Hur man rengör smutsiga skor

Alla skor blir smutsiga vid någon tidpunkt eller en annan. Att ta dig tid att rengöra dina skor enligt deras byggmaterial kommer inte bara att få dig att se ditt bästa, men det kan också förlänga livet för dina skor!

Steg

Metod 1 av 6:
Rengöring kanfas skor
1. Ta bort smuts eller skräp från skorna. Använd en gammal tandborste eller en liten skorborste och försiktigt stroke av smuts eller skräp som är vidhäftad med skon. Använd bara tillräckligt med tryck för att försvaga smutsens bindning till skon. Detta kommer att lossa och ta bort skräp eller smuts.
  • 2. Rengör sålarna med en bakpulverpasta. Att få sålarna på dina dukskor rena kan vara tufft, så gör en pasta med lika delar bakpulver och vatten. Doppa tandborsten i pasta och massera sålarna på dina skor. Torka av med en våt trasa när du är klar.
  • 3. Förbehandla några fläckar med en fläckborttagare. Om dina dukskor har några fläckar på dem, placera en liten mängd fläckborttagare på skonens färgade område. Tillåta fläckborttagaren att sitta på skon för den tid som rekommenderas på fläckborttagningsförpackningen.
  • Se till att du testar fläckborttagaren på en obetydlig del av skoniden. På så sätt kan du se till att produkten inte kommer att blekna eller fläcka dina skor.
  • Bild med titled Clean Dirty Shoes Steg 4
    4. Tvätta i en tvättmaskin på den milda cykeln. Lägg till ett mildt tvättmedel för maskinen, välj kall som vattentemperaturen och börja köra den mjuka eller känsliga cykeln. När maskinen är ungefär tre fjärdedelar av vägen fylld med vatten, tillsätt skorna och stäng locket.
  • Bild med titled Clean Dirty Shoes Steg 5
    5. Lufttorka skor. När tvättmaskinen har helt avslutat sin cykel är det dags att ta bort skorna från maskinen. Placera dem i ett område som är borta från direkt sol, värme eller luftventiler. Låt torka över natten.
  • Metod 2 av 6:
    Rengöring läderskor
    1. Ta bort eventuella skräp eller smuts från skopans yta. Med en styv borstad borste eller en gammal tandborste, tog försiktigt bort smuts från dina läderskor. Var försiktig så att du inte skrubba för hårt eller du kan oavsiktligt skrapa skos yta.
  • 2. Torka fett och smuts från skopans yta. Hitta en ren och torr trasa Du kan använda för att försiktigt torka bort vilket fett, olja eller smuts som kan vara på läderets yta. En gammal tvättduk, skålhandduk eller handduk fungerar bra för detta ändamål.
  • 3. Torka ner skon med en fuktig trasa. När du väl har använt den torra trasan för att torka bort fett och smuts, blöta en trasa med varmt vatten och torka försiktigt ner på skopans yta. Var säker på att du inte mättar läder eller du kan orsaka skador.
  • Bild med titeln Clean Dirty Shoes Steg 9
    4. Lufttorka skor. Det är viktigt att du ger dina läderskor en riklig tid att lufttorka när du har avslutat rengöringsprocessen och innan du bär dem. Låt skor torka i minst 30 minuter i ett rum bort från direkt solljus, värme eller luftventiler.
  • 5. Behandla läder. Applicera ett kräm läderpolis med en mjuk trasa och låt sitta i några minuter. Ta sedan tyget och buff läder till en glans. Detta kommer att hjälpa till att bevara och skydda dina läderskor.
  • Metod 3 av 6:
    Rengöring Suede Skor
    1. Använd en mjuk skoborste som är speciellt för mocka och nubuck för att avlägsna skräp. Borsta lätt över skosens yta för att avlägsna smuts eller skräp som har vidhäftat sig till ytan av skon. Var säker på att du inte applicerar för mycket tryck eftersom det kan skrapa mocka och förstöra dina skor.
    • Se till att du borstar i samma riktning. Borstning i olika riktningar kan göra att skorna verkar vara två olika färger av mocka.
    • Använd inte en trådborste på mocka. Detta kan förstöra dina skor.
  • 2. Använd en gummi suddgummi för att eliminera eventuella fläckar eller smuts. Ibland blir mocka skor smudged, och en suddgummi är ett lättillgängligt verktyg för att hjälpa dig att eliminera några fula fläckar. Gnid försiktigt några fläckar eller smuts med suddgummi för att ta bort dem.
  • I de flesta fall kommer att borsta bort smuts och radera smetar att räcka till Återställ mocka.
  • 3. Behandla med en silikonspray. Att använda en silikonspray hjälper till att förhindra nya fläckar eller vattenskador på dina mocka skor. När du väl har tagit bort smuts, skräp och fläckar, spray försiktigt ytan av mocka med en kiselspray för extra skydd. Detta kan förbättra det övergripande livet för dina skor.
  • Metod 4 av 6:
    Rengöring av vinylskor
    1. Ta bort smuts och skräp med en gammal tandborste eller en mjuk skoborste. Det första steget att rengöra ett par vinylskor är att ta bort smuts eller skräp från skodens yta och sål. Borsta försiktigt på skorna för att ta bort smutsen innan du gör ytterligare rengöring.
  • 2. Ta bort lätta scuffs med en penna suddgummi. En enkel hushålls suddgummi hjälper dig att eliminera några scuffs eller smetar från dina vinylskor. Radera försiktigt dessa märken med antingen en art suddgummi eller en vanlig penna suddgummi. Var noga med att inte använda för mycket tryck.
  • 3. Rengör ytan på skon med en fuktig trasa. Hitta en mjuk, ren trasa, såsom en gammal tvättduk eller handduk och dämpar den med ljummet vatten. Du kan också lägga till en droppe mild tvättmedel till tyget. Tvätta försiktigt ytan på skon. Om du använder tvål, torka av eventuella tvålavfall kvar på skorna med en fuktig ren trasa före torkning.
  • Bild med titled Clean Dirty Shoes Steg 17
    4. Luft torka dina skor. När du har slutat torka ner dina vinylskor, låt dem lufttorka innan du bär. Placera skorna i ett säkert utrymme bort från värme, direkt solljus och luftventiler. Låt dem torka minst 30 minuter, om inte längre innan du bär.
  • Metod 5 av 6:
    Rengöring vita skor
    1. Rena vita läderskor med en våt trasa och vit lädersko. Torka av skorna med en fuktig tyg varje par dagar. Om du får fläckar, pressa lite sko rengöringsmedel speciellt för vita skor eller vit tandkräm på skorna och gnid sedan försiktigt med en våt trasa. Använd en ren, torr handduk för att torka skoen ren.
  • 2. Skrubba vita dukskor med tvättmedel. Testa en lapp av städaren i ett inkonsekvent område av skon. Om det inte påverkar skonens material eller färg, använd en skorborste för att försiktigt skrubba skorna med detergent. Skölj noggrant och sedan nedsänka i varmt vatten med en droppe blekmedel och luftig torr.
  • Bild med titled Clean Dirty Shoes Steg 20
    3. Rengör vita nät sneakers i tvättmaskinen. Efter att ha tagit bort eventuella överflödiga smuts med tandborste, kasta dem i maskinen med ett stänk av tvättmedel på varmvattencykeln. Se till att du tar bort snören innan du tvättar. Undvik blekmedel eftersom det kan orsaka syntetfibrer i gula.
  • Metod 6 av 6:
    Rengöring smutsiga eller illaluktande sulor
    1. Ta bort sulorna från skorna. För att effektivt rengöra illaluktande eller smutsiga insoler måste du först ta bort insolesen från dina skor. Grepp baksidan av innersula nära hälen och dra försiktigt insolen mot dig tills den tas bort från skon.
  • 2. Ta bort överskott av smuts och skräp med en gammal tandborste eller en mjuk borstborste. Skruva försiktigt insolen med borsten tills alla synliga skräp tas bort. Skruva inte för hårt eftersom det kan orsaka vissa insole tyger att pillra.
  • 3. Använd en våt trasa och tvättmedel för att tvätta insolesna. Applicera en liten mängd tvättmedel mot en trasa som har nedsänkts i varmt vatten. Skrubba insolen och skölj kort i varmt vatten före lufttorkning.
  • Bild med titled Clean Dirty Shoes Steg 24
    4. Lufttorka insolesen innan de återvänder dem till skor. När du har rengjort och sköljde insolesna, placera dem i ett område bort från värme, luftventiler eller direkt solljus till lufttorka. När de är helt torra kan du returnera dem till skor.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande