Hur man rengör trägolv naturligt

Trägolv ger ett naturligt och vackert utseende till ditt hem. De flesta moderna trägolv är täckta med ett tätningsmedel som gör dem resistenta mot fläckar. Dessa ytförseglade golv är lätta att underhålla, men det finns också penetrerande tätningsgolv som inte har en utvändig tätningsmedel och bör bara torka mopped under rutinmässig rengöring. För att rengöra ytförseglade golv, sopa upp, moppa med en naturlig rengöring blandning och torka varje stående vatten. För att ta bort fläckar på alla våningar, behandla dem med bakpulver eller en växtbaserad tvål.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring med ättika
  1. Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 1
1. Sopa upp skräp dagligen. Rutinmässigt svepande lövträet tar bort smuts och skyddar tätningen på träet medan mopping. Det bör också göras innan du moppar.
  • Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 2
    2. Blanda ättika och varmt vatten. Lägg till 1/4 kopp (60 ml) vit vinäger till en gallon (3.8 l) varmt vatten. Rör om noggrant för att få en naturlig renare effektiv på smuts.
  • Vinäger är en syra, så för mycket av det kan bära bort tätningen på träet.
  • Du kan också lägga i några droppar av en eterisk olja, som citron eller lavendel, för en tilltalande lukt.
  • Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 3
    3. Dämpa en mopp i blandningen. Placera moppen i lösningen, sedan vrida den före användning. Detta är nödvändigt att göra för att undvika att lämna massor av vatten på golvet. Bomullmops kan göra vridning svårt, så överväga att använda en mikrofiber eller spray mop.
  • För att rengöra små områden, använd en trasa eller svamp.
  • Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 4
    4. Moppa golvet. Gå över hela våningen med den fuktiga moppen. Det första passet kommer att lossa upp eventuella skräp. Du kanske måste gå över en andra gång för att ta bort all smuts. När moppen börjar lämna streck, var noga med att skölja det i diskbänken med varmt vatten. Byt ut rengöringslösningen när den verkar smutsig.
  • Bild med titeln Clean Hardwood Floors Naturligt steg 5
    5. Kolla golvet för vatten när du går. När du använder en mopp kan du se vatten som poolar på golvet. Lämna inte detta för att sitta. Använd en ren, absorberande handduk för att snabbt plocka upp överskott av vatten. Var noga med att vrida din mopp för att undvika att orsaka skador på träet.
  • Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 6
    6. Buff golvet med en mikrofiberduk. Eventuellt kan du torka golvet med en ren, icke-slipande handduk. Ett sätt att göra detta är att bifoga det till moppen med en klämma, men du kan också göra det här för hand. Arbeta i kornens riktning. Inte bara kommer det att skina ditt golv, men det kommer att se till att du inte har lämnat något vatten som står på golvet.
  • Metod 2 av 3:
    Gör en citronsaft och oljepolish
    1. Bild med titeln Clean Trägolv Naturligt steg 7
    1. Blanda vatten, olivolja och citronsaft. I en mopphink, kombinera ¾ kopp olivolja (180 ml) med ½ kopp (120 ml) citronsaft i en gallon (3.8 liter varmt vatten. Citron tar bort smuts, men oljan lyser golvet.
  • Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 8
    2. Dämpa din mopp i lösningen. Kom ihåg att vrida moppen noggrant så att det inte lämnar pölar av vatten på golvet. Det ska inte droppa. Använd en tygmop eller sprayflaska istället för en bomullsmop för att bättre styra mängden vatten du använder.
  • Bild med titeln Clean Hardwood Floors Naturligtvis Steg 9
    3. Kontrollera efter vattenpool på golvet. Igen, som du mop, leta efter något vatten du har lämnat bakom. Plocka upp överskott av vatten med en ren handduk. Detta förhindrar att vattnet blötlägger och skadar träet.
  • Bild med titeln Clean Hardwood Floors Naturligt steg 10
    4. Låt lösningen torka. Håll dig av golvet i några timmar och lösningen kommer att torka på egen hand. Det finns inget behov av att skölja golvet med vatten. Oljan kommer att göra golvet glans.
  • Metod 3 av 3:
    Avlägsna fläckar
    1. Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 11
    1. Blanda bakpulver och vit vinäger. Kombinera de två ingredienserna i lika stora mängder. Blanda dem och de kommer att bilda en pasta. Denna pasta kan också hjälpa till att ta bort mörka fläckar, inklusive PET-fläckar, utan skrubbning.
    • Andra alternativ är att strö på bakpuljen och moppa nästa dag eller kombinera lika mängder bakpulver och vatten i en pasta.
  • Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 12
    2. Applicera pastaen till fläcken. Placera pastaen på fläcken med en icke-slipande svamp, pensel eller tyg. Låt pastaen sitta tills den torkar. Därefter torka upp det och se om fläcken är borta.
  • Bild med titeln Rena trägolv Naturligt steg 13
    3. Gnid oljebaserade fläckar med diskmedel. Placera några av ditt Castile-tvål eller växtbaserat diskmedel på en mikrofiberduk. Använd den för att bryta ner fettet.
  • Bild med titled Clean Trägolv Naturligt steg 14
    4. Skölj platsen med vatten. Dämpa en ren mikrofiberduk. Vrida det först så det dricker inte. Ta bort all tvål. Om platsen inte är borta kan du försöka upprepa stegen, rengöring med mer tvättmedel. När du är klar kan du sanda ner kornet för att få det att se så bra ut som nytt.
  • Tips

    Test för vilken typ av golv du har genom att torka ditt finger över det. Om du känner träkornet, har du ett penetrerande tätningsgolv.
  • Rengör alla spill så snabbt som möjligt för att undvika att vätska vrider träet.
  • Byt ut vaxtätningen på ditt golv. Ytförseglade golv måste återföras ungefär var femte till sju år. Penetrerande tätningsgolv måste vara omedelbart en eller två gånger om året.
  • Varningar

    Använd aldrig ammoniak eller andra slipmedel eller du kommer att sluta skada golvet.
  • Introducera inte vatten till ett penetrerande förseglingsgolv om inte som en sista utväg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande