Hur copyright en logotyp

En minnesvärd och distinkt logotyp är en bra affärsajt som kan hjälpa dig att sticka ut på marknaden. Lyckligtvis finns upphovsrätten för din logotyp så snart du ritar den. Du kan skapa ett valfritt upphovsrättsmeddelande och bifoga det till logotypen.Den frivilliga registreringen av upphovsrättsägande ger dig många fördelar, till exempel förmågan att stämma i amerikanska federala domstolar. Tänk också på att registrera logotypen som ett varumärke.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa ett upphovsrättsmeddelande
  1. Bild med titeln Copyright A Logo Steg 1
1. Gör din logotyp tillräckligt kreativ. Du kan inte använda upphovsrätten för att skydda namn, färger eller befintliga verk av andra. Till exempel kan du inte copyright kända symboler eller typografiska ornament. För att kvalificera dig för upphovsrättsskydd måste din logotyp vara tillräckligt original och kreativ att den kan kvalificera sig för en upphovsrätt som ett konstverk.
  • Till exempel kunde NFL Baltimore Ravens att få upphovsrättsskydd för bilden av en raven, som befanns vara tillräckligt kreativ.
  • Du kan också inte kopiera någon annans logotyp, så undersökning om logotypen redan har använts som ett varumärke om varor i handel eller registrerade. Sök i u.S. Upphovsrättsansvarig. Inkludera "logotyp" som en sökterm.
  • Du kan också söka stat, federala, internationella och privata databaser för varumärken som har särskilda egenskaper som kan matcha din föreslagna logotyp.
  • Den stora majoriteten av upphovsrättsägare registrerar inte egentligen sitt ägande.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 2
    2. Anbringa upphovsrättsymbolen. Upphovsrättssymbolen är bokstaven C inom en cirkel, så här: ©. Du kan också skriva "copyright" eller "copr."Inkludera symbolen på logotypen eller höger bredvid den.
  • Upphovsrättsmeddelande om arbeten som publiceras i USA har varit helt valfritt sedan 1989.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 3
    3. Lägg till datum för offentliggörande, om tillämpligt. Använd det datum då din logotyp skapades eller publicerades eller publicerades. Till exempel, om du skapade logotypen 2015, använd det datumet.
  • Om du inte har använt logotypen, var noga med att skriva "opublicerat arbete" före upphovsrättsymbolen.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 4
    4. Identifiera vem som håller upphovsrätten. Skaparen av logotypkonstverket äger ursprungligen upphovsrätten. De kan ha överfört sina rättigheter till andra. Inkludera namnet på upphovsrättsinnehavaren. Du kan också använda en förkortning eller allmänt känd alternativ beteckning. Om inte ditt företag äger upphovsrätten, använd ditt juridiska namn.
  • Ett komplett upphovsrättsmeddelande kommer att läsa som följande: "Copyright 2017 Jill Anderson."
  • Om logotypen var opublicerad, kommer meddelandet att läsa: "Opublicerat arbete Copyright 2017 Jill Anderson."
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 5
    5. Överväg att registrera din upphovsrätt. Som upphovsrättsinnehavaren kan du förhindra att andra människor reproducerar din logotyp eller distribuerar eller visar kopior av logotypen till allmänheten. Men du måste registrera din upphovsrätt på ett amerikanskt arbete med det amerikanska upphovsrättsverket i kongressbiblioteket innan du kan ta med en rättegång för olaglig kopiering (överträdelse) i en U.S. domstol.
  • Detta krav gäller för dig.S. upphovsrätt. Upphovsrätten om utländska arbeten kan vara verkställbara i de amerikanska domstolarna, för att inte tala om i andra länder, utan att behöva registreras i USA, enligt multilaterala fördrag.
  • Även om du inte registrerar din upphovsrätt kan du ha andra verkställbara rättigheter, till exempel varumärkesprioritet, och du kan använda a DMCA Takedown begäran För att stoppa andra som älskar dina upphovsrättsskyddade verk online (i USA).
  • Del 2 av 3:
    Registrera din upphovsrätt
    1. Bild med titeln Copyright A Logo Steg 6
    1. Registrera online. Det är billigare och snabbare att registrera din upphovsrätt online via "Elektroniskt upphovsrättsligt kontor" portal. Du betalar en lägre arkiveringsavgift och har din upphovsrätt bearbetat snabbare. Du kan betala med ett kreditkort, betalkort eller elektronisk kontroll.
    • Du måste skapa ett användar-ID och lösenord innan du kan registrera dig online.
    • Du måste skicka kopior av ditt logotyps konstverk till upphovsrättsverket som en del av din ansökan. Generellt kan du göra det här online, men du kanske måste maila kopior till kontoret istället, med korsreferenser till din online-arkivering.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 7
    2. Använd istället på pappersprogrammet. Du kan fortfarande registrera din upphovsrätt med hjälp av Visual Form VA (för "visuella konsterna", inklusive bild-, grafiska eller skulpturala verk). Du kan ladda ner den från Copyright Office-webbplatsen. Ange din information direkt i den digitala formen eller skriv ut din information på en kopia.
  • Kompletta instruktioner är försedda med formuläret.
  • Om du har en fråga, ring 202-707-3000 eller gratis på 1-877-476-0778.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 8
    3. Skicka din ansökan elektroniskt eller via post eller via kurir. Gör en kopia av din ansökan och skicka den tillsammans med din insättningskopia till kongressbiblioteket, du.S. Copyright Office, 101 Independence Avenue SE, Washington, DC 20559. Om din logotyp har publicerats, inkludera två deponeringskopior. Endast en kopia av en opublicerad logotyp krävs.
  • Avgiftsschemat ändras regelbundet, så kolla upp upphovsrättswebbplatsen för att ta reda på den aktuella avgiften. Gör din check eller postorder som betalas för att registrera dig om upphovsrätt. Alla betalningar måste vara i dig.S. dollar.
  • Du kommer inte bli underrättad när din mailade pappersansökan har mottagits. Skicka det Certified Mail, Returbevis begärt om du vill ha skriftlig anmälan.
  • Däremot, när onlineapplikationen har lämnats in, utfärdar kontoret automatiskt ett e-postmeddelande som bekräftar att ansökan har mottagits.
  • Din "Effektivt datum för registrering" är det datum då upphovsrättskontoret får en slutförd ansökan, de nödvändiga avgifterna och de nödvändiga deponeringskopiorna.
  • Du kommer att bli underrättad om upphovsrättsexaminatorerna hittar problem med din ansökan och du får i allmänhet en begränsad tid för att svara på sådana meddelanden.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 9
    4. Ta emot ditt intyg om registrering. Generellt kan det ta sex månader eller längre för din ansökan att behandlas. Elektroniska inlägg behandlas ungefär två månader snabbare.
  • Om du lämnat in elektroniskt kan du också använda ditt ansökningsnummer för att kontrollera statusen regelbundet med hjälp av den elektroniska upphovsrättsorten.
  • Del 3 av 3:
    Skydda din logotyp som ett varumärke
    1. Bild med titeln Copyright A Logo Steg 10
    1. Få varumärkesrättigheter för att skydda din logotyp på obestämd tid. I U.S.A., Varumärkesskydd varar så länge du inte har övergivit dina varumärkesrättigheter eller varumärket är förknippat med dina speciella varor eller tjänster. Däremot varar upphovsrättsskyddet för "en begränsad tid". Detta definieras för närvarande av en enskild författares livstid plus 70 år (eller, upp till 120 år för a "Arbete för uthyrning"). Upphovsrätten löper ut och arbetet blir "allmängods". Av denna anledning kanske du vill få fördelarna med varumärkesskydd.
    • Ett varumärke är en fras, ord, symbol, design eller kombination som identifierar källan till varor eller tjänster, och särskiljande logotyper kan kvalificera sig.
    • Varumärkesskydd är inte så stort som upphovsrättsskydd. Till exempel kommer varumärkesrättigheter inte hindra andra människor från att använda något som liknar din logotyp om de säljer olika varor eller tjänster.
  • Bild med titeln Copyright En logotyp Steg 11
    2. Kolla efter liknande varumärken. Detta är känt som "clearing" ditt varumärke. Du kan inte lagligt använda eller registrera en logotyp som är "förvirrande liknande" till ett befintligt varumärke. Du kan göra en preliminär sökning av varumärket Electronic Search System-databasen gratis..
  • Kontakta sökmanual för online designkod för vilka koder som ska söka efter specifika designelement (E.g., Stjärnor, loopar, djur).Som en genväg kan du använda "Gratis formulär sökning" För att hitta liknande logotyper (och visa designen) och sedan kopiera de relevanta elementskoderna för att söka efter ytterligare relaterade mönster.
  • Du kanske också vill söka statliga varumärkesregistreringar samt olika privatägda databaser för icke-registrerade varumärken som är relaterade till ditt användningsområde.Du eller din varumärkesadvokat kan också anställa ett professionellt sökfirma för att producera en clearance sökrapport.
  • Som en allmän regel, laglig "likhet" av varumärken bedöms enligt utseendet, ljudet och innebörden av båda varumärkena, när de tas i sin helhet. Men likheten av varumärkena själva är bara en av många faktorer av "sannolikhet för förvirring". Till exempel en design av ett fartygs ankare och ordet "ankare" kan anses "identisk" Element av varumärken jämförs, men kan övervinnas av andra dominerande element som tydligt kan särskiljas. Å andra sidan kan generiska element ha liten effekt på jämförande särskiljningsförmåga.
  • Även identiska märken kan tillåtas vid användning eller registrering om de används för att markera olika andunrelerade varor eller tjänster. I den situationen kommer de liknande märkena kommer inte att skapa förvirring i konsumenternas sinne. Till exempel används "Delta" av Både Delta Airlines och Delta kranar. I sig är ett sådant gemensamt varumärke, som används av många andra, anses vara svagt.
  • Var särskilt uppmärksam på alla registreringar (eller pågående program) som du hittar i samma klassificering av någon av dina varor eller tjänster.
  • Du borde vara extremt försiktig med "klar" Din logotyp till det bästa av din förmåga innan du arkiverar ett federalt varumärkesansökan. Den som hittade din ansökan på nätet kan omedelbart stämma dig, om de känner att ditt varumärke är förvirrande liknande deras och att din användning kan skada sina rättigheter, även om deras inte redan är registrerade.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 12
    3. Ansöka om varumärke skydd. USPTO föredrar att du registrerar ditt varumärke online med hjälp av det elektroniska applikationssystemet för varumärke (te). Du kan betala avgiften, ladda upp en ritning och ett prov av faktisk användning av din logotyp online. Det finns en handledning tillgänglig för att gå igenom processen.
  • Under amerikanska varumärkeslagar är du inte skyldig att registrera ditt varumärke. Istället kan du få betydande varumärkesrättigheter genom att använda logotypen i samband med förpackning och marknadsföring av varor eller tjänster.
  • Det finns dock många fördelar med registrering. Det ger allmänheten märke att du hävdar ägande av varumärket, och du kan behöva registrera dig i USPTO innan du kan stämma i federal domstol.
  • Federal Registration ger dig en presumtion av rikstäckande prioritet över andra som kan börja använda liknande märken efter ditt officiella ansökningsdatum.Statlig registrering ger dig prioritet över förvirrande liknande märken som senare används inom den jurisdiktion, om inte bortom.
  • Åtminstone en stat eller federal varumärkesregistrering blir snabbare när andra söker efter liknande märken, i färd med att verifiera clearance för sina egna nyligen föreslagna logotyper.
  • Som en frans nytta kan USPTO-undersökarna automatiskt avvisa ansökningar som lämnats senare av andra om deras logotyp anses"förvirrande liknande" till din, förutsatt att du behåller din federala registrering i gott skick.
  • En federal registrering öppnar dörren för att förenkla ansökningar för ytterligare internationella registreringar, om det är något du kan behöva i framtiden, med hjälp av Madrid Protocol.
  • Varumärkesregistreringsavgifter är generellt knutna till hur du filar och hur många klassificeringar av varor eller tjänster som beskrivs i din ansökan. Den aktuella listan med arkiveringsavgifter är tillgänglig online på USPTO.
  • Statliga varumärkesregistreringsavgifter är i allmänhet mycket mindre än USPTO-avgifterna och bearbetningen är vanligtvis mycket enklare och snabbare än federal registrering.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 13
    4. Använd lämplig beteckning. När du har fått federal registrering för varumärket, inkludera den federala registreringssymbolen: bokstaven R inuti en cirkel: ®.Men om du inte har registrerat det i USPTO än, använd antingen "TM" för ett varumärke eller "SM" för ett servicemärke.
  • Använd din logotyp i samband med marknadsföring av dina varor eller tjänster. Om du inte gör det kan du förlora dina varumärkesrättigheter. Använd inte ® på varor eller tjänster som faller utanför omfattningen av beskrivningen som ingår i din federala registrering.Skicka inte in ett programprov som visar att du använder ® på din logotyp före registrering.
  • Bild med titeln Copyright A Logo Steg 14
    5. Ta emot din registrering och behåll den i gott skick. När din ansökan passerar första granskningen för registrering, publicerar USPTO ditt varumärke och beskrivning av varor och tjänster i den veckovisa officiella gazetten. Om det inte finns någon offentlig opposition som lämnats in inom 30 dagar, kommer din registrering att utfärdas och du kommer att få ditt certifikat.
  • På grund av den höga volymen av applikationer kan det ta ett år eller mer för att få godkännande, även om ingen motstånd är inlämnad.
  • Oavsett om du är registrerad i en stat eller i USPTO, kommer din registrering att kräva att man lämnar periodiska underhållsavgifter för att hålla registreringen aktiv. I USPTO betalas de första underhållsavgifterna (och deklarationerna om fortsatt användning) fem år efter att din registrering beviljats. Förnyelseavgifter sker vart tionde år i USPTO, men kan vara årlig eller var femte eller tio år i de olika staterna.
  • Även om du låter din registrering, kan du behålla dina andra icke-registrerade rättigheter så länge du fortsätter att använda din logotyp och skydda den mot missbruk av andra.
  • Om din produktlinje expanderar bör du överväga att lämna in ytterligare registreringar för att täcka dessa varor eller tjänster, om du vill ha fördelarna med registrering.Arkiveringsavgifterna är i allmänhet densamma om du filar separat för varje klass av varor eller fil för registrering av alla klasser i en ansökan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande