Hur man rengör chrome

På grund av Chromes spektakulära glans är det lite undrar varför det har blivit en så varm råvara på den kommersiella marknaden. Metallens mjukhet kan emellertid göra det mottagligt för skador om den kommer i kontakt med slipkemikalier. Eftersom smuts och gunk dyker upp lätt på Chromes glänsande finish är det viktigt att rengöra ytan regelbundet. Lyckligtvis kan mycket av smuts rengöras med en enkel förening av tvål och vatten, och rengöringsmedel som är speciellt lämpade för att rengöra krom är tillgängliga för mer skarpa problem. Vid rengöring av krom bör du också slutföra med ett poleringssteg.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av krom med tvål och vatten
  1. Bild med titeln Clean Chrome Steg 1
1. Fyll en hink med varmt vatten. Som med någon typ av rengöring har du enklare tid att rengöra din krom om vattnet är minst varmt. Fyll en hink två tredjedelar av vägen full med varmt till varmt vatten. Om det bara finns en liten bit av krom som behöver städning, kan du göra bort med hinken och applicera vattnet och tvålen direkt till en handduk.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 2
    2. Lägg till tvål till ditt vatten. När du har en hink med varmt vatten, lägg till tvål till det tills ytan är fylld med bubblor. Den typ av tvål du använder för rengöring av krom beror på applikationen. Även om någon icke-slipande tvål är bra att använda med krom, välj en tvål som kan användas med det omgivande området också. Till exempel bör du använda en bilspecifik tvätt när du rengör din bils yttre. En enkel hushållsrengörare ska vara bra för användning på Chrome.
  • Om du är osäker, kontrollera etiketten på den renare du ska använda. Det borde ha någon indikation på material som det kan och inte kan användas på.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 3
    3. Gnugga krom med en icke-slipande svamp eller trasa. Ta en icke-slipande svamp eller tyg och dunk det delas in i tvålvattnet. Gnugga krom försiktigt i en jämn, cirkulär rörelse. Fokusera på att rengöra en sektion av krom innan du går vidare. För att förhindra märken eller streck, torka området med en separat duk när du är klar med varje område.
  • Om vattnet är varmt till beröringen, bör du bara lägga slutet på din tyg i. När vattnet och tvålen löper ut kan du helt enkelt doppa det igen.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 4
    4. Rengör nooks med en gammal tandborste. Vissa bitar av krom, som bildäck, kommer att ha svårt att nå områden som kräver ett nytt tillvägagångssätt. För de allra flesta av dem, applicera ditt tvålvatten till en gammal tandborste och skrubba nooksna kommer att få smutsen av.
  • Även om tandborsten kan vara gammal, se till att majoriteten av borsten är fortfarande intakta. Skrubbande krom med en sliten tandborste är ineffektiv och kan riskera att skrapa kromen om du skrubbar tillräckligt hårt.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 5
    5. Torka kromen när du är klar med att rengöra den. Att lämna Chrome Wet kommer att resultera i fula vattenmärken. När du har slutat tvätta krom, torka det med en ren handduk. Torka det i mjuka, cirkulära rörelser för att förhindra streaking.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 6
    6. Gnugga krom med aluminiumfolie. Eftersom aluminium är en mjukare metall än krom, kan den användas för att polera din krom. Många kök Stock Aluminiumfolie. Riva av en remsa och skrubba den över kruten när du har städat av smutsen är en stor DIY-metod för att ta med glansen.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöringskrom med en rengöringslösning
    1. Bild med titeln Clean Chrome Steg 7
    1. Välj en rengöringslösning. Eftersom Chrome är en relativt mjuk metall är lämpligt lätta rengöringslösningar det bästa valet för det. Det mesta av smutspetsen på krom behöver inte mer än tvål och vatten för att skingra. Här är några av de vanligaste rengöringslösningarna som används på Chrome:
    • Baby olja.
    • Etanol eller gnidningsolja.
    • Cola.
    • Citron och bakpulit.
    • Du kan också använda en kromvänlig rengöringsspray. Vanliga hushållshushållare som Vim badrumsrengöringsspray är väl lämpade för att rengöra krom.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 8
    2. Använd din ljusaste ledare först. Om du har en mängd rengöringsmedel att välja mellan, välj den lättaste lösningen först. Generellt sett kräver krom inte mycket för att få tag i. På grund av Chromes bräcklighet bör du bara använda tyngre rengöringslösningar om de lättare inte fungerar för att rengöra ytan.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 9
    3. Applicera din städare till en handduk. Som du skulle med tvål och vatten, dab kanten på din handduk i rengöringslösningen.Om du använder en sprayflaska, spraya direkt i handduken och applicera därifrån. Denna metod tillåter dig mest kontroll över hur mycket renare som används.
  • Pappershanddukar fungerar också i stället för en tyghandduk, även om du förmodligen måste gå igenom några få för att rengöra någon stor kromyta.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 10
    4. Gnugga krom försiktigt i cirklar. När renaren är på din handduk, applicera den på kromytan i en mild jämn och cirkulär rörelse. Trots tvålen kan vissa smuts ta lite tryck för att torka bort ordentligt. Du kan utöva någon kraft utan att behöva oroa sig för att Chrome är skadad.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 11
    5. Skölj och torka krom när du är klar med att rengöra den. Efter att ha använt en renare, ge krom en snabb en gång med en handduk fukt med varmt vatten för att ta bort någon renare. Efter det, ta en ny handduk och torka ytan helt och arbetar i en cirkulär rörelse.
  • Om du inte torkar det kan det leda till återstående vattenmärken i kromfinishen.
  • Metod 3 av 3:
    Polera din krom
    1. Bild med titeln Clean Chrome Steg 12
    1. Applicera polering av aluminiumoxid. Polering av aluminiumoxid tar bort mikroskrainer från kromets yta och lämnar den smidig och glänsande. Applicera denna polerare till en handduk och skrubba den med en cirkulär rörelse.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 13
    2. Gnugga rost med stålull. I fallet med förfallna kromfinisher, som du kan hitta på stötfångare Av en ofta driven bil kan du ha en uppbyggnad av rost på en del av ytan. En renare skrubbar inte denna rost bort. Du måste använda något mekaniskt som stålull för att försöka lösa detta problem. Använd stålull för att skrubba så mycket av rosten som du kan. Även om kromen aldrig kan vara perfekt efter rostuppsättningar, kan du drastiskt förbättra utseendet på det när rosten är borttagen.
  • Vaxning och polering Den färskt de-rustade ytan hjälper till att ytterligare förbättra Chromes utseende.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 14
    3. Vax din krom yta. Vax är ett utmärkt val om du vill polera en krom yta. Skaka vax, och applicera det på krom med en frisk trasa. När det har applicerats jämnt till din krom, ta en annan tyg och torka bort det.
  • Bild med titeln Clean Chrome Steg 15
    4. DAB och torr med vatten för en extra finish. Snabbt rengöring med vatten är lätt och effektivt när det gäller att återuppliva utseendet på en yta. Om dina krom saknar sken på grund av streck, smuts eller fingeravtryck, tar en våt handduk till den och torkar den efter att det skulle leda till en omedelbar förbättring.
  • Tips

    Om du har möjlighet att ta bort kromen från sin omgivande miljö (t.ex. bil) och placera den på en bordplatta gör det lättare att rengöra.
  • Rengör en del av Chrome innan du flyttar till nästa. Rengöring av ytsnittet med avsnitt hjälper dig att se till att du inte saknar en plats.
  • Varningar

    Gnugga inte materialet för hårt eller länge.
  • Chrome är en relativt bräcklig metall. Undvik tunga kemikalier och industriella rengöringsmedel när du städar den.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande