Hur man rengör trägolv med ättika

Håll dina trägolv som ser bra ut genom regelbundet underhåll. Försök använda lösningar med ättika för ett strimfritt, naturligt tillvägagångssätt för att rengöra förseglade trägolv. Du borde veta att det finns någon kontrovers om huruvida vinäger är säker för dina trägolv. Säkra dina satsningar genom att späda ättika, förhindra något stående vatten på golvet medan du rengör, och genom att alltid testa en liten del av ditt golv innan du använder någon renare.

Steg

Metod 1 av 3:
Mopping med ättika och vatten
  1. Bild med titeln Rengör trägolv med ättika Steg 1
1. Sopa eller vakuum ditt golv. Ta bort allt damm och skräp. Om de lämnas på golvet medan du moppar, kan de skrapa ditt golv. Använd en dammmop efter svepning eller damm för att ta bort fina dammpartiklar.
  • Sopa eller vakuum regelbundet för att hålla golv rena och minska behovet av mopping.
  • Bild med titeln Rena trägolv med ättika Steg 2
    2. Gör en lösning av ättika och varmt vatten. Kombinera ½ kopp (120 ml) vit vinäger med en gallon (3.785 l) varmt vatten i en hink. Du kan också lägga till 2-3 droppar eteriska oljor till denna blandning. Använd den här lösningen för att moppa dina trägolv.
  • Bild med titeln Rena trägolv med ättika Steg 3
    3. Mopp med ättika och vattenlösning. Doppa en mopp i den här lösningen och vrida den ut tills moppen är bara fuktig. Mopp i riktning mot träet tills du har täckt hela golvet. Ändra ättika och vattenlösningen om det blir för smutsigt medan du mopar.
  • Prova en lösning av ¼ kopp (60 ml) äppelcidervinäger till en gallon (3.785 liter) av varmt vatten istället för den vita ättika.
  • Bild med titeln Rena trägolv med ättika Steg 4
    4. Använd en sprayflaska och mikrofibermop. Fyll en sprayflaska med tre teskedar (14.786 ml) vita ättika och 16 ounces (473.176 ml) varmt vatten. Våt huvudet på en mikrofibermop med varmt vatten och vrid det tills moppen är bara fuktig. Spraya ättika och vattenlösningen på golvet och torka upp den med moppen.
  • Använd samma förhållande av ättika till vatten i din påfyllningsbara spraymop.
  • Bild med titeln Rengör trägolv med ättika Steg 5
    5. Låt inte dina golv bli för våta. Använd inte en väldigt våt mopp eftersom för mycket vatten kan skada ditt golv. Undvik kommersiella bomullsmops eftersom de gör golvet väldigt vått. Prova en svampmop istället. Torka av eventuell extra fukt kvar på ditt golv efter att du har mopp att skydda dina golv.
  • Öppna dörrar och fönster för att accelerera torkningsprocessen.
  • Låt inte någon gå på dina golv tills de är torra.
  • Metod 2 av 3:
    Använda andra rengöringstekniker
    1. Bild med titled Clean Trägolv med ättika Steg 6
    1. Rengör små områden manuellt med ättika och en trasa. Använd ättika och vattenlösningar i proportionerna ovan och en ren trasa. Doppa trasa i lösningen i hinken och vrida den helt så det är bara en fuktig. Gnugga golvet med den fuktiga trasan, som arbetar i sektioner. Våta trasan så ofta som behövs när du täcker golvet.
    • Alternativt, rengör med ättika i sprayflaskan och en ren trasa.Spraya ättika och vattenlösningen på golvet och torka upp med din trasa.
    • Torka golvet när du går med en ren trasa.
  • Bild med titeln Rena trägolv med ättika Steg 7
    2. Skrubba klibbiga messor med en svamp. Spraya en lösning av vit vinäger och vatten i förhållandena ovanför tuffa klibbiga messor. Därefter skrubba röra med en skrubbvamp. Använd endast en semi-slipkudde. Slutligen, torka upp röra med varmt vatten och torka golvet helt med en ren trasa.
  • Bild med titeln Rengör trägolv med ättika Steg 8
    3. Använd en ättika lösning i din ångmop. Lägg till 3 teskedar (14.786 ml) vit vinäger till varje 16 uns (473.176 ml) destillerat vatten du använder i din ångmop. Utlösa ångan sällan för att förhindra att du får ditt golv för vått. Om möjligt, lyft moppen från golvet när du utlöser ångan så att den bara lätt väger rengöringsduken. Torka alla fukt från golvet med en ren handduk eller trasa efter ångrengöring av trägolv.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring med vinägerbaserade lösningar
    1. Bild med titeln Rena trägolv med ättika Steg 9
    1. Rengör med olja och ättika. Blanda två koppar (480 ml) vit vinäger med två koppar (480 ml) vegetabilisk olja i en sprayflaska. Skaka för att blanda lösningen bra. Spraya tillräckligt med lösning för att tunna ett litet område på ditt golv. Gnid lösningen i ditt golv med en ren trasa. Torka samma sektion av golvet genom att böja sig i cirklar med en separat ren trasa. Upprepa för att rengöra hela våningen.
    • Du kan också använda en ren mopp för att gnugga lösningen i golvet.
    • Blanda en ny sats av denna lösning varje gång du använder den så att oljan inte blir rancid.
  • Bild med titled Clean Trägolv med ättika Steg 10
    2. Gör ett rengöringspolerat med ättika, olivolja och varmt vatten. Kombinera ¼ kopp (120 ml) olivolja och ⅓ kopp (80 ml) vit vinäger. Lägg till i 5 koppar (1.2 liter) av varmt vatten. Du kan också lägga in upp till 12 droppar eteriska oljor. Polera golvet med den här lösningen, antingen med en fuktig mopp eller på dina händer och knän med en ren trasa. Buff golvet i cirklar med en ren trasa efter att du har slutat polera golvet.
  • Bild med titeln Rena trägolv med ättika Steg 11
    3. Göra orange ättika. Ta en glasburk och fyll den en tredjedel av vägen med torkad apelsinskal eller fyll i det med färsk apelsinskal. Häll i vit ättika tills ättika är en tum (25.4 mm) från toppen av burken. Sätt ett plastlock på burken och låt blandningen sitta i en eller två veckor. Efter ett par veckor, spänna skalet från ättika och bevara ättika i en ren behållare.
  • Rengör dina golv med hjälp av en metod som beskrivs ovan med en kombination av ½ kopp (120 ml) av den orange ättika med två gallon (7.57 liter) vatten.
  • Bild med titled Clean Trägolv med ättika Steg 12
    4. Kombinera tvål med ättika. Blanda ⅛ kopp (30 ml) växtbaserad eller castile-tvål med ⅛ kopp (30 ml) vit vinäger och en gallon (3.785 liter) av varmt vatten. Lägg till upp till 15 droppar eteriska oljor om du vill. Använd detta för att rengöra dina golv som beskrivits ovan. Skölj golvet väl med varmt vatten och torka det helt med en ren, torr handduk eller trasa.
  • För extra tunga eller klibbiga messor, tillsätt ¼ kopp (60 ml) bakpulver till denna lösning. Var noga med att skölja detta bra med varmt vatten och torka golvet helt efter rengöring.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande