Hur man är en renässansperson

Att vara en renässansperson innebär att dina intressen och talanger varieras. Renässanspersoner, även kända som "polymaths", spendera mycket tid att se till att de håller sig väl avrundade. För att vara en sann renässansperson måste du läsa upp på akademisk, popkultur och politiska ämnen, hålla sig i form och aktiv och omfamna din kreativa sida. Även om det låter som mycket arbete för en person, är det helt hanterbart om du läser rätt saker och schema tid för både kreativitet och motion.

Steg

Metod 1 av 4:
Läser upp på nyckelämnen
  1. Bild med titeln vara en renässansperson Steg 1
1. Gör en lista över dina starka och svaga akademiska ämnen. För att vara en renässansperson borde du ha lite kunskap om ganska mycket varje akademiskt ämne. Detta inkluderar matematik, världshistoria, vetenskap (fysik, biologi och kemi), läsning och skrivning. Ta reda på vilka fläckar du redan är starka och fokuserar sedan på att bygga upp de andra.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 2
    2. Fyll i några luckor i din kunskap. Hitta några introduktionsböcker för de ämnen där du behöver lite hjälp. Kontrollera ditt bibliotek eller gå till bokhandeln och se vad de har kommit i lager. Du kan också beställa böcker online.
  • Offentliga skolor i ditt område kan också ha läroböcker som de skulle vara villiga att låna dig över sommaren.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 3
    3. Läs flera tidningar för att vara medveten om aktuella händelser. Renässansfolk begraver inte bara i gamla läroböcker, de är medvetna om vad som händer i världen runt dem! Läs massor av väl respekterade tidningar för att hålla medveten om nya och viktiga utvecklingar som händer runt om i världen.
  • Att läsa tidningar är också ett bra sätt att hålla sig informerad om nya upptäckter i vetenskap, historia och matte.
  • För engelsktalande tidningar i USA, prova New York Times och den Wall Street Journal. Titta på väktare För ett papper baserat i Förenade kungariket.
  • Om det är i din budget att prenumerera på ett dagligt papper, gör det. Om inte, kan du vanligtvis läsa flera artiklar från populära tidningar baserat i USA och någon annanstans gratis varje månad.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 4
    4. Titta upp listor över nya och gamla böcker du borde läsa. Läsning lär dig nya ord och får dig att tänka på världen på nya och olika sätt. Håll inte bara till klassikerna, dock. Gå online för att hitta förslag på bra böcker skrivna både nyligen och en lång (ibland lång, lång) tid sedan.
  • Goodreads.com och Amazon båda ger förslagslistor över böcker som du borde läsa innan du dör. De New York Times bokrecension Också släpper ut årliga "bästa bok" val som kan hålla dig uppdaterad om de goda nya utgåvorna.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 5
    5. Bli bekant med motsatta synpunkter. Renässansfolk är väl avrundade och kan tänka på problem från många olika sidor. Om det finns en kokknappsdebatt pågår i din stad, stat eller land, ta dig tid att läsa upp på båda sidor. Vänta tills du har så mycket information som möjligt innan du bestämmer dig för din egen position.
  • Detta kan kräva att du läser källor som produceras av olika nyhetsställen, politiker eller experter.
  • Till exempel, för att få en bra bild av debatten om klimatförändringen, kan du titta på vad olika politiker runt om i världen säger och gör om problemet. Var noga med att titta på människor från olika parter. Kör en Google-sökning för att hitta lättlästa vetenskapliga studier. Slutligen, kolla om täckning från nyhetsbutiker med olika politiska lutningar (som Fox News och MSNBC i U.S.).
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 6
    6. Studera en karta över världen för att tänka globalt. Om det enda landet du kan påpeka på en karta är din egen, spendera lite tid på att lära sig världsgeografi. Denna kunskap hjälper dig att bättre förstå global historia, liksom nuvarande politiska konflikter och miljöhänsyn.
  • Det är också en bra idé att känna till de huvudstäder och stora städerna i länder runt om i världen.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 7
    7
    Lär dig ett nytt språk. Lär dig att kommunicera med människor utanför landet där du föddes. Renaissance People är resenärer och utforskare (även om de inte har råd att faktiskt besöka andra länder).
  • Om du talar ett annat språk, läs en tidning eller lyssna på nyheterna på det språket! Det är ett bra sätt att bygga din skicklighet och exponera dig själv med ett annat perspektiv.
  • Metod 2 av 4:
    Hålla sig i
    1. Bild med titeln vara en renässansperson Steg 8
    1. Begå en övningsplan. Renässansfolk spenderar tid att balansera behoven i deras sinne med deras kropp. Håll dig frisk genom att träna regelbundet. Om du aldrig har utövat tidigare, är det nu en bra tid att Start!
    • Försök att träna i minst 20-30 minuter varje dag. Gör det här träningen tillräckligt hårt för att få ditt hjärta att pumpa.
    • Jogging är bra motion. Försök att gå i 20-minuters joggar tre-fyra gånger per vecka och ta en promenad eller vandra på dina lediga dagar.
    • Du kanske vill gå med i ett gym. Detta medlemskap ger dig tillgång till massor av klasser, viktrum och maskiner som kan motivera dig att verkligen begå sig till din plan.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 9
    2. Ha en hälsosam, balanserad kost. Det är inte tillräckligt att träna. Om du vill hålla bra hälsa är det viktigt att äta rätt. Använd din kost för att få alla nödvändiga näringsämnen du behöver, och försök att begränsa godsmakningen (men inte så-bra-för-du) godis.
  • Stick med magert kött som kyckling och fisk. Gå tungt på frukter och grönsaker, och se till att du också äter mat från varje matgrupp.
  • Gör dina egna måltider istället för att äta ute. Detta hjälper dig att kontrollera exakt vad du äter. Prova enkla recept som bakad kyckling och spenat sallad.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 10
    3. Drick mycket vatten. Att dricka mycket vatten hjälper din kropp att fungera bättre. Det kommer att hålla dig fokuserad under dagen. Om du dricker vatten, undviker du också ohälsosamma vätskor som soda och sockerfyllda energidrycker.
  • Drick tillräckligt med vatten så att du aldrig är törstig, eller ca 8 glas vatten per dag.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 11
    4. Sova i minst 8 timmar varje natt. Sömn håller stress under kontroll, och det är kritiskt för god hälsa. Om du inte får tillräckligt med sömn, kommer du att känna dig för trött för att träna. Du kommer inte heller vilja gå till livsmedelsbutik eller laga mat själv, vilket kan leda till några inte så hälsosamma måltider.
  • För att få bättre sömn, undvik nikotin, koffein och tunga livsmedel under de senaste timmarna innan du går till sängs. Du bör också begränsa dina dagtidsnaps till ca 20 eller 30 minuter. Försök hålla fast vid samma sömnschema varje natt.
  • Metod 3 av 4:
    Lär dig om konsten
    1. Bildbeteckningen är en renässansperson Steg 12
    1. Ta reda på några kreativa förmågor du har. Om du någonsin har spelat ett instrument eller visat lite talang för att dra, återkomma dessa färdigheter. Kanske slutade du aldrig. Renässansfolk spenderar tid på att arbeta på sina kreativa sidor, så gör dig redo att utveckla all befintlig talang du har fått.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 13
    2. Öva ofta om du redan har konstnärliga färdigheter. Det enda sättet att vara bra på musik eller konst är att spendera mycket tid att träna. Leta efter ledig tid i ditt schema och fyll i de fläckar med träningssessioner.
  • Du kanske kan ta 20 minuter under din lunchtid för att träna. Du kan också träna efter att du har ätit middag på natten under vardagar. Lägg till en längre övning på dina lediga dagar. Försök att träna minst 4-5 dagar i veckan, i ca 20 minuter till en timme varje dag.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 14
    3. Lär dig nya konstnärliga färdigheter. Om du aldrig har sjunkit en anteckning eller plockade upp en pensel, förtvivla inte! Det är aldrig för sent att börja. Ta reda på vilken konstnärlig skicklighet (eller färdigheter!) De flesta appellerar till dig och börja lära dig.
  • Trädgårdsarbete, matlagning, skrivning, bakning, fotografi, webbdesign ... Listan över saker som kvalificerar sig som konst fortsätter och på. Hitta din passion och ha kul med det.
  • Ta en konst eller musikklass i skolan om du är en student. Om inte (och det passar in i din budget), registrera dig för en på ett lokalt samhällskollegium. Du kan också hitta guidade tutorials online eller vid bokhandlar för att lära sig konstnärliga hantverk eller musikinstrument.
  • Om du hoppas att komma in i musik, leta efter en community choir eller band som accepterar nybörjare. Detta är ett bra sätt att träffa människor och utveckla din kreativitet.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 15
    4. Gå till museer, kulturcentrum och visar. Bli inspirerad av vad tidigare artister har producerat. Delta i konserter och konstutställningar för att se vad som sätts andra där nu av medskonstnärer. Dessa händelser kommer att lära dig nya saker om folket och världen runt dig.
  • Att observera andra artister kan också hjälpa dig att bestämma din egen stil. Du kan börja med att imitera något du vill, och då börjar du sakta för att skapa ditt eget speciella konstverk.
  • Hantverkshow och lokala mässor är också bra händelser för att uppleva konst och kultur. Dessa kan till och med låta dig se folksy sidan av konst som du inte kan få i alla museer.
  • Metod 4 av 4:
    Ha ett balanserat schema
    1. Bild med titeln vara en renässansperson Steg 16
    1. Läs i minst 20 minuter om dagen. Om du har bestämt dig för att vara en renässansperson, har du en lång läsningslista framför dig. Du behöver inte läsa allt på en dag. Börja små och spendera 20 minuter läser något annorlunda varje dag.
    • Du kan sälja dagar för att komma igenom de olika läroböckerna, romanen, tidningarna, etc. som du läser.
    • Om du har tid och du vill, läs längre! Ju fler timmar du ägnar till att bli en renässansperson, desto längre än du kommer på din strävan.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 17
    2. Planera några timmar på din Off Day för träning. Eftersom du inte nödvändigtvis har tid att träna på dagar när du har en fullskola eller arbetsdag, dra nytta av tiden. Planera att göra dina mer intensiva träningspass på dessa dagar.
  • Även på upptagna dagar är 10-15 minuters träning bättre än noll minuter.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 18
    3. Lyssna på podcaster eller ljudböcker när du är på väg. Resetiden kan också användas för lärande! Vänd din pendling till ett klassrum genom att välja ljudinnehåll som intresserar dig. Det hjälper dig att börja och avsluta din arbetsdag på höger fot.
  • Prova npr s Politikpodcast För en fördjupad granskning av den amerikanska politiska scenen. Skeptics guide till universum är ett roligt sätt att lära sig om vetenskap, och det främjar kritiskt tänkande. Nattfjärilen är också ett intressant alternativ för de som är intresserade av litteratur och berättande.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 19
    4. Göra konst istället för att vandra ut framför TV: n. Eftersom ditt konstverk kan känna sig som en hobby eller något du gör för skojs skull, kan det vara svårare att hitta tid för detta än för motion eller läsning. Använd den tid du brukar spendera avkopplande framför en tanklös show eller film för att koppla av produktivt.
  • Bild med titeln vara en renässansperson Steg 20
    5. Använd dina dagar för att utforska och se nya saker. Renässansfolk är nyfiken och letar alltid efter nya sätt att lära. Komma dit och utforska. När ett nytt museum eller en restaurang öppnar sig i din stad, var den första genom dörrarna.
  • Tips

    Kom ihåg att vara en renässansperson är något som kan ta livet. Bli inte stressad och försöker vara helt rundad av nästa tisdag.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande