Det bästa sättet att rengöra betong och industriella butiksgolv

Om din butiksgolv ser lite jolleseglare eller färgat, kan det vara dags för en djup ren. Rengöring av ett affärsgolv är lite annorlunda än att städa ett golv i ditt hem, och du kanske måste ta itu med hårdare fläckar och märken. Vi har svarat på några av dina vanligaste frågor så att du kan göra din butiksgolv så bra ut som nytt.

Steg

Fråga 1 av 6:
Vad är den bästa renaren för ett konkret butiksgolv?
  1. Bild med titeln Rengör ett butiksgolv Steg 1
1. En blandning av tvättmedel och vatten är den mest effektiva lösningen. Tro det eller inte, den tvål du använder för att tvätta dina kläder är perfekt för att tvätta betong. Det är inte för hårt, så det kommer inte att fläcka dina golv, och det luktar också bra. Fyll en hink upp med varmt vatten och lägg till några kapfuler av tvättmedel för den bästa (och billigaste) rengöringslösningen.
  • Du kan också lägga till 1 kopp (240 ml) vinäger till blandningen för extra rengöringsmedel, om du vill.
  • Kom ihåg att alltid börja med att ge ditt butiksgolv en bra svepning innan du moppar.
Fråga 2 av 6:
Vad är det bästa sättet att rengöra fläckar på ett konkret butiksgolv?
  1. Bild med titeln Rengör ett butiksgolv Steg 2
1. Häll vatten-detergentblandningen direkt på fläckar och märken. Svepa eller vakuum golvet först för att bli av med någon stor skräp. Fokusera din tvålblandning på alla fläckar som är superfärgade. Börja på ena änden av din butik och arbeta dig över.
  • 2. Skrubba fläckarna med en nylonborste tills de försvinner. Håll dig borta från trådborstar, eftersom de kan repa ditt betonggolv. Använd en nylonskrubberborste för att skrubba alla områden som är färgade.
  • 3. Skölj områdena med vatten och en mopp för att ta bort eventuella rester. Gå över din butiksgolv en gång till, den här gången med en hink med rent vatten. Använd en mopp för att göra det enklare och öppna alla dörrar och fönster för att låta din butiks golv lufttorka.
  • Fråga 3 av 6:
    Kan du städa ett butiksgolv med ättika?
    1. Bild med titeln Rengör ett butiksgolv Steg 5
    1. Ja, det kan du, och det är särskilt bra att avlägsna rostfläckar. Om du märker rostmärken på din butiksgolv, häll ospädd vit vinäger över hela fläcken och låt den sitta i ca 20 minuter. Använd en borstborste för att skrubba på fläcken, torka ättika upp med vatten.
    Fråga 4 av 6:
    Hur tar du bort mögel / mögel från ett konkret butiksgolv?
    1. Bild med titeln Rengör en butiksgolv Steg 6
    1. Blanda mögeldödande rengöringsmedel och vatten för att göra en rengöringslösning. Fyll upp en hink med varmt vatten och lägg till några capfuls av mögeldödande tvättmedel (flaskan kommer att säga "fungerar mot mögel" eller något liknande). Rör om blandningen tills du ser några suds i din hink.
  • 2. Applicera lösningen på det drabbade området och låt det sitta i 5 minuter. Häll din mögeldödande blandning på affärsgolvet, med fokus på alla områden som är mögliga eller mjuka. Låt det sitta i några minuter för att döda mögel innan du börjar skrubba.
  • 3. Skrubba området med en nylonborste och skölj det med rent vatten. Gå i små, cirkulära rörelser för att skrubba mögel ur golvet. Tillbringa några minuter att torka ner det färgade området för att bli av med mögel eller mögel och häll sedan rent vatten över området. Torka upp överskottet av vatten med en mopp och låt golvet lufttorka.
  • Om du har en, använd en bladmop, eftersom den kommer att hålla mindre bakterier än en strängmop.
  • Fråga 5 av 6:
    Hur tar du bort oljemärken från ett konkret butiksgolv?
    1. Bild med titeln Rengör ett butiksgolv Steg 9
    1. Häll kattkull över oljan fläck för att absorbera överflödig olja. Ta en väska med lera eller klumpig kattkull och strö den över hela fläcken. Använd en styv kvast eller en nylonborste för att arbeta i betongen, men torka inte upp det bara.
  • 2. Låt kullen sitta i minst 1 timme innan du sover upp det. Ju längre du lämnar kullen på fläcken, desto bättre. När Kitty-kullen har blöt upp oljan, svepa det helt enkelt i soporna med en styv kvast.
  • 3. Spruta avfettare på hårda fläckar, vänta 1 timme och skrubba fläckarna. Om du fortfarande ser lite färgning på din betong, hämta en flaska tunggods från hårdvaruaffären. Häll det på det färgade området, låt det sitta i ungefär en timme. Använd en nylonborste för att skrubba avfettaren bort och ta bort fläcken.
  • Fråga 6 av 6:
    Hur blir du av med hårda fläckar på ett betongbutikgolv?
    1. Bild med titeln Rengör ett butiksgolv Steg 12
    1. Blanda 1 kopp (128 g) TSP med 1 US GAL (3.8 l) varmt vatten för att göra en renare. Sätt på gummihandskar och skyddsglasögon för att skydda din hud och ögon. Gå försiktigt och försök att inte stänka din blandning för mycket. Rör TSP i vattnet med en pinne tills den är fullt absorberad.
  • 2. Häll renare över det färgade området och låt det sitta i 30 minuter. Kemikalien kommer att arbeta för att bryta upp fläckarna i betongen på ditt golv.
  • 3. Skrubba området med en nylonborste och skölj golvet med vatten. Gå i små, cirkulära rörelser över hela fläcken för att ta bort det.När du är klar, spola golvet med rent vatten och låt det lufttorka.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Gör en djup ren av ditt butiksgolv minst en gång om året för att hålla det i gott skick.

    Varningar

    Om du ska använda en hård renare som TSP, se till att du läser tillverkarens etikett och följer alla säkerhetsanvisningar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande