Hur man upptäcker och tar bort keyloggers

En keylogger är en del av allmänt skadlig programvara eller maskinvara installerad på din dator som loggar du.Medan de kan vara legitimt använda i sällsynta omständigheter, kan de också användas av cyberkriminella för att samla personlig information och lösenord. De kan också få din dator att sakta ner. Thistaaches du att upptäcka och ta bort det keyloggers.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereder din dator
  1. Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 1
1
Uppdatera operativsystemet och applikationer. Föråldrad programvara kan ha exponerade säkerhetshål som kan öppna datorn upp till infektion.
  • Se till att alla användare av datorn inte vet att klicka fritt på Internet, särskilt popup-fönster och undviker freebies till varje pris.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 2
    2. Konfigurera din webbläsares säkerhetsinställningar.Processen att konfigurera din webbläsare skiljer sig från en webbläsare till en annan.Öppna inställningsmenyn på din webbläsare och leta efter sekretess- och / eller säkerhetsinställningarna.Inaktivera eventuella oönskade plug-ins, blockera skadliga webbplatser och rensa din webbläsarhistorik. Ta bort cookies som spårar personlig information.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 3
    3. Installera välrenommerad säkerhetsprogram på din dator. Installera både en anti-malware på begäran och ett alltid-på antivirus. Gratis alternativ inkluderar malwarebytes (för skadlig kod) och avast eller panda (för antivirus). Håll din säkerhetsprogram uppdaterad.
  • Del 2 av 3:
    Detektera keyloggers
    1. Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 4
    1. Öppna uppgiftshanteraren.Använd följande steg för att öppna uppgiftshanteraren:
    • Högerklicka på aktivitetsfältet längst ner på sidan.
    • Klick Aktivitetshanteraren På popup-menyn.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 5
    2. Klick Fler detaljer.Det är i det nedre vänstra hörnet av uppgiftshanteraren.Detta visar en lista över alla processer som körs på din dator.Detta inkluderar appar du har öppna såväl som processer som körs i bakgrunden.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 6
    3. Kontrollera efter misstänkta processer.Du kommer sannolikt att hitta misstänkta processer som körs i bakgrunden.Kontrollera efter appar som du inte känner igen.
  • Om du inte är säker på vad en process är, högerklicka på den och klicka på Sök online.Detta kommer att göra en Google-sökning av appen eller processen.
  • Om du hittar en process som du vill stoppa klickar du på processen och klickar sedan på Slutuppgift I det nedre högra hörnet.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 7
    4. Klicka på Börja flik.Det är på toppen av uppgiftschefen.Detta visar en lista med program som startar med din dator.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 8
    5. Kontrollera efter misstänkta program.Titta igenom alla startprogram och se om det finns något du inte känner igen.
  • Om du inte är säker på vad ett program är, högerklicka på det och klicka på Sök online.Detta gör en Google-sökning av programmet.
  • Om du hittar ett program du vill inaktivera.Klicka på programmet och klicka på Inaktivera I det nedre högra hörnet.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 9
    6. Skanna efter virus och skadlig kod. Många keyloggers gömmer sig från både Msconfig och Task Manager, eller förklädnar sig som legitima program. Använd din välrenommerade anti-malware för att skanna efter virus och skadlig kod på din dator.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 10
    7. Kolla på din stationära dator. Om du har en stationär dator kan det också ha en hårdvaru keylogger på den. Titta på var din tangentbordskabel ansluts till ditt torn. Om det finns en enhet som är inkopplad mellan tangentbordskabeln och tornet kan det vara en hårdvaru keylogger.
  • Observera att detta också kan vara en legitim omvandlare eller enhet.Om du hittar en obekant enhet kopplad till din dator, ta reda på vem som sätter den där och varför.
  • Del 3 av 3:
    Ta bort keylogger
    1. Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 11
    1. Bestäm om keyloggeren är synlig. Om den upptäckta keyloggeren är synlig som en post på listan över program i kontrollpanelen, kan det vara ett legitimt keyloggerprogram med en avinstallerare. Avinstallera programmet och använd en anti-malware för att ta bort eventuella rester.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 12
    2. Prova en avinstallerare. Med några keyloggerprogram, som Logixofts Revealer Keylogger, kan installationsprogrammet användas för att avinstallera keyloggeren. Ladda ner installationsprogrammet och använd det för att avinstallera keyloggeren. Du kan också avinstallera program via inställningsmenyn.Ta bort rester av keylogger med en ansedd anti-malware-skanner.
  • Om du inte kan avinstallera programmet, försök starta om datorn i säkert läge och avinstallera det i säkert läge.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 13
    3
    Kör Windows Defender Offline.Efter att ha fått de senaste uppdateringarna för ditt antivirus, kör en rootkit-detektor som Windows Defender Offline.För att du ska kunna köra det måste du gå djupt i inställningar eller skapa offline media.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 14
    4. Sök efter specifika råd för keylogger, med namn. Gör en Google-sökning efter det specifika Keylogger-programnamnet.Vissa keyloggerprogram, till exempel refog, förhindrar aktivt avinstallation. Kolla på internetforum som BLEEPING COMPUTER för att se hur du kan ta bort programmet utan att bryta din dator.
  • Hijack Detta är ett bra verktyg för att ta bort program som är begravda djupt i ditt Windows-registret.Men du måste Använd Hijack detta med försiktighet.Det kan också användas för att oavsiktligt radera saker som Windows behöver fungera.Gör en Google-sökning innan du tar bort några registerobjekt.
  • Bild med titeln detektera och ta bort keyloggers steg 15
    5. Överväg att installera om datorns operativsystem.Många keyloggers blir begravda djupt i ditt Windows-operativsystem, vilket gör dem svåra att ta bort.I vissa fall kan den enklaste lösningen vara att säkerhetskopiera dina filer och Installera om Windows.
  • Installera om Windows tar bort allt på din dator.Var noga med att säkerhetskopiera dina filer innan du installerar om ditt system.Du kan säkerhetskopiera dina filer med en extern hårddisk eller en molntjänst som Google Drive, Dropbox eller en enhet.
  • Du bör installera om operativsystemet om du har upptäckt en keylogger på en dator som du planerar att använda för banktransaktioner eller hantera affärshemligheter, eftersom keylogger kanske inte har tagits bort helt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har använt datorn för att göra banktransaktioner kan dina lösenord ha äventyras. Omedelbart ändra dina lösenord med en dator som är känd för att vara säker. Kontakta din bank om du ser några misstänkta transaktioner som görs med ditt konto.
  • Några bra gratis installationer inkluderar - Avast och Comodo.
  • Varningar

    Vissa keyloggerprogram är osynliga för anti-spyware och brandväggsprogram.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande