Hur man rengör pergo-golvet

Pergo golv är populär inte bara för att det är ett vackert, prisvärt val i hårda golv, men också på grund av dess hållbarhet. Pergo laminatgolvytan är kompakt och hårt, vilket gör det enkelt att rengöra. Medan Pergo står upp till smuts och skador är det fortfarande viktigt att veta hur man kan rengöra ett Pergo-golv för att hålla det ut det bästa.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring regelbundet
  1. Bild med titeln Rengör laminatgolv Steg 1
1. Rengör golvet regelbundet med en fuktig dammmop. Pergo golv kommer att locka damm, så du vill se till att du torkar det regelbundet med en dammmop för att ta bort de mest uppenbara partiklarna. En vanlig torka med en torr mopp eller statisk tyg ska få det mesta av dammet.
  • Innan du torkar ner golvet, blöta din dammmop något. En hink med vatten i närheten borde vara tillräckligt för att hålla moppen fuktig. Du vill inte suga din mopp, bara få det fuktigt. Om det är för vått, vrider det ut innan du lägger på golvet.
  • Om du städar i sektioner kan du också använda en spray för att dimma golvet före mopping. Blanda 1 kopp (240 ml) vit vinäger med 1 gallon (3.8 l) varmt vatten. Häll blandningen i en sprayflaska, spraya golvet och torka snabbt med din mopp. Det borde inte finnas någon fukt kvar efter en minut av torkning.
  • Bild med titeln Vård för trägolv Steg 6
    2. Använd ett vakuum för att suga upp smuts, damm och hår. Rengör smuts eller andra uppenbara föroreningar med en dammsugare. Sätt ditt vakuum på en inställning för hårda golv, eller använd en bilaga om du är särskilt bekymrad över att skrapa ytan.
  • Bild med titeln Rengör laminatgolv Steg 18
    3. Använd en tygtorka för touch-ups. För små sektioner av golvet i behov av en snabb rengöring, torkar en trasa upp smuts eller damm. Det är bättre att hålla tyget torr, men du kan fukta den lite för lite mer vidhäftning. Bara se till att det inte finns någon fukt kvar efter att du har torkat.
  • Bild med titeln Vård för trägolv Steg 4
    4. Undvik att använda felaktiga rengöringsmaterial. Liksom andra former av laminatgolv finns det vanliga rengöringsmedel som du inte ska använda eftersom de kommer att skada golvet. Se till att du undviker att använda dessa städare.
  • Använd aldrig rengöringsmedel med tvål eller tvättmedel och undvik att använda vax eller polska. Dessa produkter kan lämna en rester som gör golvet tråkigt och filmigt.
  • Använd inte en ångrengörare eller liknande enhet. Överskott av fukt kommer att lämna streck i golvet.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort fläckar och fläckar
    1. Bild med titeln Rengör laminatgolv Steg 8
    1. Rengör flytande spill med ljummet vatten. För fläckar från föremål som choklad, fett, juice eller vin, bör en blandning av ljummet vatten och en icke-slipande renare hjälpa till att undvika en fläck eller annan skada på träet. Ammoniak och ättika är goda vätskor att blanda med vattnet för flytande fläckar.
  • Bild med titeln Rengör laminatgolv Steg 19
    2. Använd aceton för tuffare fläckar. Aceton, som vanligen finns i nagellackborttagare, kan vara användbar för att hantera fläckar från tjära, markörer, krita, läppstift, olja, skopolsk, nagellack eller cigarettbrännskador. Applicera en liten mängd i fläcken, torka sedan området med en ren, mjuk trasa.
  • Bild med titeln Rengör laminatgolv Steg 17
    3. Skrapa av hårda ämnen. För något tufft och solidt, som tuggummi eller ljusvax, använd en trubbig plastskrapa. Se till att ämnet har härdat innan du försöker skrapa bort det.
  • Om du inte vill vänta på ämnet att härda på egen hand, använd ett ispaket för att hjälpa till att kyla det. När det är kallt och hårt, använd sedan skrapan.
  • Bild med titeln Rengör laminatgolv Steg 15
    4. Byt golv om du har stora, inbyggda fläckar. Om du har en stor fläck som inte kommer ut från någon av dessa andra metoder måste du ha en del eller hela golvet. Prata med återförsäljaren eller installatören som gav din Pergo-golv och diskutera att ersätta det färgade området.
  • Metod 3 av 3:
    Skydda ditt golv
    1. Bild med titeln Vård för trägolv Steg 11
    1. Sätta mattor nära entrévägarna. För att förhindra besökare att föra in smuts, lera eller annan filth från utsidan, se till att det finns mattor nära ingången. Har folk ta bort sina skor, eller torka av fötterna innan de går för långt på golvet.
    • Välj mattor gjorda av naturfibrer som bomull, ull eller bambu. Undvik att använda mattor med latex eller gummistödning, eftersom de kan skada Pergo golv. Om din matta har den här typen av stöd, placera en filtmatta mellan mattan och golvet.
    • Du kan också använda area mattor i hela rummet för områden där människor kommer att gå. Se till att du rengör dessa mattor regelbundet för att förhindra att smutsen ackumuleras.
  • Bild med titeln Vård för trägolv Steg 10
    2. Använd filtgolvskydd. Använd filt för att täcka fötterna och baserna av stora rörliga möbler som stolar, bord och tv-ställen. En liten bit av filt att sätta något mellan basen eller benet på dina möbler och golvet kommer att förhindra oavsiktlig skrapa.
  • Mattor kan vara till hjälp här också. Placera ett område matta under stora möbler som kan skifta runt, som soffor. Kom ihåg att mattor samlar smuts, så var noga med att rengöra dem regelbundet.
  • Om du har stolar som kan röra sig, överväga att byta sina fötter med hjul för mer lätthet. Du måste fortfarande hålla koll på att skrapa, men det kommer att skapa enklare rörelse.
  • Bild med titeln Vård för trägolv Steg 5
    3. Bära saker över golvet. Om du behöver flytta objekt runt i rummet, lyft dem av marken istället för att dra dem. För särskilt stora föremål, få vänner och familj att hjälpa så ingenting drar med och repar golvet.
  • Kom alltid ihåg att lyft korrekt Genom att använda knäna och hålla ryggen rakt. Lyft aldrig mer än du kan bekvämt hantera, och var inte rädd för att vänta på hjälp med speciellt stora föremål.
  • Bild med titeln Patch ett skadat trägolv Steg 10
    4. Reparera sprickor med kitt. Om du märker en liten spricka eller dent i golvet, gör Pergo en färdig kitt som kan täta sprickan. Något om /4 tum (6.4 mm) i storlek eller mindre bör enkelt fixeras på egen hand.
  • Om det skadade området är större än /4 tum (6.4 mm), byt ut planken. En professionell installatör finns genom att ringa Pergo Consumer Helpline eller besöker Pergo-webbplatsen. Det kan också vara till hjälp att hålla några av golvplankorna efter installationen för att du alltid har ersättning för hand.
  • Varningar

    Undvik att översvämma golvet med renare eller vatten. Ett tunt lager av vatten bör räcka för en torr trasa för att torka upp. Du vill inte lämna någon fukt, vilket kan orsaka strejk.
  • Använd inte stålull, skurpulver eller slipande rengöringsprodukter på pergo laminatgolv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande