Hur man skickar ett varumärke

Ett varumärke skyddar ett ord, fras, symbol eller design som är förknippad med din företagstjänst eller produktnamn från att användas av någon annan. Det skyddar inte en idé, som patent, eller uttrycket av en idé, som upphovsrätt gör. Ett registrerat varumärke ger ägaren bättre rättigheter än en som inte är registrerad.För att registrera ett varumärke måste du välja ett distinkt varumärke som aldrig har använts i ditt fält före och fil med det amerikanska patent- och varumärkesbyrån. När ditt varumärke har accepterats kan du lättare ta rättsliga åtgärder om någon annan försöker vidarebefordra det som eget.

Steg

Del 1 av 4:
Beslut om ett varumärke
  1. Bild med titeln File ett varumärke Steg 1
1. Skissera idéer för ett varumärke. Ett varumärke är ett distinkt ord, fras, logotyp, grafisk symbol eller annan enhet som används för att identifiera källan till en produkt eller tjänst och att skilja den från konkurrenter. Det kan också inkludera "Trade Dress": Andra distinkta aspekter av en produkt eller tjänst som tenderar att skilja produkten eller tjänsten, till exempel former, bokstäver, siffror, ljud, lukt eller färger. Brainstorm idéer för ett varumärke för din produkt.
  • Några exempel på varumärken är Honda (för bilar), Doritos (för chips) och McDonalds (för snabbmat).
  • "Trade Dress" innehåller särskiljande färger på ett FedEx-kuvert eller den olympiska kommitténs färgade cirklar.
  • Bild med titeln File ett varumärke Steg 2
    2. Undvik skillnadsvillkor.Offensiva villkor får inte registreras som varumärken. Ord på ett främmande språk, om offensiv, inte kan registreras som varumärken.
  • Till exempel nekades ett Chinatown Rock Band med namnet "The Slants" ett varumärke för sitt namn.
  • Senare beslutade emellertid den amerikanska högsta domstolen att den lag som vägrar registrering för disparagerande märken är en konstitutionell överträdelse av "yttrandefrihet."
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 3
    3. Undvik generiska märken. Ditt varumärke borde inte vara generiskt. En generisk term beskriver en hel grupp eller klass av varor eller tjänster. Till exempel är "dator" en generisk term eftersom den offentliga medarbetare är en generisk term med en typ av varor eller tjänster, inte ett visst varumärke.
  • Under vissa omständigheter kommer ett varumärke att vara så framgångsrikt att det så småningom blir "generiskt" - det vill säga allmänheten anser att varumärket faktiskt är namnet på en klass av varor. Klassiska exempel inkluderar "Kleenex" för vävnad och "rulltrappa" För att flytta trappor. Men det här är ett problem som du inte kommer att möta förrän på vägen, när din produkt är så framgångsrik att den dominerar marknaden.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 4
    4. Undvik svaga märken. Svaga märken inkluderar beskrivande märken, geografiska märken och märken som är efternamn. Du kan inte registrera ett svagt märke om du inte kan bevisa att konsumenterna är medvetna om märket och associerar det med din produkt eller tjänst, vilket ger det "sekundär mening".
  • Med andra ord, för att registrera ett svagt märke, skulle det behöva ha använts under en längre tid så att det finns ett bevis på att det har blivit ett distinkt varumärke.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 5
    5. Undvik funktionella märken. En "funktionell funktion" är i allmänhet något som är viktigt för produkten eller tjänsten och är därför närvarande i alla varor eller tjänster av den typen. En funktionell funktion kan inte registreras som ett varumärke.
  • Till exempel kan en produktform eller produktförpackning ses som en funktionell funktion. Även om en produktform kan vara kapabel att vara ett varumärke, får det inte vara utilitaristiskt.
  • Ett exempel har hjul på en bil. Den här funktionen kan inte skyddas som ett varumärke, eftersom det är viktigt för hur produkten fungerar.
  • Om det finns ett patent för funktionen är det här starkt bevis på att det är funktionellt.
  • Apple tilldelades en registrering för varumärkesformen på iPod. Apple kunde övertyga USPTO att konsumenterna hörde iPodens form med äpple.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 6
    6. Studera andra undantag. Det finns många andra undantag. Ett varumärke kan till exempel inte vara en persons fullständiga namn eller likhet om personen inte är associerad med produkten. Andra undantag inkluderar:
  • Märket är en geografisk beskrivning av varorna eller tjänsterna, och du kan inte bevisa att platsen är förknippad specifikt med din goda eller tjänst.
  • Märket är en översättning av ett främmande ord som är generiskt eller beskrivande av de varor som du använder den.
  • Märket används redan för en bokserie eller filmserie titel.
  • Märket är förebyggt av statliga eller federala lagar, såsom "Rökbjörn" eller den amerikanska flaggan.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 7
    7. Överväga att anställa en varumärkesadvokat. En erfaren varumärkad advokat kan hjälpa dig att välja ett framgångsrikt märke. Han eller hon kommer att vara välkänd i det som kvalificeras som ett starkt eller svagt märke och kommer att kunna hjälpa dig i din sökning för att ta reda på om märket redan är i bruk.
  • En varumärkesadvokat kan också hjälpa dig att navigera de mer komplicerade aspekterna av applikationsprocessen och ge dig det bästa skottet på att få ditt märke registrerat.
  • Om du bestämmer dig för att anställa en advokat, var noga med att hitta någon som har gott om erfarenhet av att arbeta med USPTO. Varumärkes advokater bör lista sin erfarenhet på deras hemsida.
  • Del 2 av 4:
    Revidera varumärket
    1. Bild med titeln File Ett varumärke Steg 8
    1. Sök efter liknande märken. När du har en grov uppfattning om vad du vill att ditt varumärke är, kan du göra en online-sökning för det märke du har valt. Använd det varumärke elektroniska söksystemet (TESS) på USPTO-webbplatsen.
    • Online-sökningar av Varumärke Elektroniskt söksystem (TESS) databasen är gratis. Du måste konsultera sökhandboken för designkod för rätt kod för att söka efter om märket innehåller ett designelement.
    • Det främsta varumärke Public Search-biblioteket är i Alexandria, VA, och det är öppet vardagar, 8:00 A.m. till 5:30 p.m. Medlemmarna kan använda biblioteket gratis.
    • Vissa uppgifter kan sökas på ett regionalt patent- och varumärkesförvaringsbibliotek. Dessa bibliotek har CD-ROM-databaser av registrerade och väntande märken, men dessa databaser saknar designmärkebilder.
    • Dessutom, kom ihåg att inte alla varumärken finns på TESS-systemet. Du bör också göra en sökning av statliga varumärken (i de stater där du planerar att sälja din produkt) och till och med utländska varumärken (om du planerar att sälja din produkt utomlands). För att se om ditt tillstånd registrerar varumärken, besök USPTOs länk genom att klicka här.
    • I USA kan Kanada och flera andra länder, ett befintligt icke-registrerat varumärke också verkställas för att hindra dig från att använda eller registrera ditt varumärke, om det är för liknande.Du bör söka relevanta material i fältet och relaterade fält för att upptäcka användningen av icke-registrerade varumärken som kan likna din.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 9
    2. Utvärdera befintliga varumärken för eventuella konflikter. Om ett befintligt varumärke ser ut som den du överväger, använd Tess eller Varumärkesstatus och dokumenthämtning (TSDR) databas för att kontrollera sin status. Du måste veta märkets seriella eller registreringsnummer för att söka TSDR.
  • Bara för att det kan finnas ett liknande eller identiskt varumärke som används eller till och med registrerat, betyder det inte att det automatiskt är avgränsande.Det kommer emellertid att undergräva det särskiljande värdet av ditt varumärke, om det inte också skapar en negativ "härmapa" Uppfattning på din egen marknad.
  • Det är inte ovanligt att se "identisk" Varumärken som används eller till och med registreras samtidigt av olika företag på orelaterade marknader eller platser.
  • Bild med titeln fil ett varumärke steg 10
    3. Revidera märket. Om du hittar ett märke som liknar ditt i ett relaterat fält, kan du behöva revidera dina för att göra det mer distinkt eller helt enkelt välja ett annat märke. Ett märke som är "förvirrande liknande" till ett befintligt registrerat mark kommer inte att registreras.
  • Ett förvirrande liknande märke är en som kommer att skapa en "sannolikhet för förvirring" Bland konsumenterna. För att avgöra om ditt varumärke är förvirrande liknande, överväga likhetens likhet såväl som likheten hos de varor eller tjänster som erbjuds och andra faktorer.
  • Likhet av märken själva bedöms av utseende, ljud och mening.Låter ut märkena och kontrollera om de låter detsamma. Visa också människor markerna ett par minuter från varandra och fråga om personen om de tror att varumärkena är från samma företag.
  • Om ett märke använder en symbol som betyder detsamma som orden av ett annat märke, kan de anses "identisk". Till exempel orden "GULDSTJÄRNA", I bild av en guldstjärna, och orden "Stella d`oro" ("Guldstjärna, på italienska), är tekniskt samma märke.
  • Också överväga om märkena används på liknande produkter som sannolikt kommer att säljas i samma butik eller på intilliggande marknader. Bestäm om du tävlar om samma kunder som innehavaren av det registrerade varumärket.
  • Det finns många andra faktorer som undersöker (och domstolar) för att bestämma "sannolikhet för förvirring", inklusive märkets relativa styrka, hur många andra liknande märken där, hur sofistikerade konsumenterna är för dessa produkter eller tjänster, oavsett om det finns några "verklig förvirring" har visat bland annat.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 11
    4. Göra märket mer distinkt. Om möjligt, gör märket "i sig särskiljande."Ett iboende distinkt märke är en unik nog att det är osannolikt att det är oberoende av en annan företagsägare. Märken som är i sig särskiljande har den bästa chansen att få varumärkesskydd.
  • De starkaste märkena är "fantasifulla och godtyckliga."Dessa termer hänvisar till märken som inte är riktiga ord, eller som har ett oväntat förhållande till produkten eller affären till hands, vilket gör det mycket osannolikt att någon annan skulle tänka på samma märke. Till exempel skapades namnen Kodak och Exxon specifikt för att vara särskiljande varumärken. På samma sätt kan man använda det ovanliga namnet "Vingra" för en klädprodukt eller "Blåbär" för ett ordföretag.
  • Suggestiva märken är mindre starka. De föreslår kärnan i en produkt eller ett företag utan att uttrycka det, vilket gör dem till din näst bästa satsning. Till exempel ha "Glänsande grön" Som slogan för ett företag som säljer murgröna växter.
  • Beskrivande märken anses vara svaga eftersom de är intuitiva och kan lätt förväxlas för någon annans varumärke. Till exempel, med en bild av en havregrynkaka för ett cookieföretag, eller ringa ett videospelföretag "Spel för alltid." Beskrivande märken kan bli starka genom användning och reklam.
  • Ett generiskt märke kan inte verkställas eller registreras som ett varumärke. Generiska ord kan tänka sig och användas av någon för att beskriva en produkt, så det finns inget sätt att genomdriva ett skydd. Till exempel med namnet "Läppbalsam" för ett läppbalsamföretag skapar inte ett proprietärt intresse för det namnet som ett varumärke.
  • Del 3 av 4:
    Arkivering för varumärkesregistrering
    1. Bild med titeln fil ett varumärke steg 12
    1. Överväg att använda ditt märke före registrering. Om ditt varumärke är starkt och aldrig har använts på relaterade varor eller tjänster kan du skapa varumärkesrättigheter för det på egen hand genom att använda den på dina varor eller tjänster i handel. Du kan skriva TM efter ordet, fras eller design utan att få det federalt registrerat.
    • Det finns begränsningar om du använder den utan federal registrering. Till exempel ger en federal registrering dig bredare stöd för arkivering av rättsliga åtgärder i federal domstol och du kan registrera ditt varumärke med det amerikanska tull- och gränsen.
    • Det kan också vara svårare att ansöka om ett utländskt varumärke, om du behöver en. En federal registrering kan kvalificera ditt varumärke för förenklad förlängning via internationella fördrag.
    • Om du har ett märke som för närvarande är för "svagt" som ska registreras som ett varumärke, kan du använda märket och försöka göra det starkare genom din reklam och marknadsföringsinsatser.
    • Du kan vara nöjd med en registrering i ett eller flera amerikanska stater, snarare än federalt.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 13
    2. Titta på videon på det elektroniska applikationssystemet för varumärket. Det föredragna sättet att förbereda det federala varumärkesapplikationen är att använda det elektroniska applikationssystemet för online-varumärke (te) på USPTO: s webbplats här. Teasystemet guidar den person som begär märket.
  • Teasystemet har en serie självhjälpfilmer för att hjälpa människor att lämna in för varumärken.
  • USPTO rekommenderar att alla arkiverar för ett varumärke tittar på videon för att bekanta sig med processen.
  • Självhjälpen kan hittas här, här, och här.
  • Bild med titeln fil ett varumärke steg 14
    3. Välj en form av applikation. Det finns tre versioner av varumärkesansökningsprocessen på te-systemet. De skiljer sig beroende på kostnad och nivå av komplexitet. För att bestämma vilken applikation som är rätt för dig, klicka på här.
  • Teas plus: Den här versionen av Teas-programmet är helt online, och har de strängaste kraven för arkivering. För att fila på Teas Plus-systemet måste du välja en godkänd beskrivning av dina varor och tjänster, betala alla applikationsavgifter på framsidan, skicka in en slutförd första ansökan och måste godkänna all korrespondens med USPTO elektroniskt. Avgiften är $ 225 per klass du registrerar dig för.
  • TeS RF (reducerad avgift): Denna process möjliggör en måttligt reducerad ansökningsavgift och kräver att all korrespondens hanteras online. Du behöver dock inte fila en helt slutförd första applikation. Avgiften för inlämning av en ansökan på Teas RF-systemet är $ 275 per klass registrerad för.
  • Team Regular: Denna process kräver ingen elektronisk kommunikation, och kräver inte att de strikta kraven i Teas Plus (och TeS RF). Avgiften för en te regelbunden ansökan är $ 325 per klass.
  • Bild med titeln fil ett varumärke steg 15
    4. Identifiera grunden för ansökan. På varumärkesansökan måste du ange "grunden för din ansökan."Det finns fyra primära baser för första gången filer i U.S.: (1) Du har redan använt märket i samband med försäljningen av varor i handel, (2) du har för avsikt att använda den i handel, (3) du har ansökt om registrering på en utländsk marknad, eller (4) du redan äger en utländsk registrering av märket. Av de 4 är de första 2 vanligaste.
  • Om du redan har använt märket i samband med försäljningen av varor, bör du kontrollera "Ja" under "Använd i handel."Du kommer att bli uppmanad att ange det datum du började använda märket. Din bästa gissning är okej här.
  • Du måste också tillhandahålla USPTO det datum du först sålde eller erbjöd dina produkter utanför ditt tillstånd (till exempel från en webbplats) med hjälp av ditt varumärke.
  • Om du inte har använt märket men du har en "Bona Fide Intent" För att använda den i framtiden, kontrollera "Ja" under "Avsikten att använda."Du får inte registrera ett varumärke i USA tills du har lämnat bevis på sin faktiska användning i handel, såvida du inte hävdar de prioriterade fördelarna med utländsk tillämpning eller registrering.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 16
    5. Identifiera klassen av varor eller tjänster. Du måste identifiera klassen av varor eller tjänster som du tillhandahåller.
  • USPTO använder det internationella schemat för klasser av varor och tjänster till grupprelaterade varor.
  • För att identifiera vilken klass av varor du har inom schemat, sök i schemat online genom att klicka på här.
  • Klassnumret är angivet efter bokstaven "G" för varor eller "s" för tjänster.
  • Bild med titeln File ett varumärke Steg 17
    6. Ge en beskrivning av varorna eller tjänsterna. En beskrivning är inte samma sak som "klassen" av varorna. Beskrivningen bör vara mycket exakt. Om det är för bred, kommer USPTOs undersökande advokat, att kräva att du ska gå tillbaka och begränsa det, fördröja din ansökan.
  • Till exempel, "datormjukvara" kommer att vara för bred, men "Datorprogramvara för att bearbeta digitala fotografier" kan vara acceptabelt, om det är korrekt.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 18
    7. Identifiera märket. Här måste du identifiera ditt föreslagna varumärke. Det finns olika sätt att identifiera ditt varumärke baserat på typen av märke.
  • Standard teckenmärke: Om märket är ett ord eller en grupp av ord, ange bara orden som du vill att de ska vara registrerade. Till exempel kan ett märke identifieras som "Becky`s Hair World."
  • Stylized / Design Format - Specialformulär Markera: Om märket är en typ av symbol, en logotyp eller en design måste märket fästas på programmet som en JPEG-fil.
  • Ljudmärke: Även om det är mycket sällsynt, är ett "ljudmärke" ett varumärke som ett särskilt ljud. För att "identifiera" ett ljudmärke, bifoga ett mp3 ljudet till din ansökan. Till exempel är ljudet av en Harley-Davidson motorcykelmotor ett registrerat varumärke.
  • Notera: Du kan inte kombinera de två distinkta skriftliga formaten - standard eller stiliserat format - i samma varumärke. En särskiljande stavning av ett företagsnamn och en logotyp med en särskiljande återgivning av det företagsnamnet är två separata varumärken.
  • Du kan registrera a "kombination" Mark bestående av en logotyp och ord. Du bör inse att eventuella framtida förändringar du gör till logotypen eller orden kommer att ogiltigförklara verkställigheten av hela din registrering.Många företag registrerar namnet och logotypen separat.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 19
    8. Ge information om sökanden. Detta skulle vara informationen för den person som ansöker om varumärket. Till exempel, om du ansöker om märket själv, skulle du vara sökanden. För mer information om vilken information du måste ange, titta på videon här.
  • Du kan också ansöka på ditt företags vägnar (även om du är den enda som är inblandad i verksamheten). Till exempel, om ditt företag äger märket, kommer du att lista ditt officiella företagsnamn som sökanden. Om ditt företags Corporation eller LLC äger märket och du oavsiktligt gäller i ditt personliga namn, som en tjänsteman i företaget, kan det ogiltigförklara ansökan eftersom "ägare" av märket lämnade inte ansökan. Några sådana misstag kan korrigeras av kompletterande arkiveringar.
  • Ditt medborgarskap krävs, och du måste också skicka in en adress.
  • Kom ihåg att den information som lämnats in i din ansökan är allmän, så om du inte vill använda en personlig adress för programmet, kan du använda en postkontor eller adressen för ditt företag eller din advokat.
  • Dessutom, om du använder antingen Teas Plus eller Teas RF-programmet, måste du ange en e-postadress där du kan få korrespondens från USPTO.
  • Bild med titeln File ett varumärke Steg 20
    9. Ge en deklaration.Du är skyldig att tillhandahålla en "deklaration" eller ett sworn uttalande, att fakta inom varumärkesansökan är sanna. Du bör underteckna deklarationen.
  • Teas-ansökan ger en deklaration om du föredrar att använda en som är prewrite.
  • Bild med titeln File ett varumärke Steg 21
    10. Lägg till några nödvändiga ansvarsfriskrivningar. Många varumärken innehåller ord inom frasen som inte kunde registreras ensam som varumärken. Till exempel kunde en hårstylist inte varumärke orden "frisörsalong" om det var allt det var till märket. Om ditt märke innehåller sådana ord kan du behöva tillhandahålla ett "ansvarsfriskrivning".
  • Detta uttalande erkänner att du inte försöker hävda varumärkesrättigheter i dessa allmänna ord - endast i hela märket när det används tillsammans.
  • Bild med titeln File ett varumärke Steg 22
    11. Ge ett prov. Om din ansökan är baserad på ett varumärke som redan används, måste du inkludera ett exempel på hur du faktiskt använder märket. Detta är känt som ett "prov av användning."
  • Om du inte har använt ditt märke, kommer du att tillhandahålla ett prov vid ett senare tillfälle när du har börjat använda den på dina varor eller tjänster.
  • För att tillhandahålla provet online måste du bifoga ett digitalt fotografi av det märke som används på de varor eller tjänster som anges i ansökan.
  • Bild med titeln fil ett varumärke steg 23
    12. Fyll i ansökan. Du kommer att slutföra din ansökan genom att betala avgifterna, signera programmet elektroniskt och klicka på "Skicka."
  • Du bör få en e-postbekräftelse efter inlämning, med ett permanent serienummer för framtida referens.
  • Se till att du sparar den här bekräftelsen till dina poster.
  • Del 4 av 4:
    Väntar på examinationsresultat
    1. Bild med titeln File Ett varumärke Steg 24
    1. Ha tålamod. Efter arkivering, förvänta dig inte att höra något om din ansökan i cirka 3 månader. Vanligtvis kommer USPTO till ett beslut om din ansökan inom 3 till 6 månader.
    • Strax efter arkivering bör du använda Tess för att bekräfta att din ansökan mottogs korrekt.
    • När ditt märke är godkänt eller nekat får du ett meddelande.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 25
    2. Svara på eventuella frågor. Om USPTO har några frågor eller behöver någon förtydligande om din ansökan, kommer de att kontakta dig genom att skicka ett "åtgärdsbrev" som förklarar problemet eller tvetydigheten i ansökan.
  • Om du får ett åtgärdsbrev, ring bara till examinator som är listad på brevet för att diskutera vad problemet är.Var medveten om att det du säger till en examinator kan bli en del av filen och kan användas mot dig senare.
  • Om du inte håller med examinator om programmet, ring examinator innan du gör ändringen för att diskutera den.
  • Du kan också få instruktioner från examinatoren om hur du ändrar programmet.
  • Om din ansökan nekas på rättsliga skäl kan du lämna ett svar som innehåller ett argument om varför examinatorens resultat är felaktiga.
  • Bild med titeln fil ett varumärke steg 26
    3. Väntar på publikation. När ditt märke har godkänts får du ett "meddelande om publicering" i posten. Ditt märke kommer att publiceras i den officiella gazetten.
  • Under de närmaste 30 dagarna kan alla motsätta sig varumärket eller begära en förlängning av tid för att lämna in en opposition. Detta händer emellertid mycket sällan.
  • Om det inte finns någon motstånd mot ett varumärke som är inlämnad på grundval av ett märke "i användning", Eller om du råder i oppositionsåtgärden (som kan ta månader av tvister) kommer ett registreringsbevis att utfärdas.
  • 4. Ytterligare undersökning efter uppsägning. Om din arkivering var "avsikt att använda" och du har ännu inte lämnat in ett ändringsförslag till anse, tillsammans med ett prov, då kommer du att skickas a "Ersättning", Om det inte fanns någon motstånd efter publicering. Du kommer att ha 6 månader för att antingen lämna en acceptabel "Bruksanvisning" (SOU), eller en begäran om en sexmånaders förlängning. Annars blir applikationen "övergiven".
  • SOU kommer att undersökas och kan resultera i en ny grund för avslag på din ansökan. Om du misslyckas med att i rätt tid uppfylla de exakta kraven för en SOU, och eventuella invändningar av examinatorerna kan ansökan bli "övergiven". Till exempel, i en flerklassansökan måste SOU innehålla ett prov av användning på varor i varje påstådd klass, liksom ett verifierat uttalande från den faktiska ägaren som varumärket används i handel om dessa varor, datumet för första Användning och önskad avgift för varje klass.
  • Totalt fem 6-månaders förlängningar kan begäras skriftligen, med betalning av avgifter för varje klass, vid visning av "god sak" Efter den första förlängningen (I.e., Ett uttalande av ägarens pågående ansträngningar att använda varumärket på varor i handel).
  • Det kan vara möjligt att lämna in en sou och avgifter för vissa klasser för vilka märket är "i bruk i handeln" och inte andra, och att lämna in en förfrågan till "dela upp" Ansökan, med betalning av nya ansökningsavgifter för fortsatt behandling av de återstående klasserna.
  • Bild med titeln File Ett varumärke Steg 27
    5. Ta emot ditt "certifikat om registrering."Efter 30 dagar med uppfyllande av alla krav på registrering får du ett certifikat.
  • Men på grund av den höga volymen som USTPO handlar om kan det ta ett år eller mer att behandla ansökan.
  • Tips

    När ditt märke är registrerat måste du använda den. Om märket inte används, kan en ägare förlora sina varumärkesrättigheter enligt vad som är känt i varumärkesrätten som "övergivenhet."Om märket inte används i 3 år eller mer kommer det att antas överges.
  • Det finns en federal action tillgänglig mot någon "förbi" deras varor under ett varumärke som är vilseledande eftersom det är förvirrande liknande din, under 15 u.S.C. § 1125 ai Lanham Act. Det är en typ av "orättvis konkurrens", jämfört med 15 u.S.C. § 1114, som förbjuder obehörig användning av registrerade varumärken om varor eller tjänster i handel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande