Hur man designar en logotyp på nätet

Om du letar efter en enstaka logotyp för ditt företag eller personliga varumärke, är det inte nödvändigt att ta ut hundratals dollar för att ha en utformad professionellt. Du kan skapa slående original konstverk med ett antal gratis online foto redaktörer som Pixlr, Fotor eller Canva. Börja med att skissa ett grovt utkast till din logotyp, inklusive text och bilder du vill inkludera. Du kan sedan använda Photo Editor s urval av kraftfulla verktyg för att bygga din egen unika logotyp.

Steg

Del 1 av 3:
Kommer upp med en originallogo
1. Tänk på ett grundläggande koncept för din logotyp. Innan du kan börja sätta ihop en iögonfallande originallogo, behöver du veta vad du vill att det ska se ut. Tänk på vad logotypen ska användas för och försök att hitta ett sätt att destillera det till en enda bild. Din logotyp ska vara en visuell representation av ditt företag, produkt eller varumärke.
  • En del aspekter av ditt varumärke, som ett namn, tema eller maskot, kan ge inspiration till din logotyp. En logotyp för ett företag som heter "Caveman Donuts", till exempel, kan avbilda en caveman tinkering med a "hjul" täckt av frost och sprinkles.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 2
    2. Titta på ikoniska logotyper för inspiration. Om du inte är säker på var du ska börja, notera hur populära företag och produkter marknadsförs. Kör en bildsökning efter berömda företagslogotyper för att få en bra översikt, eller börja uppmärksamma tecken, skyltar och produktförpackningar när du är ute efter att köra ärenden. Att ta cues från några av de mest varaktiga bilderna i reklam kan hjälpa dig att stiga upp dina egna mönster.
  • Var försiktig så att du inte gör din design också på samma sätt som alla kända logotyper. En misstänkt likhet kan betraktas som upphovsrättsintrång.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 3
    3. Bosätta sig på en design som är frisk och innovativ. Ett fokuserat tema, enkla men uppfinningsenliga visuella egenskaper, och en omedelbar association med ditt varumärke är alla delar av en minnesvärd logotyp. Det är särskilt viktigt att hitta rätt balans mellan detalj och direkt. Din logotyp ska vara tillräckligt identifierbar för att locka uppmärksamhet i en blick, men inte så upptagen att det är off-putting.
  • Minimalistiska logotyper är alla raseri numera. Några välplacerade linjer kan vara allt du behöver för att sticka ihop en snygg, subtil design utan mycket krusiduller.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 4
    4. Bestäm om du ska använda text, bilder eller båda. Bestäm hur utarbetat du vill att din logotyp ska vara. Det kan innehålla en färgstark bit av original konstverk, eller du kan helt enkelt lämna den som ett namn eller en symbol. Du vill att den färdiga produkten ska stå ut, så bli kreativ!
  • Om du inte vill inkludera bilder, försök att vända en del av texten i själva kontaktpunkten - en stiliserad bokstav "W" kan stå på egen hand i en logotyp för "Wallys videospelrecensioner."
  • Tänk på att ju mer detaljerad din design är desto svårare blir det att få det till livet med hjälp av en online-fotoredigerare.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 5
    5. Skissera din logotyp. Ta din tid att begå din logotyp till papper. Det behöver inte vara perfekt ännu, men du bör vara försiktig med att det innehåller alla de element du tänker på för din design. Fyll i flera utkast till experiment med möjliga variationer och förfina ditt grundläggande koncept.
  • Använd en penna för att lägga ner det första utkastet till din logotyp. På det sättet kan du enkelt göra ändringar och revisioner efter behov senare.
  • En linjal eller en boks ryggrad kan komma till nytta för att hjälpa dig att spåra raka linjer och vinklar.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 6
    6. Skapa en färdig version av logotypen. Gå tillbaka och sätt i efterbehandlingen på ditt grova utkast genom att städa upp linjet och korrigera eventuella misstag du kan ha gjort. Den här gången kan du använda en bläckpenna eller filt tippad markör för att gå över kanterna. Återkallande nyckelområden kommer att göra din design mer djärv och se till att tonvikten är på rätt ställe.
  • Lätt nyans eller färg i öppna sektioner för att skapa en mockup av hur din design kommer att visas på skärmen.
  • Del 2 av 3:
    Skapa din logotyp online
    1. Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 7
    1. Välj en online Photo Editor App. Att köra en snabb sökning efter "Online Photo Editor" ska dra upp en lång lista med potentiella alternativ. Det finns poäng av olika webbaserade program att välja mellan, var och en erbjuder kraftfulla verktyg för att skapa och redigera bilder från en dator eller en mobilenhet. Några av de mest populära och högsta recenserade apparna inkluderar Pixlr, Fotor och Befunky.
    • Andra online-resurser, som Canva eller Logo Maker av Vistaprint, är anpassade specifikt mot att designa logotyper och kan innehålla ytterligare användbara verktyg.
    • Var medveten om att vissa gratis foto redaktörer är beroende av annonser för att hålla sig flytande, vilket innebär att din erfarenhet kan avbrytas av enstaka popup- eller rullningsbanner.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 8
    2. Öppna en ny bild. När du först laddar fotoredigeraren får du valet att börja från början eller redigera en befintlig bild på din dator eller enhet. Om du väljer alternativet "Öppna / skapa ett nytt bild" kommer att ta upp en tom sida, där du kommer att kunna bygga en originallogo från grunden.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 9
    3. Använd de tillgängliga ritverktygen för att reproducera din logotyp. Längs sidofältet i Photo Editor ser du en rad knappar som motsvarar de olika designverktygen. Var och en av de geometriska verktygen är användbar för att göra en annan exakt design, inklusive raka linjer, vinklar och former. För större kontroll kan du också prova frihandning med penna eller borste.
  • När du har valt ett verktyg, skjut storlekstången längst upp på sidan för att göra skissen tjockare eller tunnare.
  • Kombinera grundläggande former och radera de avsnitt som överlappar är ett enkelt sätt att skapa bokstäver och symboler.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 10
    4. Lägg till ett namn, slogan eller andra detaljer med hjälp av textverktyget. Vänster klicka på Text Tool-knappen en gång för att välja den, sedan vänster klicka igen för att placera textrutan vart du vill ha den på bilden. En blinkande markör visas och du kan börja skriva. När du är nöjd med texten, vänsterklicka var som helst på bilden för att slå samman den med bakgrunden.
  • Spela runt med olika teckensnitt tills du hittar en som nära matchar bokstäverna i din ursprungliga design. Du kan till och med komma över ett alternativt teckensnitt som du gillar mer i processen.
  • Dra hörnet av textrutan för att justera storleken på teckensnittet och göra den större eller mindre.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 11
    5. Använda fängslande färger. Byt upp färgen på en linje, form eller teckensnitt när som helst genom att markera önskad nyans på färgpallen. Om den färg du söker inte är inkluderad i paletten, dubbelklicka eller håll fingret över det närmaste alternativet. Du kommer att kunna hitta en exakt nyans från hela spektret, så gör det lättare eller mörkare tills du får tonen rätt.
  • Välj färgbucketverktyget när du behöver fylla i ett stort område med en solid färg.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 12
    6. Förfina din logotyp. Titta över din färdiga design nära för att inspektera för brister. Tryck på dessa upp en i taget, vilket ger varje din fulla uppmärksamhet åt att se till att slutresultatet är polerat och snyggt. Tänk på eventuella sista minuters ändringar som du kanske vill göra innan du exporterar din logotyp.
  • Eraser-verktyget är bra för att korrigera misstag på en vit bakgrund. Om det finns mycket färg i din design, använd Eyedropper-verktyget för att matcha de omgivande färgerna och blanda misstaget i bakgrunden.
  • Använd zoomverktyget eller ändra skärmförstoring genom att öka antalet procentandel som visas längst ner på sidan. Förstoring av din bild ger dig en närmare titt på de fina detaljerna.
  • Del 3 av 3:
    Exportera och hitta användningsområden för din logotyp
    1. Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 13
    1. Spara din logotyp. När du väl har fått din design som du vill ha det, markera fliken "File" i det övre vänstra hörnet på skärmen och välj "Spara." Du blir uppmanad att välja ett namn och en plats för den nya bilden på din dator. Ge din logotyp ett namn som hjälper dig att komma ihåg vad det är, tryck sedan på "Spara" -knappen igen för att avsluta Skapa bilden.
    • Klicka på listrutan under fältet för filnamnet för att välja önskat filformat. Förlängningar som .jpeg, .jpg, och .jpg är vanliga, och kommer att vara acceptabelt för utskrift och uppladdning på de flesta ställen.
    • Om du redigerar på en mobilenhet ser du ett alternativ som läser "Spara / Exportera till Galleri / Kamerarull."
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 14
    2. Visa upp din logotyp online. Ladda upp din nya logotyp till din webbplats, digital portfölj eller e-post signatur för att ge den en personlig touch. Du kan också inkludera en liten version av bilden som ett stänk i hörnet av ett Instagram-foto eller YouTube-video för att berätta för tittare att det som de ser är ditt eget ursprungliga innehåll.
  • Importera din logotyp som en separat bild för att klistra in den i andra filtyper.
  • En originallogo kan göra en bra profilbild för ditt företag eller varumärkes sociala medier.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 15
    3. Skriv ut din logotyp för användning på merchandise och andra material. Sätt din nya design på kläder, produktförpackning eller visitkort för distribution i den verkliga världen. Se till att det visas fram och mitt där det kommer att tydligt ses. En väl utformad logotyp kommer att fungera som en igenkännlig stämpel för ditt varumärke.
  • Skicka in en digital kopia av din logotyp tillsammans med resten av dina designspecifikationer när du har artiklar som skrivs ut professionellt.
  • Bild med titeln Design En logotyp Online Steg 16
    4
    Upphovsrätt Din logotyp. Om du planerar att använda din logotyp för att representera ett pengar som gör företag eller varumärke, är det en bra idé att lämna ett varumärkeskrav på det. Bekräfta ditt ägande av en original design genom att registrera den med ditt lands upphovsrättsligt kontor. På det sättet kan du vila lätt att ingen annan kommer att kunna använda den för sin egen vinst.
  • Copyrighting Din design gör att du kan vidta rättsliga åtgärder i händelse av att någon försöker stjäla eller reproducera den.
  • Efter att ha tillämpat en upphovsrätt, lägg till © -symbolen till din logotyp för att låta andra veta att det hör till dig.
  • Tips

    Se till att din logotyp skiljer sig från de tusentals av andra där ute är ofta den svåraste delen av designprocessen, så var tålamod. Det kan ta tid för ditt koncept att verkligen börja ta form.
  • Starbucks-logotypen är ett bra exempel på en logotyp med mycket vistelsepakt. Den stiliserade sjöjungfrungen på den gröna bakgrunden är så allmänt erkänd att företaget nyligen kände sig självsäker för att ta bort sitt namn från sina koppar, servetter och andra märkesmaterial.
  • En digital stylus kan göra det mycket lättare att rita komplexa mönster på skärmen.
  • Några av de mer sofistikerade Photo Editor Apps kan komma med en brant inlärningskurva. Tillbringa lite tid att bekanta dig med de grundläggande verktygen och funktionerna så att du kan dra full nytta av dem när du utformar din logotyp.
  • Varningar

    Undvik att använda mer än två olika teckensnitt i samma design. Effekten kan komma ut som distraherande och amatör.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande