Hur man undviker "new tank" syndrom

Nytt tanksyndrom händer när nivåerna av ammoniak och nitrit stiger för hög, skadlig fisk. Ofta händer detta med en ny tank eftersom filtret inte har utvecklat de korrekta bakterierna för att hantera ammoniak och nitrit. För att förhindra nytt tanksyndrom är den bästa lösningen att mogna tanken innan du sätter fisken i. För att mogna tanken lägger du till ammoniak till vattnet. Det kan låta motintuitiva, men tillsätta ammoniak tillåter bakterier att utvecklas som kommer att ta bort ammoniak och nitrit från vattnet. Därefter, när din fisk lägger ammoniak till vattnet (genom defecating), kommer bakterierna att kunna ta bort den.

Steg

Del 1 av 3:
Lägger till den ursprungliga ammoniaken
  1. Bild med titeln undvik
1. Använd ett akvarium ammoniak blandat för detta ändamål. Vid husdjursaffärer kan du hitta produkter gjorda för att lägga ammoniak till en tank, speciellt ammoniumklorid. Dessa produkter berättar exakt hur mycket att lägga till i vattnet och är lätta att använda.
  • Du kan prova WATERLIFE BIOMATION eller DRTIMs Aquatics ammoniumklorid.
  • Bild med titeln undvik
    2. Ta reda på hur mycket vatten du har. Innan du kan bestämma hur mycket ammoniumklorid att lägga till måste du veta hur mycket vatten din tank håller. Om din tank är ny, borde det säga hur mycket det håller med den medföljande informationen. Om du inte har den informationen, prova en tankkalkylator som den här: http: // firsttankguide.Net / Calculator.php
  • Du behöver höjden, bredden och djupet på din tank för en räknare.
  • Bild med titeln undvik
    3. Lägg till den rekommenderade mängden ammoniumklorid per dag. Generellt måste du lägga till en viss mängd ammoniumklorid per dag till tanken, som anges på baksidan av flaskan. Ibland är det så lite som 1 droppe per gallon. Om du tänkte på din tankstorlek, lägg till det lämpliga mängden per gallon vatten i din tank.
  • Del 2 av 3:
    Övervakning och justering av ammoniaknivåerna
    1. Bild med titeln undvik
    1. Få ett akvariumvattentestkit. Du kan köpa kit bara för de kemikalier du behöver kontrollera, hittade online och på husdjursaffärer. Men ibland är det lättare att köpa ett masterkit som låter dig testa för flera kemikalier. De två huvudtyperna av kit är testremsor och kemiska dropptester.
  • Bild med titeln undvik
    2. Doppa de medföljande testremsorna i rören i vattnet. Dra ut ett provrör av vatten från tanken. Doppa testremsan i vattnet och dra ut det. Vänta på att remsan utvecklar en färg. Jämför färgen på remsan till färgområdena på de medföljande korten för att bestämma kemiska nivåer i din tank.
  • Bild med titeln undvik
    3. Lägg till kemiska droppar för provrör av tankvatten i ett flytande testkit. Med denna kit typ, vilket är ett alternativ till testremsatsen, skopa du ett provrörs värde av tankvatten. Läs anvisningarna på baksidan för att kontrollera hur många droppar av den medföljande testaren att lägga till i vattnet och lägga till dropparna. Sätt tillbaka locket och skaka upp det.
  • Vänta på att färgen utvecklas i vattnet, som händer inom några minuter. Jämför färgen till färgområdena på de medföljande korten för att bestämma de kemiska nivåerna.
  • Du behöver ett separat provrör för att testa för ammoniak och nitrit.
  • Bild med titeln undvik
    4. Syfte för 5 till 10 milligram i nitrit. Om du använder ammoniakklorid för att lägga till ammoniak, behöver du bara testa nitrit. När nitriterna i din tank når 5 till 10 milligram, sluta lägga till ammoniak. Fortsätt att testa nitriterna en gång om dagen. När de faller till 0 är du redo att lägga till fisk.
  • Del 3 av 3:
    Påskyndar processen och lägger till fisk
    1. Bild med titeln undvik
    1. Håll temperaturen runt 85 ° F (29 ° C). De nödvändiga bakterierna växer bäst när temperaturen är varma men inte för varma. Ett par grader är det bra, men försök att hålla vattnet i detta sortiment.
    • Du kan gå så låg som 77 ° F (25 ° C). Du kan göra det i en coldwater tank, men det tar längre tid.
  • Bild med titeln undvik
    2. Cirkulera vattnet. Naturligtvis behöver du ett vattenpumpsystem för din fisk. Fler kraftfulla pumpar hjälper bakterierna att växa snabbare, så om du har bråttom, välj en pump som flyttar vattnet runt med en hastighet av 5 gånger det belopp som din tank håller på en timme.
  • Till exempel, om din tank håller 20 liter, borde det kunna flytta 100 gallon (380 l).
  • Bild med titeln undvik
    3. Testa pH-nivån. PH-nivån påverkar också hur snabbt din tank kommer att mogna. Kontrollera pH-nivåerna med ett pH-kit, som fungerar på samma sätt som ammoniak- och nitratpaketet. Du doppar en remsa i vatten, och se vilken färg det vänder. Då jämför du det med ett diagram.
  • PH-nivåerna ska vara mellan 7.5 och 8 för idealiska förhållanden.
  • Om du behöver göra tanken sura, kan du lägga till torv. Om du behöver göra det mer alkaliskt, kan du lägga till mineralsalter (som kalcium).
  • Det måste du skapa en sur tank, använd ett kemiskt filter istället för att utveckla bakterier.
  • Bild med titeln undvik
    4. Lägg till fisk efter 2 till 4 veckor när tanken är klar. Det tar några veckor för bakterierna att på ett korrekt utvecklas i tanken. Ha tålamod. Lägg inte till fisken för tidigt, som du kan hamna med "ny tank" syndrom. Fortsätt bara kontrollera de kemiska nivåerna.
  • Tips

    Du kan också använda en nypa fiskmat / fiskstycken eller hushålls ammoniak (utan tillsatser) för att cykla en tank (använd en ammoniakkalkylator för att bestämma hur mycket ammoniak att lägga till). Du måste lägga till några varje dag tills tanken når cirka 4 milligram ammoniak.
  • Om du lägger till hushålls ammoniak eller fiskbitar måste du kontrollera ammoniak och nitrit. Lägg ammoniak på morgonen och kolla nivåerna 12 timmar senare. Tillsätt tillräckligt med ammoniak för att upprätthålla 4 milligram. Kontrollera nitritnivåerna utöver ammoniaknivåerna.
  • När nitrit börjar dyka upp, håll mätning. Så småningom kommer nitriterna att falla av, och ammoniak kommer snart att följa. Fortsätt lägga till samma mängd ammoniak eller mat varje dag. När du har lagt till det 7 dagar i rad och tanken stannar vid 0 milligram när du mäter, är tanken klar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande