Hur man rengör simglasögon

När du simmar är det viktigt att bära skyddsglasögon för att förhindra klor och andra kemikalier från att skada ytan av dina ögon. Men samma kemikalier som är svåra på dina ögon kan vara grova på dina simglasögon också. Lyckligtvis, genom att rengöra dina skyddsglasögon efter varje simning och lagring och hantering av dem säkert, kan du förlänga sitt liv och hålla ögonen väl skyddade varje gång du går in i vattnet.

Steg

Del 1 av 2:
Rengöringsglasögon efter användning
1. Skölj dina skyddsglasögon i coolt eller ljummet kranvatten. Håll dina skyddsglasögon under kranen och låt vattnet springa över linserna. Detta kommer att ta bort klor och andra kemikalier som kan förkorta skyddsglasögonens livslängd.
  • Undvik att gnugga linserna med en trasa, handduk, fingrar eller något annat, speciellt om de har en anti-dimmabeläggning. Gnugga linserna kan skada beläggningen.
  • Om dina skyddsglasögon behandlas med en anti-dimmabeläggning, skölj dem endast i vatten. Låt inte tvål eller tvättmedel komma i kontakt med linserna. Gör det kan skada beläggningen.
  • 2. Tvätta skyddsglasögon utan anti-dimmabeläggning med mild tvål. Om dina skyddsglasögon inte har en speciell beläggning är det säkert att rengöra dem med en mild tvål eller baby shampoo. Applicera tvål eller baby shampoo till en våt svamp och använd tvålvampen för att rengöra skyddsglasögonen, inklusive banden och ramen. Skölj sedan hela skyddsglasögonen noggrant i varmt vatten för att ta bort all tvålrester.
  • Även om du vill undvika att applicera tvål till dina linser, kan du använda mild tvål för att bara rengöra banden.
  • Bild med titled Clean Swimming Goggles Steg 3
    3. Lämna dina skyddsglasögon ut till lufttorka. Sätta dem åt sidan någonstans ur solen och där de inte riskerar att bli repad och inte placera dem i ett fall eller väska tills de är helt torra. Förvaring av skyddsglasögon i ett fall medan de fortfarande är våta kan främja tillväxten av mögel och bakterier.
  • Det kommer nog att ta ungefär en timme för att dina glasögon ska torka, så försök att städa dem när du inte behöver använda dem direkt.
  • 4. Ta bort överskott av smuts med ättika. Om dina simglasögon förblir smutsiga efter en grundläggande sköljning, tvätta dem i en lösning av ättika och varmt vatten. Hitta en skål som är tillräckligt stor för att helt nedsänka skyddsglasögonen och fyll den med varmt kranvatten blandat med 5 matskedar vit vinäger. Blötläggsglasögonen i lösningen i 2 timmar, ta sedan bort och skölj dem i kallt kranvatten innan de kan lufttorka.
  • Del 2 av 2:
    Hålla skyddsglasögon i god form
    1. Bild med titled Clean Swimming Goggles Steg 5
    1. Undvik att röra linserna. Detta är avgörande hela tiden, inte bara under rengöring. Fingernails och grova dukar kan lämna repor, och smuts, olja och återstod från fingrarna kan skada beläggningen av linser.
  • Bild med titled Clean Swimming Goggles Steg 6
    2. Förvara dina skyddsglasögon borta från solen. UV-strålning hotar inte bara vår hud och ögon - det kan förkorta bindningsglasögonen också. Överskott av exponering för direkt solljus kan orsaka gummi gogglebanden för att bli spröd och snap.
  • Bild med titled Clean Swimming Goggles Steg 7
    3. Bära dina skyddsglasögon i ett skyddande fall. Kasta aldrig dina skyddsglasögon i din baddräkt lös. Att transportera dem i ett skyddande fall eller påse kommer att bidra till att förhindra repor av linserna.
  • Bild med titled Clean Swimming Goggles Steg 8
    4. Investera i produkter för att återställa anti-dimmabeläggning. Oavsett hur bra du bryr dig om dina skyddsglasögon kan anti-dimmabeläggning slita av med tiden. Det finns emellertid eftermarknadsprodukter som kan återställa anti-dimma-egenskaper.
  • Anti-dimma sprayer kan appliceras på ytan av linser för att förbättra klarhet och synlighet.
  • Anti-dimmahanddukar ger ett annat alternativ att rensa upp gamla skyddsglasögon.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande