Hur man fångar en gnagare i ditt hus

Oavsett om långtid squatters eller nyligen anlända invaderare, är gnagare särskilt oförskämda husgäster. Lyckligtvis finns det beprövade metoder för att fånga råttor, möss och ekorrar med flera typer av fällor för att befria ditt hem av eventuella ovälkomna gnagare. För att identifiera metoderna för gnagarkontroll som kommer att fungera för dig, identifiera först vilken typ av gnagare som finns i ditt hem.Välj sedan den typ av fälla du känner dig mest bekväm med, och betet som är mest effektivt för att fånga gnagarna i ditt hem.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera gnagare i ditt hem
  1. Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 1
1. Bestäm vilka typer av gnagare som finns i ditt hem. Bestäm gnagent typ baserat på gnagaren faller du hittar.Möss droppings är en ¼ tum lång med spetsiga ändar, och råtta droppings är ½-¾ tum med relativt rektangulär eller korv som former. Ekorre droppings är ungefär 3/8 tum med rundade kanter, och kan erkännas av det faktum att de lyser i färg över tiden.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 2
    2. Bestämma vilken typ av råtta du är uppåt.Det finns två vanliga typer av råttor.Bruna råttor (norska råttor) är särskilt vanliga.Deras kroppar är 7-10 tum långa, de har gråbrun päls och en svans som är kortare än sin kropp.Inomhus, de bor i källare och lägre delar av byggnader. Svarta råttor (takrotter) är mindre, med 6-8 tums kroppar, mörkare grå eller svart päls, och har svansar som är längre än sina kroppar.Inomhus, de bor i vindar, tomrum i tak och de övre delarna av byggnader.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 3
    3. Välj Bete baserat på vilken typ av gnagare som finns i ditt hem. Jordnötssmör är ett bra alternativ, eftersom det appellerar till alla typer av gnagare.Vissa typer av bete kommer också att fungera bättre under vissa tider på året.
  • För råttor och möss, använd den typ av mat som de har ätit i ditt hus som bete. Till exempel, om en råtta har ätit din hunds mat, använd den samma hundmaten för att beta råttan i en fälla.
  • För ekorrar, använd jordnötssmör, nötter, korn, frön och ömma frukter och grönsaker.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 4
    4. Erkänna beteendemässiga skillnader mellan gnagare.Bortsett från att gynna vissa typer av bete, har råttor och möss mycket olika temperament som leder till viktiga beteendemässiga skillnader.Råttor är naturligtvis försiktiga, medan möss tenderar att vara nyfikna. Var medveten om säsongsbetonade beteenden också. Fälla ekorrar i sen vår och tidigt vinter, eftersom det kan förhindra avel.
  • Metod 2 av 3:
    Med tanke på Rodent Control-alternativ
    1. Försegla varhelst de gnagare går in i ditt hem. Ett av de viktigaste och effektiva sätten att kontrollera oönskade gnagare blockerar sin entré. Detta kommer att förhindra fler gnagare från att komma in i ditt hem.
    • Om du har problem med att lokalisera eller stänga av entrén, nå ut till en pesthanteringspersonal för hjälp.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 5
    2. Överväga döda fällor.Elektroniska dödfällor anses allmänt vara den mest effektiva metoden att ta bort möss och råttor från ditt hem.De är också säkrare för icke-gnagare i ditt hem, och lättare att kassera jämfört med andra dödfällor.Medan de är dyrare är de det snabbaste sättet att befria ditt hem av möss och råttor, och är den mest humana typen av dödfälla. (Live fällor är dock det mest effektiva sättet att få ekorrar ur ditt hem.)
  • Det finns döda fällningsalternativ för att fånga möss som du kan använda utan att någonsin se eller röra en mus.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 6
    3. Använd inte gift.Gift kan orsaka att gnagare dör i dina väggar eller vinden, vilket leder till obehagliga och svåra att ta bort aromer.De är också farliga för husdjur och barn.Med tanke på den relativa effektiviteten och säkerheten hos fällor behöver du inte använda gift för att befria ditt hem av gnagare.
  • Lämna gifter till pesthanteringspersonal, som har speciella, förseglade behållare som håller gängarna och håller ut husdjur och barn.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 7
    4. Använd rätt mängd bete. Oavsett vilken typ av fälla du väljer är effektiv baiting avgörande. Beroende på vilken typ av fälla du använder och typen av gnagare är du efter, kommer olika mängder bete att vara idealisk.
  • För råttor, lämna fällor baited med en liten mängd mat, men inte inställd, för några dagar i ett högt aktivitetsområde.Detta gör det möjligt för råttor att bli bekväma med närvaron av fällan.
  • Eftersom möss är mer nyfikna är pre-baiting fällor vanligtvis onödigt. Använd endast en mycket liten mängd bete när du fångar möss för att se till att musen springer.
  • För ekorrar, använd gott om bete, som du vill locka dem helt i en levande fälla.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 8
    5. Använd massor och massor av fällor.Detta är oerhört viktigt.Ange fler fällor än du tror du behöver.Antalet gnagare är nästan säkert högre än du tror. Detta gäller för både råttor och möss.Gnagare rasar så snabbt att proffs rekommenderar att du sätter ett dussin fällor för varje gnagare du ser. Fortsätt att fälla så länge du ser några bevis på gnagareaktivitet.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 9
    6. Placera fällor längs väggarna.Gnagare fortsätter att använda etablerade vägar, som nästan alltid kommer att ligga längs basen av väggar, räknare eller liknande vertikal struktur. Placera fällor vinkelrätt mot väggar där du vet att råttor och möss reser. Placera fällor var du än annat hittar bevis på gnagare närvaro också. På vägar är du säker på, placera två fällor sida vid sida för att fånga gnagare som kan hoppa över den första fällan de stöter på.
  • För ekorrar, placera fällor längs väggen på vinden eller crawlspace, nära botten av träden utanför ditt hem, och direkt på taket, särskilt nära träd eller kraftledningar som kan vara rutter som ekorrar tar in i ditt hem.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus steg 10
    7. Kontrollera dina fällor ofta. Töm dina fällor, återbete dem och återställ dem så snabbt som möjligt. Om en viss bete bearbetas, använd den igen.Ändå variera betet från tid till annan.Ändra betet du använder från tid till annan för att öka en TRAPs överklagande.Till exempel, växla från en typ av mat till en annan, eller med möss, byt från mat till nestningsmaterial.
  • Kontrollera live fällor två gånger om dagen.Gnagare i fällor kan snabbt dö av stressen att vara instängd.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 11
    8. Var försiktig med husdjur och barn.Håll barn och husdjur borta från fällor av alla slag.Detta är viktigt för både dina nära och kära "säkerhet och för fällans effektivitet.Rör inte husdjur innan du ställer in fällan, eftersom doften kommer att få gnagare att undvika fällan.
  • Metod 3 av 3:
    Använda levande fällor för gnagare
    1. Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 12
    1. Var medveten om att levande fällor är mindre effektiva. Medan fånga och frisläppande är utan tvekan det mest humana sättet att befria ditt hem för möss och råttor, kommer de sannolikt att försöka skriva in ditt hus. Om de inte lyckas kommer de sannolikt att dö utanför.
    • Om du släpper en gnagare utanför, släpp möss och råttor åtminstone en mil från ditt hem. Ekorrar ska släppas minst 4-5 miles från ditt hem.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 13
    2. Tänk på dina levande fällningsalternativ.Använd levande fällor för ekorrar. Den vanligaste typen av levande fälla är en liten burliknande struktur med någon typ av fälleldörr.Företaget Havahart gör flera storlekar och modeller av denna typ av struktur. Dessa anses allmänt vara den mest effektiva för fångst ekorrar och kan också fungera för råttor.
  • För möss, välj en fälla som kan hålla flera möss med en roterande fälleldörr.Victor gör flera olika modeller som är mindre och utformade för att fånga flera möss på detta sätt. Eftersom de kan fånga flera möss (ibland så många som ett dussin!) utan att tömmas, kräver de också mindre underhåll.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 14
    3. Prova en hemlagad fälla.Ett särskilt billigt fällningsalternativ innebär att man använder ett kartongrör (som de som används för att hålla pappershandduken).Prova detta om du hittar bevis på möss på dina räknare. Att prova det, platta ena sidan av röret så att du har en halvcirkelformad tunnel.För att ställa in din hemlagade fälla:
  • Placera röret så att ena änden hänger av kanten av räknaren.
  • Placera en hink eller soptunna under änden av röret.
  • Placera en behandling i slutet av röret som hänger av kanten av räknaren.Detta kommer att locka möss i röret.Apparaten - och musen - kommer att falla i behållaren du ställer in nedan när musen når behandlingen.
  • Tänk på att möss kanske kan fly från denna fälla.
  • Bild med titeln Fånga en gnagare i ditt hus Steg 15
    4. Bestämma om limfällor är värda det. Många anser att limfällor omänskliga eftersom de orsakar gnagare att dö långsamt eller tugga av sina egna lemmar. Men vissa skadedjursförvaltare använder limfällor beroende på situationen. Du måste bestämma om effektiviteten av limfällor är värt att använda dem.
  • Tips

    Använd ett starkt desinfektionsmedel för rena områden där du har sett grimta spår och muspock, speciellt runt deras ingångspunkter, så att nya möss inte hittar sig in efter att du har fångat de som redan är i ditt hem. Rengör också och desinficera även om du ser möss droppings, eftersom deras plats också kommunicerar till andra möss.
  • För att förhindra närvaro av gnagare i ditt hem:
  • Håll ditt kök rent.
  • Tätt försegla alla matlagringsbehållare.
  • Rodent-bevisområden i ditt hem som inte är upptagna.
  • Tomma och rena husdjurskålar innan du lägger dig.
  • Trim alla växter som omger kanten på ditt hem så att marken under är synlig.
  • Håll alla lagrade trä minst 18 tum av marken och stapla inte det mot ditt hus.
  • Trim trädgrenar som rör ditt tak.
  • Skärm din skorsten och alla ventiler.
  • Försegla eventuella yttre hål större än en fjärdedel.
  • Varningar

    Hantera inte gnagare med nakna händer.Det finns parasiter och sjukdomar du kan kontrahera från gnagare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande