Hur man bygger en sötvatten rovdjur fisk akvarium

Predatory fisk är roliga, fascinerande husdjur, men de är inte så lågt underhåll som andra akvariefiska. Om du är redo att göra åtagandet, investera i ett stort akvarium, liksom ett filter, en luftpump och en värmare. Att skapa ett attraktivt, berikande ekosystem, lager tanken med gömställen och levande eller falska växter. Medan man behåller miljön tar lite arbete, är det bra att hålla dina husdjur glada och friska värda det!

Steg

Metod 1 av 5:
Ställa in akvariet
  1. Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 1
1. House din fisk i det största akvariet möjligt. När det gäller tankstorlek för rovdjursfisk, är större. Den exakta storleken du behöver beror på arten och antalet fisk du tänker hålla. Till exempel kan du hålla 6 ciklider i en 55 gallon (210 l) tank, men du behöver en tank som håller minst 200 gallon (760 l) vatten om du vill skapa ett multi-art ekosystem.
  • Var noga med att hålla tanken på ett stativ speciellt utformad för akvarier. En fullt utrustad tank kan väga så mycket som 10 pund (4.5 kg) per 1 gallon (3.8 l).
  • Ny 200 till 400 gallon (760 till 1,510 l) Tankar kan kosta tusentals dollar (U.S.). För att spara pengar, försök att handla om akvarier vid garageförsäljning och begagnade butiker.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 2
    2. Installera ett filter med en flödeshastighet på 5 till 6 gånger tankens volym. Köp ett externt filter online eller på en djuraffär som vänder över 5 till 6 gånger tankens volym per timme. Använd om det behövs flera filter för att behålla tankens vattenkvalitet.
  • Till exempel, om du har en 100 gallon (380 l) tank, använd ett filter med en flödeshastighet på 500 till 600 gallon (1 900 till 2 300 l) per timme.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 3
    3. Inkludera en luftpump för att syre på vattnet. Luftpumpar hjälper till att hålla vattnet i rörelse, men deras huvudsyfte är att lägga till syre. Utan en luftpump kan din fisk konsumera allt syre i vattnet och kvävas.
  • Dessutom, vissa arter, som afrikanska ciklider, som vatten med en stadig ström. När du surfar på fisk, fråga en djuraffärsansvarig om de rekommenderar en speciell pump eller vågmakare utformad för fisk som kräver en ström.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 4
    4. Använd en värmare för att bibehålla den rätta vattentemperaturen för din fisk. Styr tankens temperatur med nedsänkbara akvarievärmare, som är tillgängliga online och på husdjursaffärer. Den rätta temperaturen varierar av arter. För de flesta sötvattensgränsen som vanligtvis hålls som husdjur, måste du bibehålla en temperatur på 75 till 85 ° F (24 till 29 ° C).
  • Använd den här kalkylatorn för att räkna ut wattage som värmaren behöver: https: // Aquariuminfo.Org / volumecalculator.html. Som en allmän regel behöver du 3 till 5 watt per 1 gallon (3.8 liter) vatten.
  • Du kan antingen köpa flera nedsänkbara värmare, eller investera i en enda, effektivare.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 5
    5. Linje botten av tanken med ca 2 tum (5.1 cm) grus. Gå med grus eller flodstenar från djuraffären. Använd en produkt som är speciellt markerad för sötvatten akvarier istället för att använda grus från en hårdvaruaffär.
  • Innan du behåller tanken, placera gruset i en sikt och tvätta det noggrant med rinnande vatten.
  • Sand är vanligtvis inte det bästa valet, som det molnar upp vattnet. Men vissa arter föredrar sand över grus, så konsultera en djuraffärsansvarig om rätt alternativ för din specifika fisk.
  • Om du inkluderar levande växter i din tank, kan du också använda akvariemark. Var noga med att köpa butiksköpt akvariumjord - använd inte bara smuts från din gård eller standard trädgårdsjord.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 6
    6. Plats växter, gömmer fläckar och dekorativa föremål i tanken. Nu är det dags för lite landskapsarkitektur! Ställ in live eller falska växter, grottor och andra dekorationer för att göra miljön mer berikande för din fisk.
  • Döljer fläckar är särskilt viktiga om du håller en bakhållningsföljare, som knifefish.
  • Levande växter är estetiskt tilltalande och hjälper till att upprätthålla lämpliga pH- och syrgasnivåer. En del rovdjursfisk, som ciklider, gillar dock att gräva upp och döda växter, så falska alternativ kan vara en bättre investering.
  • Ger ljus för växter: Om du inte håller levande växter i tanken behöver du bara ett vanligt akvarieljus så att din fisk kommer att vara synlig. Å andra sidan måste du investera i rätt belysning om du växer levande akvatiska växter. I allmänhet behöver du 2 till 3 watt per 1 gallon (3.8 liter) vatten.

    Metod 2 av 5:
    Cykla vattnet
    1. Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 7
    1. Fyll tanken med varmt vatten. Efter att du har funnit botten med grus, tillförd växter och placerade gömma fläckar i tanken, fyll den med varmt vatten. För att säkerställa att ditt vatten är lämpligt för fisk, testa det med ett akvarietestkit, som du kan hitta online och på husdjursaffärer.

    Ändring av vatten: Om ditt kranvatten har höga klorivåer, köp en Deklorinator online eller på djuraffären och använd den enligt instruktionerna. Om ditt kranvatten innehåller tungmetaller kan du behöva fylla tanken med flaska eller filtrerat vatten.

  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 8
    2. Lägg till ammoniakdroppar eller fiskflingor till vattnet. Innan du lägger till fisk till akvariet måste du växa friska bakterier som hjälper till att upprätthålla ekosystemet. För att starta processen, stänk antingen fiskmat i tanken eller lägga till droppar butiksköpta akvariet ammoniak.
  • Fiskflingorna eller ammoniakdropparna kommer att orsaka ammoniaknivåer för spik. Då börjar bakterier som konsumerar ammoniak att växa. Dessa bakterier kommer att hålla ammoniak och nitritnivåer i kontroll och hjälper till att förhindra att vattnet blir giftigt.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 9
    3
    Testa ammoniak, nitrit och nitratnivåer regelbundet i 2 till 8 veckor. Några dagar efter att ha lagt ammoniak till vattnet, testa det med ett akvarium kemiskt testkit. Leta efter en ammoniakläsning på minst 2 till 4 ppm (delar per miljon). Testa vattnet igen varannan 2 till 4 dagar och leta efter lägre ammoniaknivåer och högre nitritnivåer.
  • Efter att nitritnivåerna ökar, fortsätt att testa vattnet regelbundet tills nitritnivåerna minskar och nitratnivåer spik. Inom 2 till 8 veckor bör ammoniak och nitritnivåer stabilisera vid 0 ppm, och nitratnivåerna ska vara runt 0 till 2 ppm.
  • Metod 3 av 5:
    Lägger fisk till tanken
    1. Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 10
    1. Välj kompatibel fisk om du bygger ett flertal akvarium. Innan du väljer fisk är det alltid viktigt att göra din forskning. Köp aldrig fisk på impuls - du måste se till att fisk är socialt kompatibla och trivs på samma miljöförhållanden. Dessutom, var noga med att läsa artbeskrivningar eller kontakta en djuraffärsansvarig om hur stor en fisk kommer att växa.
    • Till exempel kan juvenile arowanas på djuraffären vara mindre än 6 tum (15 cm), men de kan växa till längder som överstiger 3 fot (91 cm)!
    • Om du vill inkludera en blandning av fisk i tanken, fråga anställda på djuraffären för att rekommendera kompatibel fisk. Undvik att inkludera liten fisk, som din rovfisk kommer att attackera eller äta.
    • Du kan inkludera aggressiva och semi-aggressiva afrikanska ciklider, tetras och leopardbuske i din tank, som alla gillar liknande vattenförhållanden. Förutsatt att din tank är tillräckligt stor, lägg till betydande icke-rovfisk, som en Pleco (Suckermouth Catfish, som är en alg eater), jätte Danios och röd regnbåge fisk.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 11
    2. Köp fisk från husdjursbutiken efter att ha behandlat tankvattnet. Bläddra i husdjursaffärer, forskningsfiskarter online, och fråga Pet Store-anställda för råd medan du behandlar vattnet. Eftersom det tar några veckor att cykla vattnet, har du gott om tid att välja rätt fisk för din tank. När dina kemiska nivåer har stabiliserats, köp din fisk och ta med dina nya husdjur.
  • När du väljer fisk, leta efter uppenbara tecken på sjukdom, som blemished hud, vita fläckar, molniga ögon eller oregelbundna simning. Även om bara en fisk uppvisar symtom som dessa, antar att dess tankkamrater är alla potentiellt infekterade. Om du upptäcker några röda flaggor, hitta en annan djuraffär.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 12
    3. Aclimate fisken till sin nya miljö gradvis. Innan du introducerar din fisk till tanken, ställ in värmaren till den rekommenderade temperaturen, vilket sannolikt kommer att vara cirka 75 ° F (24 ° C). När temperaturen är rätt, överför fisken från sina påsar till glas eller plastbehållare. Placera en behållare bredvid tanken, sätt ett gummiband tätt runt en ände av ett flexibelt rör och kör röret från tanken till behållaren.
  • Se till att den tillfälliga behållaren är bara ungefär halvfull. Gravity kommer att sifonvatten från tanken till den tillfälliga behållaren genom röret, och det tätt inslagna gummibandet kommer att styra vattenflödet. Drip av dropp, tankvattnet kommer att blandas med vattnet från djurbutiken.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 13
    4. Överför fisken till tanken efter ca 30 minuter. Låt tankvattnet droppa in i den tillfälliga behållaren och blanda med djuraffärsvatten i cirka 30 minuter. Sedan skopa upp fisken med ett mjukt nät och överför det till tanken. Upprepa stegen för att acclimate var och en av dina nya husdjur.
  • För att undvika att introducera bakterier och parasiter till ditt ekosystem, häll inte vattnet från djurbutiken direkt i ditt akvarium. Använd ett nät för att överföra fisken till din tank.
  • Dricks: Om du har ett etablerat akvarium och introducerar ny fisk, shuffle runt grottor, växter och andra dekorativa element. Att byta omgivningen kommer att göra den befintliga fisken känns som om de är i en ny miljö, så de kommer att vara mindre benägna att fungera aggressivt mot den nya fisken.

    Metod 4 av 5:
    Matar rovfisk
    1. Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 14
    1. Inkludera minst 3 olika typer av mat per vecka. De flesta arter av rovfisk kräver en mångfald diet av frusen matare fisk eller räkor, måltidsmaskar, crickets och kommersiella pellets. Specifika krav varierar beroende på art, men erbjuder i allmänhet minst 3 typer av mat per vecka för att hålla dig rovfisk frisk.
    • Fråga Pet Store-anställda eller kolla online för kostbehoven hos dina specifika fiskarter.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 15
    2. Mata din fisk en gång om dagen. Den rätta mängden mat beror på antalet och arten av rovfisk i tanken. De flesta rovdjur som vanligtvis hålls som husdjur behöver 1 till 2 måltidsmaskar, saltlösning, eller liten matarfisk per dag. I allmänhet, mata din fisk mängden mat de kan äta inom 5 minuter.

    Säkerhetsföreskrifter: Vissa arter av rovfisk har skarpa tänder och kraftfulla käkar. För att förhindra skada, lägre mat i tanken med ett par tångar eller tang.

  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 16
    3. Erbjuda live feeder fisk som en tillfällig behandling. Att ge dina husdjur live feeder fisk för ofta kan främja aggressivt beteende. Dessutom är levande matarfisk, som vanligtvis är guppor eller minnows, feta och är inte så näringsrika som frusna alternativ. Om så önskas, erbjuda dem till din köttätande fisk en gång i månaden eller så.
  • Köpmatare fisk från en välrenommerad djuraffär. När du köper dem, kolla tanken för renlighet och leta efter sjuk fisk. Om du avser att regelbundet erbjuda matfisk, överväga föder upp din egen i en separat tank.
  • Om några av din rovfisk bara gillar att äta levande byte, försök att tina tinas, frysta måltidsmaskar eller saltlösning med tangarna för att göra icke-levande mat mer tilltalande.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 17
    4. Ge kommersiella fiskflingor för eventuella icke-rovkamrater. Om du har någon icke-köttätande fisk, mata dem kommersiella flingor eller pellets en gång om dagen. Kontrollera din produkts etikett för den rekommenderade mängden mat att lägga till tanken per fisk.
  • Observera både din rov- och icke-rovfisk när de äter för att få en känsla för rätt mängd mat. Se hur mycket mat de kan konsumera på cirka 5 minuter och sträva efter att erbjuda det beloppet varje dag. Undvik övermatning, vilket kan sänka tankens vattenkvalitet.
  • Metod 5 av 5:
    Underhålla ditt akvarium
    1. Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 18
    1. Ta bort avfall, alger och skräp varannan 1 till 2 dagar. Använd en siphon och skrubbborste för att placera rengör tanken regelbundet. Skrubba alla alger eller annan filmig tillväxt av tankens sidor och hörn först. Därefter dammsugar droppings, matskrot och andra skräp med siphon.
    • Skrubba först så att du kan dammsuga upp frågan du skrapar av tanken. För att undvika att skada glaset, se till att ingen grus kommer in mellan skrubbborsten och tanken.
    • Att hålla en algätare i tanken kan skära ner på underhåll. En Pleco Catfish är ett bra alternativ, men var medveten om att vanliga plågor kan växa till en längd på 12 till 24 tum (30 till 61 cm). Varianter som max ut omkring 6 tum (15 cm) inkluderar borstens näsa, Peckoltia, Otocinclus havskatt och Farlowella.
  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 19
    2. Ändra 20% till 25% av vattnet var 1 till 2 veckor. Sifon ut vattnet i en hink, kassera det sedan. Fyll en behållare med varmt vatten (försök att matcha tankens temperatur) och lägg den sedan till tanken. Om ditt kranvatten behöver behandlas, lägg till en Deklorinator eller andra ändringar innan du lägger till det i ditt akvarium.

    Dricks: Om vattnet är grumligt är kemiska nivåer av, en fisk är sjuk, eller en fisk har nyligen dött, byter 50% av vattnet varje vecka.

  • Bild med titeln Bygg ett sötvatten Predator Fish Aquarium Steg 20
    3. Testa vattens kemi var 3 till 4 veckor. Använd ditt Aquarium Test Kit för att kontrollera pH, ammoniak, nitrit, nitrat, klor och tunga metallnivåer minst en gång i månaden. Ammoniak, nitrit och klorhalten bör vara 0 ppm, och nitratnivåerna bör vara mindre än 50 ppm. Observera att, för vissa fiskar, bör nitratnivåer vara under 2 ppm.
  • För de flesta fiskar bör pH vara neutralt eller mellan 6.5 och 8.0. Om det behövs, lägg till saniterat drivved eller torvmos till tanken, eller justera pH-värdet med en butiksändring.
  • Om ammoniak och nitritnivåerna är över 2 till 4 ppm, byt upp till 50% av vattnet omedelbart. För att snabbt minska toxiska ammoniaknivåer, köp ett ammoniak akvarium ändring på djuraffären.
  • Tips

    Inkludera rovfisk med olika jaktstilar i en multi-art tank. Titta på nätet eller kolla med en djuraffärsansvarig för att ta reda på om en art gillar att stjälka, jaga eller baklägga. Lastning på fisk med samma jaktinstinkter kan leda till territoriell aggression.
  • Överväga att lägga till vattenlevande ryggradslösa djur till tanken, till exempel sniglar. De kan hjälpa till att hålla ditt akvarium friskt.
  • Ibland överlever fisken inte chocken att övergång till ett nytt akvarium, så var inte så svårt på dig själv om en fisk dör. Var noga med att ta bort eventuella döda fiskar för att undvika att sprida sjukdom.
  • Varningar

    Många arter av rovfisk kan leva i 10 till 20 år. Innan du bygger ditt samhälle av sötvatten rovfisk, var noga med att du är redo för ett långsiktigt engagemang.
  • Om din fisk ökar sin miljö, släpp inte dem i naturen. Kontrollera om djuraffären tar tillbaka dem, eller ser om du har en ansvarig vän som är intresserad av att hålla ett vattenlevande husdjur.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande