Hur man firar fredag ​​den 13: e

Bara cirka 10 procent av moderna amerikaner tror att fredagen den 13: e är en oturlig dag, men det är fortfarande en välkänd vidskepelse. Om du vill ha lite kul på fredagen den 13: e finns det många saker du kan göra för att markera dagen. Dra nytta av några lokala evenemang, som händelser på museer. Ha en fest där du äter spöklik mat och titta på skrämmande filmer. Du kan också planera roliga aktiviteter, som spökjakt, något relaterat till dagen.

Steg

Metod 1 av 3:
Utnyttja lokala evenemang och attraktionerTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 1
1. Se om det finns några planerade lokala evenemang. Vissa städer kan ha planer som planeras runt samhället för fredag ​​den 13: e. Du kan söka online, skriva in något som "Lokal fredag ​​De 13: e händelserna," Eller leta efter flygblad på ett lokalt samhällscenter. Något som en potluck, cookout eller gratis filmskärm, kan vara ett roligt sätt att tillbringa dagen.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 2
    2. Kolla in spöklika eller udda lokala museer. Titta upp de olika museerna i ditt område och se om du hittar något spöklikt eller udda. Kanske finns det ett museum för medicinsk historia i ditt område. Kanske finns det ett museum för oddities. Något som Ripleys tror det eller inte, till exempel, kan vara kul att göra på fredag ​​den 13: e.
  • Museer kan också vara värd för lokala händelser på datumet. Till exempel, kanske ett lokalt historiskt museum har en speciell utställning eller prata om fredagens historia den 13: e.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 3
    3. Ta en rundtur i lokala hemsökningar och legender. Titta på din egen stads quirky historia. Ta reda på några vidskepelser, eller påstådda hemsökta platser och ge dem ett besök på dagen. Se om det finns några guidade turer i ditt område som har lokala oddities.
  • Titta på lokala vidskepelser. Till exempel, kanske finns det en gammal lekplats där människor tror att du kan göra önskningar. Detta skulle vara ett bra ställe att besöka fredagen den 13: e.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 4
    4. Hitta lokala erbjudanden och specialerbjudanden. Vissa företag kan ha erbjudanden eller specialerbjudanden att markera dagen. En lokal bar, till exempel, kan ha speciell fredag ​​de 13: e teman drycker. En lokal restaurang kan ha en halv-off aptitretare eller speciell mat för dagen. Se om du kan gå ut till ett lokalt företag och spara lite pengar medan du njuter av mat och dricker specialerbjudanden för dagen.
  • Om du är intresserad av att få en tatuering, kolla tatueringslön. Många tatueringslöpar erbjuder rabatter på fredag ​​de 13: e-tema tatueringar.
  • Metod 2 av 3:
    Har en festTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 5
    1. Dekorera med spöklika eller mörk-tema föremål. När fredag ​​är den 13: e troen vara en dag markerad med otur, välja spöklika dekorationer. Välj en mängd olika dekorationer i färger som svart, grå och röd för att ge en spöklik, otrevlig känsla.
    • Till exempel, hitta kransar gjorda av svarta och gråa blommor för att ge av ett dödligt, obehagligt utseende.
    • Skär bitar av röd filt i formerna av droppar. Limma dem på en lång sträng för att göra ett bloddroppe krans.
    • Använd din egen bokhylla för dekorationer. Dra ut kopior av skräckhistorier, som Poes verk, att visa på din fest.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 6
    2. Titta på fredag ​​de 13: e-tema filmerna. Du kan försöka titta på filmer från Fredag ​​den 13: e Franchise på din fest. Du kan också titta på skräckfilmer i allmänhet för att ge av den spöklika känslan av dagen. Till exempel, titta på skräckklassiker som Exorcisten och Rosemary`s baby.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 7
    3. Spela spel med en mörk eller vidskeplig twist. Sätt en spöklik twist på klassiska spel. Till exempel, leta efter trivia spel på nätet som har frågor som är centrerade runt skräck och vidskepelse. Spela ett spel som sanning eller våga som skjuter människor ut ur sin komfortzon. Försök att göra ett spel av pictionary där du måste rita spöklika bilder.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 8
    4. Gör en fredag ​​den 13: e spellistan. Många band, som Everlast och Deer Tick, har sånger som heter "Fredag ​​den 13: e" Det skulle vara lämpligt att lägga till en spellista för din fest. Du kan också lägga till låtar om dagen fredag, som humoristiska val som Rebecca Black`s "fredag." Generellt spöklika ljudande låtar (e.g., Hauntings, sant brottslighet, och verkliga katastrofer) kan också passa på en fredag ​​den 13: e mixen. Lägg till något liknande, "Wreck of the Edmund Fitzgerald."
  • Webbplatser som Spotify, Pandora, och YouTube kan ha redo att göra fredag ​​de 13: e spellistorerna.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 9
    5. Göra mörka och spöklika förfriskningar. Gör mörka förfriskningar, som cupcakes, kakor och kakor med svart frostning. Du kan också använda cookie cutters för att klippa ut kakor i former av dåliga omens som svarta katter och fulla månar.
  • Försök att göra 13 av varje förfriskning för en extra rolig twist på festen. Men se till att du har tillräckligt med mellanmål för att gå runt.
  • Metod 3 av 3:
    Planerar roliga aktiviteterTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 10
    1. Gå spökjakt. Få en grupp vänner tillsammans för att utforska Haunted Ares i ditt hem. Du kan gå på din egen spökjakttur där du utforskar platser som gamla teatrar, parker och andra påstådda hemsökta områden i din hemstad på jakt efter paranormal aktivitet.
    • Se till att du bara går i områden som är öppna för allmänheten. Du vill inte hindra din dag genom att komma i trubbel för intrång.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 11
    2. Köp en lotteri biljett. Medan fredag ​​den 13: e anser som en oturlig dag, finner många människor det roligt och ironiskt att köpa en lotteribiljett. Detta är ett sätt att visa att du inte kommer att låta overtro. Splurge på något som en scratch off-biljett på en lokal bensinstation och se om du vinner några pengar.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 12
    3. Gör några feng shui. Feng Shui är konsten att utforma möbler i ett rum för att få bra vibbar och utvisa någon dålig energi. När fredag ​​är den 13: e anses vara otur, det kan vara en rolig aktivitet att göra med en vän på dagen. Stanna av ditt lokala bibliotek och köp en bok på Feng Shui eller kolla upp grunderna online. Tillbringa eftermiddagen som gör några inredning.
  • Bild med titeln Fira fredag ​​den 13: e steg 13
    4. Gör 13 kakor eller andra bakade bra. Om du älskar att baka, tillbringa eftermiddagen på fredag ​​den 13: e cookies eller en annan bakverk. Gör 13 av ditt bakade bra att fira dagen och dela din mat med vänner och familjemedlemmar.
  • Om du inte gillar bakning, kan du köpa 13 av ett särskilt bakat bra. Sluta med ett bageri, till exempel och få en bageros dussin munkar.
  • Tips

    Varningar

    Undvik att skrämma människor som tydligt är oroliga för dagen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande