Hur man bryr sig om en sköldpadda

Visste du att sköldpaddorna har varit på planeten i över 55 miljoner år? De är också några av de längsta levande djuren på jorden - vissa sköldpaddor har varit kända för att leva för att vara över 150 år gammal! Sköldpaddor kan göra underbara, givande husdjur så länge du är skyldig att ta hand om dem för långdistans. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om att ta hand om din Pet-sköldpadda, från att mata dem för att hantera dem för att ge rätt typ av skydd. Fortsätt läsa för att lära dig hur du håller din sköldpadda glad och frisk.

Steg

Del 1 av 5:
Välja din sköldpadda
  1. Bild med titeln Vård för ett sköldpadda steg 1
1. Välj din sköldpadda. Sköldpaddor kommer i många sorter, och det finns många faktorer att tänka på när det gäller att välja en, från det sätt du vill att din sköldpadda att se, miljön din sköldpadda föredrar, och hur mycket pengar du vill "punga ut" på denna skalade varelse. Vilken typ av sköldpadda du väljer kommer att göra ett underbart husdjur för din familj, när du förbinder dig att ta hand om den här arten. Några av de vanligaste arten av sköldpaddor inkluderar Sulcata, Leopard, Redfoot, Yellowfoot, Grekiska, Ryska, Hermanner och Indisk Stjärna. Här är några saker du behöver veta om att välja en sköldpadda:
  • Även om sköldpaddan du tar hem kan vara liten och söt initialt, kan vissa arter av sköldpaddor växa över två meter i längd efter 5-10 års vård. Om du verkligen är skyldig att ha en under lång tid, försök att inte bli fångad i sitt utseende och överväga vilka arter som bäst passar din livsstil, ekonomisk inkomst, omgivning och huruvida du kan ge den erforderliga vården av den specifika arten.
  • Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 2
    2. Köp din sköldpadda från en välrenommerad säljare. Det är viktigt att köpa din sköldpadda från en säljare som du respekterar, som har en historia att göra en framgångsrik försäljning och som kan lova att du har fått sköldpaddan under friska förhållanden. Undvik att få din varelse på en reptilshow, för det kan det vara troligt att du inte kommer att kunna komma i kontakt med säljaren igen efter att ha köpt en sköldpadda, så det finns inget sätt att han eller hon kan kolla på hur du är Omsorg för din sköldpadda.
  • Hitta en säljare som är stolt över i kundtjänst, oavsett om du ska till en djuraffär eller hitta din varelse online. Om din säljare säger att han eller hon kommer att vara lätt att kontakta efter att försäljningen görs, är det mer troligt att du gör en solid transaktion.
  • Det finns några juridiska restriktioner för att hålla eller avela vissa sköldpaddor, särskilt medelhavsraser. Om så är fallet för sköldpaddan du vill, se till att säljaren har ett certifikat från C.Jag.T.E.S. (Konvention om internationell handel med hotade arter).
  • Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 3
    3. Se till att du kan göra ett långt engagemang för din sköldpadda. Om du bara är runt för att ta hand om din sköldpadda i ett år eller två innan du vill hoppa skepp, kanske det inte är det perfekta husdjuret för dig. Sköldpaddor kan leva mellan 30 ~ 100 år, vilket innebär att ditt underbara husdjur kan leva längre än dig. Låt inte det här skrämma dig, men bara se till att du får en djursköldpadda när du bor i en stabil miljö och vet att du kan hitta någon att ta hand om din sköldpadda om du måste flytta eller lämna.
  • Du behöver inte lösas på ett ställe i 50 år, men du bör vara beredd under många års omsorg för det nya tillskottet till ditt hem.
  • Del 2 av 5:
    Nourishing och hantering av din sköldpadda
    1. Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 4
    1. Mata din sköldpadda. Den typ av mat som din sköldpadda äter kommer i stor utsträckning att bero på de sköldpaddor du har valt. Det är viktigt att fråga källan där du fick sköldpaddan vad du borde göra en del av sin häftdiet. I allmänhet, men de flesta sköldpaddor äter blandade gröna gröna, som en typisk "fjäderblandning" Du hittar på alla mataffär. När sköldpaddor är barn, behöver de äta mjukare eller skarpa livsmedel, eftersom deras små käkar kommer att finna det svårt att riva ihop hårdare mat. Sköldpaddor kan äta de flesta grönsaker, som broccoli, gröna bönor eller kale, speciellt om du blandar dem med de blandade greenerna, men det är viktigt att veta vad din typ av sköldpadda behöver.
    • Din sköldpadda kan behöva tillskott för att se till att han eller hon växer frisk och stark. Tillägget måste ha kalcium och ett visst vitamin A, vitamin D3 bör också erbjudas om sköldpaddan hålls inomhus utan UV-ljus.
    • Vissa sköldpaddor föredrar maskrosblad, selleri, sallad och ibland frukt.
  • Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 5
    2. Ge din sköldpadda med vatten. Det är viktigt att din sköldpadda har tillräckligt med vatten för att hålla sig hydratiserad och frisk. Du kan bara hälla lite vatten i ett grunt bricka eller fat och sjunka det i golvet i höljet så att din sköldpadda inte kan vända över den. Det borde vara tillräckligt grunt så att din sköldpadda lätt kan stå i den och kan placera huvudet i vattnet utan att vara helt nedsänkt.
  • Byt ut vattnet dagligen. Din sköldpadda ska ha sin egen skål med vatten, oavsett om det är utomhus eller inomhus.
  • Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 6
    3. Hantera din sköldpadda med omsorg. Släpp aldrig en sköldpadda - om deras skal bryter, kan de dö av en infektion. Även om du kan dö för att hålla din Pet Tortoise, bör du försöka ta det lugnt på att hålla det, eller låta andra hålla det. Detta kan vara stressigt för din favorit varelse.
  • Om det finns små barn runt, förklara för dem att det skulle vara bättre om de skulle beundra det genom observation och kontakt är bara nödvändigt under vård.
  • Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 7
    4. Blöt din baby sköldpadda i vatten några gånger i veckan. Sköldpaddor måste vara hydratiserade, speciellt när de är unga. När du först tar hem din sköldpadda, bör du suga det i vatten några gånger i veckan, så det känns helt hydratiserat, var noga med att hålla huvudet över vatten. Vanligtvis, efter en sköldpadda är bra och blöt, kommer sköldpaddan nästan omedelbart att börja dricka det. Detta kommer att vara ett tecken på att allt löper smidigt. Kom ihåg att det inte alltid är mer när det gäller att blötlägga din sköldpadda. Varannan dag borde det vara bra. Vattentemperaturen bör handla om en bubbelbadtemperatur.
  • Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 8
    5. Välj vilken typ av skydd du vill ha för din sköldpadda. Helst bör du ge lite utomhusskydd för din sköldpadda. Vissa människor tror att det är omänskligt att ta hand om en sköldpadda bara inomhus. Om du verkligen är skyldig att ha en, bör du vara beredd att ha lite utomhusskydd för det, såvida det inte är en mindre sköldpadda eller en mängd som verkligen kan stanna inomhus. Om du är skyldig att bara ha en inomhussköldpadda, bör du göra din forskning och välja en art som kan hantera detta.
  • Du kan också mixa och matcha, hålla din sköldpadda inomhus för de kallare månaderna och låta den vandra utomhus under de varmare månaderna. Du bör vara beredd på båda typerna av bostäder för att hålla det friskt och lyckligt.
  • Se avsnitten nedan för att lära dig rätt vård för din sköldpadda, oavsett om det är en utomhus eller en inomhus varelse.
  • Del 3 av 5:
    Omsorg för en sköldpadda i ett inomhusskydd
    1. Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 9
    1. Har tillräckliga inomhushus. Om du vill hyra din sköldpadda inomhus, måste du tänka på vilken typ av en inneslutning du vill ha, oavsett om det är ett glas akvarium eller ett terrarium. Tänk bara på att du borde ha minst 3 kvadratmeter tillgängliga för en sköldpadda. En 10-20 gallon (37.9-75.7 l) tanken kan fungera för en bebis, men det kommer att växa det ganska snart, och du måste se till att din varelse har tillräckligt med utrymme att växa.
    • Du kan använda glas, men sköldpaddor blir frustrerade eftersom de försöker gå igenom glaset. Du kan tappa papper till utsidan av tanken för att hålla dem från att bli förvirrade.
    • Du kan också använda en plast tröja box eller en cement mixing badkar för en baby sköldpadda. De har bonusen att ha dimmiga sidor som inte kommer att frustrera sköldpaddor så mycket som glas.
    • Skåpet ska vara tillräckligt högt så att sköldpaddan inte kommer att fly.
  • Bild med titeln Vård för ett sköldpadda steg 10
    2. Ge din inomhus sköldpadda med tillräcklig belysning. Om din sköldpadda är utomhus, behöver du inte oroa dig för honom eller henne att ha tillräckligt med ljus. Men om din favorit varelse är inomhus, måste du se till att din sköldpadda får tillräckligt med ljus, och därför vitamin D, att vara frisk. Här är några saker att tänka på när du hittar rätt belysning för din sköldpadda:
  • Du bör antingen använda en skrivbordslampa, som ska ha minst 100W ström för uppvärmning, och ett annat UV-ljus för din sköldpadda att baskera in, eller till och med en enda kvicksilver-ånglampa för att ge din critter både värme och UV-ljus.
  • Lampans temperatur ska vara mellan 30-35 ° C (86-95 ° F), men ändras, beroende på arten.
  • Se till att du placerar lampan korrekt så att sköldpaddan kan suga upp värmen och svalna vid separata delar av deras hölje.
  • Inte bara ger din sköldpadda med värme och UV-ljus är viktigt för hans eller hennes hälsa, men det är också till hjälp för din varelsees lycka. De älskar faktiskt att basker i ljuset!
  • Bild med titeln Vård för ett sköldpadda steg 11
    3. Ha rätt substrat för din sköldpadda. Substratet kommer att täcka golvet i din sköldpadda miljö och måste ha rätt komposition för att säkerställa hälso- och säkerheten hos din sköldpadda. Det viktigaste, om din sköldpadda är utomhus eller inomhus, är att se till att det inte är alltför fuktigt, eller din sköldpadda kommer att vara utsatt för infektion om de får nedskärningar eller ohämmade huden från över shedding. Substratet beror på arten av sköldpadda du har. Här är några saker att tänka på:
  • Om din varelse behöver mitt till hög luftfuktighet, måste ditt substrat kunna hålla fuktbrunn. Det bör innehålla saker som kokosnöts, sphagnummos, eller torvmossa, i det här fallet.
  • Om din varelse behöver ett mer torrt klimat, bör substratet innefatta torr kokosnötsko, gräsklipp.
  • Undvik att använda sand i substratet, eftersom sköldpaddor kan äta det och orsaka stor skada för sig själva.
  • När din sköldpadda är utomhus, spelar substratet inte lika mycket, eftersom den naturliga miljön ska vara lämplig. Du kan lägga till lite torvmos till miljön, för ytterligare stimulering. Se till att allt du lägger till i substratet är gratis från kemikalier eller bekämpningsmedel.
  • Del 4 av 5:
    Omsorg för din sköldpadda utomhus
    1. Bild med titeln Vård för ett sköldpadda steg 12
    1. Skapa en skyddande barriär för din sköldpadda. Att ha din sköldpadda utomhus under normala temperaturer är idealisk för din varelse. Men du kan inte bara låta din sköldpadda göra vad det än vill ha i din gård. I stället måste du ha ett escape-bevisbarriär så att sköldpaddan förblir i omkretsen. Du kan använda konkreta tegelstenar som är mortared tillsammans eller målade eller förseglade träväggar.
    • Din sköldpadda kan försöka burrow under eller gräva in i hörnen av deras hölje, så det borde vara trevligt och säkert. Om din sköldpadda burrows kan du lägga till ett trådnät under barriärens yta för att hålla sköldpaddan säker.
    • Sköldpaddor gör verkligen inte bra i kylan, så om de inte hålls inomhus hela tiden måste du förbereda dig för att tillfälligt ta med din sköldpadda inomhus om du bor under 60 ° F / 15 ° C under dess kallaste månader. Om du bor i ett mycket varmt klimat och vill hålla sköldpaddan ute, blir det lättare, men har alltid skuggan speciellt över fuktiga områden eller vattenkälla.
  • Bild med titeln Vård för ett sköldpadda steg 13
    2. Ge skydd för din sköldpadda. Du behöver något slags skydd för din sköldpadda för att få det att känna sig tryggt och att ge lite skydd från värmen, regnet eller andra element som kan vara i vägen. Du vill hålla din sköldpadda trevligt och varmt och för att hålla den från överhettning också. Helst bör du göra en stuga för din varelse, som kommer att vara där sköldpaddan sover och vattnar klimaten. Du kan göra det ur trä och täcka det med några inches av mark, liksom ett värmeelement för det kalla vädret, om det behövs.
  • Först, bara gräva ett stort hål. Du kan placera en plywoodbarriär inuti golvet.
  • Lägg till en topp till Hide Box för att skydda din sköldpadda.
  • Täcka skyddet med smuts och jord.
  • Bild med titeln Vård för ett sköldpadda steg 14
    3. Ge växter för din sköldpadda. Du bör hålla en tillräcklig mängd växter runt för din utomhussköldpadda så att han eller hon kan äta och känna sig trygg under hela dagen. Titta på dieten av din sköldpadda för att se vilka växter som är och inte är giftiga. I allmänhet kommer många sköldpaddor att äta bredbladiga ogräs som maskrosor, alla gräs eller klöver.
  • Levande växter kan också hjälpa till att styra ammoniak och nitrater i jorden, vilket minskar frekvensen av substratförändringar i inomhuskåp.
  • Bild med titeln Vård för ett sköldpadda steg 15
    4. Ge stimulering för din sköldpadda. Din sköldpadda borde ha en spännande miljö för att hålla den aktiv och upptagen. Du kan lägga till några klumpgräs för att hjälpa din sköldpadda burrow, såväl som att tillåta lite skugga. Du kan lägga till några stenblock för att ge din varelse lite privatliv, så länge de inte är för branta. Du kan också lägga till några små träd för skugga och skydd och bara för miljön att se bra ut.
  • Del 5 av 5:
    Håll din sköldpadda frisk
    1. Bild med titeln Vård för ett sköldpadda steg 16
    1. Skydda din sköldpadda från andra varelser. Om du tar hand om din sköldpadda utomhus, måste du vidta försiktighetsåtgärder för att se till att det är säkert från andra rovdjur, som katter. Om du har en hund, låt det aldrig vara nära sköldpaddan - även de givaste hundarna har visat sig attackera sköldpaddor utan varning. Även om det är omöjligt att hålla sköldpaddan helt säker från fåglar, rävar eller andra rovdjur, försök att hålla det så skyddat som möjligt genom att ha massor av skydd och platser för din sköldpadda att dölja, hålla sitt hölje intakt och hålla ett öga på den yttre miljön.
    • Vissa människor rekommenderar att du linjer en juvenile sköldpadda hem med trådnät för att skydda det från pesky varelser.
  • Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 17
    2. Hjälp hålla din sköldpadda frisk om den stänger ögonen. Många tror att något är fel med en sköldpadda ögon om det börjar hålla dem stängda. Det är faktiskt sällan allvarligt. Om en sköldpadda håller ögonen, blötlägga det lite vatten och täcka upp sitt skydd lite för att göra miljön mer fuktig om den är inrymt inomhus. Om det här är ett kroniskt problem kan det vara ett tecken på en infektion, men det är vanligtvis externt, försök att applicera en vatten + saltlösning i ögonen 1-2 gånger dagligen tills de kan öppna dem och sedan mata dem små mängder Av spenat som en källa till vitamin A En gång varannan dag är de vanligaste orsakerna vitamin en brist och uttorkning. Om symptomen kvarstår i över en vecka med hembehandling, besök en veterinär som specialiserar sig på reptiler.
  • Bild med titeln Vård för en sköldpadda Steg 18
    3. Hjälp din sköldpadda att vara aktiv genom att möta sina grundläggande behov. Även om det är normalt för barnsköldpaddor att sova för det mesta av dagen, om din critter bara är helt inaktiv, måste du börja felsökning för att lokalisera källan till problemet. Här är några anledningar till varför din varelse kanske inte är så aktiv:
  • Den vanligaste orsaken är att din sköldpadda är för kall. Se till att dess hölje är på en varm plats i förhållande till deras miljö.
  • Om din sköldpadda är inomhus, så se till att han eller hon får tillräckligt med ljus i allmänhet. Ljusare ljus hjälper till att hålla den aktiv.
  • Se till att din barnsköldpadda blir en vanlig blötläggning hela dagen. En anledning att din sköldpadda kan vara inaktiva är att de kanske inte är ordentligt hydrerade.
  • Försök att minimala hanteringen, eftersom stress kan orsaka inaktivitet.
  • Se till att din sköldpadda är en balanserad kost. Kontrollera att din mix av gröna grönsaker, och / eller tillskott ger allt som dina sköldpadda behov.
  • Bild med titeln Vård för ett sköldpadda Steg 19
    4. Håll din sköldpadda shellfirma. Om din sköldpadda utvecklar ett mjukt skal, så är det troligt att de inte får tillräckligt med ljus och kalcium. Detta är ett sällsynt tillstånd för utomhussköldpaddor, men det kan hända med inomhussköldpaddor eftersom det kan vara svårare för dem att få tillgång till en stadig ljuskälla. Om din inomhus sköldpadda har ett mjukt skal, se till att han eller hon är minst 8-10" från UV-ljuskällan, och att glödlampan ändras efter minst 9 till 12 månader för att förbli färsk och aktiv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Varningar

    Se upp för oxalatinnehållet i sina gröna. När en sköldpadda intagerar oxalsyra tillsammans med kalcium, gör det några av kalciums oförstörbara, som sedan utgår sköldpaddan som urinsyra. För mycket oxalat i vissa gröna kan orsaka att urinsyra ackumuleras snabbare än sköldpaddan kan utsöndras, vilket resulterar i en blåssten. Det kan också orsaka kalciumbrist om det finns relativt mer oxalat.
  • Vissa sköldpaddor (som ryssar) är ofta fångade från det vilda. Detta kan betona dem och traumatisera dem. Stöd inte detta! Captivity-Bredes är billigare och bättre.
  • Släpp inte din sköldpadda, de kan få en dödlig infektion om deras skal blir trasig.
  • Om du inte ger dina sköldpadda kalciumtillskott, gör det viktigare att förstå kalcium: fosforförhållandet i maten för att bättre säkerställa korrekt skalutveckling.
  • Saker du behöver

    • En tillräckligt stor inneslutning.
    • Lampor som avger värme och UV-ljus. (För inomhuskåp)
    • Välbalanserade livsmedel.
    • Vatten att suga / bada sköldpaddan, för att behålla sin hölje fuktighet och för att hålla substratet under fuktig.
    • Gömmer / sovplats (er) för dem.
    • En vattenfat.
    • Substrat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande