Hur man bryr sig om salamanders

Ett faktum i livet är att salamanders har söta ansikten. Ett annat faktum är att de är relativt lätta att ta hand om - förutsatt att du vet hur man gör det korrekt. WikiHow är här för att hjälpa till med den senare (eftersom salamanders inte behöver någon hjälp att vara söt eller cool utseende). Bläddra ner till steg 1 för att lära dig de bästa sätten att ta hand om din salamander. (Obs! Om du letar efter information om hur du bryr dig om en newt, klicka på här.)

Steg

Del 1 av 4:
Bostäder din salamander
  1. Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 1
1. Använd ett akvarium eller tank för att hysa din salamander. Akvarier eller reptiltankar är det bästa sättet att hysa din kära sal. Du borde använda en 10 gallon (37.9 l) tank, eftersom det kommer att ge tillräckligt med utrymme för att du ska dölja, gräva och dö sina dagar borta. Aquariums tankar används bäst för vattenlevande och semi-vattenlevande salamandrar. Se till att du rengör din tank innan du skapar din Salamanders hem.
  • Du kan också använda plast- eller akryltankar om du inte vill köpa en glasbehållare.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 2
    2. Se till att du har ett tätt passande lock. Salamanders är utmärkta klättrare - de kommer att göra ett snabbt arbete av sidorna av 10 gallon (37.9 l) tank. På grund av detta är det viktigt att ha ett lock som passar tätt på din tank så att din salamander inte kan fly. Skärmslockar är bäst, eftersom de ger din salamander utmärkt ventilation.
  • Om du inte kan köpa en skärmstopp, kommer en huvastopp också att fungera.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 3
    3. Bestäm om din Sal behöver ett vattenlevande, semi-vattenlevande eller markbundna hem. Detta beror på den typ av salamander du har eller kommer att köpa. Om du inte är säker på vad din salamander föredrar, fråga din husdjursaffär eller kör en online-sökning.
  • Vattenlevande salamandrar, som axolotl, spenderar hela sin liv i vattnet.
  • Semi-Aquatic Salamanders bör ha en tank som är halvvatten, halvmark.
  • Terrestrial salamanders bör inte ha ett vattenområde i sin tank.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 4
    4. Ställ in din tank. Igen kommer det att bero på den typ av salamander du har. Kom ihåg att de ovan angivna substanserna är bara grova riktlinjer - du kan vara så kreativ som du vill med dina tankar.
  • Akvatisk tank: Du borde använda ett akvarium för att hysa din sal i. Skikt botten av tanken med två inches av tvättat akvarium grus. Gradvis lutar tanken så att det skiktade gruset går från två inches till tre inches djupt. Plantera några vattenväxter men vet att du måste byta ut dem så ofta eftersom salamanders kan vara grova på vattenlevande växter.
  • Halvkrafttank: Dela din tank med ett halvt plexiglass så att den ena sidan är vattenlevande, och en sida är markbunden. Ligga två inches akvariet grus på vattenlevande sida, tillsammans med några vattenlevande växter. Skapa en sluttande gradient med gruset så att salamander kan gå från vattnet till landet. På landsidan, placera två inches akvarium grus, sedan över det med substrat (markbeläggning). Detta substrat ska vara mulchliknande jord som strimlad bark eller kokosnötfiber. Top detta med steril pottingjord eller trädgårdslök.
  • Terrestratisk tank: Gör detsamma som landsidan av den halvtorkade tanken, bara genom hela tanken. Lägg till växter, mos och en logg
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 5
    5. Ge din markbundna salamander med en vattenskål. Du kommer att vilja hålla den här skålen relativt liten och grunda, eftersom markbundna salamandrar tenderar att inte vara mycket bra simmare, och vissa kan till och med drunkna i en djup vattenskål.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 6
    6. Lägg till några gömställen. Oavsett vilken typ av salamander du har, bör du ge dem några bra gömställen. Salamanders kan bli ganska stressad, så det är bra för dem att ha några platser att koppla av i. Berggrottor, stora keramik, stora bitar av bark och butiksköps "gömställe" kommer att göra din Sal väldigt glad.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 7
    7. Rengör buret varje vecka. Ta ut sal i handskade händer och sätt honom på ett säkert ställe medan du städar så att du inte skadar din sal. Skruva sedan tanken och inredning med varmt vatten och torka innan du lägger tillbaka.
  • Del 2 av 4:
    Belysning och uppvärmning
    1. Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 8
    1. Använd ett brett spektrumljus för din sal. Lägg inte din Salamanders tank i direkt solljus, eftersom solljuset kan värma tanken för mycket. Använd en apparattimer för att slå på och av lampan enligt det naturliga ljuset som finns i din Salamanders inhemska miljö. Det betyder att göra "dagarna" och "nätternas längre eller kortare baserat på vilken säsong du är i så din sal kan leva som det skulle vara ute i det vilda.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 9
    2. Ge din hög temperatur de vill ha. Temperaturen du ställt in beror på vilken typ av sal du har. Salamanders från tempererade klimat, som Tiger Salamander, behöver inte någon form av uppvärmning. Sals från tropiska och semi-tropiska platser behöver värme. Fråga din djuraffär eller kör en Internet-sökning på vilka temperaturer som din sal ska utsättas för. Ge alltid en temperaturgradient - ena sidan av tanken ska vara varmare än den andra sidan. För att ge dem värmen som de tycker om något av följande:
  • Akvariumvattenberedare: Dessa är nedsänkbara värmare som kommer att värma vattentemperaturen och öka fuktigheten i tanken.
  • Värmeplatta: Detta kan placeras under ena sidan av tanken.
  • Värmelampa: Du bör övervaka dessa eftersom de kan döda växterna i din tank. Du måste också reglera hur varm värmelampan gör tanken.
  • Del 3 av 4:
    Hälsa och hantering
    1. Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 10
    1
    Ge din salamander med filtrerat vatten. Du måste regelbundet filtrera din Salamanders vatten. Du kan köpa ett recirkulerande vattenfilter eller ställa in ditt filter på något annat sätt.
    • Ge dina markbundna salamandrar filtrerat vatten. Du kan ge dem kranvatten som har behandlats för att avlägsna klor och kloramin. Du kan också använda flaska vårvatten.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 11
    2. Hantera inte din salamander. Trots det faktum att deras söta lilla ansikten kan inspirera dig att vilja hämta dem, bör du försöka undvika att hantera din salamander. Oljorna på mänskliga händer kan faktiskt göra salamanders sjuka. I sin tur kan salamanders också bära eller göra sekretioner som kan göra människor sjuk. Så det är bäst för alla involverade om du bara tittar på din Sal, snarare än att hantera dem.
  • Om du måste hantera en sal, som när du plockar en eller om din är skadad, tvätta händerna med mycket varmt, tvålvatten. Var försiktig med att skölja bort all tvål.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 12
    3. Låt din salamander hibernate. Sals från svalare klimat begrava sig under jorden för vintermånaderna. Medan det kan vara en bummer att ha en "tom" tank som sitter runt, om salamandrar inte vilse, dör de i allmänhet vid en yngre ålder.
  • Del 4 av 4:
    Matar din salamander
    1. Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 13
    1. Vet att salamanders är nattliga. På grund av detta är det bäst att mata salamandrar på natten, när de är mest aktiva. Ange ett larm för dig själv när du först tar med din salamander hem, annars kan du glömma att mata honom på natten.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 14
    2. Mata din salamander två till tre gånger i veckan. Tänk på att din salamander kanske inte äter under de första dagarna som han är i sitt nya hem. Salamanders blir nervöst lätt och när de introduceras till en ny miljö tenderar de att ta några dagar att anpassa sig till sin nya omgivning. Andra salamanders kommer dock att mysiga upp till sitt nya hem och kommer att äta hjärtligt på dag ett.
  • Om du köpte en ungdomsalamander, bör du mata dem dagligen tills de slutar växa och mogna till en vuxen.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 15
    3. Ge din salamander en välbalanserad måltid. Salamanders är köttätare - de gillar att jaga deras byte. På grund av denna preferens måste du mata din Salamander live byte. Om du måste köpa döda byte, är fruset byte bättre än torrt byte. Salamanders älskar:
  • Levande jordmaskar, nightcrawlers (från en beteffär), blodmaskar och crickets (som kan köpas på husdjursbutiker), levande vaxmaskar, levande sniglar, levande vita maskar och tubifex maskar.De kommer också att äta frysta blodmaskar, men du kanske måste flytta blodmasken runt för att fånga din salamanders uppmärksamhet.
  • Ge din Aquatic Salamanders saltlake räkor. Du kan också mata dem daphnia och vattenloppor.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 16
    4. Övervaka det belopp som din salamander äter. Generellt kommer Salamanders helt enkelt sluta äta när de är fulla. Det belopp du matar din salamander beror verkligen på honom. Under de första dagarna som du matar det, ge honom en bestämd mängd byte (du väljer numret) och kolla sedan tillbaka på dem under de närmaste timmarna. Om det finns några maskar eller crickets kvar, vet du att din salamander inte behöver så mycket mat.
  • Observera att brand salamandrar och tiger salamanders kan bli överviktiga om det är överfött.
  • Bild med titeln Vård för Salamanders Steg 17
    5. Ta bort uneaten mat från din salamander hem. Om din salamander inte har ätit all sin mat på några timmar efter att du matar dem, betyder det att de är fulla. Ta bort det levande byte som fortfarande är i sitt hem - om du inte gör det, kan levande byte försöka bita eller irritera din salamander.
  • Om du har en vattenlevande arter av salamander, kom alltid ihåg att städa ut uneaten mat från hans vatten, annars riskerar du att smutsiga vattnet eller orsaka mögel att växa.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Vad som kan vara fel med min salamander, hans mage verkar vara uppblåst?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Chansen är att han åt något som stör hans mage. Gå till en reptil veterinär och få det checkat ut.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 19helpful 91
    • Fråga
      Om jag hittar en salamander på land, kan jag göra sina tankmaterial med de saker jag hittade honom i?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Ja. Som kommer att fungera och det borde leva i åratal.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 20helpful 104
    • Fråga
      Finns det några lagliga krav eller licenser som jag behöver äga en salamander?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Det beror på.Utrotningshotade salamandrar, som gröna salamandrar, är olagliga att behålla utan tillstånd, men Duskey Salamanders är förmodligen inte.Kontrollera dina statliga föreskrifter för information.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 20helpful 82
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    En 10 gallon tank är en perfekt storlek för någon salamander. Detta ger gott om plats för vatten och gömställe, såväl som mat och vattenrätter om det behövs.
  • Salamanders älskar skumma, fuktiga och fuktplatser.
  • Lägg inte något med skarpa kanter i tanken. Det kan punktera sin känsliga hud.
  • Tvätta händerna före och efter att ha rört salamander.
  • Om du matar din salamander vildkrickor, mata inte dem de svarta.
  • Om din salamander är markbunden spruta sedan ner sin bur med vatten.
  • Du kan kanske hitta en leverans av jordmaskar i din gård, eller kan köpa dem på en fiskbutik för en rimlig kostnad.
  • Du kan ibland hålla dem, men bara se till att du tvättar dina händer ofta.
  • Om du har en terrestrisk eller halvvattensalamander, kommer ett litet musslor eller ostronskal att göra en stor vattenrätt. Det sitter lågt till marken, det kan hålla mycket vatten och det är grunt nog att de inte kommer att drunkna.
  • Om du inte kan hitta några maskar för att mata din salamander, kommer de också att äta pillbugs (vanligen kallade roliga polies).
  • Varningar

    Om du håller din tank ute, var noga med att den inte får direkt solljus.
  • Vår hud är giftig för salamanders. Håll inte dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande