Hur man blir en jordbruksmarknadsleverantör

Jordbruksmarknaderna, när det typiska sättet att sälja producera i århundraden, har ökat för att bli en viktig del av lokalsamhället. De är platsen att hitta färska lokala råvaror, komma ikapp med människor från samhället, dela bra mat och ta hem säsongsbestämmelser om att stormarknaderna inte nödvändigtvis kommer att sälja. Och om du vill bli en del av en lokal jordbruksmarknad, och sälja din egen homegrown eller hemproducerad mat eller hushållsbehov, måste du göra lite planering för att säkerställa att dina ansträngningar är lika effektiva, eftersom de är lukrativa.

Steg

  1. Bildbeteckningen blir en jordbruksmarknadsförsäljare Steg 1
1. Gör en checklista över allt du behöver, för att kunna förberedas. Detta gör det lättare att se till att allt har gjorts eller plockas och packas upp för att förhindra panik för sista minuten. Att vara en del av en jordbruksmarknad betyder hårt arbete. Du måste förbereda produkter som leder fram till dagen, transporterar det säkert och inrättas mycket tidigt på morgonen innan kunderna anländer. Du kan också behöva bära ditt eget ställning eller visa, beroende på vad den lokala marknaden tillhandahåller. Under dagen måste du vara närvarande och charmig hela dagen, och även din lunchpaus kan vara en rusad smörgås medan du sitter bakom de produkter du säljer. Samma sak är det här hårda arbetet värt det - du får bättre avkastning för din detaljhandel med matvaror än att delta i matauktionen och grossist till en stormarknadskedja. Och den sociala interaktionen är kul, livlig och verklig.
  • Det är en bra idé att göra vänner snabbt på marknaden, eftersom dessa människor kommer att täcka för dig när du behöver ett badrumsbrytning eller behöver bytas ut för att få förändring. I sin tur förväntar de sig samma omslag från dig.
  • Planerar du att göra det ensam eller med en vän eller partner? Det är lättare när minst två av er delar ansträngningen.
  • Bildbeteckningen blir en bönder marknadsförsäljare Steg 2
    2. Bestäm vad du ska sälja. Jordbruksmarknaderna tenderar att sälja färskvuxna produkter (alla slags grönsaker och frukt, nötter och frön, etc.), färskt dödade köttprodukter, färsk fisk, hem eller hantverksbakade varor, drycker (varma eller kalla) och hemlagade livsmedel som sylt och geléer, pâtés - pahtaes (köttspridningar), terriner - tuhreens (hackade och kokta kött, fisk eller grönsaker för att betjäna kallt), jerky, pickles, såser, kryddor, etc. Några saker att komma ihåg är:
  • Annonsera att du odlar mat på ett speciellt sätt För att öka sin överklagande och värdet till kunderna. Som, är du en organisk eller konventionell odlare?
  • Ordna lämplig transport för att få din mat till marknaden. Det är inte bra att växa en härlig gröda av ärter och pumpor och inte kunna få dem till marknaden för att vilja en van, släpvagn eller stor bil. Om du inte har lämplig transport är det där någon annan som skulle kunna och gärna hjälpa?
  • Sälj endast specialstugor -- Om de kunde sälja väl - som hemlagad tvål, skönhetsprodukter, läder eller träprodukter, örter, syt eller stickade varor, kläder, etc. -- eller spara en del av din stall för dem medan de fortfarande säljer matvaror.

    Akta dig för bönder marknader som är mycket purist om vad som säljs och så föredrar bara färsk mat - det beror allt på var du bor och vad folk anser gör en jordbruksmarknad.
  • Bildbeteckningen blir en jordbruksmarknadsförsäljare Steg 3
    3. Få certifierad av hälsokommittén i ditt län eller område. Om du är en matleverantör (som de flesta är), kommer du sannolikt att behöva certifieras om du serverar mat. Vet vilka regler som finns i förhållande till att växa, producera, servera och / eller sälja mat. Många jurisdiktioner har strikta lagar mot att sälja matvaror från hemkök, men i erkännande av människors ökande önskan att sälja och köpa hemlagade livsmedelsprodukter, börjar några av dessa restriktioner vara avslappnade igen. Om du behöver använda ett kommersiellt köksutrymme kan du organisera ett kooperativ att dela med en annan person eller en grupp människor som också säljer på marknaden?
  • Vet hur man undviker potentiella faror när man gör hemlagad mat genom att använda rätt procedurer, t.ex. steriliseringsflaskor och med hög värme, etc. Om du inte är säker, läs upp på matstypen innan du bestämmer att du kommer att inkludera det som en del av din stall - ingen punkt som har sylt och salsa - om du inte kan vara störd att gå igenom krångel av steriliserande och Tätning ordentligt.
  • Om du är certifierad av en hälsovård eller liknande byrå, förvänta dig att tjänstemän kommer till inspektioner när marknaden är på. Hålla sig till snyggt, snyggt och ren, med hjälp av korrekta huvudbeläggningar, gummi / plasthandskar. Om du har några överträdelser, kan du bli ombedd att lämna, åtminstone för den ena marknaden, tills allt blir sorterat ut.
  • Bild med titeln Bli en bönder marknadsförsäljare Steg 4
    4. Kom i kontakt med ägaren, mästaren eller arrangören på marknaden. Den här personen (eller kanske till och med en kommitté) kommer att berätta vad reglerna är för att bli en del av marknaden. I vissa fall kommer det att bli ganska formellt, och du måste skicka till en intervju för att övertyga de andra ägarna och operatörerna som du är en värdig deltagare, sannolikt att sälja kvalitetsprodukter. Ta reda på om det finns ett kooperativ du kan gå med - kooperativ ger ström i antal som också bidrar till att täcka marknadsföring och försäljning och distribution även bortom marknaden.
  • Ha en försäljningshöjd redan förberedd i förväg. Du kommer att gå bättre, om du presenterar som självsäker och redan bestämt om vad det är du vill bidra till marknaden.
  • Kolla in den potentiella konkurrensen innan du går. Även om de flesta bönder marknader har en kooperativ ande, det finns ingen mening att vara den femtonde stall som säljer bär, eftersom det inte kommer att finnas tillräckligt kunder att gå runt. Tänk på sätt att lägga till värde för dina produkter - om det här är ett problem, till exempel att vända dessa bär till bär milkshakes. Eller kanske vrid din stall till en matlagningskurs, som visar personer 101 sätt att göra saker med bären som de har köpt från dig eller andra, allt för en liten avgift.
  • Förvänta dig att marknaden också ger dig lite information. Fråga hur många kunder det finns, vilka säsongsfluktuationer finns, om det finns kostnader för att upprätthålla en stall (som att behöva betala, även om du inte dyker upp en gång) och vilken försäkring ges för att täcka offentligt ansvar.
  • Är marknaden under täckning eller utomhus? Vissa marknader har ett system att vara utomhus när vädret är bra men rör sig under omslaget, om det är dåligt. Brist på omslag kan påverka ditt beslut att delta.
  • Bild med titeln Bli en bönder marknadsförsäljare Steg 5
    5. Förbered din stativ eller marknadsplats. När du väl accepterad som en del av jordbruksmarknaden, planera hur du kommer att ställa in dina varor. Kommer du att ha ett bord med stolar, ett stativ, ett tält eller bara din produkt som sitter på något enkelt som en släpvagn eller balar av hö? Beroende på vad du bestämmer kommer att vara din visningsmetod måste du få eller köpa objekten. Du kan behöva vikta stolar, bockbord, visningstält, baldakin eller stort paraply, står, dukar, pengarhållare och en räknare. I vissa fall kan du vara i stånd att acceptera kreditkortstransaktioner så överväga utrustning som en bärbar försäljningsmaskin eller till och med en mobiltelefon. Kom ihåg att kontanter ofta är kung på jordbruksmarknaden, och många ger bankomater för kontantuttag, så du kanske inte vill gå till den här kostnaderna.
  • Vad du än väljer att hålla dina pengar i, se till att det är säkert och alltid i din syn. Många leverantörer väljer att bära pengar i en bumväska som bärs runt midjan. Om du är nyskapande kan du till och med dela bombånen upp i mynt och anteckningar och reservförändringar.
  • Bildbeteckningen blir en jordbruksmarknadsleverantör Steg 6
    6. Förbered dagen före marknaden. Du kommer inte att ha tid att packa eller välja på marknaden för marknaden - vanligtvis blir det allt du kan göra för att tumla ut ur sängen och komma dit trevligt och tidigt. Det bästa sättet är att förbereda alla produkter och packa bilen eller van på natten innan, redo för en tidig ledighet. Undantaget för detta kan vara, om du är glad att gå och gå väldigt tidigt natten innan - och gå upp extremt tidigt för att baka eller göra mat precis innan du lämnar.
  • I många fall är det lättast att baka dagen innan, och om maten kan hantera det, till och med tidigare än det. Försök frysa några produkter och tina dem natten innan.
  • Paketvaror som kräver det.
  • Plocka producera dagen innan och har den laddas i lådor eller andra behållare redo att gå. Håll på en cool plats redo för snabb lastning strax innan du lämnar.
  • Om marknaden kräver att du listar ingredienserna i beredd mat, gör taggar eller etiketter i dagarna innan. Det är en bra idé att göra detta, oavsett om marknaden kräver det, som kunder gillar att veta vad som finns i deras mat. Om du gör etiketter på datorn, spara dem till en mapp för framtida användning - det här kommer att påskynda saker när du gör samma produkt igen.
  • Haka på släpvagnen upp till ditt fordon i beredskap. Om du skulle behöva backa ut med en släpvagn, försök att vända den (vrid den 180 grader) och bak den i din enhet under dagsljuset, när det är lättare att se. Eller lämna den på gatan framför ditt hus, om det är säkert.
  • Organisera ändringen. Du behöver gott om förändring, så gå till banken, om du inte redan har tillräckligt med.
  • Bild med titeln Bli en bönder marknadsförsäljare Steg 7
    7. Gå till sängs tidigt! Jordbruksmarknaderna är vanligtvis på lördag eller söndag, även om det är en fredag ​​eller lördagskväll, försök att gå till sängs runt 9:00 P.M. Du kommer att behöva all den energi du kan få vid tiden morgon kommer.
  • Bildbeteckningen blir en jordbruksmarknadsleverantör Steg 8
    8
    Vakna tidigt Morgonens morgon. Gå extra tidigt, om det är din första tid - så att du kan få allt att sätta upp. När du blir mer erfaren, lär du genvägar som köper dig lite mer tid i sängen men för nybörjaren är det bäst att börja tidigt så att du kan fixa allt som kanske inte går rätt första gången.
  • Bild med titeln Bli en bönder marknadsförsäljare Steg 9
    9. Engagera dina kunder. Alltid säga en vänlig "Hej" eller "God morgon!" till människor som går framför din monter. Var redo att diskutera dina produkter i detaljer, dess ursprung, din passion för det och hur frisk det är. Syftet med en jordbruksmarknad är förmågan att skära ut mellanhanden och engagera sig direkt med kunder så att de kan ta tag i kärleken och vården som har gått i att producera de produkter du erbjuder. Var beredd att spendera tid att chatta - det är en del och paket av att vara involverad i en jordbruksmarknad.
  • Le, även om det inte finns några kameror runt. Kunder gillar att komma in i en monter som har vänliga människor som bemannar det.
  • Var stolt över vad du gör. Du är en del av restaureringen av lokala livsmedel som produceras och säljs direkt till konsumenterna utan all ineffektivitet och distansering Den större livsmedelsförsäljningskedjan har tagit upp. Du hjälper till att bygga samhället, skapa en försörjning för dig själv och kanske för andra, och du hjälper människor att äta den hälsosamma maten som de förtjänar.
  • Tips

    Packa ett nödsats bara i händelse av något som händer.
  • Om du har utmärkelser för din produkt, ta med dem och visa dem så att alla kan se det. När folk ser dig fick en utmärkelse, vill de köpa det för sig själva.
  • Vissa människor är på mer än en marknad per säsong, ibland tre eller fyra. Det är lätt om du är en franchise eller en del av ett kooperativ - om det här är vad du vill göra, tveka inte att undersöka sätt att bredda din räckvidd.
  • När du går till marknaden, ta med massor av vatten. Under de varmare månaderna kan det nå upp till 105 ° F eller 40 ° C och du kan få dehydrerade snabb. Om du bor någonstans som får det här hett, täck alltid dig och dina produkter med en baldakin av vissa sorter - kunder kommer att uppskatta skuggan också.
  • Varningar

    Var beredd på regn, åskväder, vind och blåsande varm sol. Ta med en elektrisk fläkt, om den kommer att fungera där du är stationerad.
  • Ta med insatser för att knyta och vikter för att väga din baldakin ner - ibland är vinden så stark att den kan blåsa din baldakin borta!
  • Var entusiastisk, le. Slåppa inte eller korsa dina armar som om du inte är särskilt intresserad av att möta nya kunder. Ibland finns det människor som tar bilder på marknaden, och du vill inte få fångas så uttråkad! Titta på ditt kroppsspråk i allmänhet - du vill inte ge av signaler som du inte är intresserad av att kunderna ringer på din monter, eller verkar som om du ignorerar dem.
  • Att vara en leverantör är Mycket jobb. Du måste lägga allt in i det, och du kommer nog att bli slitna snabbt. Men i tid växer du uthållighet och lär dig att hantera så att det snart kommer att verka mycket lättare.
  • Du måste vara redo den föregående kvällen, för att ställa upp din plats tidigt. Detta kan innebära 5 eller 6 på morgonen!
  • Saker du behöver

    • Tält, baldakin, stort paraply
    • Skärmbord, bockbord, vikbord, staplade lådor
    • Producera
    • Tecken och etiketter
    • Licenser eller certifiering (var relevant)
    • Transportfordon, släpvagn
    • Byt och ett bum-pack för att bära dina pengar på din kropp
    • Kalkylator, eventuellt fäst vid disken
    • Bärväskor (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande