Hur attrahera ekorrar

Ekorrar kan sprida trädfrön och ge oändlig underhållning med sina antics. Om du vill ta med mer ekorrar i din gård är det viktigaste att ge en konstant matkälla. Ekorrar njuter av områden som är tungt skogbevuxna med träd, buskar och andra växter. Tänk på att ekorrar tenderar att dölja. Om du vill ta med ekorrar ut ur deras gömställe kan du använda ett ekorre-samtal för att låta dem veta att det är säkert.

Steg

Metod 1 av 3:
Matning ekorrarStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 1
1. Fyll en ekorrematare med majs, solrosfrön och nötter. Du kan använda antingen en matare som är speciellt gjord för ekorrar eller en fågelmatare. För att fylla mataren, ta toppen av mataren och fylla thecontainer upp till toppen. Du kan köpa matare på trädgårds- eller hårdvaruaffärer. Du kan ibland hitta ekorrematblandningar på husdjursaffärer eller utomhusbutiker.
  • Maten kommer automatiskt att avge som ekorrar äter den.
  • Köp inte en "ekorre-korrekt" fågelmatare. Dessa matare är utformade för att förhindra att ekorrar äter från dem.
  • Fyll på matarna en gång i veckan eller när de är tomma.
  • Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 2
    2. Scatter majs, nötter eller frön i botten av träd. Om du inte har en matare, kan du fortfarande locka ekorrar genom att sprida mat som de tycker om vid basen av träd och buskar. Matning ekorrar På detta sätt kan det uppmuntra ekorrar att bo i din gård.
  • Bild med titeln locka ekorrar Steg 3
    3. Placera majs cobs och nötkulor upp i träd. Stick dessa på höga grenar eller nära hål där ekorrar kan vilja bo. Detta kommer att ge ekorrar i dina träd. Du kan köpa majs cobs och nötbollar på husdjursaffärer och trädgårdsförsörjning butiker.
  • Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 4
    4. Lägg ut skålar och fontäner för att ge vatten. Vatten är lika viktigt som mat till ekorrar. Se till att ekorren har en ren vattenkälla någonstans i din gård. Naturliga vattenkällor är idealiska, men du kan också lägga ut bassänger av vatten.
  • En skål, bassäng eller fågelbad är ett billigt och enkelt sätt att ge vatten, men du måste ändra vattnet varje dag.
  • Fontäner kommer att ge en konstant ström av färskt, rinnande vatten. De kan vara svårare och dyra att installera, dock.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en ekorrevänlig gårdStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 5
    1
    Plantera träd Nära utfodringsområden. Ekorrar använder träd för att resa säkert mellan områden. Ju fler träd du har desto mer sannolikt är du att locka ekorrar. Dessutom kommer ekorrar att bo i träd, vilket innebär att du kan ha ekorrar för att generera att komma. Besök en lokal plantskola eller trädgård för att hitta redan odlade träd.
    • Välj träd som passar ditt klimat. Ekorrar speciellt som träd som producerar nötter och utvecklar hål för att de ska bo i. Goda träd inkluderar pilar, aspens, graner och tallar.
  • Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 6
    2. Växtbuskar och annat markskydd. Förutom träd, ekorrar som att ha buskar och buskar att gömma sig om de blir rädda. Buskar som producerar nötter eller bär är särskilt attraktiva. Detta kan vara ett lättare och billigare alternativ än att plantera träd.
  • Några bra buskar och buskar för ekorrar inkluderar hasselnötter, häckar och någon bärbuske, inklusive mulberry, elderberry, blåbär och hallon.
  • Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 7
    3. Låt döende träd stanna kvar på din egendom. Om du har ett träd som dör eller redan är död, låt det naturligtvis förfallna på ditt land. Ekorrar som nestning och gömmer mat i döda träd. Se bara till att trädet inte är i fara för att falla på människor eller byggnader.
  • Om du är orolig för att hålla ett dött träd är säkert eller inte, kontakta en arborist i ditt område. De kan utvärdera trädet för dig.
  • Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 8
    4. Installera boxar på träd och staket. Nesting lådor ger ekorrar en plats att leva och lagra sina nötter. Du kan få speciella boxar för ekorrar online. Du kan också använda fågelboxar eller hus. Montera lådan till ett träd, staket eller pol. Alternativt kan du hänga lådor från grenar.
  • Att locka ekorrar för att använda boxarna, kan du placera nötter eller solrosfrön inuti. Kom bara ihåg att du kan locka fåglar och andra gnagare istället.
  • Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 9
    5. Håll husdjur inuti så mycket som möjligt. Hundar och katter kan skrämma eller ens jaga ekorrar. Försök att hålla husdjur ut ur alla områden där du vill ha ekorrar. Om du har djur som går ut i din gård, försök att avdela ett område bara för ekorren.
  • Utomhuskatter kan döda ett stort antal ekorrar och andra vilda djur. Överväg att hålla din katt inuti för att hålla djurlivet säkert ute.
  • Om du har en stor gård, försök att fäktning av en del av det för dina hundar. Se till att hundarna inte kan komma in i det område där du vill locka ekorrar.
  • Metod 3 av 3:
    Använda ekorre samtalStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln attrahera ekorrar steg 10
    1. Köp ett ekorre samtal på en jaktaffär eller utomhus butik. Ekorre samtal kommer typiskt att ha en trä- eller metallände och en gummiänd. De flesta ekorre samtal passar in i handflatan. De kan kosta mellan $ 10 och $ 30 USD.
  • Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 11
    2. Ansikte något bort från var du tror att ekorren gömmer sig. Titta mot träd, buskar, buskar och andra träiga växter. Dessa är populära platser för ekorrar att dölja. Stå inför lite bort från den riktningen för att undvika skrämmande ekorrar.
  • Bild med titeln locka ekorrar steg 12
    3. Tryck på ekorre-samtalet mot din sida med 1 hand. Håll samtalet vid träänden och tryck på gummiänden mot din sida. Du kan också trycka på gummiänden mot din andra handflata. Varje kran kommer att göra ett ekorrebrus. Tryck på det upprepade gånger för att göra en serie ljud.
  • Ekorrar gör vanligtvis en serie ljud som börjar högt och snabbt och bli tystare mot slutet. Du kan använda ekorre-samtalet för att göra ett liknande ljud.
  • Ekorre samtal kommer inte att ta ut ekorrar ut till dig, men de kan göra ekorrar komma ut ur sina gömställen. Ekorren kan tro att det är säkert att komma ut om de hör en annan ekorre.
  • Bild med titeln attrahera ekorrar Steg 13
    4. RUB 2 bultar tillsammans för att göra ditt eget ekorre-samtal. Håll bultarna på toppen eller huvudet. Gnugga trådarna (eller de räfflade ändarna) tillsammans. Detta kommer att göra ett ljud som en ekorre som äter en mutter. Andra ekorrar kan höra det och tro att det finns mat i närheten.
  • Du kan också rulla 2 mynt tillsammans för en liknande effekt.
  • Tips

    Varningar

    Ekorrar kan bära sjukdomar som HANTA-virus. Hantera aldrig vilda ekorrar med dina nakna händer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande