Hur man bygger en ark

Har du fått en vision om katastrof från högt? Är du den enda återstående rättfärdiga själen på en jord som väcker i våld, ondska och korruption? Överleva den kommande översvämningsköp som bygger din egen ark och befolkla den med "Två av alla levande varelser, man och kvinna". Se steg 1 nedan för att komma igång med att bygga en ark enligt specifikationerna i Bibeln!

Steg

  1. Bild med titeln Bygg ett ARK steg 1
1. Välj en konsekvent omvandlingsfaktor för att omvandla alnar till moderna mätningar. Bibeln berättar för oss att Gud befallde Noah att bygga den ursprungliga arken till vissa exakta specifikationer. Sade Gud till Noah, "Så här ska du bygga den: arken är att vara trehundra alnar långa, femtio alnar breda och trettio alnar höga". Idag är dessa mätningar något problematiska eftersom vi inte vet exakt Hur länge är en cubit. Cubits är en gammal måttenhet baserat på avståndet från armbågen till fingrarna på fingrarna, så olika kulturer hade olika värden för längden på en kub. Generellt sett hade de flesta gamla kulturerna alnar som var mellan 17.5 och 20.6 tum (44.5 - 52.3 cm) lång.
  • Det viktigaste är att var konsekvent - Välj en kubitlängd och håll dig till den för att säkerställa att proportionerna av din ark är korrekta. För bekvämlighetens skull kommer den här guiden att anta att vi arbetar med en typ av kub "Gemensamma alnar", Så vår omvandlingsfaktor kommer att vara 1 cubit = 18 tum (45.7 cm).
  • Bild med titeln Bygg ett ark steg 2
    2. Köpa eller skära mycket av cypress trä. Bibeln berättar för oss att den ursprungliga arken gjordes uteslutande från Cypress Wood. I dag, "cypress" Avser ett antal barrträd och buskar i familjen Cupressaceae. Noah kan ha använt Medelhavet Cypress (Cupressus sempervirens), en mängd olika cypress träd infödda till Medelhavet och Levant. Oavsett vilken typ av cypress du använder, behöver du nog för att bygga skrovet på ett fartyg tre hundra alnar långa, femtio alnar breda och trettio alnar höga förutom däck, tak och golv under däck.
  • Om vi ​​för bekvämlighet antar en boxformad ark och 18-tums (45.7 cm) Cubits, vår 300 × 50 × 30 cubit ark kräver åtminstone 114.750 kvadratmeter cypress trä. Det faktiska beloppet kommer sannolikt att vara mer än detta, eftersom du måste bygga ett skrov som är mer än ett lager tjockt, liksom ett tak och golv inuti arken.
  • Bild med titeln Bygg ett ark steg 3
    3. Bygg ett böjd träskrov för att passa bibelns dimensioner. För att din ark ska kunna flyta i det tumultiga vattnet i en världsstrålande översvämning, måste det vara av mycket robust konstruktion. Du vill bygga ett tjockt skrov med ett brett, försiktigt böjande tvärsnitt som klämmer i båda ändar. Lägg till en köl (en vertikal "fena" Kör längden på botten av skrovet) för ökad stabilitet. Efter att du har byggt huvudskrovet, lägg till horisontella och diagonala tvärbalkar som sträcker sig över skrovets insida för att öka styrkan hos arkens väggar.
  • Arken är verkligen ett massivt företag. Förutsatt 18-tum (45.7 cm) Cubits, skrovet på din ark bör vara 450 meter (137.2 m) Lång, 75 fot (22.9 m) bred och 45 fot (13.7 m) hög. Processen med att bygga skrovet kan spädas mycket med moderna verktyg och byggnadsmetoder, men om du använder bara gamla verktyg kan det ta månader eller år!
  • Bild med titeln Bygg ett ark steg 4
    4. Lägg till golv i arken och en dörr på sidan. Bibeln berättar för oss att Gud befallde Noah, "Sätt en dörr på sidan av arken och gör lägre, mitten och övre däck". Att lägga till flera däck gör det möjligt för dig att få ut det mesta av det vertikala utrymmet i arken, som lagrar så många djur som möjligt, medan du lägger till en dörr till arkens sida gör det möjligt för markdjur att enkelt gå ombord på arken.
  • Bibeln anger inte dimensioner för de olika däcken inom arken, så använd din bästa dom. Du kan till exempel vilja att bottendäcken är längre än de andra för att rymma de största djuren, som elefanter och giraffer.
  • Bild med titeln Bygg ett ark steg 5
    5. Lägg till ett tak. Ett fast, robust tak är en viktig del av din ark. Den ursprungliga världs-förstörande översvämningen orsakades av fyrtio dagar och fyrtio nätter av regn - i händelse av en liknande situation är det viktigt att ha något sätt att hålla regnet från att samla under däck och sjunka din ark! Bibeln berättar för oss att Gud befallde Noah till "Göra ett tak för [arken], lämnar under taket en öppning en kub hög runt".
  • Var noga med att bygga ditt tak så att kanterna på taket når över kanten av övre däck. Du vill att regnvatten ska tömma bort från övre däck och in i flodens vatten.
  • Bild med titeln Bygg ett ark steg 6
    6. Täcka träet av skrovet med tonhöjd. Det är (självklart) extremt viktigt för din ark att vara så vattentät som möjligt. Gud visste detta och befallde Noah till "kappa [arken] med tonhöjd inuti och ut". Pitch är en tjock, viskös, harts inte till skillnad från tjära som i antiken var van vid vattentäta båtar. Pitch kan göras från naturliga växter (speciellt tallar) eller från petroleum - naturligtvis använde Noah förmodligen den tidigare.
  • Bild med titeln Bygg ett ark steg 7
    7. Fyll din ark med djur. Grattis, du har byggt en modern ark baserad på de ursprungliga specifikationerna som ges till Noah av Gud! Nu är allt du behöver göra att hitta manliga kvinnliga par av alla större arter av fågel och landdjur för att repopulera jorden efter den apokalyptiska översvämningen. Men enligt Bibeln är vissa djur viktigare än andra. Tänk på Guds ursprungliga råd till Noah när man samlar djur: "Ta med dig sju par av alla slags rent djur, en manlig och dess kompis, och ett par varje typ av orena djur, en manlig och dess kompis, och även sju par av alla slags fågel, man och kvinna, för att hålla deras olika slag lever i hela jorden".
  • "Rena" och "oren" hänvisa till antika judiska tullar som reglerar lämpligheten av vissa typer av djur för att äta och offra. Skillnaden mellan vilka djur är "rena" och vilka är "oren är något komplicerat, men i allmänhet, "rena" Djur är:
  • Quadrupeds som tuggar Cud och har en klöverhuvud.
  • Fisk.
  • De flesta fåglar, med undantag av rovfåglar och de flesta vattenfåglar.
  • Några väljer typer av skadedjur och insekter.
  • Saker du behöver

    • 60 bitar av trä, 6 av dem borde vara ramar, 4 av dem borde vara långa
    • 4 bitar av trä, toppen av dem bör vara skarpa i mittpunkten och de andra två bör snedra till vänster och skarp längst upp till vänster
    • Naglar
    • En hammare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande