och 77 - 80 grader F (25.5 - 26.5 c) För en hälsosam sköldpadda över ett år gammal. Basking (torrmark) område bör vara 10 grader f (6 grader c) varmare än vattnet för att locka sköldpaddan att värma upp genom att basking. Lufttemperaturen i tanken behöver vara cirka 75 -82 grader Fahrenheit (24 - 28 grader Celsius).
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 12
    6. Använd rätt slags ljus. Sköldpaddor är beroende av UVA och UVB-lampor för vitaminer, liksom ett värmeljus. UV-ljuset reser inte genom glas, så det är mycket viktigt att du får en 5% eller mer UV-lampa. Lamporna ska bytas ut ungefär var 6: e månad. Värmelampan håller korgområdet temperaturen 10 grader högre än vattentemperaturen.
  • Din sköldpadda borde inte kunna nå belysningen, eftersom lamporna kan brinna. Skruva lamporna tätt ut ur sköldpaddans väg. Lämna aldrig ett glas eller plastbehållare i full solljus, eftersom det snabbt överhettas.
  • Del 3 av 4:
    Skaffa din sköldpadda
    1. Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 13
    1. Köp din sköldpadda. Ta aldrig en sköldpadda från det vilda. Inte bara är det här grymma och orättvist för sköldpaddan, det är också olagligt i de flesta stater. Om du fortfarande är bestämd, var noga med att du har det juridiska pappersarbetet att göra det. Det snällaste du kan göra är att få en vuxen sköldpadda som inte längre är önskad, och det finns många övergivna sköldpaddor som behöver hem. Kolla in tillgänglighet vid adoption, rehoming eller sköldpadda räddningsorganisationer. Du kan också försöka välrenommerade uppfödare för att få din sköldpadda.
    • Akta dig för husdjursbutiker som håller sköldpaddor i dåliga förhållanden. Ett antal sköldpaddor är sjuk innan du köper dem. Titta runt och notera sköldpaddans beteende, liksom de förhållanden som sköldpaddorna hålls i. Vattnet i tanken ska inte lukta. Om det gör det här är ett tecken Sköldpaddorna har inte städats regelbundet och är mer benägna att bli sjuka. Det rekommenderas inte att köpa från stora uppfödare, eftersom de vanligtvis har dåliga förhållanden och saknar veterinärvård.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 14
    2. Ge din nya sköldpadda lite utrymme. Din sköldpadda kommer troligen att vara lite blyg när du tar med det hem. Det kan ta några dagar innan din sköldpadda känns säkert nog att våga sig från skyddet av sitt skal. Lämna det i fred för att bosätta sig och vänta på att det ska känna sig mer självsäker.
  • Bild med titeln Vård för en röd öronsköldpadda Steg 15
    3. Bestäm könet på din sköldpadda. Du kommer inte att kunna bestämma könet tills en sköldpadda är en mogen vuxen, från 2 till 4 år gammal. Manspersoner kommer att ha längre naglar och svansar än kvinnor. Kvinnor kommer också att vara större i allmänhet.
  • Del 4 av 4:
    Omsorg för din sköldpadda dagligen
    1. Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 16
    1. Mata din röd-eared sköldpadda rätt mat. En riktig kost för rödhåriga sköldpaddor (och liknande akvatiska sköldpaddor) bör ha följande proportioner: grönsaker och vattenplantor 50 procent, kommersiella livsmedel 25 procent och levande protein 25 procent. Röda eared sköldpaddor är glada att lagra köpt matsköldpadda mat, liksom mat du har funderat för dem.
    • Bra grönsaksval inkluderar: Maskrosor (de i din gård är bra om du inte använder bekämpningsmedel), morot toppar, senap greener, romaine sallad, morötter, paprika och squash.
    • De bästa greenerna är vattenväxter som anakaris, vattenhyacint, vatten sallad, frogbit, hornwort och duckweed. Medan dyrt i en djuraffär, är det lätt att växa i en separat tank eller damm, och de är billiga om du köper i bulk online.
    • Röda öronsköldpaddor äter vanligtvis inte frukt i det vilda, så undvik det förutom en absolut behandling. Om du ger en behandling, är bananer ett bra val.
    • För kommersiell mat, leta efter något som har lågt protein och lågt fetthalt. Torkade räkor är ett absolut nej-nej! Medan sköldpaddor älskar smaken av torkade räkor, erbjuder de inga näringsämnen och sköldpaddor kan vägra andra livsmedel i veckor.
  • Bild med titeln Vård för en röd Eleed Slider Turtle Steg 17
    2. Kontrollera din sköldpadda för tecken på hälsoproblem. Det finns olika förhållanden och sjukdomar som kan uppstå om tankvattnet är smutsigt, om sköldpaddans diet är dålig eller av andra skäl. Några vanligare problem att titta på inkluderar:
  • Ögoninfektioner: Ögonen kommer att visas stängda, svullna, puffed upp eller urladdning. Du kan se bitar av vävnad som kommer av. Ögoninfektioner orsakas av bakterier. Sköldpaddan bör ses av en veterinär och behöver förmodligen ett aktuellt antibiotikum plus uppgradering av tankens filtreringssystem.
  • Mjukt skal: Om din sköldpadds skal är mjukare än vad det ska vara, kan din skjutreglage inte få tillräckligt med ljus från ditt överliggande ljus. Om detta händer kan sköldpaddans brygga vara för liten, vattnet kan vara för djupt, eller sköldpaddan är för svag för att komma på kajen. Om det händer, kontakta din veterinär eller en djuraffär. Det kan också innebära att det har metabolisk bensjukdom.
  • Furig mun och vägran att äta: Din sköldpadda har en bakteriell infektion och bör ses av omedelbart av veterinären för en antibiotisk behandling.
  • Svag, wheezing, lethargic och håller huvudet i en ovanlig vinkel: Detta kan vara en respiratorisk infektion, såsom lunginflammation. Ta omedelbart din sköldpadda till veterinären.
  • Sår: Kontrollera tanken för skarpa föremål eller en kampmät. Ta bort orsaken, behandla såret med povidon-jodlösning och håll den ren. Se din veterinär för mer råd.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 18
    3. Ta din sköldpadda ute ibland för direkt sol. Du måste övervaka utanför tiden, för att förhindra överhettning. Ett tillvägagångssätt är att få en kiddiepool, fyll den med lite vatten och ge något för sköldpaddan att baskera på. Var noga med att erbjuda lite skugga för din sköldpadda så det kommer inte överhettas.
  • Bild med titeln Vård för en röd eared glidsköldpadda Steg 19
    4. Tillbringa tid med din sköldpadda. Detta är ditt husdjur och du kommer att bilda ett band, som med något husdjur, om du spenderar tid tillsammans. Hantera med försiktighet - inte alla sköldpaddor som att hållas eller berörs.
  • Vissa sköldpaddor älskar att ha sina skal försiktigt repade, precis som en backscratch eller repor bakom en hunds öra. Men var försiktig, eftersom inte alla njuter av det och kan försöka bita. Observera att deras skal har nervängar i dem och de kan känna allting. Var försiktig.
  • Tips

    När en sköldpadda är ohälsosam, antar andra sköldpaddor kan ha blivit utsatta för något smittsamt. Ha veterinären se dem, eftersom de kan behöva behandlas också.
  • Sköldpaddor älskar crickets för en behandling.
  • När du går på semester, lämna aldrig din skjutreglage obevakad. Lämna det med någon du litar på och lär honom eller henne hur man tar hand om en röd öron.
  • Dessa sköldpaddor som roliga polies (pillbugs).
  • Det är en bra idé att hålla sig till en sköldpadda tills du är erfaren. Du kan bestämma att du inte vill ha några fler sköldpaddor eller du kan hitta en sköldpadda är en handfull!
  • Röd-eared sköldpaddor tenderar att gynna proteinmat, vilket kan vara ett knep för nybörjaren som kan bli lulled i matning för mycket protein. Det gör inte - det kan orsaka skaldeformation, organskada och kan förkorta sköldpaddans livslängd. Observera att juvenilsköldpaddor tenderar att vara mer köttätande, medan vuxna sköldpaddor blir omnivorösa.
  • Några röda öronägare gillar att mata sköldpaddan i en separat tank. Även om det här håller vattnet, måste du vara närvarande för att flytta sköldpaddan när den har ätit.
  • Om du inte har ett vattenfiltreringssystem måste du ändra vattnet i en 10 gallon (37.9 l) Akvarium två till tre gånger i veckan, eller en 50 gallon (190 l) tank behöver ändras en gång i veckan. Det rekommenderas att köpa ett filtreringssystem.
  • För att hålla nitratnivåerna i din tank ner, åtar sig 10% vatten ändras varje vecka eller 20% varannan vecka.
  • I händelse av att du förlorar din skjutreglage, inte panik. Säkra alla andra husdjur. Sedan placera en skål fylld med vatten och en annan med mat på ett iögonfallande läge. Din skjutreglage kan bli lockad till maten. När du har hittat din skjutreglage, kontrollera om skador. Rengör sedan din skjutreglage under rinnande vatten. Om det behövs kan din skjutreglage tas till veterinärens.
  • Håll inte din sköldpadda omedelbart så det kan acklimatisera sin miljö. Håll den efter en vecka.
  • Vattnet i tanken ska inte lukta. Om det gör det här är ett tecken Sköldpaddorna har inte städats regelbundet och är mer benägna att bli sjuka.
  • Försök att inte starta din sköldpadda. Sköldpaddan blir inte bara rädd, men han kan utveckla ett mjukt skal.
  • Varningar

    Om du har andra husdjur, låt dem inte komma i kontakt med sköldpaddan. Sköldpaddor kan bära salmonella och kan sprida det till andra djur, liksom människor.
  • Röd-eared-skjutreglarna bör inte brytas av något barn 10 år och under, utan att en förälder hjälper till hela tiden. Det är för riskabelt för ditt barn, liksom din sköldpadda. Sköldpadda klor är väldigt skarpa och kan skada barnet, vilket gör att ditt barn släpper sköldpaddan.
  • Lyft din skjutreglage endast vid behov. När du lyfter, placera skjutreglaget på din hand så att det inte kommer att bli rädd.
  • Dumpa aldrig eller överge ett husdjur. Om du har problem med att bibehålla och ta hand om din röd-eared glidsköldpadda, prata med ditt lokala djurskyddssamhälle för att hitta ditt husdjur ett nytt, säkert hem. Dumpningsdjur är inte bara grymt, men det kan snabbt sprida sjukdom. Feralpopulationer som uppstått från husdjur som släpps ut i naturen kan orsaka betydande skador på det naturliga ekosystemet.
  • Tvätta alltid händerna med tvål och vatten efter att ha hanterat sköldpaddan. Också, om du har berörda dörrhandtag eller andra ytor samtidigt som du hanterar ditt husdjur, använd ett sprutdisinfektionsmedel för att sterilisera dessa områden. Undvik att röra på ditt hår eller kläder medan du hanterar sköldpaddan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande