Hur man blir en livsmedelsrehabilitator

Vilda djur som är skadade eller sjuka behöver vård, precis som alla andra djur. Några veterinärer specialiserar sig på denna typ av arbete, men huvudgruppen av personer som är ansvariga för läkning av vilda djur är djurlivsrehabilitatorer. Att bli en djurlivsrehabilitator kan ta lång tid - du måste vara ordentligt utbildad och licensierad att arbeta med vilda djur - men kan vara en mycket givande karriär.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar att bli en rehabilitering av vildabell
  1. Bilden med titeln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 1
1. Bli vaccinerad. Var beredd, eftersom rehabiliteringscentret kommer att be dig att få vissa vaccinationer och ge pappersarbete för dem. Ett rabiesvaccin är ett måste.
  • Bildtiteln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 2
    2. Hitta ett centrum där du kan volontär. Sök efter centra i ditt område på:http: // owra.Org / Find-A-Wildlife-Rehabilitator Om du inte kan hitta någon på den webbplatsen, ring ditt statliga spel och Wildlife Commission för en lista över rehabilitatorer i ditt tillstånd. De "upptagen säsong" För Wildlife Center börjar på våren. Det här är när barndjur är födda, och bommen fortsätter genom sommaren. De flesta platser har begränsade acceptansperioder, så de kan ha en utbildad personal till hands för våren. Tänk på volontärarbete på ett par olika ställen att se vilka typer av djur du vill arbeta med.
  • Bilden med titeln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 3
    3. Volontär på ett rehabiliteringscenter från Wildlife. Din erfarenhet kan inkludera att göra kontorsarbete, vilket hjälper till att fundraise eller hjälpa till med några av djurvården. Först kommer du inte att göra mycket med djur, men du kan hjälpa till att laga mat eller färdiga eller rena burar eller sängkläder. När du får mer erfarenhet kan du kanske göra mer praktisk arbete med djuren. Du måste uppfylla dessa grundläggande kriterier innan du börjar:
  • Vara 18 år eller äldre
  • Fyll i en frivillig form för mitten
  • Ha tillräckligt med tid att göra ett skifte per vecka, minimalt (vanligtvis 4 timmar)
  • Delta i årliga utbildningar
  • Vara villig och kunna transportera skadade djur
  • Bildtiteln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 4
    4. Gör en informativ intervju med en rehabilitator med vildabell. Du kanske tror att du vill träna för att vara en djurlivsrehabilitator, men det kan vara annorlunda än du föreställer dig. Fråga en djurlivsrehabilitering om du kan intervjua honom eller henne för att få en känsla av vad de egentligen gör varje dag. Vissa provfrågor kan vara:
  • Vad ser en typisk dag ut?
  • Hur kom du in i djurlivsrehabilitering?
  • Vad är den svåraste delen av ditt jobb?
  • Vilka typer av förslag har du för mig?
  • Bildtiteln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 5
    5. Bestäm var du vill jobba så småningom. Vill du försöka få jobb på ett av de centra där du har frivilligt? Prata med dem för att se om de planerar att anställa tid snart. Planerar du att göra en bred sökning? Du kan söka internationellt här Vill du starta ditt eget rehabiliteringscenter? Hur ska du göra det? Om du vill ha ditt eget centrum, vart kommer du att få pengarna att köpa och bygga anläggningen? Se till att du är beredd på vad dina arbetsutsikter kan vara.
  • Del 2 av 3:
    Få träning och tillstånd
    1. Bildtiteln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 6
    1. Få en högskoleexamen i biologi eller ekologi. Även om för vissa positioner är en högskoleexamen inte nödvändig, det är för de flesta. En stor i ett biologi-relaterat fält, inklusive kurser om mammalogi, ornitologi, djurbeteende och ekologi skulle vara den bästa förberedelsen för att bli en rehabilitering av djur. Dessa kurser skulle ge dig en bakgrund i hur djur fungerar och deras miljö.
  • Bildtiteln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 7
    2. Närma sig chefen för din anläggning för en lärling eller praktik. Det här är ett år (eller mer) där dina timmar är försiktigt dokumenterade och katalogiserade, följt av ett test. De flesta stater kommer att kräva denna tidsperiod innan du kan vara licensierad.
  • Bild med titeln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 8
    3. Kolla med din statens spel- och vildmarkavdelning. De kommer att ha en lista över kraven för att bli en livsmedelsrehabilitering. Det är vanligt att listan kan inkludera specialiserad utbildning om de djur du vill arbeta med, tentar för att visa kunskaper och eventuellt deltagande i ett mentorskapsprogram.
  • Bildtiteln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 9
    4. Få din licens. De flesta stater kräver att djurlivsrehabilitatorer har en licens utfärdad av spel- och djuravdelningen. Se till att du har alla kvalifikationer innan du ansöker om licensen.Några av kraven kan innehålla:
  • Veterinärträning, eller en period av lärling som arbetar i ett rehabiliteringscenter för djurliv
  • Passerar en djurlivsrehabilitering examen för de arter du kommer att hantera
  • Avslutad ansökan
  • Del 3 av 3:
    Arbetar som en rehabilitator
    1. Bild med titeln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 10
    1. Hitta en jobb. Tänk på att det kan ta ett tag, och det kanske inte är heltid. Du kan söka en databas här för möjligheter:http: // nwrawildlife.Org / Nätverk / Förhoppningsvis har du kunnat nätverk och träffa tillräckligt med människor under den tid du var volontärarbete och träning som du har en grupp människor i fältet som känner dig. Fortsätt med dessa människor som du letar efter ett jobb. Om du vill arbeta på en viss plats, fortsätt kontakt med dem tills de har en öppning och låt dem alltid veta att du är redo att hjälpa när som helst.
  • Bild med titeln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 11
    2. Arbeta hårt rehabilitera vilda djur. De flesta djurrehabilitatorer arbetar nära en veterinär för att ta hand om vilda djur i sin omsorg. Som en djurlivsrehabilitator kommer varje dag sannolikt att vara annorlunda när du bryr dig om en mängd skadliga och sjuka djur. Du kommer att ta hand om traumatiserade eller sårade djur, nya barn vars föräldrar inte kan ta hand om dem, djur som är funktionshindrade på något sätt, som alla är vilda och oförskatliga. Varje ärende kommer att kräva stark kunskap om djurbeteende och biologi samt en medicinsk expertis för att göra en diagnos och skapa en behandlingsplan.
  • Bild med titeln Bli en Wildlife Rehabilitator Steg 12
    3. Fortsätt med fältet. Håll kontakten med de andra personerna i ditt nätverk som är inblandat i djurlivsrehabilitering. Ta kurser att vara aktuell i din licensiering. Läs om de senaste innovationerna och upptäckterna. Tänk på om du vill stanna i din nuvarande position, eller om du vill ändra i framtiden - kanske för att öppna ditt eget centrum när du är en erfaren vildlivsrehabilitator.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande