Hur man matar husdjur när du inte kan hitta sällskapsdjur

En dag går du för att mata ditt husdjur och inse att matfacket är tomt. Djurmat kan vara dyrt, och det kan också förstöra eller vara svårt att komma i en nödsituation. Bli inte avskräckt. Istället, kom med några sätt att hålla ditt husdjur över tills du kan hitta mer. Det finns många olika samhällsresurser du kan nå ut för att få lite extra sällskapsdjur. Medan du jobbar med det, se vad du måste spara i ditt skafferi. Genom att hålla dig väl förberedd kan du hitta sätt att hålla husdjur glada och friska.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda mat i ditt hemTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln matar husdjur när du kan
1. Matar hundar en balanserad blandning av kött, korn och grönsaker. Ett sätt att göra en enkel måltid är genom att blanda lika mängder kokad kyckling och ris. För att ge din hund en extra näringsrik boost, gör 25% av måltiden med grönsaker som majs, morötter, ärter och spenat. Du kan också blanda dem med en skopa av yoghurt eller lite lågfettost för en behandling.
  • När du väljer mat till din hund, sikter efter obearbetade, lågfettiga, lågsockeringredienser. Till exempel kan hundar äta fisk, ägg, kött som kalkon och fläsk, och lite frukt som kokosnöt eller konserverad pumpa.
  • Om du använder konserverade grönsaker, tvätta dem först för att ta bort överskott av salt.
  • Korn är säkra för hundar, men använd hela korn som vete eller quinoa när det är möjligt.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    2. Gör kattmat genom att blanda upp till 90% magert kött kombinerat med korn och grönsaker. Katter behöver något som kallas taurin, som finns i livsmedel som lamm, nötkött, ägg, fisk, bryggerjäst och mörkt kycklingkött. Alla typer av köttfärs är säkert för katter, liksom delar som lever. För att hålla din katt frisk, gör måltider inte mindre än 80% kött och 20% korn och grönsaker.
  • För korn, välj obearbetade hela korn som ris, quinoa, kokta majs och havregryn.
  • Grönsaker att använda inkluderar pumpa, ärter, gurkor, sötpotatis och selleri.
  • Fisken är bra för en behandling, men inte som en del av en måltid. Katter borde inte ha mycket mejeri eller frukt.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    3. Blanda 70% korn med 30% frukter och grönsaker för att mata fåglar. I allmänhet är en papegoots diet cirka 70% pellets och 30% frön, frukter och grönsaker. För att replikera detta, börja med en bas av vanliga korn som spannmål, brunt ris, korn, quinoa eller vete. Blanda i friska frukter och grönsaker som äpplen, mango, majs, broccoli och morötter. Därefter tillsätt frön och nötter, som hirs, havre och mandel för en behandling.
  • Protein-tunga livsmedel kan vara en bra bas när de serveras med korn. Försök använda kokta bönor, till exempel. Unseasoned ägg är också ett bra val.
  • Många djurfåglar kommer också att äta lite unseasoned, kokta kött. Men ge dem inte mejeriprodukter.
  • Tänk på att näringsbehovet varierar lite beroende på vilken typ av fågel du har.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    4. Foderkaniner Timothy Hay och Leafy, Gröna Grönsaker. Håll din kanin bur välfylld med hö under hela dagen. Blanda i en handfull gräshö och havre hö för lite sort. Sedan, ge din kanin med lummiga gröna som matchar mängden pellets som du normalt skulle mata det. Romaine sallad, bok choy, senap greener, morot toppar, broccoli greener och kohlrabi är några solida val.
  • För variation, blanda i vissa grönsaker som broccoli, gröna paprika och brusselspiror.
  • Högkalciumgröna som maskros, Kale och Swiss Chard bör användas sparsamt så att din kanin inte utvecklar njurstenar.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    5. Ge lika stora mängder frön med frukter och grönsaker för hamstrar. Hamstrar, tillsammans med möss och råttor, äter ett brett utbud av livsmedel, så anpassning av en mix är inte för tuff för dem. Försök att börja med en fågelfrö mix, rå solrosfrön, majs eller osaltade nötter. Korn som brunt ris och spannmål kan också användas. Blanda fröet med lika stor mängd frukter och grönsaker. Du kan också använda proteinkällor som kokta ägg, crickets, måltidsmaskar och till och med kokta, magert kött.
  • Vissa frukter för att försöka inkludera äpplen, bananer och blåbär. För grönsaker, börja med broccoli, morötter, sallad och ärter.
  • Planera att ge ditt husdjur en mängd olika mat. Till exempel kan du ge dem spenat och blåbär en dag, då ägg, sallad och ris nästa.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    6. Välj 80% lummiga gröna och 20% frukt för de flesta sköldpaddor och ödlor. I allmänhet kräver marksköldpaddor, sköldpaddor och grönsaksande ödlor en diet på cirka 80% greener och 20% frukter. Hugga upp några färska grönsaker som Kale, Collard Greens och Senap Greens. Kombinera dem med stärkelse-tunga livsmedel som sötpotatis, persikor, tomater och bananer.
  • Reptiler som äter bara grönsaker inkluderar Iguanas, Dryland Sköldpaddor och Chuckwalla.
  • Vissa reptiler äter både kött och grönsaker. För dessa husdjur, gör måltider ca 25% protein med resten frukt och grönsaker. Matarfisk och insekter är alltid bra källor till protein om du har dem, men du kan också använda magert, kokt kött.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    7. Mata köttätande ormar och ödlor Rå kött eller kokta ägg. Om du inte har något annat, ge ditt husdjur en bit kycklingbröst, en korv eller något annat från din frys. Det är inte det bästa valet, eftersom mänsklig mat inte har alla näringsämnen ormar och ödlor behöver, men det kan hålla dig över tills du hittar något annat. Mindre ormar och ödlor kan också äta insekter, fisk, äggröra eller hårdkokta ägg. Större ormar kommer inte att äta ägg, så du måste lita på kött tills du kan få möss.
  • Om du är i en nypa kan du kanske hitta några ätbara insekter utomhus, som crickets och måltidsmaskar. Ett annat alternativ är att höja din egen.
  • Om du måste ha möss eller små gnagare, försök att ställa in fällor för dem nära ditt hem. De är enklaste att hitta runt skogar och gamla byggnader.
  • Kommersiell reptilmat är bra, men det saknar många näringsämnen köttätare kommer från hela djur. Använd ett reptiltillskott, särskilt för kalcium, om du har fastnat med kommersiell eller mänsklig mat.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta källor till sällskapsdjurTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln matar husdjur när du kan
    1. Besök specialdjursbutiker för ett bredare urval av mat. Stora butiker är fina ställen att få några grundläggande märken, men husdjursaffärer har mycket mer i lager. Även om du inte kan hitta det märke du brukar mata ditt husdjur, kommer du sannolikt att hitta ett alternativ på en djuraffär. Den tillgängliga maten kan vara lite dyrare eller av lägre kvalitet än vad du normalt ger ditt husdjur, men det kommer åtminstone att vara något du kan använda tills saker kommer tillbaka till det normala.
    • Om du håller ovanliga husdjur som fåglar, sköldpaddor och ödlor, är husdjursbutiker ofta de mest tillförlitliga ställena för att få mat.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    2. Kontakta lokala veterinärkontor för att se om de har mat till salu. Vissa kontor håller små mängder mat för sina kunder. Om du har tagit ditt husdjur för ett möte, kontakta din veterinär. Annars, försök ringa några platser nära ditt hem. Fråga dem om de har något till salu.
  • Till exempel kan du säga, "Jag kör låg på sällskapsdjur och kan använda några rekommendationer om att ge dem en hälsosam kost. Har du mat tillgänglig för köp?"
  • Att få mat på det här sättet kan vara lite dyrt, eftersom många platser väljer högkvalitativa livsmedel och säljer dem lite mer än du kan betala någon annanstans. De kan kräva att du har receptbelagd också.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    3. Handla online för att ha sällskapsdjur som skickas till dig. Förutom online-listningswebbplatser finns det specialitetsdjur som säljer massor av olika typer av sällskapsdjur. Många butiker säljer också mat via sina webbplatser. Betala med ett kreditkort, betalkort eller via en online-källa. Vänta sedan ca 3 dagar till 1 vecka för maten att komma fram.
  • Fraktmat tar tid. Försök att göra hemlagade måltider medan du väntar på att det kommer fram.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    4. Kontakta Animal Shelters i ditt område för att se om de har extra mat. Shelters håller ofta ett matpantry med samlade donationer från lokala företag. I många fall kan du få lite mat bara genom att besöka. Även om de inte råkar ha någon tillgänglig mat, kan de rikta dig till platser som gör det.
  • Shelters kan ha särskilda regler om hur man får mat, som att du har ett möte eller bevisa att ditt husdjur är spayed eller neuterat. Kontrollera skyddets hemsida för mer information.
  • Om du behöver mat, ring eller prata med någon på skyddet. Berätta för dem något, "Jag kan inte få någon sällskapsdjur. Vet du vart jag kan hitta några?"
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    5. Besök en husdjursmatbank för att få månatliga donationer. Det finns ideella sällskapsdjur och pantries som kör separat från djurhem. Dessa platser ger vanligtvis mat en eller två gånger i månaden. För att hitta närmaste plats, sök online för "Pet Food Bank", följt av namnet på staden du är i.
  • Vissa platser ger ut mat fritt, medan andra kräver att du fyller på en ansökan först. Dessa pantries är främst avsedda för låginkomstpersoner, så du kanske inte kan få någonting från dem om du gör det bra men bara råkar gå tom för mat.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    6. Kom i kontakt med PET-relaterade icke-vinster i ditt område för att hitta mat. Lokala ideella grupper och lokala kapitel av nationella grupper hjälper ofta ut djurägare. Några av dem donerar mat till alla som behöver det. För att hitta närmaste organisation, sök online för "Pet Food Non-Proces" följt av ditt område. Om en organisation inte har mat, kan de fortfarande länka dig till platser som gör, som matpantries.
  • Nonprofits är regionspecifika, så de kommer inte att kunna hjälpa mycket om du inte bor i närheten.
  • Tala med bostäder och matbanker i ditt område för mer information om lokala ideella grupper. Du kan också kunna få lite mat genom att fråga lokala husdjursaffärer, veterinärkontor och andra företag.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    7. Fråga en vanlig matbank om de har sällskapsdjur. Några icke-sällskapsdjur matbanker också lager en leverans av sällskapsdjur. Matbanker är generellt för låginkomstpersoner. Om du kvalificerar dig för att ta emot mat från matbanken, kan du också få sällskapsdjur från dem. Kontakta matbanken för att se vad de har tillgängliga.
  • För att få hjälp från en matbank kan du behöva ange ett möte och ge någon relevant finansiell information.
  • Begära sällskapsdjur genom att säga något som, "Jag har ett husdjur, är det något som jag kan få lite sällskapsdjur?"
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    8. Kontakta en gemenskapsmålservice för att se om de levererar sällskapsdjur. Måltider på hjul i U.S., Till exempel, har ett program som kallas vi alla älskar våra husdjur (Walop). Om du kvalificerar dig för att ta emot mat kan du också få sällskapsdjur. Att be om hjälp, söka efter namnet på programmet och det område du bor i.
  • Walop är avsedd för seniorer, så det hjälper dig inte om du tillhör en annan åldersgrupp. Om du kvalificerar dig kan du också kontakta ditt lokala seniorcenter för mer hjälp.
  • Dessa typer av program är inte tillgängliga överallt. De tenderar att vara vanligare runt större städer.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    9. Skicka en begäran om sällskapsdjur på sociala medier om du inte hittar det någon annanstans. Sätt dina sociala medier att använda genom att nå ut till andra människor. Försök att fråga vänner och familj om de har tillgång till mat. Du kan också nå ut till ideella sällskapsdjur och skydd för hjälp. Ett annat alternativ är att posta på gemenskapsidor för att låta människor i ditt grannskap veta att du kan använda lite extra sällskapsdjur.
  • När du skickar en förfrågan, var artig men okomplicerad. Försök posta, "Jag är låg på sällskapsdjur. Har någon någon tillgänglig eller vet var jag kan hitta några?"
  • Var alltid respektfull när du frågar att låna lite mat. Var beredd på möjligheten att ingen kommer att ha någon att ge.
  • Metod 3 av 3:
    Lagra mat för nödsituationerTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln matar husdjur när du kan
    1. Köp hylla-stabil konserverad eller förseglad mat. Konserverad mat varar ett tag, vanligtvis 2 till 5 år. Frystorkad och vakuumförseglad sällskapsdjur är liknande men kom i påsar. En burk eller påse ger all mat och näringsämnen ditt husdjur behöver på en dag. Du kan enkelt lagra maten på baksidan av ditt skafferi för tider när du är ute av andra alternativ.
    • Försök att få en nödsituation med husdjursmat. Många husdjursbutiker säljer också frystorkade och vakuumförseglade godis.
    • Om du inte kan få ett akutmatpaket, behåll sedan regelbundet sällskapsdjur på handen. Till exempel, köp konserverad sällskapsdjur för ditt skafferi. Använd den för att hålla ditt husdjur över medan du hittar andra matkällor.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    2. Använda en vakuumförseglare För att lagra mat på lång sikt. Mäta om en veckas värde av ditt husdjurs mat. Placera den i en vakuumpåse, kör den sedan genom förseglaren. Tätaren suger all luft ut ur påsen så maten varar längre. Så länge somsen stannar förseglad, kan den vara i upp till 3 månader i en sval, mörk del av ditt skafferi.
  • För obestämd lagring, flytta vakuumförseglad mat i din frys. Se till att det är på en plats där väskan inte kan komma bort.
  • Vakuumförseglare kan också användas för att lagra andra typer av mat. Till exempel, lägg undan lite kött, grönsaker och korn för att göra sällskapsdjur på flugan.
  • Bild med titeln matar husdjur när du kan
    3. Förvara extra sällskapsdjur i händelse av en nödsituation. Försök hålla tillräckligt med mat för att vara minst några veckor, åtminstone. Om du kan få nog i flera månader, så blir du väl förberedd för tuffa tider. Välj mat som varar bra utanför kylskåp eller frys, som konserverad hund och kattmat. Väskor av hyll-stabil sällskapsdjur varar för en hel del tid, men planera runt utgångsdatum.
  • Konserverad mat varar ca 2 år. Väskor av mat är färskt i 1 till 2 år. Leta efter det utgångsdatum som skrivs ut på varje behållare.
  • Håll ögonen på dessa utgångsdatum. Vrid ut gamla livsmedel. När utgångsdatumet är, använd maten och byt ut den med något nytt.
  • Om du har att göra med köttätare som ormar och ödlor, frysa extra mat. Du kan köpa möss och insekter i bulk, frysa dem, sedan tina dem när du är redo att använda dem.
  • Tips

    Förbered dig på gemenskapens nödsituationer genom att skapa ett akutvårdssats för ditt husdjur. Har mat, vatten, bärare, koppel, medicinering, medicinska papper och andra varor redo att göra saker lite lättare på dig själv.
  • Om du är på en hård plats, nå ut till så många olika samhällskällor som möjligt för att få lite mat. Det är värt att göra för att hålla ditt husdjur glad.
  • Innan du ger ditt husdjur allt från ditt skafferi, dubbelkolla att det är säkert. Vissa saker kan vara skadliga, så titta över ingredienserna och försöka använda obearbetade livsmedel när det är möjligt.
  • Varningar

    Pet Food Pantries beror på donationer, så leveranser är ofta begränsade. Var beredd på möjligheten att du inte kommer att kunna få mat från dessa källor direkt, till exempel genom att hålla lite extra mat hemma.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande