Hur man rengör din hunds öron

Ett mycket viktigt sätt att du kan övervaka din hunds hälsa är att undersöka öronen varje vecka. Vi kanske inte tror att göra det på egen hand, men är det särskilt viktigt för hundar som har disketter eller hundar med allergier. Många gånger, när du inspekterar öronen kommer du att upptäcka att de behöver städning.Rengöring En hunds öron hemma är ganska enkel så länge som öronen inte är smittade eller skadade. Säkerställa korrekt öronvård för din lojala följeslagare genom att regelbundet inspektera och städa öronen, disketten eller på annat sätt.

Steg

Del 1 av 2:
Inspektera din hunds öron
1. Kontrollera det allmänna villkoret för din hunds öron. Låt din hund sitta eller stå nära dig så att du lätt kan se i öronen. Om allt du ser är smuts eller normal earwax kan du börja städa din hunds öron.
  • Leta efter någon dränering av vätska från örat (klart eller grått / brunt), tjockt vaxartat material eller några repor, scabs eller sår. Om du ser någon av dessa tecken rengör inte örat och kontakta din hunds veterinär för råd.
  • Du kommer inte att kunna se djupt in i öronkanalen, som vid öratens botten, där den möter huvudet, tar det en skarp sväng. Därför rekommenderas det inte att göra en djup rengöring i öronen utan instruktioner från din veterinär. Använd aldrig ett q-tips i kanalen själv, eftersom du kan kompakta material i denna skarpa sväng eller till och med rupturera trumhinnan.
  • 2. Leta efter parasiter och främmande kroppar i örat. Hundar kan ha ett antal oönskade enheter i öronen. Hundar som ofta går genom gräs eller skogsområden kan få utländska kroppar som växtmärke, gräs eller frön i öronen. Om du märker något av dessa problem kan du först försöka (mycket försiktigt) ta bort det förekommande objektet eller försök att rengöra öronen för att ta bort dessa saker. Om det inte fungerar, måste du ta din hund till din veterinärprofessor.
  • Kvalster, fästingar och loppor alla njuter av de relativt dolda fläckarna i och runt öronen. Kvalster gör öronen intensivt kliande och kan göra örat producera en tjock, brun urladdning. Du måste ha en veterinär diagnos och behandla öronmider. Ticks och loppor kan dödas (och förhindras) av de olika topiska loppan och fästet förhindras enkelt köpta från din veterinär.
  • 3. Kontrollera öronen för några tecken på en jästinfektion. En jästinfektion gör öronen luktar funky, kliande och producerar en brunaktig urladdning. Dessa svampinfektioner behöver specialmedicin för att rensa infektionsrengöringen ensam kommer inte att bota en jästinfektion, det kan faktiskt göra tillståndet förvärras. Ta din hund till sin veterinär om du ser något av dessa symtom.
  • Bild med titeln Rengör din hund
    4. Leta efter tecknen på en bakteriell infektion i den yttre delen av örat. Bakteriella öroninfektioner kan sträcka sig från en mild infektion lätt rensad med medicinering till allvarliga infektioner som får hunden att känna sig väldigt sjuk. En veterinär behöver vara involverad i diagnosen och behandlingen av bakteriella öroninfektioner på grund av potentialen för allvarliga komplikationer.
  • Bild med titeln Rengör din hund
    5. Håll ett öga ut för allt som kan vara en tumör, men kom ihåg att dessa är sällsynta. Ibland finns udda klumpar eller stötar i och runt öronen. De flesta gånger är dessa klumpar och stötar ingenting annat än hudcystor eller reaktioner på trauma eller bugbett.
  • Se försiktigt dessa hemma. Om de inte går i veckan, växer större, eller stör din hund, kontakta en veterinär.
  • Del 2 av 2:
    Rengör din hunds öron
    1. Bild med titeln Rengör din hund
    1. Köp en kommersiell hundörrengörare eller göra dig äger med vanliga hushållsprodukter. Antingen renare kan användas på den yttre delen av insidan av öronfliken. Förfarandet för rengöring av örat är detsamma med en kommersiell öronrengörare som den är med den hemlagade versionen.
    • Blanda några matskedar ättika och samma mängd gnidningsalkohol tillsammans i en ren skål. Se till att det är vid rumstemperatur innan du använder, eftersom ingen, hundar som ingår, gillar kall vätska på öronen. Denna blandning är säker att använda på den synliga inre delen av din hunds öron. Använd inte den här blandningen om du misstänker att din hund har en öroninfektion och häll inte i öronkanalen själv.
    • Det finns många bra all-purpose dog ear cleaners på marknaden. Fråga din veterinär för råd om vad du kan köpa lokalt. Du kan också begära rekommendationer på din lokala djurförsörjningsbutik.
  • 2. Doppa en bomullsboll i vätskan. Kram ut överskottet så att bomullen är våt men inte droppande. Om du har en mycket liten hund, kanske du vill använda hälften av en bomullsboll.
  • Alternativt kan du spola en bit gasbind löst runt ditt pekfinger och doppa det i vätskan. Gasbindningen ska inte soppa våt. Om du av misstag lägger för mycket renare på den, vrider det lite och fortsätter. Detta är ett mildare alternativ till en Q-tips, som kan göra din hund lite obekväma. Håll bara gasbindningen på plats med tummen och pekfingret.
  • 3. Försiktigt sänka insidan av din hunds öronflik. Ta bort all smuts och skräp du kan se. Om din hund har mycket smutsiga öron kan processen ta en hel del bomullsbollar.Så länge du är mild och stanna mot framkantkanalens framsida, bör din hund tolerera denna procedur mycket bra.
  • Rengör försiktigt, eftersom huden lätt kan brytas. Ättika och alkohol kan sticka bruten hud.
  • Se till att försiktigt städa ut sprickorna som smuts och vax kan byggas upp i dessa områden.
  • Rengör insidan av båda öronen.
  • 4. Bevatt din hunds öron helt bara om det rekommenderas att göra det av en veterinär. Om dina veterinärer rekommenderar, vanligtvis för att öronen är fulla av smuts och vax, kan du använda öronrenare för att bevattna (eller dränera öronen). Detta bör ta bort mycket av det klibbiga tjocka materialet från öronkanalen.
  • För att göra det, placera spetsen på öronrengöringsflaskan direkt vid öppningen till öronkanalen inuti öronfliken. Krama flaskan för att dränka öronkanalen med vätska. Glätta försiktigt basen av örat (tumme på ena sidan, fingrarna på andra) och massera örat (mycket försiktigt!) på detta sätt i 60 sekunder.
  • Använd gasbind eller bomull för att städa ut gunken som kommer ut ur örat. Sannolikt kommer du att använda mycket om öronen är fulla av skräp.
  • 5. Låt din hund rensa öronen efter rengöring. Det är naturligt för din hund att vilja skaka hans eller hennes huvud efter rengöring. Låt det göra det, men vänd ansiktet så att du inte får vätska eller skräp i dina ögon. Detta kommer att bidra till att rengöra eventuellt överskott av rengöringsvätska ur öronkanalen.
  • När din hund har skakat ut någon överskottsvätska, ge öronen en annan torka med gasbalk eller bomullsbollar. Detta kommer att avlägsna vilket material som helst från öronkanalen under huvudet skakningar.
  • Bild med titeln Rengör din hund
    6. Rengör hundens öron regelbundet. En veckovis öroninspektion och rengöring (om det behövs) skulle vara ett bra schema för att hålla sig till och hjälper dig att hålla dig ovanpå eventuella öronsjukdomsproblem.Smuts ackumuleras ganska snabbt och kan leda till en infektion, speciellt med floppy-eared hundar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Belöna hunden efter en städning hjälper det att slappna av och inse att om det samarbetar nästa gång, kommer det att få en behandling.
  • När din hund simmar är en bra tid att rengöra öronen. Rengöringslösningen hjälper till att ta bort något vatten i örat, vilket är bra eftersom vatten som kan orsaka en hund att utveckla en öroninfektion.
  • Din veterinär kan visa dig hur du ordentligt rengör ditt husdjurs öron. Detta är särskilt viktigt om din hund har haft öronproblem i det förflutna.
  • Var extremt försiktig och försiktig, din hund kan flinch och du kan orsaka permanent skada.
  • Det är en bra idé att göra öronrengöringen i en dusch eller ute eftersom skräp och rengöringslösning kommer att flyga över väggarna.
  • Använd en lugnande doft, som eukalyptusolja, för att hålla din hund lugn medan du rengör öronen. Bara se till att du spädar oljan ordentligt med vatten så det är inte för koncentrerat.
  • Varningar

    Sätt aldrig in en bomullspinne djupt i din hunds öronkanal! Detta kan orsaka permanent hörselskador.
  • Använd aldrig vatten för att rengöra hundens öron, eftersom den kan strömma in i öronkanalen och orsaka en öroninfektion.
  • Saker du behöver

    • Hundörrengörare
    • Bomullbollar eller gasbind
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande