Hur man rengör en kaffebryggare

Kaffebryggare är bekväma hushållsapparater som kan ge dig en ny kopp java första på morgonen. På grund av de höga fuktnivåerna kan de dock lätt haka mögel och bakterier. Droppfilter kaffebryggare kräver rengöring efter varje användning. De måste också vara djupa kvarvarande för att avlägsna hårda vattenavfall, kvarvarande kaffoljor och andra föroreningar. Med ett litet armbågsfett kan du hålla din kaffebryggare snygg och ren.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av kaffebryggaren efter varje användning
1. Demontera kaffebryggaren. Ta bort delar som kommer av, till exempel potten, bryggkorget och alla andra avtagbara delar.Denna del ska rengöras separat från resten av kaffebryggaren.
  • 2. Tvätta de flyttbara delarna. Dunkera de flyttbara delarna i varmt, tvålvatten och tvätta dem med en skålrot. Du kan tvätta avtagbara delar av din kaffebryggare på samma sätt som du skulle tvätta rätter.
  • Glaspottar kan vara mycket brytbara. När du tvätta din kaffebryggare, behandla glaset gingerly.
  • Vissa kaffebryggare kan ha delar som kan tvättas i diskmaskin. Kontrollera bruksanvisningen om du fortfarande har den. Om du är osäker på om din kaffebryggare kan tvättas i diskmaskinen, det är fel på sidan av försiktighet och handtvätt den.
  • 3. Torka ner utsidan av maskinen. Ta en våt, tvåldrag och ge utsidan av maskinen en bra torka ner. Torka ner sidorna och ta bort eventuella kaffegrindar från uppvärmningsplattan. När du är nere, torka av några tvål suds med en ren, fuktig trasa.
  • 4. Montera din maskin. När alla delar är torra, kan du sätta tillbaka din kaffemaskin tillsammans. Det är klart att använda igen. Gör en vana att städa din kaffebryggare så här efter varje användning.
  • Metod 2 av 3:
    Djuprengör din kaffebryggare
    1. Lägg till en ättika och vattenlösning på din kaffebryggare. Gör en blandning med 2 delar varmt vatten och 1 del vit vinäger. De exakta beloppen varierar beroende på storleken på din kaffebryggare, men gör ungefär tillräckligt för att fylla reservoaren. Häll blandningen i behållaren som om du normalt skulle med vatten när du gör kaffe.
  • 2. Låt kaffemaskinen springa en halv brygga cykel. Slå på kaffemaskinen. Håll ett öga på det som det bryter. En gång ungefär hälften av potten är full med den filtrerade ättika / vattenblandningen, stäng av potten.
  • Bild med titeln Rengör en kaffebryggare Steg 7
    3. Låt kaffebryggaren sitta i en timme. Ställ in en timer i en timme. Låt kaffekrukan sitta för den här tidsramen. Detta kommer att ge ättika tiden att sitta i maskinen och städa ut någon form.
  • 4. Slutför bryggcykeln. Efter att ha låtit kaffebryggaren sitta i en timme, vrid maskinen igen. Låt det springa resten av bryggcykeln. När det är gjort, ska alla ättika / vattenblandningen filtreras in i potten. Du kan hälla den här blandningen nerför diskbänken.
  • 5. Kör två brygga cykler med vanligt vatten. Fyll din kaffekanna med rent vatten. Häll det här i behållaren och kör en komplett bryggningscykel. När det är klart, häll vattnet ut och kör en mer brygga cykel med rent vatten. Detta bör rengöra någon ättika ur din kaffebryggare.
  • 6. Torka ner kaffebryggaren. Efter att ha desinficera kaffebryggaren, ta en ren, fuktig trasa. Torka ner i maskinens yttre för att ta bort smuts och skräp. Du bör också se till att ta bort kaffegrindar från uppvärmningsplattan.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Rengör en kaffebryggare Steg 11
    1. Läs din instruktionsmanual. Om du fortfarande har bruksanvisningen, läs den innan du städar kaffebryggaren. De flesta kaffebryggare kan säkert rengöras med en ättika / vattenblandning, men det är alltid en bra idé att kolla först.
    • Om du inte har bruksanvisningen, försök leta upp din modell online. Du kanske kan hitta en instruktionsmanual på Internet.
  • Bild med titeln Rengör en kaffebryggare Steg 12
    2. Lämna reservoarlocket öppet. Många människor håller reservoarlocket stängt. Det är dock en bra idé att lämna den öppen när den inte används. Detta kommer att hjälpa till att torka ut maskinen, förhindra mögel och bakterier från att växa i en fuktig miljö.
  • 3. Skölj bryggkorget i diskbänken regelbundet. BREW-korg är mycket mottaglig för mögel eftersom det blir vått under bryggningsprocessen. Se till att du sköljer ut bryggkorgen efter varje användning och gör en vana att städa den varje gång du gör med rätter. Detta kommer att hålla din kaffebryggare mögel och bakteriefri.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    En mikrofiberhandduk kommer att rengöra bättre än pappershanddukar.
  • Sätt ett glasmarmor i vattenkammaren för att locka mineralavlagringar från hårt vatten. Tvätta det en gång i veckan.
  • Använd aldrig kaffekanna för att hälla vatten i behållaren. Detta kommer att överföra oljor och föroreningar från potten, och så småningom ge kaffet en otäck smak. Använd istället en kruka som endast är reserverad för vatten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande