Hur man rengör en möglig diskmaskin

Du kanske tror att diskmaskiner gör ett tillräckligt bra jobb att hålla sig rena när de tvättar dina rätter. Emellertid kan bit av mat bli inlagd i filtret, vilket orsakar lukt och till och med mögel. Du kan också Rengör diskmaskinen med ättika och bakpulver för att bli av med en ackumulerad form.

Steg

Del 1 av 3:
Rengör filtret
  1. Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 1
1. Skjut ut bottenrättsstället. Skjut det bara längs skenorna tills det blir gratis. Se till att det inte finns några rätter i stället när du tar bort det.
  • Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 2
    2. Ta bort filtret. Du kan hitta filtret längst ner på diskmaskinen. Det är vanligtvis cirkulärt och kan hittas av den spinning vattentuden. Ta toppen av filtret, rotera den moturs för en fjärdedel. Det borde då komma fritt från montering med ett ljust drag.
  • Vissa äldre diskmaskiner har en hård matkvarn (eller macerator) istället för ett filter. Eftersom de slipar upp fallen mat, behöver de vanligtvis inte rengöra.
  • Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 3
    3. Tvätta filtret i kökshandfatet. Slå på diskbänken och placera filtret under det varma rinnande vattnet. Applicera diskmaskin tvål till köksvamp och gnugga filtret. Var försiktig när du gnuggar filtret som det kan vara ganska känsligt.
  • Om det finns några svårare livsmedelsrester i ditt filter, kan du använda en tandborste för att koka ut dem.
  • Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 4
    4. Skölj filtret och placera det tillbaka. Skölj filtret under varmt kranvatten. Returnera den till sin plats längst ner på diskmaskinen, vilket gör ett clolwise quarter för att ställa in den på plats. Placera skålen tillbaka på sina skenor.
  • Du behöver inte låta filtret torka innan du lägger tillbaka i diskmaskinen.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring med ättika och bakpulver
    1. Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 5
    1. Fyll en diskmaskin säker behållare med en kopp (237 ml) vinäger. Placera behållaren på toppstativet och lämnar den öppen. Stäng diskmaskinen och starta en varmvattencykel. Vinäger kommer att arbeta för att ta bort smuts och mögel som kan ha ackumulerats runt diskmaskinen.
    • Se till att diskmaskinen är tom Spara för din vinäger fyllda behållare.
  • Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 6
    2. Stänk en kopp (237 ml) bakpulver i diskmaskinen. Se till att diskmaskinen är tom. Stänk det över botten. Låt bakpulken sitter i din diskmaskin över natten. Efter att ha gjort det, vrid diskmaskinen på en kort varmvattencykel. Bakpulken kommer att ta bort eventuella återstående lukt från formen.
  • Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 7
    3. Använd en tandborste för att skrubba eventuell återstående form. Medan vinäger och bakpulver kommer att avlägsna någon form på väggarna, kan några av diskmaskinens nooks och vrann (som dörrförseglingen och de vikta armarna) behöva lite mer uppmärksamhet. Doppa tandborsten i tvålvatten och skrubba vid vilken form du hittar.
  • Var uppmärksam på avlopps- och sprutarmen längst ner på diskmaskinen. Fuktighet och mat kan samla där, vilket gör dem till en utmärkt plats för mögel. Skrubba varje noggrant.
  • Del 3 av 3:
    Förhindra mögel från att formas
    1. Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 8
    1. Rengör din diskmaskin en gång i månaden. Rengör inte bara din diskmaskin när mögel börjar dyka upp - utseendet på mögel i din diskmaskin är inte bara brutto, det kan vara ohälsosamt. Regelbunden rengöring kommer att hålla mögel från att bygga upp och orsaka hälsoproblem
  • Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 9
    2. Lämna dörren något ajar mellan cykler. Fukt kan hålla sig fast i diskmaskinen mellan tvättar, vilket skapar en fuktig miljö. Mellan det och maten inom, blir din apparat den perfekta avelsplatsen för mögel. Att lämna dörren öppnar en spricka tillåter luftpass genom diskmaskinen, vilket förhindrar tillväxten av mögel.
  • Bild med titeln Clean A Moldy Dishwasher Steg 10
    3. Töm diskmaskinen och kör en rengöringscykel. Även om det inte finns några rätter, se till att lägga till tvättmedel till diskmaskinen. Om din diskmaskin har ett "Sanitize" -alternativ, se till att aktivera det. Detta ökar temperaturen på vattnet, vilket ger din apparat en bättre ren.
  • Du kan använda ett klorbaserat rengöringsmedel för att rengöra diskmaskinen mer noggrant.
  • Se till att du lämnar dörren lite efter att rengöringscykeln är klar.
  • Tips

    Om mögel fortsätter att återkomma i din diskmaskin, kan avloppsledningen vara igensatt. Du bör titta på att städa den.
  • Undvik att lämna smutsiga rätter i diskmaskinen under längre perioder, eftersom det kan leda till att mögel växer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande