Hur man rengör travertingolv

Travertin golv är ett vackert tillskott till ett hem och kräver regelbundet underhåll. Regelbundet avlägsna lös smuts och skräp med en mikrofiberstoftmop kan förhindra repor och skada på golvytan. Mopping golv minst en gång i veckan med en travertinvänlig rengöring kommer att hjälpa till att ta bort smuts och uppbyggnad. Du bör också försegla dina travertingolv minst en gång om året.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en rengöringsmedel
  1. Bild med titeln Clean Travertin Golv Steg 1
1. Använd en renare formulerad för travertin. Travertin kan bli tråkig och skadad om du använder en hård rengöringsmedel. Överväg att köpa en golvrengörare formulerad för travertin att använda regelbundet. Etiketten ska tydligt ange om renaren formuleras specifikt för travertin.
  • Välj en rengöringsmedel med ett neutralt pH av 7 eller lägre.
  • Du kan också använda mildt diskmedel för att rengöra travertingolv 3-4 gånger per år.
  • Använd inte diskmedel mer än 3-4 gånger per år för att undvika tvålskum.
  • Bild med titeln Clean Travertin Golv Steg 2
    2. Undvik produkter med hårda kemikalier. Du borde aldrig använda hårda städare som blekmedel eller ammoniak på travertingolv. Dessa hårda kemikalier kan skada och tråkiga ytan på dina travertingolv, åldrande dem väl före sin tid.
  • Bild med titeln Clean Travertin Golv Steg 3
    3. Använd inte ättika eller citrus för att rengöra travertingolv. Du bör undvika att använda sura rengöringsmedel på travertingolv, eftersom de kan tråkiga och skada ytan av stenen. Rengör inte golv med produkter som innehåller ättika, citron, apelsin eller andra citrusextrakt.
  • Del 2 av 3:
    Rengör golvet
    1. Bild med titeln Rengör travertingolv Steg 4
    1. Använd en dammmop för att ta bort lös smuts. Innan du mopar din travertinvåning, vill du se till att du tar bort eventuella smuts eller skräp från golvets yta. Försök använda en dammmop av mikrofiber för att ta bort lös smuts.
  • Bild med titeln Rengör travertingolv Steg 5
    2. Fyll en hink med varmt vatten och rengöringsmedel. Läs noggrant anvisningarna på etiketten på den travertinvänliga golvrensaren. Lägg till rengöringen till en hink med varmt vatten, enligt anvisningarna på etiketten. Om du använder mild diskmedel, lägg till en liten spruta med tvål till hinken.
  • Bild med titeln Rengör travertingolv Steg 6
    3. Vandra en mopp i rengöringslösningen. Placera moppen i hinken med vatten och rengöringslösning. Lyft sedan moppen från hinken och dyker ut moppen. Se till att du dyker ut så mycket vatten från moppen som möjligt.
  • Bild med titeln Rengör travertingolv Steg 7
    4. Mopp golvet med rengöringslösningen. Efter att ha vridit ut moppen, använd sido-till-sida-rörelser till mopp golvet. Börja på ena sidan av golvet och systematiskt mopar dig till andra sidan. Skölj moppen i rengöringslösningen ofta, försiktigt vrida moppen efter sköljning.
  • Om du moppar ett stort område, gör en ny hink med rengöringslösning efter rengöring hälften av golvområdet.
  • Bild med titeln Rengör travertingolv Steg 8
    5. Mopp golvet med vatten. Efter att ha moppat golvet med en rengöringslösning, vill du skölja det med färskt vatten. Dumpa rengöringslösningen nerför avloppet och fyll i hinken med färskt, rent vatten. Mopp golvet med rent vatten. Fyll hinken med färskt vatten ungefär halvvägs och fortsätt mopping.
  • Bild med titeln Rengör travertin golv Steg 9
    6. Torka golvet med en mjuk trasa. Efter att du moppar golven med rent vatten, vill du torka dem. Detta kommer att förhindra streck och fläckar från att bilda på golvet när vattnet torkar. Använd en mjuk, icke-slipande tyg av bomull eller mikrofiber för att noggrant torka golven.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla din travertingolv
    1. Bild med titeln Clean Travertin Golv Steg 10
    1. Dammmop regelbundet. En av de viktigaste delarna av att behålla din travertingolv är regelbundet borttagning av damm och skräp. Försök använda en mikrofiber dammmop på dina travertingolv flera gånger i veckan.
  • Bild med titeln Rengör travertingolv Steg 11
    2. Våta moppgolv en gång i veckan. Du borde våta mopp dina golv varje vecka, eller oftare om travertingolvet är i ett högt trafikområde. Regelbunden mopping med en travertinvänlig rengöringslösning hjälper dina golv att behålla sin naturliga skönhet i åratal.
  • Bild med titeln Rengör travertingolv Steg 12
    3. Rengör upp spill omedelbart. Du kan förlänga travertinsgolvets liv och undvika fula fläckar genom att rengöra spill så snart de händer. Detta är särskilt viktigt om du spiller något surt som tomatsås, kolsyrade drycker eller vin. Syran i dessa produkter kan skada travertin.
  • Bild med titeln Rengör travertingolv Steg 13
    4. Placera mattor i högtrafikområden. Travertin golv kan skrapa lätt. Skydda höga trafikområden genom att placera mattor, dörrmattor och löpare på golvet. Detta kommer att bidra till att förhindra smuts och skräp från att skrapa ytan på golvet.
  • Bild med titeln Clean Travertin Golv Steg 14
    5. Försegla travertin golv årligen. Du måste sälja travertin golv regelbundet. Tätningsgolv hjälper till att förhindra skador på travertinens yta. Kontakta tillverkaren och / eller installatören av dina travertingolv för att hitta ett tätningsmedel som kommer att fungera för dig.
  • Tips

    Städa upp några fläckar som görs av olja så snart som möjligt. Blot överflödig olja med en ren av trasa, använd sedan ammoniak och en våt trasa för att dra ut den återstående oljan.
  • Använd väteperoxid eller aceton och en våt trasa för att dra ut fläckar från mat, dryck eller organiska fläckar.
  • När du rengör bläck, välj väteperoxid för lättare stenar eller aceton för mörkare stenar. Applicera lösningen på en våt trasa och dab fläcken.
  • För att bli av med vattenfläckar, använd torr # 0000 stålull.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande