Hur man rengör olja från golvet

Oavsett om du arbetar med matolja, motorolja eller något däremellan, rengör det oljiga ämnet från dina golv, det kan vara en smärta. Tack och lov, det finns några hushållsämnen du kan använda för att absorbera olja på ditt golv och göra rengöring mycket enklare. Vi har svarat på några av dina frågor om rengöring av olja från golvet så att du kan göra ditt hem att skina som nytt igen.

Steg

Fråga 1 av 7:
Hur rengör du olja av ett vinyl- eller kakelgolv?
  1. Bild med titeln Clean a ninja kaffebryggare Steg 3
1. Spraya vit vinäger över oljan. Häll ospädd vit ättika i en sprayflaska, sedan dimma hela området. Fokusera din spray direkt över de oljiga fläckarna för att verkligen bryta ner fettet.
  • 2. Torka av området med en handduk efter 5 till 10 minuter. Vinäger arbetar för att bryta ner olja och göra det mycket lättare att rengöra. Efter att ha väntat, ta en ren handduk eller tyg och torka upp spillet för att avslöja ett rent, oljefritt golv.
  • Fråga 2 av 7:
    Hur rengör du olja av mattan?
    1. Stänk bakpulver eller majsstärkelse över området. Båda dessa ämnen kommer att absorbera överskottsoljan och göra det lättare att rengöra. Om du inte har till hands kan du också använda Kitty-kull.
  • 2. Låt blandningen sitta i 15 minuter och sedan vakuumera området. Din absorberande ämne kommer att ha suger upp majoriteten av oljan och fettet. Kör försiktigt ditt vakuum över området, går långsamt så att du inte trycker på oljan i mattan.
  • 3. Blott fläcken med tvättmedel och vit vinäger. Om fläcken inte är helt borta, blanda 1 US-msk (15 ml) diskmedel med 1 US-mm (15 ml) vita vinäger och 2 koppar (470 ml) varmt vatten. Använd en ren trasa för att blotta blandningen på området, skölj sedan det med kallt vatten.
  • Fråga 3 av 7:
    Hur rengör du olja av lövträ?
    1. Applicera Fuller`s Earth i det oljiga området. Fuller`s Earth är en leraprodukt som suger upp olja snabbt utan att skada ditt lövträ. Köp det på hårdvaruaffären och strö ett tunt lager över det oljiga området.
  • 2. Vänta i 15 minuter, skrapa sedan upp pastan. Ta en smörkniv eller en pallkniv och skrapa försiktigt pastaen, var försiktig så att du inte ska sova dina golv. Skrapa pastaen i soporna för att bli av med majoriteten av oljan.
  • Fråga 4 av 7:
    Hur rengör du olja av betong?
    1. Bild med titeln Minska fuktighet i ditt hem utan avfuktare Steg 7
    1. Stänk bakpulver eller kattkull på oljan. Det kommer att absorbera överskott av oljan och göra området mycket lättare att rengöra. Se till att hela oljeplåstret är täckt för att få ut det mesta av dina rengöringsmedel.
  • 2. Vänta på ca 1 timme. Ge baking soda eller kitty kulltid till jobbet. Lämna området vara och låt oljan suga in. För en super stor fläck kanske du vill låta den sitta över natten.
  • 3. Sopa området. Ta en styv kvast och svepa bakpulveret eller kattkullen i en soptäck. Om någon bakpulver eller kattkullrest är kvar, skölj området med rent vatten.
  • Fråga 5 av 7:
    Hur tar du bort tuffa oljesfläckar från betong?
    1. Spraya en avfettningsmedel över området. Gå till maskinvaruhandeln och ta en industriell styrka för att ta itu med hårda fläckar. Spraya avfettaren över hela fläcken för att lyfta upp det ingreppade fettet och använd sedan en nylonborste för att skrubba den.
  • 2. Applicera TSP till området. Sätt på skyddsglasögon och handskar för att skydda din hud och dina ögon. Blanda 1 del av trisodiumfosfat (TSP) till 6 delar vatten. Applicera det på fläcken, låt det torka i minst 20 timmar. När det är torrt, sopa det bort för att ta bort oljestången.
  • Fråga 6 av 7:
    Dragsålen ta bort olja från betong?
    1. Ja, gryning diskmedel kan ta bort olja från betong. Spruta helt enkelt några droppar av disken på betongen, skrubba sedan in med en nylonborste. Skölj tvålen bort med rent vatten och låt golvet lufttorka. Om fläcken fortfarande är där, upprepa processen några gånger.
    Fråga 7 av 7:
    Kan du rengöra fettfläckar med olivolja?
    1. Bild med titeln Köp Olive Oil Steg 7
    1. Ja, du kan ta itu med hårda fläckar med olivolja. Även om det låter kontraintuitivt, kan man använda lite olivolja faktiskt hjälpa till att lossa fettet och bli av med hårda fläckar. Häll lite olivolja på en pappershandduk och torka av området rena. Du kan bli av med olivoljafettet genom att använda vit ättika eller bakpulver.

    Tips

    Om det finns något brutet glas i området (som från en trasig flaska olivolja), lägg på gummihandskar och använda pappershanddukar för att skopa glaset i soporna.

    Varningar

    Om du ska använda TSP som en renare, läs tillverkarens instruktioner och säkerhetsetiketter innan du börjar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande