Hur man matar din sköldpadda om den vägrar att äta

Oro kan uppstå om du ser att din sköldpadda vägrar att äta. Det ökar inte bara möjligheten att svälta, men det kunde också ha fallit sjuk. Den här artikeln visar dig hur du får din sköldpadda att äta och vad man ska göra om det fortfarande vägrar att tugga. Många sköldpadda ägare har problem med att få sina husdjur att äta. Din sköldpadda äter sannolikt inte på grund av miljöfrågor. Men din sköldpadda kan också lida av någon form av sjukdom. Genom att justera sköldpaddans miljö, erkänna tecken på sjukdom, och vara kreativ under matningar, kan du få din sköldpadda att äta.

Steg

Metod 1 av 3:
Bestämma varför din sköldpadda inte kommer att äta
  1. Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 1
1. Kontrollera temperaturen. Sköldpaddor är kallblodiga reptiler och kommer inte att äta om temperaturen är för kall.Om du har en inomhuslåda sköldpadda, ge ett varmt område och ett coolt område. Det svala området bör vara mellan 68 och 72 grader Fahrenheit och det varma området ska vara 85 grader Fahrenheit under dagen. På natten kan temperaturen falla till mellan 60 och 75 grader Fahrenheit.
  • För vattensköldpaddor ska vattentemperaturen vara ca 78 grader Fahrenheit. Baskingområdet bör vara mellan 80 och 85 grader Fahrenheit.
  • Om din låda sköldpadda bor utanför, kommer sköldpaddan att bli för kall om utetemperaturen sjunker under 60 grader Fahrenheit. Du kan behöva lägga till en keramisk värmare till din sköldpadds miljö för att få den att nå en tillräcklig temperatur.
  • Kontrollera temperaturen på din sköldpadda-miljö med en termometer och gör justeringar om det behövs.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 2
    2. Ge mer ljus. Din sköldpadda behöver också adekvat ljus för att ha en hälsosam aptit. Vattensköldpaddor behöver både UVA och UVB-ljus i sin tank. Ge din sköldpadda med 12 till 14 timmars ljus följt av 10 till 12 timmars mörker. Boxsköldpaddor behöver ljus i minst 12 timmar varje dag. Detta kan vara direkt solljus eller en kombination av en UVB-lampa och en glödlampa.
  • Om din sköldpadda blir mindre än 12 timmar av ett ljus om dagen, kommer det förmodligen att sluta äta.
  • Om du har en utvändig låda sköldpadda måste du justera ljuskällan med årstiderna. Till exempel kan du använda mer artificiell belysning på hösten och vintern, eftersom dagarna är kortare och nay behöver inte någon artificiell belysning på sommaren.
  • Byt ut dina sköldpaddas UV-lampor var 6: e månad. UV-lampor blir mindre effektiva över tiden.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 3
    3. Kontrollera efter tecken på sjukdom. Om din sköldpadda inte äter och du har kontrollerat miljön, kan din sköldpadda lida av en sjukdom. Stress och sjukdomar som vitamin en brist, förstoppning, respiratorisk infektion, ögonproblem eller graviditet. Om din sköldpadda inte äter, leta efter andra symtom för att bestämma om din sköldpadda är sjuk och behöver se en veterinär.
  • Om din sköldpadda har vit, fläckig missfärgning på sitt skal och vägrar att äta, kan din sköldpadda lida av vitamin en brist. Vitamin En brist är kopplad till respiratoriska infektioner i sköldpaddor också.
  • Andra symtom på andningsinfektion innefattar väsen, problem med andning, nysning, rinnande näsa, svullna ögon och brist på energi.
  • Om din sköldpadda har slutat äta och slutat gå på toaletten, kan din sköldpadda vara förstoppad.
  • Om din sköldpadda har ögonproblem och inte kan se, kommer din sköldpadda inte att äta. Kontrollera dina sköldpaddas ögon för att se till att de är tydliga, fria från skräp och glänsande.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 4
    4. Bestäm om din sköldpadda är hibernating. Asiatiska, europeiska och nordamerikanska sköldpaddor kan hibernate för vintersäsongen. Även om din sköldpadda har rätt miljö och gott om mat, kan det fortfarande välja att hibernate. Om du har kontrollerat sköldpaddans livsmiljö och fysisk hälsa och det kommer fortfarande inte att äta, ta din sköldpadda till veterinären för att se om din sköldpadda kan försöka hibernate.
  • Viloläge sätter stress på kroppen. Endast friska sköldpaddor bör tillåtas att hibernate.
  • Om din veterinär säger att det är okej för din sköldpadda till viloläge, börja minska temperaturen i sin livsmiljö med 2 eller 3 grader varje dag. Detta kommer att hjälpa till att sakta din sköldpaddas metabolism nere.
  • Låt inte temperaturen falla under 50 grader Fahrenheit. Börja öka temperaturen med några grader varje dag efter 10 veckor.
  • Fortsätt att mata din sköldpadda tills den slutar att äta helt.
  • Metod 2 av 3:
    Lockar din sköldpadda att äta
    1. Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 5
    1. Ge din sköldpadda levande mat. Din sköldpadda lockas till rörelse och kanske föredrar att äta levande mat som crickets, måltidsmaskar, vaxmaskar, jordmaskar, sniglar, sniglar eller små pinky möss. Levande mat har också en stark lukt som är attraktiv för din sköldpadda.
    • Var försiktig med att gräva upp jordmaskar och ge dem till din sköldpadda. Om gräsmattan har behandlats med kemikalier, ge inte jordmaskarna till din sköldpadda. Det är bäst att köpa jordmaskar från en betesaffär.
    • Din sköldpadda kan också njuta av att äta grubs, skalbaggar, piller, kräftor, flugor, gräshoppor, blodmaskar och spindlar.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 6
    2. Kombinera pellets med andra livsmedel. Pellets eller torr sköldpadda mat är en häftklammer av många sköldpaddans diet. Krossa pelletsna och blanda dem med lite levande mat för att få din sköldpadda att äta. Du kan också suga pelletsna i konserverat tonfiskvatten för att ge pelletsna en starkare, mer lockande lukt.
  • Du kan också suga pelletsna i fruktjuice eller en icke-koffeinfritt sports dryck för att uppmuntra din sköldpadda att äta.
  • Om du har en låda sköldpadda, försök att placera denna mat i vatten eftersom din sköldpadda kanske föredrar att äta under vatten istället för på land.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 7
    3. Ge ljust färgad mat. Din sköldpadda lockas till starkt färgad mat. Erbjuder dina sköldpadda jordgubbar, tomater, papaya, mango, vattenmelon, rosenblad eller andra ljust färgade grönsaker och frukter. Frukt ska inte vara en häftklammer i dieten av din sköldpadda, men kan användas för att få din sköldpadda att börja äta.
  • Du kan kombinera ljust färgad mat med levande mat för att få ännu bättre resultat. Den ljusa färgen och den starka lukten kan vara dubbelt attraktiv.
  • Grönsaker är viktigare för din sköldpadda än frukt. Prova att blötlägga grönsakerna i tonfiskvatten för att få din sköldpadda att äta dem.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 8
    4. Byt upp kosten. Din sköldpadda kanske inte äter helt enkelt för att det inte gillar maten som du har erbjudit. Till exempel kan du fint hacka grönsaker och pellets och doppa dem i blodwormjuice en dag och sedan ge mango och pellets i tonfisk vatten nästa dag. Din sköldpadda har preferenser som du måste lära dig.
  • Det kan vara till hjälp att hålla en dagbok av matningar och hur din sköldpadda svarar. Detta hjälper dig att lära dig vad din sköldpadda gillar.
  • Du kan också försöka ge din sköldpadda mat på land och i vattnet för att se om det påverkar hur din sköldpadda äter.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 9
    5. Mata din sköldpadda tidigt på morgonen. Sköldpaddor tenderar att vara aktiva tidigt på morgonen och föredrar att äta då. Många sköldpaddor kommer att vägra att äta om det ges mat vid andra tider på dagen. Försök att ge din sköldpadda mat klockan 4:30 eller 5:30 amor så nära gryningen som möjligt.
  • Förutom tid på dagen kan du behöva justera din matningstid baserat på säsongen. Om du till exempel har en utomhussköldpadda kan det vara för kallt att äta på gryningen under vintern. Du kanske vill ge din sköldpadda mat lite senare på dagen under den säsongen.
  • Boxsköldpaddor gillar också att äta på regniga morgnar eftersom det här är när jordmaskar och sniglar lätt hittas.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 10
    6. Ta din sköldpadda till veterinären. Om din sköldpadda inte svarar på någon av livsmedel du erbjuder och miljöförändringar, se din veterinär.Inte bara kan din sköldpadda slåss mot en sjukdom, men dess hälsa är också i fara när den vägrar att äta. Att ta emot en professionell analys ökar chanserna att upptäcka problemet, och en snabbare lösning eliminerar möjligheten till att din sköldpaddans tillstånd försämras.
  • En herp veterinär är bäst utrustad för att behandla din sköldpadda. Dessa veterinärer har fått ytterligare utbildning om reptilmedicin.
  • Om du inte hittar en herp veterinär, kontakta din lokala zoo, humana samhälle eller universitet (e.g. Institutionen för veterinärmedicin, djurhälsovetenskap, etc.).
  • Metod 3 av 3:
    Ger en hälsosam kost
    1. Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 11
    1. Mata din sköldpadda en balanserad kost. Din sköldpadda ska äta en balanserad kost bestående av frukter, grönsaker och kött. Om din sköldpadda är vattenlevande, bör kosten vara 65% till 90% kött (e.g. Jordmaskar, sniglar, blötdjur, frysta pinkie-möss, torkade sköldpadda mat / pellets) och 10% till 35% grönsaksbaserad (e.g. Collard Greens, riven morötter, druvor, mango, cantaloupe). Om du har en låda sköldpadda, bör kosten vara 50% kött (crickets, fläckiga måltidsmaskar, sniglar, sniglar) och 50% grönsaksbaserad (e.g. Bär, gröna bönor, vinter squash, blomma huvuden).
    • Unga sköldpaddor behöver mer kött än mer mogna sköldpaddor.
    • Det här är allmänna regler för sköldpaddor, men kosten varierar beroende på arten på din sköldpadda.
    • Foder alltid dina sköldpadda färska livsmedel.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 12
    2. Tilläggsdiet med kalcium. Din sköldpadda ska få alla vitaminer och näringsämnen som det behöver om du ger en väl avrundad diet. Men de flesta sköldpaddor kommer att dra nytta av kalciumtillskott. Du kan komplettera kalcium genom att ge dina sköldpadda kalciumblock, bläckfiskben eller pulver. Ge dina sköldpadda tillskott en gång i veckan.
  • Placera kalciumblocken eller bläckfiskbenet i sköldpaddans livsmiljö för att du ska gnaga på dem.
  • Du kan också belägga din sköldpaddas mat med kalciumpulver innan du ger det till dem.
  • Du kan också ge din sköldpadda en reptil eller sköldpadda multivitamin två gånger i veckan.
  • Bild med titeln mata din sköldpadda om den vägrar att äta steg 13
    3. Vet vilka livsmedel som ska undvikas. Din sköldpadda kommer att trivas om det ges en mängd olika livsmedel i måttlighet. Det finns dock några livsmedel som du aldrig ska ge din sköldpadda. Undvik följande livsmedel:
  • Alla mjölkprodukter (E.g. ost, yoghurt)
  • Godis, choklad, bröd, raffinerat socker och mjöl
  • Konserverad och bearbetad mat hög i salt och konserveringsmedel
  • Något i löken och vitlökfamiljen
  • Rabarber
  • Avokado
  • Alla fruktfrön
  • Tips

    Rådfråga alltid en veterinär om du har några frågor om din sköldpaddans diet.
  • Mata din sköldpadda en mängd olika livsmedel. Försök att mata dem frukter och grönsaker när de är i säsong.
  • Olika arter av sköldpaddor har olika kostbehov. Forskning din specifika typ av sköldpadda för att ta reda på vad du ska mata det.
  • Ge din sköldpadda mycket kärlek så att det vet att det är i goda händer och på ett bra ställe.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande