Hur man firar groundhog day

Varje 2 februari firar USA och Kanada Groundhog Day för att kolla på Punxsutawney Phil och se om han såg sin skugga i år. Förmodligen, om den pennsylvaniska grunden ser sin skugga, kan Nordamerika förvänta sig sex veckor vinter. Om han inte gör det, är våren precis runt hörnet. Lär dig att observera groundhog dag traditioner, var att hitta groundhog dag firande, och vad man ska göra om du vill vara värd för en groundhog dagfest.

Steg

Metod 1 av 3:
Observera dagen
  1. Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 1
1. Läsa på Groundhog Day History. Oavsett om du undersöker ensam eller med vänner, lär du dig om groundhogsdagens ursprung.I medeltida tysk kultur trodde folk att igelkottar kunde förutsäga vinter om det såg sin skugga. När några tyskarna invandrade till Pennsylvania tog de denna tradition med dem men bytte till groundhogs. Den första erkända groundhogsdagen var 2 februari 1887, när staden Punxsutawney kallade sin groundhog Phil America`s väderprognos djur.
  • Groundhog Day historia kan vara spännande, när du studerar det. Till exempel: Visste du att under förbudet hotade Punxsutawney Phil att införa 60 veckor vinter om han inte fick en drink?
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 2
    2. Titta på Punxsutawney Phil dyker upp från hans burrow på TV. På Daybreak i Punxsutawney samlas reportrar runt Groundhogs den för att se honom dyka upp från hans burrow. Stå upp tidigt på morgonen för att titta på den här viktiga händelsen på TV. Var beredd på en lång vinter om han ser sin skugga!
  • Ring eller maila din lokala station om du inte är säker på vilken kanal som sänder händelsen.
  • Om du bor i den östra amerikanska kusten kan du resa till Punxsutawney för att titta på Phil personligen på hans burrow i Gobbers knopp.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 3
    3. Gå på Naturvandring. Om Groundhogs är infödda till din miljö, gå på en vandring eller spår och leta efter groundhogs (även kända som Woodchucks). Gå med en grupp och göra ett spel ut ur vem som kan upptäcka de flesta groundhogs. Om du inte kan se någon, njut av friska luften och se om det verkligen kommer att bli sex veckor vinter.
  • Besök din lokala zoo om Groundhogs inte är infödda till ditt område. Ring framåt för att fråga om din zoo har en groundhog-utställning.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 4
    4. Leka med Skuggfigurer. För att fira vikten av Punxsutawney Phils skugga, gör dina skuggpuppor ur papperet. Beskriv din skuggdocka på en bit papper, skära sedan ut och fäst den på en popsicle-pinne. När du har skapat dina marionetter, sätt på en marionettshow.
  • Du kan till och med göra en marionettvisning om den sanna innebörden av Groundhog Day.
  • Metod 2 av 3:
    Anslutning av firandet
    1. Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 5
    1. Fråga din lärare om du kan fira Groundhog Day i klassen. Om du fortfarande är i gymnasiet, låt din lärare veta groundhog Day kommer några dagar i förväg. Låt dem veta hur mycket du tycker om Groundhog Day, och fråga dem om du kan lära dig om Groundhog Day som en klass. Din lärare kan till och med planera några roliga groundhog-dagfestligheter, som att göra Groundhog Day Crafts eller titta på Punxsutawney Phil på TV tillsammans.
    • Om du vill, fråga din lärare om du kan ta med en groundhog dag-tema att behandla, som groundhog-formade kakor eller groundhog day cupcakes.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 6
    2. Leta efter lokala festligheter som händer i din stad. Vissa städer i Nordamerika har sina egna groundhog-dagen firande. Beroende på staden kan de ha en parade, stadsfestival eller levande djurs shower firar Groundhog Day. Kontakta din stadsregering för att ta reda på groundhog dag festligheter för tider och platser.
  • Allt går inte om din stad inte firar Groundhog Day. Fira det med dina nära och kära eller besök en stad som har speciella evenemang.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 7
    3. Kolla in en Groundhog Lodge Festival. Groundhog Lodges är klubbar i Pennsylvania som bevarar tysk invandrarkultur. Dussintals Groundhog Lodges över staten Fira Groundhog Day med mat, spel, tal och sånger. Leta efter en lodge närmast dig, och gå med på sina fester.
  • Eftersom groundhog loger försöker bevara den döende Pennsylvania tyska dialekten, kommer talen ofta att ges på detta språk.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 8
    4. Besök Punxsutawneys årliga firande. Förutom att titta på Phil lämnar sin burrow, är Punxsutawney också en hel helg med festligheter. På morgonen samlas staden medborgare för en årlig frukost. Ett firande tält i centrum av staden är värd för roliga aktiviteter, som en cornhole turnering och topp hatt dekorera tävling. Sedan, på kvällen, kan du gå med i groundhog bollen på den lokala landsklubben.
  • Under lågsäsong är Punxsutawney också en vinfestival där Punxsutawney Phil gör ett speciellt utseende.
  • Metod 3 av 3:
    Värd en fest
    1. Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 9
    1
    Dekorera Ditt hus i ett skogstema. För att ställa in humöret för din fest, gör ditt hem att se ut som punxsutawney skog. Klipp ut tallar från slaktpapper och häng dem på väggen. Använd blommor eller pinecones som ett bordscentrum. Du kan till och med ha din fest utomhus för att ställa stämningen.
    • Alternativt kan du skilja ett rum till vinter- och vårdekorationer för att representera Punxsutawney Phils stora ögonblick.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 10
    2. Be gästerna att klä sig i kostym. Dina gäster behöver inte nödvändigtvis klä sig som groundhogs. Istället, be dem att klä sig som deras favorit skogsdjur. Om dina gäster inte är lika passionerade om groundhogs, kan de komma som hjort, björn, räv, varg eller uggla.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 13
    3. Titta på filmen 1993 Groundhog Day. Bill Murray s Groundhog Day har en väderman som måste uppleva samma dag om och om tills han lär sig en värdefull lektion. Eftersom Groundhog Day trycka semestern i populärkultur, det finns ingen bättre film att visa på din fest. Snuggle upp med dina vänner och en skål med popcorn, och ha ett gott skratt tillsammans.
  • Om du inte vill titta på Groundhog Day, Du kan titta på en naturdokumentär på Groundhogs istället.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 12
    4. Skapa din egen Groundhog masker. För en rolig festfartyg, gör Groundhog masker ut ur Cardstock. Rita din skiss på kardstocken, skära sedan ut med ett skarpt par sax. Färga din mask med markörer, färger eller kritor, fäst sedan band på sidorna. Du och dina gäster kan nu fira Groundhog Day i stil.
  • Som ett alternativ kan du göra djurmasker för att komplettera dina gästernas kostymer.
  • Bild med titeln Fira Groundhog Day Steg 11
    5. Bake Groundhog Day behandlar. Ingen fest är klar utan godis. Du kan göra traditionella groundhog dagkakor (populariserad på den officiella Punxsutawney-webbplatsen), eller du kan göra en festlig tårta. Eftersom groundhogs äter vegetation, kan du också lämna en veggiebricka eller fruktskål.
  • För att slutföra Woodland-temat, gör en spårblandning för dina gäster att njuta av.
  • Tips

    Groundhogs är också kända som whistling grisar, woodchucks och tjock träbadger. Dess vetenskapliga namn är Marmota Monax.
  • Firande Groundhog Day är roligaste med barnen. Hjälp dina barn eller yngre syskon med roliga aktiviteter och lär dem om grunden för groundhogsdagen.
  • Om du vill besöka Punxsutawney måste du göra reservationer i förväg.
  • Bära en ljus jacka om du går på en naturvandring eller titta på punxsutawney phil utomhus. Du vill inte få en förkylning från det kyliga vinterväder om Phil ser sin skugga i år!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande