Hur man skapar en fjärils trädgård

En fjäril trädgård är ett bra sätt att locka en mängd olika fjärilar till din gård. Inte bara är fjärilar är känsliga och vackra att titta på, men eftersom de pollinerar växter, är de faktiskt riktigt viktiga för vårt ekosystem också. När du planerar din trädgård, forskar de växter som fjärilar i ditt område föredrar. Var noga med att inkludera nektarplantor för maten, liksom värdväxter för larver!

Steg

Del 1 av 3:
Välja plantorna
  1. Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 1
1. Forskning arten av fjärilar som är infödda i ditt område. För att plantorna i din trädgård ska locka fjärilar, är det viktigt att förstå vilken art som kan bo i närheten. För att bestämma detta kan du undersöka online, läs en fjärilfältguide, eller prata med lokala trädgårdsodlare och fjäril trädgårdsmästare. Om det finns en lokal fjärilträdgård i ditt område, kanske du vill planera en resa för att se vad som planteras där, också!
  • För en karta över fjärilar som finns i varje u.S. stat, besök https: // thebutterflysite.com / butterfly-garding-by-area.shtml.
  • Fjärilerna i ditt område matar vanligtvis på växter som är infödda i din region.
  • När du väl vet vilka fjärilar som finns i ditt område, använd den informationen för att bestämma vilka växter som ska inkluderas i din trädgård.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 2
    2. Plantera en mängd nektarplantor för att dina fjärilar ska matas på. Vuxna fjärilar får det mesta av deras mat och fukt från nektar som produceras av vissa blommor. Medan vissa arter föredrar några växter över andra, kommer fjärilar ofta att matas på några nektarproducerande växter, särskilt de med ljust färgade blommor.
  • Några populära nektarproducerande växter som lockar fjärilar inkluderar lila coneflowers, Milkweed, Butterfly Weed, Asters, Marigold, Zinnia, Cosmos och Lantana.
  • Kort i rymden? Växa dina växter i behållare istället för i marken.

  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 3
    3. Välj värdväxter där dina fjärilar kan lägga ägg. När du identifierar de fjärilar som är infödda i ditt område, forskning där de föredrar att lägga sina ägg. Därefter, inkludera de värdväxter när du planerar vad du vill ha i din trädgård. Medan vuxna fjärilar inte alltid är pickiga om sina nektkällor, är de extremt speciellt om de lägger sina ägg. Det beror på att fjärilar vanligtvis lägger sina ägg på de växter som deras larver matar på, och det brukar bestå av endast 1 eller en väldigt få specifika växter.
  • Vuxna fjärilar lägger vanligtvis sina ägg på olika växter än de de matar från sig själva.
  • Till exempel kommer en monarkfjäril att lägga sina ägg på mjölkweed, eftersom det är den enda maten en monark caterpillar kommer att äta.
  • Svarta swallowtails föredrar att lägga sina ägg på dill, persilja, fänkål och morot.
  • En Gorgone Checkerspot lägger sina ägg på solrosanläggningen.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 4
    4. Välj att växter med breda, platta kluster av färgglada, doftande blommor. Inte alla växter i din trädgård måste vara specifika för de lokala fjärilarna i ditt område. Fjärilar lockas till ljusa färger, så överväga att när du väljer växter, men du kan inkludera allt du vill ha i din trädgård. Om du lägger till fler blommor, kom ihåg att fjärilar föredrar växter med stora kluster av blommor, eftersom det ger en lätt bas för dem att landa, speciellt om kluster växer platt, som Goldenrods, Zinnias, Verbena eller Spirea.
  • Fjärilar speciellt som lila, rosa, orange och gula blommor. Men vissa fjärilar kan inte se färgen röd, så var säker på att det inte är den enda färgen du planterar!
  • Blommans doft kommer också att hjälpa till att locka fjärilarna till trädgården.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 5
    5. Inkludera en mängd olika höjder, färger och former i din trädgård. Att plantera ett varierat urval av växter hjälper till att locka fler fjärilar till din trädgård. Om du planterar en mängd färgglada blommor, kommer fjärilarna mer benägna att se trädgården från ett avstånd. Du kommer också att vara mer sannolikt att se flera arter av fjärilar om du har ett mer varierat urval av mat och värdväxter för att de ska njuta av.
  • En mängd olika växthöjder hjälper dina fjärilar att känna sig mer skyddade.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 6
    6. Lämna en närliggande del av Wild Grass och Wildflowers, om det är möjligt. Om du har utrymmet, överväga att lämna en markplåster någonstans nära din trädgård där du växer det naturliga gräset, vildblommorna och underväxten som skulle uppstå i det vilda. Under perioder av vind och dåligt väder tar fjärilar vanligtvis skydd i långa gräs och buskar. Denna patch kommer att ge en naturlig gömställe för att hålla dina fjärilar säkra.
  • De kommer också att gömma sig här om några rovdjur närmar sig.
  • Om det inte är möjligt, kanske du vill inkludera ett fjärilshus i din trädgård istället.
  • Del 2 av 3:
    Plockar platsen och planterar trädgården
    1. Bild med titeln Skapa en fjäril trädgård Steg 7
    1. Välj en plats som får minst 6 timmars solljus om dagen. När du planerar din trädgård, tillbringa en klar dag att titta på hur solen reser över din gård. Varje timme eller så, notera vilka områden som är i solen, och som är skuggade. Välj sedan en av de solidaste platserna som platsen för din trädgård.
    • Fjärilar är kallblodiga, så de behöver solljus för att värma upp dem hela dagen.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 8
    2. Välj en plats som är skyddad från stark vind. Om fjärilarna är utsatta för höga vindar, spenderar de det mesta av sin energi som bara försöker att bli blåst runt. Placera din fjärilträdgård nära en vägg, ett staket eller ett skogsområde för att hjälpa dem att spara energi så att de kan äta och lägga sina ägg.
  • Om du till exempel har ett skjul och ditt område utsätts ofta för kalla norra vindar, kan du placera din trädgård på södra sidan av skuren.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 9
    3. Placera de kortare plantorna framför med högre sorter i ryggen. Fjärilarna kommer att ha en lättare tid att nå sin mat om du ordnar dina växter från kortaste till högsta, nästan som trappsteg. Placera större buskar och buskar i ryggen, med kortare blommor på framsidan.
  • Om du inte har plats för att plantera buskar, försök att placera en trädborr med vinstockar Nära baksidan av din trädgård.
  • Dricks: Eftersom larverna kommer att sluka sina värdväxter som de växer, kanske du vill placera dem i mitten eller i närheten av din trädgård. Men flytta inte dem för långt ifrån nektarplantorna, eller fjärilarna kan vara avskräckta från att lägga sina ägg där.

  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 10
    4. Plantera dina blommor i stora grupper. Fjärilar är ganska små, men de föredrar stora klumpar av blommor. Försök att gruppera dina blommor tillsammans i stora massor. Fjärilarna kommer att kunna se trädgården från ett avstånd, och du får fler besökare att njuta av.
  • Det är bra att inkludera olika, icke-fjärilväxter i din trädgård. Försök dock hålla blommorna nära varandra, eftersom det kommer att föda lättare för fjärilarna.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 11
    5. Gruppblommor som kommer att blomstra samtidigt. För att få ut det mesta av din fjärilskärm, forskning vilken tid på året varje växt kommer att blomstra. Sedan skapa sektioner ut ur plantorna med samma blommande fönster så att du har ljusa grupper av blommor som öppnar på ungefär samma gång.
  • Till exempel, om några av dina växter öppnar i slutet av våren och andra kommer att blomstra in i början av hösten, kan du gruppera dina fjäderplantor på ena sidan av trädgården, och dina sena bloomers på andra sidan.
  • Om du har en liten trädgård, kanske du inte behöver avsnitt det.
  • Del 3 av 3:
    Lägger till andra fjärilvänliga element
    1. Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 12
    1. Inkludera 1 eller 2 stora, platta stenar i din fjäril trädgård. Fjärilar älskar att suga upp solen medan vila på en trevlig, varm sten, särskilt tidigt på morgonen. Genom att inkludera dessa stenar i din trädgård, kommer fjärilarna att ha en chans att bli uppvärmd innan de börjar mata för dagen.
    • Försök att placera klipporna så att solen träffar dem först på morgonen eller sent på eftermiddagen. Det här är när fjärilar behöver den mest värme.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 13
    2. Ge en lapp av våt sand där fjärilarna kan dricka. Fjärilar kommer vanligtvis inte att försöka dricka ur en djup vattenkälla som en damm eller en birdbath. Istället föredrar de att få sin fukt från fuktig jord. För att säkerställa att dina fjärilar har mycket att dricka, skapa ett litet område fyllt med sand, häll sedan vatten på sanden när det verkar torrt.
  • Om du inte har mycket utrymme, kan du fylla en grundlig tallrik med sand och lägg sedan lite vatten varje dag eller så eller som behövs.
  • Bildbeteckningen Skapa en Butterfly Garden Steg 14
    3. Ställ in en fjärillåda om du vill ge extra skydd. En fjärillåda liknar ett fågelhus, men det har slattöppningar. Du kan hänga din fjärilslåda i ett träd, på sidan av en skjul, eller placera den på en insats om du vill lägga en i din trädgård. Det kommer att ge skydd till dina fjärilar under grovt väder eller på natten när de sover.
  • De slattöppnade öppningarna bör hålla fåglar och fladdermöss från att komma in i fjärilsboxen.
  • Om du har en stor trädgård kanske du vill inkludera mer än en låda.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 15
    4. Lägg ut ett bricka med fruktskrot om du vill ge extra mat. Medan dina fjärilar ska få alla de näringsämnen de behöver från nektarplantorna i din trädgård, kan de njuta av en extra behandling om du vill inkludera en. Tidigt på morgonen, placera ut ett litet bricka fyllt med skurna bitar av frukt, inklusive köttet och skalen..
  • Fjärilar som admiraler och rödspotted purpur, särskilt kärlek skivad apelsiner, päron eller meloner.
  • Bild med titeln Skapa en Butterfly Garden Steg 16
    5. Häng en fjärilmatare i din trädgård för en stadig källa till nektar. Om du vill se till att dina fjärilar alltid har något att äta, även när din trädgård inte är i blom, kan du hänga en fjärilmatare i din trädgård. Fyll mataren med nektar, lägg sedan mataren på en insats eller häng den från ett träd nära din trädgård.
  • Du kan hitta fjärilmatare och nektar i de flesta trädgårdsförsörjningsbutiker.
  • Du kan också göra din egen fjärilmat genom att blanda 1 delsocker med 1 delvatten. Ta med blandningen till koka och vänta sedan att den är svalna innan du lägger till den i mataren.
  • En Hummingbird-matare fungerar inte för fjärilar, eftersom de är utformade för fåglarna långa, smala näbben.
  • Tips

    Tyvärr har många former av fjärilar lidit minskande populationer de senaste åren. Genom att ge dem ett säkert ställe att äta och lägga sina ägg, kan din fjärils trädgård hjälpa till att upprätthålla dina lokala fjärilsnummer!

    Varningar

    Fjärilar är mycket känsliga och är extremt mottagliga för att skadas av bekämpningsmedel. När det är möjligt, använd organiska skadedjurskontrolllösningar istället för hårda kemikalier.
  • Välj din nektar och värdväxter klokt, eftersom vissa arter (som fjärilbuske och tropisk mjölkväv) är kända för att vara invasiva och andra (som hogväv och vildparsnip) kan till och med vara skadligt för människor eller miljön!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande