De bästa sätten att täcka och dölja djupa rynkor

När vi blir äldre tenderar vår hud att förlora elasticitet, vilket leder till fler rynkor. Medan rynkor verkligen inte är en dålig sak, kan det finnas tider när du vill täcka dem eller minska deras utseende. Det finns några produkter och tricks du kan använda för att täcka djupa rynkor för att se och känna ditt bästa varje dag.

Steg

Metod 1 av 10:
Prova en anti-aging cream.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 1
1. Leta efter krämer med retinoider eller vitamin A. Dessa anti-aging-produkter kommer att bidra till att minska utseendet på rynkor och ge din hud mer elasticitet.
  • Var försiktig med anti-aging krämer-om produkten brinner eller sticker, kan du ha en dålig reaktion. Torka av det och prova något annat.
  • Använd endast 1 anti-aging-produkt i taget. Om du använder flera kan du irritera din hud.
Metod 2 av 10:
Fuktar ditt ansikte varje dag.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 2
1. Ge din hud lite hydrering för att minska utseendet på rynkor. Använd en ansiktsfuktare på ditt ansikte varje morgon och kväll för att mildra dina rynkor över tiden.
  • Håll din kropp hydratiserad från insidan av att dricka mycket vatten hela dagen.
  • Om du har rynkor på din kropp kan du använda en kroppslotion för att fuktas varje dag.
Metod 3 av 10:
Skydda din hud från solen.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 3
1. När du går ut, bära SPF 30 eller högre. Du kan också bära solglasögon och en stor hatt för att skydda din hud när solen är den ljusaste.
  • Solskador kan verkligen förbättra utseendet på rynkor och få din hud att se äldre.
  • Även om du redan har rynkor, skyddar din hud super viktig. Hårda UV-strålar kan göra dina rynkor djupare och mer uttalade över tiden.
Metod 4 av 10:
Förbered din hud med en hydrerande primer.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 4
1. Gnid en Pea-stor mängd primer i din hud för extra fuktkräm. Primer hjälper till att stänga dina porer och släta ut din hud, vilket gör din smink längre. Låt produkten suga in i din hud i bara några minuter innan du gör resten av din smink.
  • Fokusera primeren på områdena av din hud som tenderar att öka mest, som din under ögonen och runt din mun.
  • Leta efter primers som säger "hydratisering" och "fotofinish."
Metod 5 av 10:
Använd en ljusstiftning.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 5
1. Leta efter en lätt täckningsstiftelse som inte kommer att förbättra veckorna. Hitta produkter som säger "Anti-aging", "rynk täckning" eller "lätt täckning" för de bästa resultaten.
  • När du sätter din grund på, försök att använda en lätt beröring och blanda den med en skönhetsvamp. På det sättet kommer din hud att se smidig och airbrushed istället för tårta.
  • Om klassisk grund är för tung, gå till en BB-grädde eller en tonad fuktkräm istället.
Metod 6 av 10:
Prova en medeldäckande concealer.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 6
1. Använd en concealer som inte kommer att sitta tungt på din hud. Leta efter produkter som säger "lätt täckning" och "rynk-reducerande" för att hålla huden jämn och mjuk.
  • Med en concealer är mindre mer. Försök att fokusera på områden som verkligen behöver det, som din under ögonen och hålla det av resten av din hud.
  • Blanda din concealer med en skönhetssvamp för att hålla det lätt och naturligt.
Metod 7 av 10:
Blanda dina produkter till fina linjer.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 7
1. Använd en fluffig borste för att trycka på din smink i raderna på din hud. När stiftelsen och concealer sitter på toppen av dina rynkor, får det att de ser mer uttalade. Innan du slutar din rutin, se till att du verkligen blandar din smink i små, cirkulära rörelser.
  • Detta är särskilt viktigt för mindre, tunnare rynkor, som runt ditt ögon eller läppar.
Metod 8 av 10:
Förbered dina läppar med concealer.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 8
1. Innan du använder läppfärg, lägg till ett tunt lager av concealer till ditt läpparområde. Detta ger dig en fin, slät bas och hjälp med att fylla i några djupa rynkor innan du tillämpar resten av din smink.
  • Glänsande läppfärger kommer att minska utseendet på rynkor mer än matt nyanser.
  • Naken läppfärger tenderar att blanda sig bra och hjälpa till att släta ut utseendet på rynkor runt din mun.
Metod 9 av 10:
Ställ in din smink med ett genomskinligt pulver.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 9
1. Använd en fluffig borste eller skönhetsblandare till damm på ett ljust lager av pulver. Genomskinligt pulver är klart, så det kommer inte att lösa sig i dina rynkor som ett färgat pulver skulle.
  • Fokusera på att lägga pulver till ditt underögonområde och din T-zon (din panna, haka och näsa). Ju mindre produkt du kan använda desto bättre!
  • Om du går någonstans med flashfotografering, gå lätt på det genomskinliga pulvret. Flash-bilder kan markera pulvret på ditt ansikte, vilket gör att det ser ljusare ut och vitare än det är faktiskt.
Metod 10 av 10:
Lägg till en inställningsspray på toppen.
  1. Bild med titeln Cover Deep Wrinkles Steg 10
1. Spritz sätter spray ovanpå din smink för ett mer duggigt utseende. Ställa in spray håller inte bara din smink på plats, men det kan hjälpa till att ge din hud en mer dimmig, glödig utseende.
  • Ställningsspray hjälper också till att hålla din grund och concealer på plats så att de inte smälter av dina rynkor hela dagen.
  • Ställningsspray är inte tillräckligt nödvändigt, speciellt för ett vardagligt utseende. Spara det för när du vill bära din smink under lång tid.

Tips

Medan kollagentillskott ibland rekommenderas för rynkor har vetenskapen visat att de inte är super effektiva.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande