Hur hanterar interaktioner med anti-vaxxers

"Anti-vaxxer" är en slang term för människor som motsätter sig vaccinationer. Det kan vara störande för att stöta på en anti-vaxxer, speciellt om du är rädd att de skadar andra människor (som genom att riskera sina barns liv eller säga skadliga saker om autistiska människor). Att bli arg eller starta en intellektuell debatt är osannolikt att fungera, även om du har rätt. Här är hur man hanterar en anti-vaxxer.

Steg

Metod 1 av 4:
Förstå anti-vaxxer
  1. Bild med titeln medelålders person tänkande.jpg
1. Erkänna att vissa vaccin-tveksamma människor är bara rädda eller förvirrade. De får inte ha noggrann information, och de kanske har fått höra skrämmande saker som gjorde dem oroade. Dessa människor behöver ofta empati och försäkran, inte hån.
  • Till exempel kan du säga "Jag vet att det finns mycket motstridiga uppgifter, inklusive några riktigt läskiga saker. Det kan göra det svårt att veta vad som är riktigt, och hur man håller dina barn säkra."
  • Bild med titeln Conspiracy teoristiker förvirrar rimlig person.jpg
    2. Tänk på att många anti-vaxxers är oroliga, felinformerade föräldrar. Vissa föräldrar, särskilt nya, är djupt oroade över hälsorisker, och vill göra vad som är möjligt att skydda sina barn. Anti-vaccination retorik kan bytas på dessa rädslor.
  • Bild med titeln man pratar med ung kvinna.jpg
    3. Fråga om de skulle vilja lära dig mer om vacciner. De flesta anti-vaxxers gillar forskning, och kan vara öppen för nya idéer. Fråga om de gillar ny information, och se hur de svarar.
  • Om de vill lära sig, hjälpa dem att hitta tillförlitliga källor, till exempel peer-reviewed tidskrifter. Ge dem tid att läsa och reflektera. Om de läser peer-reviewed forskning, kanske de gillar att prata om det med dig.
  • Vissa anti-vaxxers är mindre öppna än andra. Om de stängs av när de berättas något som strider mot vad de redan tror, ​​anta att konstruktiv konversation är omöjlig.
  • Bild med titeln Jewish Guy med en idé.jpg
    4. Känna igen att många anti-vaxxers ofta är oroade över idealerna för renhet och frihet. De vill hålla sitt barn utsatt för endast "ren" och naturliga saker, och vill inte tvingas att vaccinera sitt barn om de inte vill. Således kan du vädja till samma värden för att uppmuntra dem att se saker annorlunda.
  • Renhet: Diskutera hur vaccinerna sätter ett barns naturliga immunsystem (gör vacciner låter mer "ren"). Visa hur äckligt och fruktansvärda vaccin-förebyggbara sjukdomar kan vara. Vacciner hjälper barn naturligt att undvika detta öde.
  • Frihet: Prata om hur vacciner kan hjälpa barn att vara fria att leva sina liv, utan rädsla för dödlig sjukdom eller begränsningar (som att behöva vara homeschooled eller inte kunna resa) som åläggs av brist på vaccination. Vaccinerade barn kan utforska världen runt dem och uppleva barndomen utan brist på vaccination som håller dem tillbaka.
  • Metod 2 av 4:
    Med hjälp av logik

    Du kan prova ett logiskt argument, även om det är osannolikt att fungera. Försök bara använda logik om någon verkar faktiskt intresserad av en debatt.

    1. Bild med titeln ung kvinna och äldre man talk.jpg
    1. Ställ frågor för att uppmuntra logiskt tänkande. Ibland kommer frågor att uppmuntra en person att tänka djupare om sina övertygelser och ifrågasätta logiken för vad de har fått höra. Även om en person gör ursäkter just nu kan de fortsätta att tänka på det senare.
    • Om vacciner orsakar autism, och de flesta i västvärlden vaccineras, varför är cirka 98% av människorna icke-autistiska? Och varför existerar ovaccinerade autistiska människor?
    • Om alla vacciner är dåliga, varför får miljontals människor årliga influensa vacciner utan problem?
    • Om vacciner är osäkra, varför rekommenderas de för spädbarn och äldre?
  • Bild med titeln professor talar.jpg
    2. Påpeka att vacciner är säkrare än de sjukdomar de förhindrar. Biverkningar från vacciner händer, men för de flesta är de säkrare än de potentiella komplikationerna från polio eller mässling.
  • De vanligaste biverkningarna svullnad och en lågkvalitativ feber som kroppen lär sig att bekämpa sjukdomen.
  • Läkare är vanligtvis förberedda för de allvarligare biverkningarna.
  • Det finns väldigt få personer som har allvarliga biverkningar. I genomsnitt kommer endast en patient ur miljoner som fick vaccinet att ha en allvarlig reaktion.
  • Bild med titeln hög av books.jpg
    3. Avvisa hävdar att vacciner inte testas. Vacciner testas i många år innan de går ut till allmänheten. Ursprungligen testas vacciner på laborerade celler - när de uppfyller mycket strikta säkerhetsstandarder, kan läkare börja administrera dem till personer i små kliniska prövningar och övervaka deras reaktioner. Det kan ta tio, femton, eller till och med tjugo år för att ett vaccin ska introduceras för allmänheten, och de övervakas i stor utsträckning även efter kliniska prövningar har slutat.
  • Påpeka att när vacciner först introduceras, genomgår de randomiserade kliniska prövningar om ett alternativ inte redan finns. Detta kan ses med både äldre vacciner, som polio och nyare vacciner, som HPV-vaccinet.
  • Förklara att om ett vaccin redan existerar är det oetiskt att förneka det för människor genom att ersätta det med en placebo.
  • Vacciner har varit i regelbunden användning i över 50 år, och inga långsiktiga riskfaktorer har identifierats.
  • COVID-19 vacciner, inklusive Pfizer och Moderna, genomgick noggrann testning innan den gjordes tillgänglig för den bredare allmänheten under nödsituationer.
  • Bild med titeln Autistic Teen in Purple Finger Flicking.jpg
    4. Debunk autism rykten. För länge sedan publicerade en kirurg som heter Andrew Wakefield en liten fallstudie i Lancet, en prestigefylld medicinsk tidskrift. Studien sammanfattade att vaccinerna ökade autism hos barn. Denna studie har sedan dess varit helt diskrediterad.Många anti-vaxxers kommer att referera till denna studie när de försvarar sina övertygelser. Vad de bekvämt utelämnar är det faktum att denna läkare slogs från det medicinska registeret i skam för oetiskt beteende, misshandel och bedrägeri. Varje oberoende studie sedan dess har inte hittat någon korrelation.
  • Andrew Wakefields studie var debunked. Förutom den lilla provstorleken konstaterades att han föll sin data och gömde det faktum att han fick stora betalningar för att säga att vacciner orsakade autism. Han ville också patentera sitt eget MMR-vaccin, och därmed gynnades av att smita den befintliga.
  • Nuvarande bevis tyder på att autism är infödd och genetisk, med forskare som nu identifierar tecken så tidigt som 2: a trimestern. Ökande autismdiagnoser orsakas av bättre och bredare diagnos, medan förekomsten av autism själv är faktiskt mycket stabil. Föräldrar kan inte kontrollera om deras barn är autistiskt. Ovaccinerade barn kan fortfarande vara autistiska.
  • Även om vacciner gjorde det dagligen orsaka autism, är det bättre att ha ett autistiskt barn än det är att se ditt barn sakta dö från kikhosta.
  • Bild med titeln Hijabi kvinna säger no.jpg
    5. Bekämpa "Människor dör när de tar det, så det är dåligt för dig" argument. Anti-vaxxers kommer att berätta att eftersom du inte kan lägga vaccinmedicinen på en sked, drick det och smälta det utan att dö, vacciner är osäkra. Vacciner är tänkt att komma in i blodet, inte magen.
  • Stora mängder av något ämne, till och med vatten, är dåliga för dig. Vacciner är utformade för att innehålla säkra mängder av allt.
  • Massor av syndiga ämnen är inte så läskiga som de verkar. Till exempel innehåller vacciner formaldehyd, som kan användas för att bevara dödvävnad... men är också naturligt producerad av kroppen.
  • Vaccinformler kan ombyggas för att tillgodose hälsoproblem. Till exempel, thimerosal har till exempel inte längre till de flesta vacciner, och de som innehåller thimerosal har bara cirka 25 mikrogram av det (vilket är lika eller mindre än mängden kvicksilver i konserverad tonfisk).
  • Vissa anti-vaxxers hävdar att injicering kringgår hur de flesta ämnen går in i kroppen och är oroade över att det en gång injiceras, det finns inget sätt att stänga av ett potentiellt extremt inflammatoriskt svar. Men dessa reaktioner är extremt sällsynta, och även om de hände, skulle en läkare kunna hitta orsaken och behandla den.
  • Om du injicerade ekologisk kale i blodet, skulle du förmodligen dö. Men det betyder inte att Kale är osäker att äta.
  • Bild med titeln Stressed Man 2.jpg
    6. Hantera anti-regeringens konspirationsteoretiker. Vissa människor som tror att vacciner är dåliga, tror det för att "De är från regeringen, så de är inte säkra!" Detta är bara paranoia. Regeringarna försöker hålla människor säkra och tillåta sjukhus och kliniker att använda vacciner är bara ett steg för att se till att ett utbrott av en stor sjukdom inte påverkar alla.
  • Fråga vad motivet regeringen kunde ha för att göra människor sjuk eller funktionshindrade. Varför skulle de göra det?
  • Bryta ner argumentet för "sjuka människor gör dem pengar" Genom att påpeka att medan icke-inaktiverande sjukdom kräver att människor betalar pengar, kostar det också regeringens pengar för att stödja sjuka eller funktionshindrade (E.g. Långsiktiga handikappbetalningar).
  • Om en stor del av befolkningen dör eller är permanent inaktiverad från vaccin-förebyggbara sjukdomar, som lämnar färre människor som kan tjäna pengar, hjälpa till att behålla landet eller ta över någon annans statliga roll om de dör eller går i pension.
  • Bild med titeln berörde ung kvinna pratar med man.jpg
    7. Diskutera logiken för en stor Pharma Conspiracy. Konspirationer är mycket hårt arbete för att behålla, särskilt i så stor skala.
  • Fråga varför läkare skulle tillåtas att bryta den hippokratiska ed i det här fallet, när de strängt hålls på annat sätt. Vad gör vaccin speciella?
  • Läkare brukar inte göra vinster på vacciner, och kan till och med förlora pengar. Men anti-vaccinationsförespråkare kan göra stora vinster på "mirakelkurer," "Sjukvårdstillskott," och böcker.
  • Bild med titeln Middle Aged Man nämner doktor.jpg
    8. Tvistfaktaacciner orsakar cancer. Vissa anti-vaccination webbplatser har börjat hävda att vacciner kommer att ge barn cancer. Cancerhastigheter är dock ganska stabila (inte ökande), med cancerdödsnivåer som minskar på grund av bättre behandling. Vissa vacciner (som HPV-vaccinet) kan också minska risken för cancer, genom att skydda dig mot virus som orsakar cancer.
  • Vanliga orsaker till cancer inkluderar rökning, tobak, alkoholmissbruk, tung sol exponering utan solskyddsmedel, infektioner och genetiska riskfaktorer.
  • Långvarig exponering för formaldehyd (vanligtvis inandad) kan öka cancerrisken. Men det betyder inte att en liten mängd formaldehyd i ett vaccin kommer att döda dig. Vacciner bär bara en liten mängd, mycket mindre än vad som är naturligt närvarande i kroppen.
  • 9. Avvisa påståendet att vacciner orsakar SIDS. Även om detta argument är mindre vanligt, kommer vissa anti-vaxxer att hävda att vacciner kan orsaka SIDS eller plötsligt spädbarnsdödssyndrom. Men flera studier på 1980-talet fann att spädbarn som hade fått DTP-vaccinationerna faktiskt mindre benägna att dö av SIDS än ovaccinerade spädbarn.
  • Tyvärr är läkare inte helt säkra på vad som orsakar SID, varför det är ett lätt argument för anti-vaxxers att göra.
  • Bild med titeln Sad Guy tar djupt breath.jpg
    10. Argumentera mot "mitt barn har bara bra utan vacciner!" typ uttalanden. Herd immunitet skyddar anti-vaxxerna och deras barn - om fler människor är immuna, kan sjukdomen inte sprida sig. Men ju mer antalet ovaccinerade människor stiger, desto högre är chansen att en farlig sjukdom bryter ut.
  • Om deras barn inte har blivit sjuk ännu, är barnet lyckligt. Det finns fall av ovaccinerade barn som står inför allvarliga komplikationer, eller till och med dö.
  • Bara för att saker är bra hittills betyder inte att ett barn är säkert. Det skulle inte vara logiskt att säga "Mitt barn bär inte säkerhetsbälten och har inte dött i en bilolycka än, så det är bra att inte använda säkerhetsbälten," Och det är inte logiskt att säga "Mitt ovaccinerade barn har inte dött av polio än, så det är inte säkert att vaccinera."
  • Föräldrarna äventyrar också andra människor, som spädbarn, personer med allergier mot vacciner och immunkompromiterade människor (som cancerpatienter) som inte kan få vacciner. Dessa människor kunde bli mycket sjuka eller dö om de kommer i kontakt med någon som har en vaccin-förebyggbar sjukdom.
  • Bild med titeln sömnig tjej slappnar av i hörnet.jpg
    11. Återkalla argumentet att vaccinerade människor fortfarande kan få sjukdomen. Det är möjligt för vissa vaccinerade människor att fortfarande kontrakta den sjukdom som de vaccinerades mot. Detta beror emellertid på att vissa människors immunsystem inte svarar på vaccinet, och betyder inte att alla vacciner är ineffektiva. Vacciner minskar kraftigt chansen att någon kunde få sjukdomen. Mellan 85 till 95 procent av människor svarar på barndomsvaccin, vilket innebär att de människor som inte svarar på vaccinet är i minoriteten.
  • Om någon som vaccineras fångar sjukdomen ändå, får de vanligtvis en mildare version som de kan bekämpa snabbare.
  • Vissa vacciner, som mässlingvaccinet, är effektiva på nästan 100% av mottagarna.
  • Bild med titeln Barn
    12. Skingra påståenden av "vaccin shedding". Vissa människor kommer att hävda att vaccinet efter en vaccination kan vara "skjul" genom kroppsliga funktioner (som nysning eller användning av badrummet) och sätter andra människor i riskzonen, så därför är vaccination inte säkra. Forskning har emellertid visat att endast vacciner med levande virus i dem kan överföras, och överföringen betyder inte att en ovaccinerad eller immunkompromiserad person kommer att kontraa sjukdomen. Dokumenterade fall av "kasta" är extremt sällsynta.
  • De enda vaccinerna som kan "skjul" är rotavirus (som sänds genom avföring och kan förebyggas med god hygien), varicella eller zoster (som endast är överförbar om den vaccinerade personen utvecklas "genombrott" kycklingpox), gul feber (som sänds via amning och blodtransfusioner) och det orala poliovaccinet (som inte används i många länder, till förmån för injektionen). MMR kan överföras, men kan inte kontrakteras.
  • Medicinska proffs rekommenderar att de som bor med en immunkompromiserad person blir vaccinerad för att minska risken för att personen upphandlar sjukdomen.
  • Bild med titeln Cartoon Money.jpg
    13. Påpeka att vaers inte nödvändigtvis är pålitlig (i USA). Vissa anti-vaxxers kommer att hävda att vaccinens biverkningsanmälningssystem (VAERS) har betalat ut pengar till dem som hade biverkningar på vacciner. Rapporter om vaers kan dock lämnas in av någon. De kan vara tillfälliga eller förfalskade, har inte nödvändigtvis studerats, och en rapport betyder inte att vaccinet orsakade reaktionen. Dessutom kompenserar Vaers inte alla som skickar ett krav - vaccinskada ersättningsprogrammet (VICP) är den enda amerikanska organisationen som kommer att kompensera dem med svåra reaktioner på vacciner, och kraven för inlämning av ett krav är strikta.
  • Vaers har varit användbara för att bestämma potentiella reaktioner på ett vaccin, och vacciner med flera liknande reaktioner kan utlösa en re-review av vaccinet. Vaers kommer dock att acceptera någon rapport, även om det verkar outlandish (som att hävda ett vaccin orsakade en självmord). En person rapporterade till Vaers som fick vaccination hade förvandlat honom till Hulk.
  • Många allvarliga reaktioner eller dödsfall som rapporteras på Vaers-webbplatsen har kopplats till andra, icke-vaccinorder. Korrelation är inte orsakssamband.
  • Medicinska proffs uppmanas att lämna in några anmärkningsvärda hälsoproblem till Vaers om frågan inträffade efter vaccination, även om det finns lite eller inget bevis som kopplar reaktionen mot vaccinet.
  • För att lämna in en framställan med VICP måste den person som fick vaccinet ha antingen upplevt allvarliga biverkningar i över sex månader, har varit sjukhus eller krävt kirurgiskt ingripande eller dog som ett resultat av vaccinet (som alla är extremt sällsynta). Om vaccinet inte har någon rekord att orsaka den negativa effekten att mottagaren upplevde, måste det finnas medicinska bevis för att vaccinet orsakade reaktionen, och det var inte tillfälligt. Huruvida framställaren mottar ersättning bestäms i domstol.
  • Mellan 1988 och januari 2020 lämnades ut ur miljarder vacciner, endast över 21 000 framställningar. Endast cirka 7 000 (38%) av personer som har lämnat in ett krav med VICP har vunnit ersättning, och 80% av dem kompenseras av en lösning snarare än ett domstolsbeslut. De övriga 14 000 fallen har avfärdats.
  • Människor kan inte stämma skaparna eller tillverkarna av vacciner eftersom upprepade eller flera rättegångar mot dessa tillverkare kan orsaka brister i vacciner, vilket sätter andra människors risk.
  • Bild med titeln ung doktor på kontor.jpg
    14. Påminna dem om att friska vanor inte kommer att skydda dem. Vissa föräldrar antar felaktigt att deras privilegierade bakgrund, eller hälsosam livsstil, kommer att skydda dem från vaccin-förebyggbara infektioner. En hälsosam livsstil hindrar emellertid inte någon från kontraktsliga vaccin-förebyggbara sjukdomar.
  • Om god hygien och friska vanor var tillräckliga för att skydda mot vaccin-förebyggbar sjukdom skulle sjukdomshastigheterna ha avböjt decennier före. Dock har sjukdomen bara minskat efter införandet av vacciner. När länder har avslappnat sina vaccinationskrav utan att den ifrågavarande sjukdomen är utrotad, kommer sjukdomen nästan omedelbart tillbaka.
  • Påpeka att immunsystemet reagerar mycket snabbare för en sjukdom när den redan har blivit utsatt för en liten bit av det. Med ett vaccin erkänner immunsystemet sjukdomen och kan attackera det snabbt - utan det, svarar immunsystemet inte så snabbt, vilket kan leda till att sjukdomen orsakar allvarliga skador innan det bekämpas.
  • Förklara att vaccinationen är som att bära säkerhetsbälten i en bil. Du kommer inte in i en bil som förväntar sig att komma in i en krasch, men om du kommer in i en, skyddar säkerhetsbältet dig från mycket mer skada än om du inte hade haft det. Detsamma gäller för vacciner.
  • Metod 3 av 4:
    Gör emotionella överklaganden

    De flesta är övertygade inte av logik, utan av känslor.

    1. Bild med titeln kille talar snyggt till autistisk tjej.jpg
    1. Är överens om att det kan vara svårt att hitta korrekt information om vacciner. Det finns mycket rädsla, missinformation och konspirationsteorier om vacciner. Detta kan skrämma människor. Berätta för dem att det är okej att känna sig orolig eller orolig. Detta hjälper dem att känna sig förstådda, och hjälper dem att lita på dig. De kan vara mer öppna för att höra andra perspektiv när de är tillfredsställande.
  • Bild med titeln Hand och telefon med varningsskylt.jpg
    2. Visa dem farorna med vaccin-förebyggbara sjukdomar. På grund av framgången med vacciner har de flesta inte längre någon aning om vilka vaccin-förebyggbara sjukdomar som verkligen är. Försök visa dem bilder eller videor av barn som lider av sjukdomar som kikhosta, mässling och polio. Låt dem läsa detaljer om barn som blev sjuk. Förklara hur sjukdomarna kan orsaka allvarliga komplikationer som hjärnskador, infertilitet och död.
  • Säga "Det här kan hända med ditt barn om de inte blir vaccinerade. Jag vill att ditt barn ska vara säkert, och det är därför jag visar dig det här. Det är inte för sent att få dem immuniserade, för att skydda dem." Förstå att vissa anti-vaxxers känner till någon som har lidit allvarliga biverkningar av vacciner som är lika dåliga som de effekter du beskriver. Du kanske frågar om det är fallet innan du fortsätter.
  • Bild med titeln liten tjej kramar leksak fisk i hörnet.jpg
    3. Förklara de livslånga effekterna som vaccin-förebyggbara sjukdomar kan ha. Vaccin-förebyggbara sjukdomar kan ha komplikationer som påverkar barnet för resten av sina liv. Även om de överlever, kan deras kropp aldrig vara densamma. Ovaccinerade personer som kontraktsjukdomar kan leva med livslånga problem och villkor som:
  • Scarred lungor
  • Skrämd hud
  • Dåliga tänder
  • Partiell eller fullständig dövhet
  • Blindhet
  • Hjärnskada
  • Förlamning
  • Infertilitet
  • Bild med titeln hijabi tjej på computer.jpg
    4. Uppmuntra dem att läsa personliga konton för vaccin-förebyggbara sjukdomar. Föräldrar har skrivit om hur det kände för sina barn att få vaccin-förebyggbara sjukdomar och hur skrämmande det var. Förstå att de kan dela historier om vaccinskada med dig och vara beredd att lyssna.
  • Bild med titeln rödhårig tonåring uttrycker lycka.jpg
    5. Förklara hur vacciner sele människors naturliga immunsystem. Vissa anti-vaxxers är djupt oroade över om något är "naturlig." Det kan hjälpa till att förklara hur vacciner stärker ett barns naturliga immunsystem, introducerar barnet till en försvagad form av sjukdomen så att barnet kommer att vara klart om de stöter på den riktiga saken.
  • Bild med titeln förälder frågar vän om barn
    6. Prata om hur valet inte att vaccinera sätter andra människor i fara. Spädbarn, människor med allergier mot vacciningredienser (som ägg), immunkompromiserade människor, och de äldre är alla risk för vaccin-förebyggbara sjukdomar. Att välja att inte vaccinera är att välja att sätta dessa människor också, eftersom sjukdomar kan sprida sig från barnet till en mindre lycklig person.
  • Gravida människor, om de utsätts för Rubella, kan drabbas av missfall, eller ha sina barn födda med svåra hälsoproblem.
  • Sjukdomar sprider sig. Det har varit fall av ovaccinerade barn som behöver vara karantän och skolor som måste vara tillfälligt stängda på grund av livshotande utbrott av vaccin-förebyggbara sjukdomar.
  • Bild med titeln Asexuell tjej ansikten kritik.jpg
    7. Prata om hur retorik om autism kan vara djupt skadligt för autistiska människor. Autistiska människor är människor, och de har känslor. Det kan skada dem för att höra hur de är "bruten" eller "skadad," med "själslösa ögon." Forskning visar att autistiska människor lider av brist på acceptans i världen. Uppmuntra personen att empati med autistiska människor, och arbeta med att hjälpa dem att känna sig älskade och önskade.
  • Fråga "Hur tror du att en autistisk person skulle känna om de hörde det? Vad kan det vara, att veta att människor skulle riskera sina barns liv snarare än att eventuellt ha sitt barn att visa sig som du?"
  • Om de säger att autistiska människor inte kan höra dem, fråga "Hur vet du?" Autism är livslångt, och inte alltid uppenbart för andra. (För allt de vet kan du vara autistisk.) Autistiska människor hör de saker som andra säger om dem.
  • Det finns också föräldrar till autistiska barn som önskar att folk skulle sluta prata så negativt om sina barn, för det är skadligt och osannat.
  • Bild med titeln tjej väcker hand i klass.jpg
    8. Uppmuntra dem att hjälpa sitt barn att ha en bättre framtid. Förutom att vara många gånger mer benägna att utveckla allvarliga sjukdomar och behöver sjukhusvistelse, har ovaccinerade barn färre möjligheter.
  • Brist på vaccinationer kan begränsa ditt barns framtida förmåga att resa utomlands, delta i skolorna som de vill delta, närvara dagens bryr och lekgrupper och njuta av andra möjligheter.
  • Sjukdomsutbrott kan ha en allvarlig inverkan på ovaccinerade barn. Experter rekommenderar att ovaccinerade barn ska hållas hemma för dagar eller veckor under ett utbrott, även om det betyder att du saknar skolan. Om ett barn fångar en vaccin-förebyggbar sjukdom, kan de behöva vara karantän borta från alla andra, vilket kan vara skrämmande (särskilt för små barn).
  • Metod 4 av 4:
    Inställning av gränser
    1. Bild med titeln flicka sätter en gräns. PNG
    1. Vet att du har rätt att inte tillåta ovaccinerade människor att spendera tid med dina egna barn. Speciellt om ditt barn är immunkompromiserat eller nyfödd, kan du vara orolig för deras hälsa och säkerhet. Du får säga "Du / ditt barn får inte se mitt barn om du inte / ditt barn är vaccinerat."
    • Om personen har en tendens att ljuga, kan du begära bevis på immunisering.
    • Det kan vara svårt att inte låta farföräldrar, moster eller farbröder, kusiner, etcetera för att inte träffa sin nya baby relativ. Men det kan också vara svårt att se ditt barn lider av en vaccin-förebyggbar, livshotande sjukdom som kikhosta. Experter rekommenderar att hålla spädbarn ur kontakt med ovaccinerade släktingar tills barnet har fått alla sina skott.
  • Bild med titeln Cheerful Trans Girl talar om Dress.jpg
    2. Ändra ämnet om det här är ett frekvent argument. Om du är tvungen att se den här personen ofta (som under en familjeåterförening), kan det vara i allas bästa intressen att undvika ämnet och hålla saker fredliga. Här är några exempel saker du kan säga:
  • "Ja okej. Hur som helst, kan du tro hur mycket det regnar?"
  • "Jag vill inte prata om detta."
  • "Jag är inte intresserad av att argumentera om detta med dig."
  • "Om du fortsätter att störa mig om mina beslut, ska jag lämna."
  • Bild med titeln Jewish Guy säger nej 2.jpg
    3. Begränsa kontakten med en giftig person. Om någon är oförskämd för dig, agerar aggressivt eller ångrar dina personliga gränser, antar de att de inte kommer att förändras. Du behöver inte spendera tid med någon som får dig att känna dig dålig.
  • Tips

    Du är inte skyldig någon sanningen om dina personliga beslut. Om du vet att en släkting skulle börja skrika om du berättade för dem att du vaccinerade dina barn, till exempel, så behöver de inte veta den här informationen.

    Varningar

    Tyvärr kan människor som är outspoken om vacciner vara offer för allvarliga online-missbruk. Anti-Vaxxers en Masse har engagerat sig i namnsamtal, hot om våld och dödshot, även riktade mot sorgande mödrar vars barn dog av vaccin-förebyggbara sjukdomar. Denna typ av grymhet är inte rättvist, men det händer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande