Hur man rengör linoleumgolv

Linoleumgolv är robusta och hållbara, men de behöver fortfarande städas ibland. När linoleumgolv är ordentligt rengjorda och omhändertagna, kan de vara nästan 50 år. Håll dina linoleumgolv i sitt bästa skick genom att följa dessa enkla rengörings- och underhållssteg.

Steg

Del 1 av 2:
Rengöring av linoleumgolv
  1. Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 1
1. Rengör överflödiga bitar av smuts. Sopa, dammmop eller vakuum ditt linoleumgolv för att ta bort överskott av smuts på golvets yta. Fokusera på att samla smuts från områden under skåp, skåp och apparater.
  • Om du vakuum ditt linoleumgolv, var noga med att ändra vakuuminställningarna för att rengöra hårda ytor istället för mattan.
  • Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 2
    2. Försök att blanda en naturlig rengöringslösning. Fyll upp en stor hink ca ¼ - ½ av vägen med ljummet vatten. Blanda i lika delar av vita ättika. De exakta mätningarna på vattnet till ättika är ganska lös, eftersom de flesta linoleumgolv inte behöver en hel hinkens värt av rengöringslösning för att rengöra golvytan.
  • Dessutom kan stående vatten skada linoleum, så du vill aldrig använda mer vatten än nödvändigt.
  • Expertips
    Filip Boksa

    Filip Boksa

    Husstädning ProfessionalFilip Boksa är VD och grundare av kung av pigor, en U.S. Baserad hemstädning som hjälper kunder med städning och organisation.
    Filip Boksa
    Filip Boksa
    Husstädning Professionell

    Vår expert samtycker till: Använd en gallon varmt vatten, en kopp ättika och ett par droppar diskmedel. Applicera blandningen på dina golv med en mikrofibermop för att försiktigt lyfta smuts och smuts.

  • Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 3
    3. Försök blanda en kemisk rengöringslösning. Använd en rengöringsprodukt som är specifikt avsedd för rengöring av linoleumgolv. Linoleumspecifika rengöringsprodukter finns i de flesta golv- och hemmavdelningar. De flesta linoleum golvrengöringsmedel måste spädas med vatten, så följ tillverkarens instruktioner genom att blanda i lämplig mängd rengöringsmedel i en stor hink fylld med rätt mätningar av vatten. Om du använder en kemisk rengörare, se till att ditt städningsområde är väl ventilerat.
  • Alternativt kan du blanda ca 6-7 droppar av ett mildt rengöringsmedel (t.ex. diskmedel) med ungefär en liter varmt vatten som din rengöringslösning.
  • Tänk på att den här lösningen kommer att rengöra och desinficera dina golv, men en linoleumspecifik renare kan ta bort smuts lite bättre.
  • Kemikalier som har höga pH-nivåer kan vara extremt skadliga för linoleumgolv, så håll dig borta från rengöringsmedel som ammoniak när du rengör dina linoleumgolv.
  • Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 4
    4. Moppa golvet. Doppa en mopp i din rengöringslösning, och skriv ut överflödig lösning. Din mopp ska vara fuktig, snarare än att droppa våt. Mop golvet i sektioner, som arbetar i ca 4-6 kvadratmeter områden för varje dopp av moppen.
  • Om du vill rengöra dina golv mer noggrant kan du använda en mjuk borstborste istället för en mopp. Denna metod skulle sannolikt kräva att du arbetar på dina händer och knän.
  • Om du städar ditt golv med en ättika och vattenlösning, behöver du inte skölja bort ditt golv. Vinäger är ett naturligt desinfektionsmedel, och ättika och vatten kommer att indunstas tillsammans med ättika lukten.
  • Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 5
    5. Skölj golvet. När du har moppat hela våningen, dumpa ut hinken med rengöringslösning och vatten, och skölja grundligt ut moppen med rent vatten. Påfyll hinken med vatten med kallt, rent vatten. Doppa den rena moppen i rent vatten, vrida ut överskott av vatten och skölj rengöringslösningen från golvet. Återigen, arbeta i områden cirka 4-6 kvadratmeter områden för varje gång du doppar moppen i vattnet. När du är klar skölj golvet, dumpa ut hinken med vatten.
  • Om kemiska rengöringslösningar inte sköljs från golvet, kommer de att locka små partiklar av damm och smuts, som blir svårare att ta bort senare.
  • Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 6
    6. Torka golvet. Torka ner hela golvet med en handduk, rengöringsduk eller en mikrofibermophuvud för extra glans. Låt golvet helt torka flytta tillbaka möbler eller tillåta trafik på golvytan.
  • Del 2 av 2:
    Polera ditt linoleumgolv
    1. Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 7
    1. Tvätta ditt golv. Innan du polerar ditt golv måste det rengöras noggrant. Vakuum och tvätta golvet som du normalt skulle, med hjälp av grundläggande rengöringsmetoden. Se till att golvet är helt torrt innan du fortsätter för att lägga till polska.
    • Var noga med att skölja golvet noggrant efter tvätt. Eventuella kvarvarande rengöringsrester kan negativt påverka polska.
  • Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 8
    2. Häll den polska i en hink. Häll inte polsken direkt på golvet. Använd istället en ren hink för att innehålla den polska. Var noga med att följa tillverkarens instruktion på den polska baksidan för att veta hur mycket du ska använda.
  • Bild med titled Clean Linoleum Golv Steg 9
    3. Lägg till den polska till golvet. Applicera Linoleum Polish till golvet, med en ren, fuktig mopp. Applicera 1-3 lager polska i ungefär 3-4 kvadratmeter områden. Låt varje päls noggrant torka genom att vänta ca 30 minuter mellan skikt. Låt den sista kappan av polsk torr i ungefär en timme innan du flyttar ryggmöbler och går på golvytan.
  • Försök att begränsa antalet gånger du drar din mopp över ett visst område. Flytta din mopp över ett område mer än en gång eller två gånger riskerar risken att lämna streck på polska.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd färgfasta kuddar på botten av stolar och möbelben. Colorfast Pads kommer att förhindra fläckar från golvet och repor från möblerna.
  • Med hjälp av ättika rengör inte bara ditt linoleum, men det kommer att bidra till att förlänga livet för din mattor. De flesta golvrengöringsmedel lämnar en rester som kan spåra på din matta.
  • Ju mer lös smuts du tar bort innan du börjar, desto mer effektivt kommer resten av rengöringsjobbet att gå.
  • Varningar

    Använd inte ammoniak för att rengöra dina linoleumgolv. Ammoniak har en hög pH-nivå som kommer att skada linoleumytan. Alla kemikalier som har högt pH-innehåll bör undvikas.
  • Det är bättre att undvika 2-i-1 rengörings- och vaxningslösningar. Normalt fungerar dessa kombinerade blandningar aldrig såväl som de enskilda produkterna.
  • Placera inte gummi eller latexbackade mattor på linoleum. Kemikalierna i baksidan kommer att skapa en fläck på linoleum.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande