Hur man bryr sig om gerbils

Gerbils är en populär typ av husdjur av god anledning - de är vänliga, sociala, nyfikna och övergripande bara fantastiska varelser! De gillar normalt att vara i samma könspar eller grupp (om du inte vill uppfödas) men du kommer eventuellt att komma över en eller två som att vara i sig själva. Även om de inte är lika dyra som en katt eller en hund, kommer de att kräva daglig uppmärksamhet och vård. Kanske viktigast, måste du ge en lämplig livsmiljö som gör det möjligt för dem att gräva som de skulle i naturen.

Steg

Del 1 av 3:
Anta Gerbils
  1. Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 1
1. Hitta en uppfödare. Det bästa alternativet är att köpa från en uppfödare. På grund av antalet djur i en djuraffär kan dessa anläggningar ha svårt att hålla reda på könet av Gerbils och deras förhållande till varandra. Detta är problematiskt eftersom de är både sociala och territoriella, vilket kräver noggrant planerad interaktion. En Gerbil uppfödare är mer benägna att känna till Gerbils kön, huruvida två Gerbils är bekanta med varandra, och om de är relaterade.
  • En uppfödare bör låta dig träffa dina Gerbils föräldrar. Be om att göra detta och verifiera att du gillar deras disposition och hälsa. Många av sina egenskaper kommer att vidarebefordras till sin kull.
  • Fråga uppfödaren frågor om valpen och dess kull. Var det födt hälsosamt? Vilken procentandel av kullen dog? Hur inavlade är föräldrarna? Hur interagerar föräldrarna med andra Gerbils?
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 2
    2. Leta efter friska och vänliga Gerbils. Även friska gerbils är bara troliga att leva i två till fyra år. Du borde vara uppmärksam, därför att underteckna att din Gerbil är sjuk. Det finns också några ledtrådar som kommer att indikera huruvida Gerbil är sannolikt att vara vänlig.
  • För friska gerbils, leta efter en svans som är så länge som kroppen och full av päls, bör pälsen vara glänsande, det är ett tecken på god hälsa som människors ögon som är glänsande, stora, ljusa och tydliga och en kropp som är tjock och stout. Tråkiga eller sjunkna ögon, röda näsor, blödande näsor, och deprimerade demeans tyder på att Gerbil är sjuk.Du bör inte köpa en Gerbil som har övervuxit tänder, fläckar av päls som faller av, diarré eller har bevis på diarré i buret, verkar vara mager eller inte äter / dricker, eller nysar och har en löpande näsa.
  • Tecknen att en Gerbil är vänlig är mycket vad du kan förvänta dig. Det bör närma sig glaset och söka uppmärksamhet. Det är naturligt för unga Gerbils att nibble lite med munnen, som ett sätt att utforska sin omgivning. Detta borde dock inte vara smärtsamt. Om Gerbil biter dig hårt är det troligt anti-socialt.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 3
    3. Anta flera Gerbils. Gerbils är naturligt sociala djur och kommer att bli deprimerad och listlös om de lämnas till sig själva. Du bör alltid köpa minst två och kanske mer.Vanligtvis är det optimala arrangemanget för en förstaägd ägare att köpa två Gerbils av samma kön. Om din Gerbils raser kan det vara både en dyr och komplicerad process för dig.
  • Att erkänna sex av två gerbils är inte alltid lätt. För att göra det, vrid dem över på ryggen i handen. Vid tre veckor är honor att uppvisa ett kortare avstånd mellan sina urin- och analöppningar. Vid fem till sju veckors ålder kommer män att utveckla framträdande testiklar som gör identifiering enklare. Den kvalificerade biståndet från en professionell kommer att hjälpa, men, beroende på anläggningen, kanske ägaren inte har tillräcklig kunskap om Gerbils bakgrund för att ge mycket vägledning.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 4
    4. Hitta Gerbils som som varandra. Detta kan vara svårt om säljaren inte har tillräcklig kunskap om sina interaktioner. Om möjligt bör du köpa Gerbils som är från samma kull och någonstans från sex till åtta veckor gamla. Detta är den optimala tiden för dem att etablera relationer med varandra. Om det inte är möjligt kan du presentera dem med Split Cage-metoden.
  • För att introducera obekanta Gerbils till varandra, köp en akvariedelare.Placera den i mitten av tanken och placera gerbils på olika sidor av tanken. Byta vilken sida gerbilarna är på flera gånger per dag så att de blir vana vid den andras doft.
  • Efter ungefär en vecka lyfter du delaren och övervaka Gerbils nära en dag. Medan det är okej om de lådar något, om de springer in i luften eller börjar rulla runt i en bollkamp, ​​är det indikationer på att de är aggressiva och bör separeras omedelbart. Omvänt, om de sover tillsammans, betyder det att de har bundet.
  • Om det här proceduren misslyckas, försök tre gånger.Om det fortfarande inte fungerar är det troligt att de aldrig kommer att kunna komma överens.
  • Försök aldrig att presentera ett bundet par till en tredje Gerbil.De kommer att gänga på den obekanta nykomlingen.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 5
    5. Inköpshus. Den bästa habitat för en Gerbil är en stor glasbehållare. För två Gerbils bör en 10-gallon tank räckvidd. För varje ytterligare Gerbil ska tanken vara 5 liter (18.9 l) större. Fyll upp en tredjedel av tanken med ett substrat som Megazorb, Finacard, Carefresh eller Bedexcel som gerbilarna kan gräva i. Tillräckligt rum till Burrow är nödvändigt för att hålla dina Gerbils aktiva och underhållna.
  • Linjer aldrig botten med sågspån eftersom tall och cedar träspån kan orsaka allvarliga luftvägar.
  • Du behöver en topp för att skydda Gerbils. Det bästa alternativet är något som ett fint trådnät som kan köpas på en djuraffär. Dessa är optimala eftersom du kan hänga saker från dem, inklusive ett hjul och en vattenflaska.
  • Undvik burar. Gerbils kan enkelt få fötterna fångade i tråd. Var uppmärksam på detta när du köper något för deras hem, inklusive hjul.
  • Del 2 av 3:
    Omsorg för din Gerbil
    1. Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 6
    1. Mata din gerbil väl. Det första steget till god hälsa är en bra diet. Liksom oss behöver Gerbils en balanserad kost av greener, protein, fetter och vitaminer. Deras basdiet bör vara en kommersiellt producerad gerbilmat, eftersom dessa är utformade för att tillgodose alla sina näringsbehov. Detta kan dock förstärkas med tillfälliga godis. Mat bör spridas över ytan av sängkläderna.
    • Börja med Gerbil pellets eller kombinationer av frön som saluförs på djuraffären för CERBIL-konsumtion.
    • Gerbils som fröer, men undviker att ge dem för många solrosfrön, eftersom dessa är särskilt feta.Pumpa frön är bättre. Ibland ge dem ost för extra protein men ge inte det regelbundet som det kan leda till att de är överviktiga och otåliga.
    • Komplettera sin torkade mat med färska, friska frukter och grönsaker, inklusive päron, melon, äpple, apelsiner, gurkor, morötter, pumpor och fänkål. Rabarber och druvor, å andra sidan är giftiga mot gerbils. Hay är också en populär och hälsosam behandling för Gerbils - använd den typ som finns på Pet Stores.
    • Du behöver inte skålar. Spridning av mat är lättare för dig och bättre för dina gerbils, eftersom det uppmuntrar sin naturliga instinkt att foder, medan de avskräcker kampen.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 7
    2. Utrusta skålen med en vattenflaska. Få en med en trevlig metallpipa. Det hjälper om kroppen består av klar plast, så du kan se hur fullt det är med en blick. Häng det från ett mesh lock på ett glas akvarium eller genom barerna på toppen. Rengör tuten regelbundet. Påfyller ofta för att gerbils alltid har tillgång till vatten.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 8
    3. Bädda. En enkel trälåda är idealisk för nestning. Dessa kan köpas i en butik. Shred tissue papper i små remsor och placera i lådan för att göra din Gerbils säng komplett.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 9
    4. Rengör buret periodiskt. Du bör kontrollera buret dagligen och ta bort någon gammal mat som inte har ätits. Annars är Gerbils relativt rena. Sängkläderna måste bytas ut, men inte mer än en gång i veckan.
  • Del 3 av 3:
    Berikar din Gerbils liv
    1. Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 10
    1. Uppmuntra lek och motion. Övning är också viktigt för alla husdjurs hälsa. Lyckligtvis är Gerbils naturligt aktiva. Rymd och sängkläder för grävning är de viktigaste kraven för Gerbils. Andra saker kan dock hjälpa till.
    • Ett fast hjul kan ge bra träning. Om det inte är solidt kan Gerbil få fötterna eller svansen fast och skada sig själv. Ett gott hjul är en som inte har några luckor i det men har åsar att använda och springa på. Också vara säker på att avbryta hjulet från marken från tråden, så att det inte tar upp utrymme i buret.
    • Djuraffärer säljer trä tuggoleksaker för Gerbils som kan ge underhållning.
    • En träningsboll är det bästa sättet att låta din Gerbil utforska den bredare världen och få ett träningspass. Var bara akta dig för att din gerbil kanske inte gillar det begränsade utrymmet så om de visar tecken på att vara stressade, ta ut dem omedelbart och lägg dem inte tillbaka där tills de är lugna nästa dag.
    • Gerbils älskar också kartong. Ett billigt sätt att underhålla Gerbils är att ge dem kartongcentrum för en toalettpapper efter att du har använt det.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 11
    2. Ta det lugnt.När du först antar din Gerbil kan det vara för störd av sin nya miljö för att vara vänlig. Försök inte hämta det för de första dagarna. Du kan dock börja bygga positiva föreningar med det genom att handmatar det frön, ett gott tecken på det som litar på dig är när det klättrar på din hand och stannar där som det äter. Om det går bort med maten till ett litet utrymme eller ett hörn, oroa dig inte för att det är naturligt som i det vilda en gerbil måste kämpa för sin mat.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 12
    3. Hanteras varsamt. Du kommer att vilja hantera Gerbil ofta så att den blir van vid mänsklig interaktion. En lycklig Gerbil kommer att få daglig social interaktion. Du bör dock vara försiktig.Tvätta händerna innan han hanterar. Använd båda händerna för att skapa en stor skål som stöder Gerbil. Placera händerna bredvid Gerbil så att den kommer att gå upp till dem.
  • Undvik att stå direkt ovanför Gerbil. Det kommer att associera några skuggor som kastas på det med rovdjur, vilket orsakar agitation.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 13
    4. Ta inte upp din Gerbil av svansen - det kan bryta svansen. Om du absolut måste hämta det av svansen av någon anledning, gör det med försiktigt men håller lite närmast Gerbils kropp, minskar risken för att den släpper ut sin svans och springa bort. Du bör försöka koppa gerbilen och hålla den försiktigt. Du kan också ta dem in i ditt badrum och leka med dem i badkaret eftersom det är ett bra sätt att lära känna deras personlighet och egenskaper och även för dem att lära känna dina doft och rörelser.
  • Bild med titeln Vård för Gerbils Steg 14
    5. Försök inte att odla om inte erfarna med Gerbil Care. Ett par gerbils kan producera nittiofem valpar per år.De valparna kommer snart att börja producera fler barn. Om du inte har stor erfarenhet av Gerbils, bör du verifiera att du inte har några blandade könspar i din besittning. Annars kommer du snart att vara ansvarig för en liten armé av Gerbils.
  • Men om du väljer att odla, ta inte mannen och återinföra honom senare, kommer kvinnan att skada honom eftersom hon kommer att skydda sina valpar från en "främling". Män kan ta en stor roll som pappa, men nästan omedelbart efter att valparna är födda, kommer de vuxna att kompisera igen och över tiden kan göra kvinnan illamående.
  • Tips

    Se till att ändra vattnet dagligen, för att förhindra bakterier tillväxt.
  • Se till att du får en tillräckligt stor tank för att de ska springa runt.
  • Även om det är bra att ge dem saker att gnava på, se till att ingen av dessa saker är färgade, målade, polerade mm., Eftersom det kan finnas skadliga kemikalier i fläcken, färg eller lack.
  • Få / använd inte Cedar Shavings. Detta har rök och kommer eventuellt att döda dem.
  • Se till att din Gerbil får lite frisk luft minst en gång i månaden.
  • Om du vill, kan du lägga till små träblock för dina Gerbils.
  • Köp inte något fluffigt sängkläder eller nestande material eftersom det kan krossa dem och om de konsumerar det kommer att orsaka blockering i deras matsmältningssystem och smälta sannolikt dem.
  • Överväg att köpa några trä bitar för dig tank.Några bra är de halva loggarna och blocken med hål borrade i dem.Försök att ge dina Gerbils en mängd olika saker att interagera med i sin tank.Olika texturer, storlekar och former kommer alla att hålla dig husdjur underhållna och ge massor av underhållning för dig.Du bör alltid använda försiktighet och god mening när du plockar saker att sätta i tanken och förstå att Gerbils tuggar allt, så inget glas eller metall som de kunde potentiellt tugga och bryta. Köp inte trä som har behandlats, eller de splinters lätt och vad du än gör, ta inte dem utanför eller lägga något från utsidan i sin bur som det kan innehålla kvalster (små parasiter som irriterar huden) och kan göra din gerbil extremt sjuk.
  • Se till att du spenderar mycket tid med din Gerbil för att bygga förtroende. Spela också med din Gerbil regelbundet och ha kul!
  • Använd inte tråd som botten av en bur eller ett trådhjul eftersom fötterna kan fångas och resultera i humlefot.
  • Ge ditt husdjur mycket kärlek och speltid om de bor ensam.
  • Oroa dig inte om din Gerbil inte dricker mycket. De behöver inte mycket vatten eftersom de kom från öknar.
  • Ge dina Gerbil färska frukter eller godis en gång i veckan (aldrig dagligen).
  • Håll alltid Gerbils i ett jämnt antal för att förhindra att slåss.
  • När du rengör dem, lägg inte dem i en kartong som de ska tugga igenom det och fly.
  • Bada aldrig din Gerbil med vatten! Få bara chinchilla sand och en medelstor skål och lägg den i sin bur / tank en gång i veckan.
  • Varningar

    Gerbils låda och brottas för skojs skull, men ibland slagsmål blir otäcka. Om blodet är ritat, måste du separera dem omedelbart. Använd handskar för att skydda din hand. Skiljer sig inte för en dag eller längre om du inte tänker på att permanent skilja dem. Efter en dag kommer de att förlora sitt doftminne av varandra och kommer inte längre att vara bundna som nämnts med föräldrarna från tidigare.
  • Män kan få tumörer på doftkörteln (en gulig linje ner i magen) eftersom de använder det mer än honor för att markera sitt territorium och göra det hemtrevligt.
  • Modulära system som Rotastak och Habit-Rail är inte lämpliga för Gerbils, och det är inte hamsterburar. De måste ha utrymme att burrow.
  • Saker du behöver

    • Bra Gerbil mat
    • En uppriktig vattenflaska
    • stort akvarium
    • asp eller vård färskt sängkläder (inte cederträ eller tall)
    • Halm, hö, papper (ingen bläck), kartong eller vävnad som ska användas för boet
    • hjul
    • Salt / Mineral Lick
    • Sundried sweet corn
    • liten hut
    • Plastunnelar (för simulering av naturliga burrows)
    • En bit obehandlat rent och friskt trä från en djuraffär för tuggning
    • Gerbilleksaker (hamsterleksaker kan också användas)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande