Hur man bryr sig om en chilensk ro-tarantula

Chilean Rose Tarantulas är bra för första gången Arachnid-ägare eftersom de är exotiska, men fortfarande ganska docile. Om du är van vid att ta hand om mer traditionella husdjur, undrar du förmodligen hur man tar hand om det. Genom att ge en riktig livsmiljö, mata dem en hälsosam kost och upprätthålla sina inneslutningar kan du ta stor hand om ditt nya Arachnid-husdjur.

Steg

Del 1 av 3:
Tillhandahålla rätt habitat
1. Köp en 5 till 10 gallon terrarium. Se till att du får en med ett robust låsbart mesh lock. Tanken ska vara 3 gånger så länge som din spindelns benpänning (vanligtvis runt 3-5 tum). Golvutrymme är viktigare för en tarantel än termarens höjd.
  • 2. Ange en bra plats för tanken. Se till att T Placera Terrarium på en plats som fortfarande är ute av direkt solljus. Om taranteln skulle överhettas kunde det dö.
  • 3. Tänk på matlagring. Vanligtvis kommer levande crickets hem från affären i en flimig kartong. Om du inte vill att crickets flyr och går gratis i ditt hus kan du överväga att köpa en liten plastbur för att hålla dem in.
  • Om du linjer den lilla buret med pappershanddukar och kasta i en tom toalettpappersrulle kommer crickets att klättra på dessa som gör dem enklare att hämta upp matningstiden.
  • 4. Välj substrat typ. Det finns många typer av substrat eller sängkläder att välja mellan, såsom torvmossa, kokosnötfiber eller pottmark.
  • Pottingjord används vanligtvis eftersom det är lättillgängligt och mycket överkomligt. Du kan hitta den på någon Walmart för runt $ 3 för en väska. Det behåller fukt snyggt, men absorberar inte fukt såväl som andra substrat som kan resultera i pölar och lera.
  • Torvmos är en annan favorit eftersom du kan köpa en bra storlek väska för ca $ 10 på många återförsäljare som Walmart. Det gör det möjligt för spindeln att bilda goda hål, och är mer absorberande än att pottar jord. Frågan att se upp med det här alternativet är dess tendens att odla mögel.
  • Kokosfiber kan köpas vid någon djuraffär och kommer antingen komprimerad till tegelstenar eller lös i en väska. Den baggade versionen är klar att gå, men tegelstenen kräver att du kan hydrera fibrerna före användning som kan bli rörigt. Tegelstenarna är mycket billigare och kostar runt $ 10 eller mindre. Detta substrat absorberar vattenbrunn och motstår mögel. Bara se till att fibrerna hålls fuktiga, eller din tarantula kommer inte att kunna burra.
  • 5. Lägg till rätt mängd substrat till tanken. När du har fått ditt terrarium i sin angivna plats och placeras på sin värmare, är du redo att fylla den. Du vill se till vilket material du valde för substrat är minst 1 tum djup, men helst 3 tum och täcker hela tankens botten. Detta gör att din tarantula ska burra sig ordentligt i sitt substrat.
  • 6. Köp en undertoppvärmare. Detta kommer att gå under eller bredvid ena sidan av tanken, vilket skapar en varm sida och en cool sida. Du kan hitta dessa på någon djuraffär eller på Amazon. De kommer i ett stort antal storlekar och wattages, den storlek du behöver beror på storleken på din tank. En 5 gallon tank behöver bara en mini värmare med ca 4 watt, en 10 gallon tank behöver en liten till medium värmare.
  • Håll tanken i ett relativt varmt rum i ditt hus och temperaturen i tanken mellan 70 och 80 grader Fahrenheit (21-26 grader Celsius). Eftersom tanktemperaturen påverkas av temperaturen i huset och värmaren är det en bra idé att hålla värmaren till den lägsta inställningen och övervaka den för eventuella dips i temperaturen.
  • 7. Hitta en grundvattenrätt. Se till att den du köper är mindre än din spindel är, och att du placerar den i ett hörn av terrarium på tankens kalla sida.
  • 8. Använd en termometer. Digitala termometrar är det mest exakta, lättlästa och prisvärda alternativet. Du kan hitta en som visar både temperatur och fuktighet för optimal övervakning av dina husdjur livsmiljöer. Få en utformad för att läsa inomhus och utomhus temperaturer samtidigt. De har en sond som är avsedd att placeras ifrån basen, så att du kan placera basen på ena sidan av tanken och sonden på den andra så att du kan kontrollera temperaturen på hela höljet med mest noggrannhet.
  • Du kan hitta dessa på de flesta butiker som Walmart eller mål för runt $ 10 till $ 15.
  • 9. Ge massor av gömställen. Chilenska rosa hår som att gräva mycket av dagen, se till att deras livsmiljö har gott om kokosnötskal eller loggar för att det ska gömma sig under. Din lokala djuraffär säljer också många kupolformade föremål som är utformade för små djur att dölja under.
  • 10. Håll rätt luftfuktighet. Din tank ska hållas på en 70% fuktighetsnivå. Om din tarantula roaming runt tanken eller hänger från väggen kan de reagera på för mycket, eller inte tillräckligt med fuktighet i höljet. Om du inte köpte en termometer som läser fuktighet kan du kontrollera nivån med en hygrometer som finns på Amazon.
  • Om tanken är för fuktig, ändra substratmaterialet. Om det är konsekvent för fuktigt, kanske du vill prova ett annat substratmaterial helt och hållet.
  • Om du märker din spindel lounging i sin vattenrätt, måste du lätt dimma dem, men försök att undvika att substratet är för vått. Du vill att ditt substrat ska stanna bara fuktigt nog att deras burrows inte kollapsar.
  • 11. Justera för årstiderna. Chilean Rose Hairs baserar sina vanor på sina hemlösa södra halvklotets årstider (motsatsen till din om du bor i U.S.) För att hjälpa dem att justera, håll temperaturen i sin terrarium minst 75 grader Fahrenheit (23 grader Celsius) under sommarmånaderna. För vintermånaderna, flytta dem till ett svalare område i ditt hem, hålla tanktemperaturen i de höga 60-talet (cirka 19 grader Celsius).
  • Du vill också begränsa mängden exponering Tanken kommer till naturligt och konstgjort ljus under vintern.
  • Om rumstemperaturen under sommarmånaderna sjunker under 70 grader Fahrenheit (21 grader Celsius) på natten, måste du få infraröd eller keramisk värme för natt.
  • Del 2 av 3:
    Matar din nya tarantula
    1. Låt ditt husdjur justera. Placera försiktigt ditt chilenska rosehår i terrariet och låt det utforska för en dag eller två innan du erbjuder det mat eller hantera det. Det är bäst att begränsa mängden hantering under de första veckorna.
  • 2. Erbjud dina Tarantula Crickets. Först efter att spindeln är bekant med sin nya omgivning, ska du försöka mata den. Generellt måste de äta två gånger i veckan. För att börja, sätt 2 till 3 crickets i terrarium per utfodring.
  • Du kommer att lära dig om de behöver mer eller mindre av hur de reagerar på detta. Om de äter alla crickets du erbjudit kan de behöva matas mer. Vuxna äter vanligtvis 3-6 crickets per vecka. Om de lämnar några syrsor bakom, ta bort uneatenmaten (levande crickets kan orsaka att de skadas om de lämnas där) och anpassa framtida matningar till det belopp de tenderar att äta.
  • 3. Damm crickets med vitaminer. Wild Chilean Rose Hairs äter en mängd olika insekter, men fången behöver bara äta crickets som har matats en kvalitetsdiet. Om du vill ge din spindel en extra hälso-boost, kan du damma crickets med kalcium och vitamin D-tillskott innan du erbjuder dem till din spindel.
  • Tänk på att din spindel kanske inte äter i veckor i taget, eftersom de har sporadiska matvanor. Se bara till att du alltid tar bort någon oätad mat.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla din tarantula
    1. Undvik överhandling av ditt husdjur. En tarantula är lyckligast när den lämnas ensam. Det är viktigt att du inte hanterar din spindel mer än nödvändigt. Överhandling kan få dem att känna sig hotade och få dem att knyta det urtiska håret från sina kroppar eller bita. Båda kan orsaka en anafylaktisk reaktion i handlaren.
  • 2. Tvätta dina händer. För att hålla dig och din tarantula frisk, kom ihåg att alltid tvätta händerna före och efter att ha hanterat ditt husdjur.
  • 3. Håll Terrarium Clean. Terrariet kommer att förbli ganska snyggt genom rutinmässig platsrengöring. Detta inkluderar rengöring och tömning av vattenrätten, avlägsnande av smutsigt substrat och torkar ner i tanken dagligen. Var sjätte månad eller så bör du rengöra terrarium helt.
  • Se alltid till att terrariet förblir tätt stängt som chilenska röda hår är fantastiska flyktartister. När du förbereder dig för att städa tanken, lokalisera taranteln innan öppnar locket.
  • 4. Förstå smältprocessen. Du kan märka att den har vägrat mat i några veckor och kanske även spunnit en webb i tanken. Det här är alla tecken som ditt husdjur är på väg att molt. När du märker spindeln har vänd på ryggen, oroa dig inte. Det har inte dött eller blivit sjuk, smältprocessen har just börjat! Detta kan ta var som helst från 15 minuter till flera timmar.
  • Stör inte din tarantula medan den smälter. De är extremt sårbara och eventuella avbrott kan faktiskt döda dem.
  • Försök inte mata taranteln medan den smälter. Det kommer inte att äta och cricketsna kan faktiskt orsaka skador på deras känsliga nya hud.
  • Vänta på att det helt slutar kasta sin hud och försiktigt ta bort efterdyningarna från tanken. Du bör vänta minst 3 dagar efter att smältprocessen slutar innan du försöker mata din tarantula.
  • Tips

    Se till att du har köpt din spindel från en välrenommerad uppfödare eller djuraffär. De anställda borde kunna svara på eventuella frågor som du har och själva affären borde vara välskött.
  • Om det chilenska rosa håret sätter en mat i hans eller hennes webb, ta inte ut det. Det är normalt att deras mat är i sin webbsida.
  • Varningar

    Alla tarantulor är giftiga och kan bita. Även om de flesta inte påverkas av mängden gift en chilensk ro, kan du alltid vara allergisk mot det, så var försiktig när du hanterar det. Det är också bra att låta andra veta det här innan tillåter dem att hantera ditt husdjur.
  • Hantera inte din tarantula efter det Molts, deras hud är väldigt bräcklig.
  • Chilean Rose Hair Tarantulas bör vara inrymda ensam. Lägg inte något annat husdjur i sitt hölje.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande