Hur man rengör kalkstengolv

Kalkstengolv behöver regelbundet rengöring. Att rengöra ett kalksten golv, först svepa upp uppenbar smuts och skräp. Du kan sedan skrubba ner golvet med en ph-neutral cleaner. Kalksten golv måste också sköljas och torkas efter rengöring. Försök att rengöra kalksten omedelbart om du spiller något, speciellt om det är osealed, eftersom det snabbt kan leda till färgning som är svårt att ta bort efter det att det sänker sig i berget (det är mycket tillrådligt att försegla dina kalkstengolv). Regelbunden rengöring kan hjälpa till att behålla ditt kalksten golv på lång sikt.

Steg

Metod 1 av 3:
Avlägsna smuts och skräp
  1. Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 1
1. Torka ner golvet med en mikrofiberduk. För att starta, ta en mikrofiberduk. Torka det över golvet för att ta bort eventuell uppenbar smuts och skräp, till exempel spilld mat eller damm. En mikrofiberduk ska lätt lyfta uppenbara messor av ett kalkstengolv.
  • Du kan också rengöra golvet med ett vakuum, men eftersom kalksten kan skrapa lätt, var noga med att använda en borstfäste med mjuka borstar och dra inte vakuumet över golvet.
  • Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 2
    2. Späd ditt rengöringsmedel i vatten. Varje ingreppad smuts ska skruvas bort innan du ger ditt våning en allmän mopping. För kalksten, använd en detergentformel som är speciellt skapad för kalcifierande sten. Du kan köpa det här online eller på en lokal stormarknad. Späd ditt tvättmedel med vatten, med ett förhållande mellan ett delar tvättmedel till fem delar vatten.
  • Det borde säga någonstans på en renare etikett vilka typer av golv det är lämpligt för. Använd inte ett rengöringsmedel om det inte anges det kan användas på kalksten.
  • Bild med titeln Clean Limestone Floors Steg 3
    3. Skrubba bort någon uppenbar smuts. Applicera ditt rengöringsmedel till fläckar där det är uppbyggt smuts. Låt det sitta i 10 till 20 minuter. Använd en rengöringsborste för att skrubba ut smuts och smuts från ditt golv.
  • Tänk på, om du rengör ditt golv regelbundet, kan det inte vara uppbyggt smuts. Om så är fallet, hoppa över det här steget och fortsätt till allmän mopping.
  • Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 4
    4. Torka bort den smutsiga renaren. Efter att ha tagit bort smuts och smuts, torka bort den smutsiga rengöringen från golvet med en mopp som blöts i rent vatten. Efter att ha torkat bort smutsig renare, klappa golvet med en ren handduk.
  • Metod 2 av 3:
    Mopping din kalkstensgolv
    1. Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 5
    1. Välj en pH-neutral rengöringsprodukt. Kalksten kan vara skadad av hårda städare, så leta efter en ph-neutral golvrengörare. En renare pH bör anges någonstans på etiketten. En pH-neutral rengörare ska ha en pH-nivå av sju.
    • Många städare är specifikt märkta som säkra för kalksten. För att underlätta processen att hitta en ph-neutral rengörare, leta efter en kalkstenspecifik rengöringsmedel.
  • Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 6
    2. Spraya din kalksten med din renare. Om din städare inte redan finns i en sprayflaska, sätt städaren i en sprayflaska. Spritz Ett ljust lager av städaren över ditt kalksten golv för att starta rengöringsprocessen.
  • Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 7
    3. Torka ner plattorna. Du kan använda en handduk, mopp eller pappershanddukar för att torka ner plattorna. Använd ett ljus, buffling rörelse för att ge kakelen en fin glans. Eftersom inbyggd smuts och smuts redan har tagits bort, bör du bara behöva ge golvet en ljusrengöring.
  • Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 8
    4. Ta bort några fläckar med en tandborste. Om du märkte några fläckar du saknade tidigare, använd en tandborste för att skrubba dem ut. Använd cirkulära rörelser för att ta bort alla fläckar på golvet, till exempel fläckar från vätskor eller spilld mat. Arbeta från utsidan för att ta bort fläckar.
  • Metod 3 av 3:
    Slutföra rengöringsprocessen
    1. Bild med titeln Clean Limestone Floors Steg 9
    1. Skölj av dina plattor. Du borde aldrig lämna rengöringsrester på kalkstenplattor. Detta kan få dem att bära ner. Ta en mopp blöt i rent vatten. Torka det över dina kalkstenplattor för att ta bort rengöringsrester.
  • Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 10
    2. Torka dina plattor helt. Till skillnad från många våningar som kan lufttorka är det viktigt att torka dina kalkstenplattor efter att ha tvättat dem för att förhindra skador. Använd en mikrofiberduk eller bomullshandduk för att torka kalkstenen helt. Se till att dina plattor är torra till beröring, utan överskott av vatten som pooling var som helst på golvet eller mellan plattorna.
  • Bild med titled Clean Limestone Floors Steg 11
    3. Sopa upp överflödigt smuts. När du har torkat dina plattor, kan viss smuts som inte tas bort tidigare vara närvarande på golven. Om du märker någon långvarig smuts eller damm, ta en mikrofiberduk och ge dina plattor en sista torka ner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande